Idag åkte vi till Chinatown och Greektown som en del i undervisningen. Där gick vi på guidad tur, besökte ett par museum och åt lunch. Det var intressant att se och man kunde inte tro att vi fortfarande befann oss i Chicago, eller USA för den delen.
På ett museum kunde man gå upp på ett rooftop och därifrån kunde man se Chicago utifrån.

Helgen har varit kul för har träffat många nya vänner!! Klasserna var för det mesta sådär men ändå helt okej, och vissa var riktigt kul. Och sen att den var i Chicago gjorde det så mycket bättre.
Just nu sitter jag på tåget hem och längtar verkligen efter min säng!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredagens klasser var lite "komma igång" klasser och en översikt vad vi skulle göra under helgen. Var så trött när vi slutade så gick direkt till hostelet för att sova.
Nästa dag, på lördagen, började vi klockan 8:30. På förmiddagen hade vi olika klasser och sen efter lunch skulle vi volontärarbeta i en park och plocka skräp. Det var en jättefin park men inte så kul i 30 graders värme att plocka skräp..
När vi kom tillbaka till universitetet kollade vi på en film som vi ska använda som underlag till en uppsats vi ska skriva om stereotyper.

Hade tur och hamnade i en klass med 3 härliga tjejer, två av dem var svenskar och en tysk. Börjar bli van med hela grejen att prata engelska med andra svenskar nu. Så ibland kan jag till och med börja prata engelska med en svenska fast än det bara är vi två där haha.

Gick och åt middag med Hanna och Jana, eftersom Matilda tog tåget hem efter kursen. Vi satt och åt och pratade tills deras tåg skulle gå (de bor bara 1 h utanför Chicago) och jag gick till hostelet. Tänkte möta upp de tjejerna som jag bodde på samma ställe som och som jag var med i fredags, men var alldeles för trött för det så gick och sov istället.

Likes

Comments

Kom fram till Chicago vid 9:20 tiden i fredags, och då mötte jag upp en finsk, en svensk och en tysk som också var Au pairer. Vi alla skulle på kursen men hade planerat att gå runt lite i Chicago innan, eftersom kursen inte började förens kl 15:30.
Vi åkte upp 412 m till Sky Deck i Willis Tower, som vi köpt biljetter till innan. Det är så fint att åka upp i skyskrapor i stora städer, var ju upp i The Arch i St. Louis och i Top of the rock i New York. Det får en att förstå hur stor staden är och det ser nästan ut lite som en legostad.
Vi gick och åt lunch tillsammans sen gick vi till "The Bean". Det kändes lite surrealistiskt att se den i verkligheten efter alla bilder man sett på den. Den var fin och väldigt stor, men inte så mycket mer än så. Vi gick lite i Chicago sen var det dags att gå mot Roosevelt University där kursen skulle hållas.

Likes

Comments

Sitter just nu på tåget påväg till Chicago där jag ska spendera helgen.
Som en Au pair måste man ta studera ihop 6 credits under sitt år, vilket motsvarar cirka 80 h studier (totalt med hemläxorna). Så denna helg och en helg i november ska jag gå en kurs som heter "How to live the american life" i Chicago. Vet inte så mycket mer om kursen så kommer uppdatera er efter helgen. Kursen börjar inte förens 15:30 men ska möta upp ett par andra Au pairer i Chicago innan och turista lite. Så klev upp kl 4 imorse för att hinna med tåget 6:10 (som var 35 min sent..). Är beräknad att vara framme strax efter 9, så inte sån lång bit kvar nu.

Älskar för övrigt detta tåg, man har så mycket plats!! Både benutrymmet och sätet är så stort, hoppas att alla tåg här är såhär bekväma.

Likes

Comments

Har äntligen tagit mitt amerikanska körkort! I onsdags kväll klarade jag den 6 h kursen som man var tvungen att göra. Så i torsdags förmiddag körde jag till Monticello och gjorde mitt syntest, skrivtest och körtest. Det var mycket simplare här än i Sverige, men vissa saker blev ändå klurigt eftersom deras skyltar har ibland andra former och när texten eller symbolen är borta (som det var på skrivtestet) så blir det lite förvirrande.
Men skrivtestet bestod i alla fall av 20 alternativsfrågor sen typ 15 olika skyltar. Jag missade totalt 2 frågor vilket betydde att jag blev godkänd!
Körtestet genomfördes i ens egna bil och vi körde kanske 10 minuter runt i Monticello. Så det klarade jag också.

