På torsdag åker vi till Brescia, det känns mer verkligt nu men samtidigt lite stressigt. Jag har fått reda på att jag kommer att praktisera på Tempo liberos kontor och det ska bli väldigt spännande och lärorikt att få jobba där och lära känna personalen. Det var inte riktigt vad jag hade önskat från början men när Paola föreslog det så kändes det väldigt rätt och jag kommer nog att utvecklas väldigt mycket på Tempo libero men även hela upplevelsen i Brescia kommer att bli ett minne för livet. Att åka till Italien är en dröm som går i uppfyllelse för mig och det känns som att jag kommer allt närmre min dröm om att bo och jobba i Italien, så jag är väldigt tacksam över att jag fick chansen att få vara med i detta projekt. Jag har också haft tur med att hamna i en så bra grupp och jag hoppas att vi kommer att trivas lika bra tillsammans i Brescia som vi gör här i Malmö. Det känns jättebra att vi åker tillsammans och det kommer hjälpa mig att våga släppa tryggheten och sluta stå i vägen för mina egna drömmar på grund av rädsla. Det känns som att det bara kan bli bättre nu, även om nya upplevelser och situationer kan vara jobbiga så kommer man ändå framåt och samlar på sig en massa nya erfarenheter som man kommer att ha nytta av resten av livet.

Ett av målen med den här resan är förstås att förbättra mina kunskaper i det italienska språket så mycket som möjligt och det kommer nog bli jobbigt i början när man inte riktigt är van vid att höra/tala språket och det är också en del av nya upplevelser som jag skrev innan. Men jag vet att jag kommer klara det och att lära sig italienska i Italien är det bästa sättet att dessutom få ta del av kulturen, maten, arkitekturen och människorna. Ciao!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har varit på två studiebesök på Malmö Högskola sedan jag skrev sist, det ena var öppet hus där vi lyssnade på ett seminarie om hur det är att studera på en högskola. Det andra var ett mindre seminarie som handlade om ungefär samma sak, men jag är inte intresserad av studera just nu.

Förra veckan pratade vi om stress och hur man kan hantera stress vilket var väldigt intressant. Vi fick berätta om hur vi upplever stress på olika sätt och hur vi gör för att må bättre när vi är stressade.

Sedan var det rekryteringsdag inom vården (hemtjänst, äldreboende) på baltiska hallen där jag gick omkring och pratade med de flesta arbetsgivare som var där och delade ut mitt CV, så jag hoppas att jag får napp på det för jag behöver verkligen ett sommarjobb och arbetslivserfarenhet.

I fredags fick vi lite praktisk information om boendet i Brescia och annat som man behöver veta när man ska åka till Italien. Så det var skönt att få höra om det och slippa gå och tänka på det. Och denna vecka får vi kanske reda på var vi ska praktisera och det känns väldigt spännande!

Likes

Comments

Vi har pratat mycket om personliga egenskaper och kommunikation i gruppen. Vi har fått göra personlighetstest och berättat mer om oss själva och våra egenskaper vilket har varit väldigt intressant och lärorikt. Vi har även pratat om kroppsspråk och hur ens eget kroppsspråk kan uppfattas av andra. I måndags hade vi skype möte med mottagarorganisationen i Brescia och fick höra om lite allmän information och sedan hade vi ett kort individuellt skype möte med Paola som ordnar med våra praktikplatser och det var väldigt trevligt att prata med dem. 

Idag var vi på yrkeshögskolemässa på dockan och träffade de olika yrkeshögskolorna som var där och informerade om sina utbildningar. Efteråt hittade vi en mysig plats vid båthamnen där vi satt och pratade en stund och sedan gick och åt lunch på centralen så vi har haft det trevligt tillsammans idag minus stormen som vi nästan blåste bort i!.


Likes

Comments

Hej allihopa,

Välkomna till min blogg, här ska jag berätta om projektet Mobile You som jag deltar i just nu. Jag började 20 februari och projektet innebär två månaders förberedelsetid här i Malmö på Furuboda Folkhögskola och sedan 6 veckors praktik i Brescia som ligger i norra Italien. Vi är 9 personer i gruppen som ska åka till Italien och vi har lärt känna varandra ganska bra sedan vi började. Vi har undervisning på skolan varje dag som ska förbereda oss inför resan till Brescia som kommer att bli väldigt spännande!


Likes

Comments