Egentligen är det inte så konstigt. Hon är ju trots allt inte annorlunda med att känna som hon gör. Det handlar inte bara om att känna att hon inte räcker till för andra, det handlar även om att hon upplever sig otillräcklig i sig själv, i den hon är. För vem är hon egentligen och är den hon är, den hon egentligen är, eller bara någon hon framstår att vara, någon som försöker vara någon annan än den hon egentligen är, bara för att känna att hon passar in, är okej och duger, även för sig själv?

Det finns miljontals människor som upplever det hon upplever. Som ständigt strävar efter att duga på alla olika områden, och egentligen ska man inte bara duga utan även vara lite extra på områdena, gärna bäst, fast såklart inte "för bra" för att inte trampa någon på tårna. Balansen, gränserna, fingertoppskänslan av att lära sig älska sig själv men inte bli för självgod. Att ta hand om sig själv men inte glömma bort andra. Att kämpa för att komma framåt men inte på andras bekostnad. Att ge utan förväntningarna att få något tillbaks. Att älska för kärlekens skull och inte för att det efterfrågas eller förtjänas.

När går man över gränsen? När hamnar man under den? Vem är det egentligen som avgör det? Samhället, oss som individer, de värderingar vi fostrats i, dem sociala konstruktioner vi tar del av? Beroende på åt vilket håll man vänder sig så är man antingen över eller under gränsen, i vissa fall kanske mitt på, men det är sällsynt. För samhället kan du vara okej, för dig själv för lite, för din kollega för mycket, för dina vänner mitt på linjen. Allt beror ju ändå på vem som betraktar, dömer, avgör och drar slutsatser.

Kanske finns det ingen definition för vad som är "för mycket" eller "för lite" eller "duger" eftersom det är en så individuell föreställning om vad det faktiskt är att vara det? Men ändå så existerar dem - normerna, värderingarna, idéerna, idealen om hur man ska, borde, vill, måste vara. Dem finns där, dem är olika, men dem finns där och gör sitt, påverkar oss, våra beslut, hur vi ser på oss själva och på andra människor. Hur vi dömer, väljer, handlar, lever, älskar, tycker och tänker.

Dem är olika och dem är olika starka i olika sammanhang och samhällen. Somliga människor älskar dem, försvarar dem, reflekterar inte över dem, andra avskyr dem, gör allt för att motsträva dem, tycker allt borde vara annorlunda, vissa har ingen åsikt alls. Vem har egentligen rätt och fel ang normer och ideal? Och vem avgör vad som faktiskt är rätt eller fel syn på dem?

Hon har inget svar på dem frågor som ständigt snurrar i hennes huvud och ju mer hon funderar på dem ju mer förbryllad blir hon. Ju mer svar hon tror sig finna ju fler frågor uppkommer, som en multiplikation, ett svar = två nya frågor.

Kanske gäller det bara att släppa funderingarna och försöka leva i dem känslor som livet innebär. Inte tänka eller reflektera för mycket, inte alltid kräva ett svar på alla frågor. Tillräcklig kommer man nog aldrig bli, inte om man försöker bli det på alla områden som finns. Och kanske är just det en del av svaret som hon och så många andra letar efter. Att det helt enkelt inte handlar om att försöka bli tillräcklig på alla områden eftersom det är dömt att misslyckas redan innan man har tagit första steget. Att det inte handlar om att "duga" eller inte vara "för mycket" eller "för lite" utan mer om att tro på det man i hjärtat känner och leva efter det, vad det än må vara, hur det än må se ut, och i vilken kategori det än må passa in i. Att någonstans sluta döma både sig själv och andra för de val, tankar, syften, känslor och steg vi tar i livet. Att istället vara öppensinnad och förlåtande. Mot sig själv och mot andra människor. Lära sig accepterar och repsektera även dem man inte kommen överrens med. Att göra det som gör en lycklig och acceptera att man heller inte alltid kommer vara det.

Alla typer av känslor är en del av livet, även den om att man ifrågasätter sig själv eller känslan om man passar in eller inte. En känsla kan vara både sann och falsk och vara en del av eller skilja sig från verkligheten. Livet handlar ändå om att känna och älska. Att ge och att ta, av allt.

Hon saknar svar på många frågor, men bestämmer sig ändå för att det inte ska göra henne mindre lycklig eller mer förvirrad. Livet är tillräckligt ologiskt och förvirrande som det är. Istället för att fundera för mycket vill hon leva, känna och älska så mycket hon bara kan utifrån den förmåga hon fått. För funderingar har hon många, och svar kommer hon kanske aldrig få, men när ett svar ändå leder till fler funderingar är det kanske lika bra att bara låta det vara. Att faktiskt leva, känna och älska precis allt som livet innebär och kommer innebära.

Och trots allt, någonstans där finner hon ändå ett svar på några av sina frågor, även fast svaret i sig egentligen inte är ett svar för det är inte menat att finnas, inte nu, inte än, kanske aldrig. Lev istället. Lev, älska och känn, precis allt och lite till, precis här och nu.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Ja men hej på er, det var inte igår, bokstavligen. Jag är sämst på att blogga, jag vet. Men när man inte lever ett så intressant liv som jag gör atm finns det inte mycket att dela med mig av förutom min gråa vardag. Dessutom har jag inte orken.. Bara att skriva det här inlägget gör mig matt.. Och det har ju sina förklaringar och sin inverkan på bloggen.

