Hej!

Ni har säkert undrat vad jag har hittat på den senaste veckan! Jag hoppas ni inte har saknat mig allt för mycket här och att ni har kunnat roa er med alla tidsinställda inlägg med alla foton från Australien.

Nu har jag lämnat Australien bakom mig och förflyttat mig ännu längre bort till Nya Zeeland och måste nästan vara det längsta som man kan komma från Sverige. Verkligen svårt att förstå hur långt hemifrån man verkligen är! Det är trots allt en del likheter men också många stora skillnader jämfört med Sverige. Eller kanske rättare sagt mer likt Sverige än Australien. Trots att dessa länder ligger ganska nära så är det helt annorlunda här jämfört med Australien. Det är otroligt vackert och jag kan redan förstå varför Nya Zeeland är utsett till en av världens vackraste länder.

Jag har varit är i drygt en vecka och är nu hos min nya världfamilj i Taranaki. Familjen är jättesnälla och har under den senaste veckan jobbat tillsammans med deras förra au pair för att lära mig de nya rutinerna med barnen. Det har gått bra och nu nästa vecka ska jag vara helt själv med barnen. Det är en del skillnad från att numera ta hand om tre barn istället för ett men det ska säkert gå bra, bli kul men kommer att vara utmattande!

Min första helg på Nya Zeeland har också varit riktigt bra. Igår var jag i New Plymouth och kollade runt lite och idag har det varit en strålande men ganska kall dag som spenderades med värdfamiljen på stranden. Idag är också första dagen som jag är här som man kan se berget, Mt Taranaki/ Mt Egmont som de andra dagarna har varit täckt av moln. Taranaki är ett fantastiskt vackert berg som erbjuder massor av aktiviteter. Berget är faktiskt en vulkan och därför är stränderna här svarta av aska och vulkanen har också skapat de gröna kullarna som det finns överallt här. Hur fint som helst jag är redan är storförtjust i naturen och landskapen här.

Något som jag har fått vänja mig tillbaka vid här är svalare väder men känner ändå att jag har saknat det en del. Mycket är småsaker som att kunna öppna fönstret eller dörren för att få in kall och frisk luft, hur skönt som helst. Det är ändå inte alls så kallt som det kan bli i Sverige på hösten och vintern så det är skönt. Idag har det varit runt 10-12 grader och det är ungefär så kallt det brukar vara i juli, så förhoppningsvis blir det inte kallare än såhär.

Min första vecka i Nya Zeeland har verkligen varit riktigt lyckad och tror att jag kommer trivas riktigt bra här också. Ser verkligen fram emot allt jag ska se och göra här under mina månader här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lake Echam. Man skulle kunna tro att detta är i Sverige.

Fig Tree Catedral. Det är från den här sortens träd som skaparen av Avatar har fått inspiration ifrån.

Vackra Millaa Millaa Falls. Millaa är ett arboginskt ord för vatten.

Har besökt så många lookouts i Australien. Men detta är nog en av mina favoriter! Älskar denna vyn.

Likes

Comments

Mossman Gorge

Krokodil nummer 1

Daintree River

Krokodil nummer 2

Krokodil nummer 3. Guiden på båten bräknande att han var mellan 60-80 år gammal

Orm

Likes

Comments

Tycker verkligen att det är jättesvårt att få en verklighetsbaserad bild på revet med min actionkamera. Det ser annorlunda och mycket bättre ut i verkligheten. Första dagen på båten så var det en fotograf på båten som tog kort på oss som är betydligt bättre.

Likes

Comments

Seventy-five Mile Beach

Här inspekterar vi musslor. Om man var modig kunde man smaka på en. Jag var inte en av dem.

​Lake Wabby

Utsikt från Indian Head

Champange Pools

Lake McKenzie

Campingen

Likes

Comments