Anledningen till att jag behöver ta ett amerikanskt körkort när jag är här, och inte bara ha mitt internationella beror på försäkringen. Min värdfamiljs försäkring på bilarna gäller bara om föraren har ett körkort utfärdat i Illinois. Men nu äntligen har jag det och behöver inte tänka mer på det.

(Körkortet på bilden är i pappersformat och är ett tillfälligt tills det riktiga kommer på posten)

Likes

Comments

Denna vecka var det lite svårt att hålla på de vanliga rutinerna som vi brukar ha. Men tycker det är bra att de är här för ser sån skillnad på hur Henry leker med de som är äldre mot för de som är i samma ålder.
Tog med alla barnen ut för att köra Henrys traktor. Förväntade mig ett sammanbrott från honom när jag förklarade att alla skulle köra och att de skulle turas om, men han var helt okej med det.
Det var så härligt att titta på dem när de körde runt eftersom deras lycka sprudlade.

Tog med dem till Mullikin park, som ligger närmast, lite senare. Det var dock lite svårare för honom att turas om att cykla, men det tror jag berodde på att han var tvungen att gå när någon annan cyklade.
Allt gick bra i parken förutom lite småtjafs, men det tycker jag hör till.
Blev lite krångligt när Linnea började skrika för hon hade bajsat, är så jobbigt att byta blöja på henne då utomhus. Samtidigt kommer ett av barnen och är jättekissnödig vilket genererar till att alla barnen akut behöver gå på toa. I de flesta parker finns det en bajamaja men den park som vi var
i är ganska liten, så det fanns inte. Här är det lite tabu med nakna barn och att kissa ute, men fanns inget annat alternativ denna gång.

Det är även kul att se hur barn tar saker för givet. Som när de blev hungriga och säger till mig "Kan vi få mellanmål nu Lovisa?", utan att veta om jag ens packat med det. Det hade jag ju såklart, men inget av det som jag hade med (som Henry älskar) gick hem hos tjejerna. Så de fick min banan som jag hade med eftersom jag inte kan äta det som var tänkt till dem.

Har inte gjort något speciellt denna vecka, min lediga tid har spenderats på körkortskursen och sömn i princip.

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnde skulle jag i fredags ha hant om barnens kusiner Leila och Filippa tillsammans med Henry och Linnea. Deras föräldrar skulle gå ut och äta tillsammans och jag hade inget emot att ta hand om deras barn också. Vi gjorde köttbullar och spagetti till middag och allting flöt på väldigt bra. Blev lite mycket när alla skulle ha mat, den skulle skäras till alla och lagomt till alla hade fått mat ville någon ha mer samtidigt som Linnea skrek för att hon var hungrig och hade ont i tänderna. Men alla fick mat och blev mätta till slut (de åt så mycket köttbullar!! Har aldrig sett tre barn äta så mycket). Gav dem glass och satte på tvn medan jag nattade Linnea och sa åt tjejerna att vända Henry mot tvn när de var klar med glassen, så han också kunde se. Inte det lättaste att få logistiken att gå ihop när man inte är van att ha 4 barn, men allting löser sig. När Linnea sov var det dags för bubbebadet som alla längtat efter hela kvällen. Råkade ta lite för mycket bubblor men barnen älskade det, jag ångrade mig lite för det var bubblor överallt.. Men de hade så kul så det var värt det.
Leila och Filippa fick mysa i soffan men jag nattade Henry och sedan gick vi ner och läste en bok i deras säng.
Kände mig som en supernanny när alla var i bädd och jag var helt slut, men var bara att börja stöda och diska efter middagen. Det var kul att testa ha dubbelt så många barn, jag tycker det gick förvånansvärt bra men skulle nog vara helt slut om jag gjorde det för 45 h/ vecka. Om Henry och Linnea var lite äldre skulle det nog gå men nu är jag helt nöjd med två barn, haha.

Likes

Comments

Hej!! Det var ett tag sen, har inte bloggat på hela veckan. Det har varit fullt upp och har inte haft mycket tid till att varken blogga eller ta bilder.
I söndags åkte jag till Monticello som ligger cirka 30 minuter härifrån för att träffa en annan au pair som bor där. Vi åkte och åt sushi på en Thairestaurang och hängde lite där.
Sen bara rusade veckan förbi! I måndags och tisdags jobbade jag som vanligt, Vi var till några parker och hade vattenkrig i trädgården i stort sett. Sen i tisdags kväll kom Mathias bror med familj från Finland och ska spendera två veckor här. De kom ganska sent så jag hjälpte till lite innan att fixa i huset och förbereda deras rum och så. På onsdagen jobbade jag och sen for jag till campus town för att äta middag med några av utbytesstudenterna på en china-restaurang, och drog sedan vidare till en bar. Jag åkte hem vid 11:30 eftersom jag skulle upp och jobba morgonen efter, men det var trevligt ändå!

