Regnet smattrar mot mitt paraply
En droppe nuddar min kind
Vinden gör så att träden vajar
En vindpust far genom mitt hår

Löven ändrar färg
Svamparna tittar fram
Kylan tränger fram
Och här står jag

Jag tittar ut över naturen
Det finns så mycket vackert
Alla olika nyanser av grönt
Alla olika färger och former

En väg leder hit
En väg leder dit
Vad gömmer sig bakom kröken?

Kram från Lovisa 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En ny dag
Med nya möjligheter
Med ny kraft
Ny styrka
Ny energi
& ny glädje


Idag känner jag mig trött. Kan bero på att jag jobbade kväll igår & sen upp med tuppen idag för att jobba morgon. Men så fort man kommer igång känns det okey. Lyckades ta några bilder nu på morgonen också.
Alltså, wow - det är något med höstmorgnar.

Hoppas just du får en fin dag & är det en jobbig dag idag kommer det en ny dag imorgon 🌸

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

En vän som sett dig i alla känslotillstånd
En vän som alltid stöttat dig
En vän som alltid funnits där
En vän som sätt dig in all seasons
En vän som du - Emilia Freiman

Du har stått vid min sida i hur många år som helst.
Vi har haft våra ups and downs men vi har aldrig tvivlat på våran vänskap. Den har alltid funnits där.
Jag beundrar dig, för att du är den du är.

Jag har tänkt starta denna blogg igen med viljan att sprida mycket tankar, funderingar & positiv energi. Tanken är att någon gång då & då hylla en vän/vänner.

Häng på!! Ha en fin kväll ✨

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Ett brev till er
Ni som tog er makten att klanka ner på mig
Ni som tyckte jag var värd mindre än andra
Till er som jag tyckte att jag var ett enkelt offer
Till er som inte tyckte att jag hade något att komma med
Till er som tisslade och tasslade i korridorerna
Till er som inte förstod er på psykisk ohälsa

Till er lärare som vägrade tro på det jag sa
Till er som inte trodde att era elever kunde bete sig illa
Ni lärare som inte förstod er på psykisk ohälsa
Ni lärare som såg en som genomskinlig


Ni ska veta att ärren sitter fortfarande kvar i mig.
Tomheten kan fortfarande eka i mig.
Ibland stannar allt upp och jag blir helt still. För där går du/ni förbi och jag sjunker till botten, till botten på havet som en stor, stor sten. Men jag har lärt mig att inte tro på det ni sa.
För jag, jag duger och är bra precis som jag är.
Och ingen - NEJ - ingen har rätt att säga något annat.

Kan bara avsluta med & säga att mobbning är hemskt & borde inte existera.

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Lovisa, du behöver inte oroa dig. Det blir bättre.
Det må kännas mörkt nu & du vet inte vilken väg du ska gå men det kommer bli bättre. Även om det känns hopplöst så är Gud med dig på alla steg längs vägen. Allt kommer att klarna och allt kommer att gå bra.

Du har fina vänner vid din sida som kommer att stå kvar trots att du ibland faller och kommer att falla. Ångesten som kommer och som gör att du ligger i sängen och gråter timmar i sträck kommer att försvinna. Sakta men säkert. Du kommer lära dig att hantera det. Ångesten kommer att ersättas med ett lugn.

Du behöver inte övertänka så mycket. Du är omtyckt precis som du är. Det är okey att inte alltid vara stark. Det är okey att inte alltid orka. Det är okey att säga nej. Det är okey att inte alltid vara okey. Förlita dig på Jesus. Vila i hans armar för han ger dig kraft.

Det kommer att komma en vändpunkt, det känns långt borta nu men den kommer. Trots att du vissa dagar inte orkar att kliva upp ur sängen så är det helt okey. Vissa dagar kommer du inte orka någonting och det är okey. Vissa dagar står du där i spegeln & känner att du inte duger men tiden går & tillslut kommer du stå där i spegeln varje dag och säga hur fantastiskt grym & bra du är. Du är skapad till Guds avbild & är så bra som du är. Självkänslan kommer bli bättre även om det känns tufft nu.

Älskade Lovisa, ta det lugnt. Allt kommer bli bättre!

Detta formulerade jag ihop som ett brev till mig själv. Ett brev som jag skulle velat läsa när jag började trean. Visst, jag har fortfarande dagar som är jobbigare men vem har inte det? Skillnaden nu är att jag mår så mycket bättre. Jag tror att det är viktigt att man pratar om att det är okej att inte må bra. Man har olika säsonger i livet och vissa säsonger mår man bättre och andra mår man sämre och det är okey. Men det är viktigt att man har någon man kan vända sig till, det är tufft att hålla sin smärta inombords utan att sätta ord på det.