Har som vanligt senaste dagarna jobbat, tränat (börjat komma igång igen.. Hade en svacka på typ tre veckor senast) hängt med vänner och familjen. Har egentligen inte gjort så mycket så därför gapade det tomt här ett tag.

Förut skrev jag ju mycket texter på bloggen, som en ventil till min hjärna. Jag fotade också jättemycket för flera år sedan. Men all min kreativa sida har mer eller mindre gått och dött senaste 2 åren. Jag tror det har mycket med depressionen att göra och att diabetesen är kaos just nu vilket får min kropp ur balans = trött HELA TIDEN. Ibland kommer jag inte upp ur sängen förrän på eftermiddagarna på helgerna. Min kropp orkar inte, hjärnan orkar inte. Och hur mycket jag än sover så blir jag aldrig utvilad. Det är riktigt jobbigt för jag känner verkligen hur det tär på mig för vare dag som går.

Måste försöka hitta energin och inställningen till att äta superstrikt och skriva dagbok för att få bättre koll på diabetesen för att kunna ta itu med andra saker när jag får tillbaks orken. Sen vet jag inte hur mycket mitt psykiska mående spelar in i allt.. Det är nog inte bara diabetesen som gör att jag är så trött och slut som jag är just nu, eller jag VET snarare att det är så.

Vi får prata om det mer senare! Nu MÅSTE jag sova, klockan ringer 05:00 som vanligt! Puss och godnatt!

Likes

Comments

Hej!! Sämst update senaste dagarna men jag har haft fullt upp med Limsjön Marathon osv så har helt enkelt inte hunnit blogga! Det kommer i alla fall ett inlägg om gårdagen och dess innehåll snart, ska bara ta mig tiden att skriva ihop det!

Just nu sitter jag på min balkong och har idag invigt frukost för första gången sen jag flyttade in. Vädret har ju inte varit på vår sida förrän nu och eftersom jag börjar så tidigt på jobbet har jag inte hunnit käka frulle på balkongen helt enkelt. Vill ju inte sitta kl 05:00 på morgonen å ba godmorgooooooon! Så nja, det blev helt enkelt inte förrän nu! Detta kommer dock upprepas hela sommaren när jag får möjlighet, så mysigt!☀️

Nu ska jag snart byta om och springa ner och köpa lite blommor till min älskade mamma som vi ska fira snart! Är ju morsdag idag om du nu råkat missa det haha! Så blir lunch ute med familjen vilket blir mysigt! Vi får höras senare! Puss så länge!

Likes

Comments


In och läs intervjun med mig, Emelie och Jonna!!
HÄR!


Hej!! Igår intervjuades jag, Emelie och Jonna av Mats på Siljan News! Vi pratade om loppet nu på lördag och stt pengarna går till barnhemmet i Kenya! Så kul att få dela med sig av det och hoppas på stt artikeln lockar lite fler folk att delta!

Även fast vi stängt föranmälan kan man komma och anmäla sig på lördag och delta! Det är som jag sagt tidigare helt gratis men man får gärna skänka pengar till barnhemmet! Hoppas vi ses på lördag!

Nu är jag påväg till Borlänge och ska uträtta lite saker! Puss

Likes

Comments

Hur fin var inte himlen en kort stund ikväll??? Även fast det småregnade gick vi ut på en promenad och det var verkligen så skönt! Skadade inte med denna himmel sol view heller direkt!

Likes

Comments

Vill bara berömma min pappa för hans fina prestation på Göteborgsvarvet i helgen! Pappa brukar träna i boxen och ibland har vi kört samma pass och det är så roligt att träna eller springa ihop med honom för han ger verkligen allt, och när det kommer till löpning brukar det alltid va han som får släpa mig runt haha! Har inte sprungit med pappa på evigheter för jag klarar inte för fem minuter att hålla samma tempo som honom, himla kenyan lol

Jag har alltid haft svårt att ge tid till min familj (jag vet.. Jättehemskt) men jag har genom gymnastiken uppfostrats att alltid vara så självständig. Att inte behöva ha andra omkring mig eller behöva andra för att göra eller klara av det jag ska göra. Detta känner jag har påverkat mitt sett att se på familjen. Tyvärr. Men sen jag var i Kenya och flyttade hemifrån har jag börjat inse hur mycket min familj och varje medlem i den faktiskt betyder för mig. Hur jag inte klarar mig utan det stöd och den kärlek som dem faktiskt ger! Jag har börjat förstå hur viktig min familj är för mig och jag är glad för det!

Därför vill jag bara ägna ett stort tack till min pappa för att han är just min pappa och den han är! En otroligt snäll och fin person med många egenskaper och kloka ord att dela! Papsen, du är bäst och jag är stolt över dig!