Torsdagen rullade på som vanligt, Henry lekte med sina kusiner så han har varit lättunderhållen denna veckan! Sen på kvällen åkte jag på en bbq hemma hos några fransmän. Det var kul, men börjar bli lite kallt på kvällarna så var tur att jag hade en tjockare tröja med mig. Åkte hem innan alla gick ut för att jag skulle upp och jobba, men kommer på när jag sitter i bilen halvvägs hem att jag inte alls ska jobba på morgonen. Skulle istället jobba på kvällen och ha alla fyra barn då alla föräldrar skulle gå ut och äta tillsammans. Men var ganska glad att jag åkte hem när jag väl låg i sängen haha.
Så nu hoppas jag ni förstår varför jag inte varit så aktiv, har dessutom börjat med den där körkortskursen som kommer ta minst 6 h. När jag fått ledig tid har jag försökt att göra den kursen, och har även haft hemuppgifter för klassen som jag ska gå i Chicgao nästa helg. Så fullt upp har det verkligen varit.

Likes

Comments

Som rubriken säger så har jag varit på min första Amerikanska fotbollsmatch! I lördags morgon var jag på gymmet och gjorde en Bodyattack-klass. Ringde och pratade med mamma och pappa när jag kom hem och får då sms från Khrystyna, en tjej som jag träffade på Murphy´s förut. Hon hade en extra biljett till matchen samma dag, och bjöd med mig till den. Matchen började samtidigt som jag fick sms:et, men hon sa att matcherna höll på i flera timmar så det inte gjorde något om vi missade en del i början. Skyndade mig in i duschen och fixade mig så snabbt jag kunde, och tog en Uber 30 minuter senare till hennes lägenhet där vi skulle mötas. Hennes vän Gaby som bodde i samma lägenhet skulle också med, så kul att få träffa lite fler kompisar här!

Det var så kul att gå på en match för alla var så engagerade. De hade flera olika danser som alla gjorde samtidigt i publiken, det var orkestrar, cheerleaders och dansgrupper som gjorde upplevelsen mycket roligare. Jag tror att hälften av tiden så kollade jag på själva spelet och resten av tiden så tittade jag på allt som hände runt omkring.
Efter cirka en timme inne i arenan (med strålande sol) tyckte vi att det räckte för denna gång och gick då till det som kallas för tailgate. Det är som en campingplats utanför arenan där människor sätter upp husvagnar/tält och tittar på matchen på en tv tillsammans. De har med sig mat och dryck, så vi gick till ett tält där vi blev bjuden på mat och drinkar. Vi mötte upp några fler av Khrystynas och Gabys vänner och hängde där ett tag innan vi åkte tillbaka till deras lägenhet. De skulle ut senare på kvällen, men eftersom jag inte är 19 än så kunde inte jag följa med... Bara 1.5 månad kvar nu dock, så inte så långt kvar.

P.s Hann inte sätta på mig solkräm innan jag åkte hemifrån så mina armar blev så brända:( Hösten är alltså inte här än.


Likes

Comments

Sen jag kom hit har det varit mellan 20-30 grader varje dag i princip, plus/minus några grader ibland. Men i fredags när jag gick ut på balkongen var det riktigt kallt och jag frös verkligen. Vilket inte var så konstigt då det var 14 grader ute!! 
"Ja ja klaga inte, så har vi haft det hela sommaren" tänker ni säkert nu, så ska faktiskt säga att det var skönt att för en gångs skull inte svettas ute. Det var ganska mysigt att få sätta på barnen lite varmare kläder eftersom de levt i short och t-shirt sen jag kom hit. Kan tänka mig att jag inte kommer tycka det är lika mysigt om några månader. Men tydligen skulle inte kylan hålla i sig, utan det skulle bli varmt igen redan dagen efter. 

Vi åkte til Hessel park, på Henrys förfrågan, efter frukosten. Det fanns en dubbelgunga där, som Henry tyckte var så kul för han fick gunga med Linnea. Sen åkte vi hem och åt lunch innan naptime. 
Jag slutade klockan två, när barnen fortfarande sov. Förra veckan spräckte jag ju min skärm, så åkte till Campus Town för att få den fixad hos en butik som hade fått bra recensioner. Kan tänka mig att de får laga x antal skärmar per år, haha.. 
Så nu har jag en hel och fin skärm igen, så skönt för mig och mindre skönt för kontot. Vid den här tiden hade det redan blivit varmare och jag gick ute i shorts och linne igen, så hösten stannade inte så värst länge. 

Likes

Comments