Det har stått tomt här på bloggen väldigt länge men nu har jag blivit sugen på att skriva igen.

Hoppas just du får en fin dag ❤ & om det känns tufft just nu - jag tror på dig. DU klarar det här.

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Att äntligen kunna säga att jag är påväg åt rätt håll. Jag har verkligen insett vad det är jag behöver jobba på & det är en kamp dagligen att välja rätt val. Ska jag göra som prestationshjärnan säger eller ej? Hur tusan ska jag göra för att få ner mina prestationskrav på mig själv? Självklart har jag fortfarande dagar som kan vara riktigt jobbiga men rent generellt börjar jag känna mig mer stabil igen.

Detta kan nog låta lätt om man inte varit i det själv. Men under drygt 2,5 år byggde jag upp denna prestationshjärna & alla krav så det kommer ta tid att komma tillbaka. Men i och med att jag började i KBT igen & gav det en ny chans märker jag att jag börjar få mer redskap som jag kan använda mig dagligen av. & framförallt alla fina personer jag har runtomkring mig. Jag ber om ursäkt att jag inte är så duktig på att höra av mig men jag måste öva på att sätta mig själv i centrum. Jag börjar  även mer och mer börjar förstå hur jag ska arbeta med min utmattningssyndrom & hur jag ska hantera allting runtomkring.

Jag vet inte hur aktiv jag kommer vara här på bloggen men räkna med att det nog kommer upp ett inlägg då & då. Jag har lite tankar & funderingar på lager. Ta hand om er ❤️

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Undra om det fortfarande finns någon därute som läser min blogg?

Det var aldrig planerat att det skulle stå tomt på bloggen såhär länge men så blev det. Jag har hunnit göra en del denna tid. Framförallt varit i London med min bästa vän, tagit studenten & börjat må ännu bättre.

Jag laddar nu inför en sommar som jag hoppas blir fylld med mycket glädje & dagar fulla med minnen. Vad passar då inte bättre än att dra igång bloggandet igen?

Häng med, för nu kör vi igen :)


Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Denna vecka har varit såå bra! Har haft konsert med S&C som gick jättebra. Jag & Beccis höll även ett tal och i en del av talet beskrev vi varandra. Alla de fina orden som Beccis sa om mig gick rakt in i hjärtat & jag vart så rörd. I veckan har jag även ätit goda frukostar, tränat & i fredags drog jag iväg på en spontantripp med bästa vän. När jag kom hem åt jag & mamma räkmacka. Detta har gett mig såå mycket energi psykiskt. Känns så härligt att kunna känna glädje igen 💗

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Nu är dagen här. Efter drygt 9 mån av slit, problem på problem och problem i skolan är nu dagen äntligen här - saker och ting börjar ställas till rätta. Gott folk - det finns en plan. Äntligen & det känns fantastiskt. Lite små problem kvar men vet ni vad som är underbart? Det finns backup planer på allt om jag inte skulle fixa allt i så högt tempo.


Jag börjar känna glädje & det känns så värdefullt. Imorgon ska jag sjunga på en liten tillställning, vart inhoppare i en mellanstämma men det känns väldigt kul. Efter det ska jag träffa min bästavän Alice. Och i nästa vecka har jag konsert med S&C och det känns såå roligt. Jag och Beccis som är med i S&C satt idag och skrev ett tal som vi ska hålla, detta kommer bli bra.

Nu ska jag somna med ett leende på läpparna! Godnatt ✨

Kram från Lovisa 

Likes

Comments

Tiden går så snabbt, jag hinner inte med. Men jag gillar verkligen våren & en dag som denna kan jag inte klaga. Klarblå himmel & fågelkvitter. Idag är jag ledig då vissa har nationella prov i Sve 3 men inte jag eftersom jag inte läser den kursen och det känns så skönt. Passade på att plugga på morgonen & det gick bra vilket känns fantastiskt. Gjorde sen en god frukost, gick en promenad & pratade med Alice i telefonen ✨ Om några timmar väntas sånglektion & Scen & Cabaré . Efter det blir det barngymnaster med Alice. Jag gillar onsdagar! Hoppas ni får en fin dag ❤️

Kram från Lovisa 

Likes

Comments