Likes

Comments

Hey darlings, hur mår ni idag? Själv sitter jag hemma med en brutal förkylning som gör att det är både tungt att andas och river i hals och bröstkorg.. Hoppas den är över snarast eftersom jag behövs på jobbet!

Jag tänkte medan jag ändå sitter här och inte gör något bättre än att äta piggelin och kika på serier i soffan, tipsa om en fin låt! Jag och mamma var i måndags på en körkonsert som min brorsas tjej deltar i! Pop och Rockkören i Falun! Dem är verkligen grymma (!!) och hade dessutom bjudit in ett band för att spela en låt - Small Town Girls! Dem är åt det akustiska hållet och nästan lite countryinslag vilket passar så bra! Verkligen så duktig, speciellt huvudsångaren! Men hur som haver så sjöng dem en låt dem själva skrivit som var som menad för mig där och då! Hade en jobbig dag och mycket gamla känslor kom upp men blev så mycket bättre till mods när dem sjöng den här låten! Så lyssnar på den flera gånger om dagen nu hehe! Tips!!

Likes

Comments


Den 27e maj anordnas Limsjön Marathon som är ett kostnadsfritt lopp för alla! Gamla som unga, löpare som icke löpare! För att klargöra det från början måste man INTE springa ett helt marathon, utan väljer precis själv hur många varv runt Limsjön (7km) man springer (1-6 varv). Du kan om du vill promenera runt och barn får även cykla/åka vagn etc.

Det här är en perfekt dag att röra på sig en stund, träffa andra människor, fika, umgås och inte minst stödja årets projekt som jag är med i, nämligen barnehmmet som jag var på i Kenya - "Good Samaritan Children's Home" i Migori. Första varvet startar kl 08:00 och sista varvet kl 16:00 - där emellan kan du välja precis vilket varv du vill delta i.Det är som jag sa helt kostnadsfritt men man får väldigt gärna ge en gåva till barnhemmet om man vill det! Om du dessutom jobbar på Leksands Kommun, Clas Ohlsson, XBASE eller Nils Skoglund med dotterbolag skänker dem företagen en summa pengar för varje anställd som deltar, hur bra är inte det!? Det är ett ypperligt tillfälle att göra den där lördagsträningen lite roligare för dig och desutom stödja något bra! Hur bra!? Så BRA!DESSUTOM (!) får du chans att vinna fina priser från bla. Moskogen, Siljan, Team Sportia i Rättvik, Leksandsbröd m.m. på ditt startnummer om du föranmäler dig innan den 20e maj! Du garanteras även medalj vid målgång!

För att anmäla dig mejlar du namn, telefonnummer och ort till limsjonmarathon@yahoo.se (OBS!) glöm inte att skriva om du är anställd på något av dem ovannämnda företagen!

Som jag ofta brukar säga - "En kan inte göra allt, men alla kan göra något" vilket i detta fallet är SÅ sant! Så ta dig tiden att ha roligt och dessutom ägna en tanke åt människor som inte har det lika bra som vi, det är såå viktigt!

Har man inte möjlighet att vara med men vill hjälpa till att stödja barnhemmet kan man antingen sätta in pengar på Bank.-giro eller swisha! BG-nummert: 5386-9640 och Swish: 1230810457 Märk din gåva med "LIMSJÖN MARATHON"

Vill du som företag sponsra oss med ex. priser eller skänka pengar/anställd kan du mejla limsjonmarathon@yahoo.se eller höra av dig till mig på 072-571 67 86!

Tillsammans kan vi göra skillnad!!

Kärlek! //LovisaKika gärna på filmen som jag har klippt ihop! Jag tror det kommer bli fantastiskt roligt och hoppas att jag får träffa just dig som läser detta där!


Likes

Comments

Tackar Kreta för en bra vecka och att stället levererade vad jag behövd dvs god mat, sol, värme och känslan av att vara ledig, exakt när jag behövde det dvs nu på året och när jag varit lite nere senaste månaderna!

Likes

Comments


Gårdagen bestod av påsklunch hemma hos mamma och pappa där alla syskon + syskonbarnen Liam och Theo vad med! Myspys!

Slutade med att jag somnade i soffan och vaknade till och från av att Liam klättrade på mig haha, goding!

Jag är fortfarande så trött jag att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. oavsett hur mkt jag sover så känns det aldrig som jag sovit eller blir utbilda.. så frustrerande och jobbig känsla. Som tur är har jag haft lite ledigt nu under påsk och börjar inte förrän på tisdag igen så får se till att vila ordentligt!

Dessutom åker jag till Kreta om 1,5 vecka med syrran, hennes kille och Liam + brorsan så det ska bli sååå kul och skönt! Är inte supervarmt där borta atm vilket är egentligen bra då solen är så stark på våren och jag inte vill bränna mig! Ska bara njuta av sol, värme, löprundor efter stranden och god mat! Hoppas på en bränna också då jag är blek som ett lakan just nu och är som fulast när jag är blek.. då ser man även hur sjukt trött och sliten jag är så lite färg på kinderna kommer varken skada mitt yttre eller inre! Hörs senare lovies!

Likes

Comments