Header

Hendi's Fedulia , Träning , Vardagen, vägen tillbaka, Övrigt

På lördag händer det, jag har taggat upp till tusen verkligen. Jag och Fedulia ska rida programridning tillsammans för första gången efter operationen. Och för vissa låter detta mesigt men för mig så är det som att tävla EM. Jag har saknat dressyr staketen så himla mycket och nu äntligen ska jag få rida in där.
Vi ska rida lätt B1.
Jag har ridit igenom programmet två gånger och båda gångerna har det gått skit bra, första gången jag red igenom det så var Fedulia väldigt svag så det gick väldigt väldigt fort. Men när jag red igenom det igår så gick det lugnt och fint och jag hade kontroll (vilket jag aldrig hade innan)

Bilden är ifrån vår allra första tävling tillsammans❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , Vardagen, vägen tillbaka, Övrigt

Nu har Fedulia haft en lite mini vila på fem dagar, såklart har hon inte stått helt utan jag har gått långrundor i skogen med henne vilket gått jättebra.
Härom dagen var Mariann här och kände igenom henne och gav henne även lite behandling. Hon hade en liten låsning vid ungefär ländryggen så där fick hon tens (fast ännu bättre). Hon var även lite stel eller öm (vet inte riktigt uttrycket) på halsen vilket tydligen dom flesta dressyr hästar blir. Så på halsen fick hon laser och akupunktur, vilket hon uppskattade väldigt mycket.

Idag red jag henne för första gången efter henne vacation och det gick jättebra, jag jobbade mest med övergångar och igångsättningar mellan trav och skritt och det gick mycket bättre idag ön senaste gången jag red henne. Visst att hon bråkade en del men jag tror att det kommer att försvinna om ett tag.

Imorgon ska Fedulia tömköras av bästa Anna, längtar sååå. Det ska verkligen bli jättekul😍💓😅

Foto:Stina Olofsson

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , vägen tillbaka, Övrigt, Vardagen, Träning

Igår var första träningen på Fedulia efter operationen och det gick inte så jättebra. Vi gjorde mest övergångar mellan skritt och trav. Fedulia var väldigt fin i mellan åt men det var även väldigt mycket bråk, vilket var väldigt tråkigt. Jag försöker fokusera på det positiva men ibland är det väldigt svårt.
Det som var så tråkigt var att jag ville att Fedulia och jag skulle prestera vårt bäst men eftersom hon bråkade så mycket så var det lite svårt.

Jag är så trött på att behöva bråka med henne hela tiden men jag måste fortsätta kämpa även om jag just nu bara vill ge upp och gräva ner mig i en grop. Ibland tycker jag faktiskt lite synd om mig själv vilket är helt okej ibland. Jag har snart kämpat i 3år utan någon framgång. Men jag ska göra allt i min makt för att ändra på det. Både jag och Fedulia är värda att skina lite på banorna nu.

Likes

Comments

Övrigt, Shopping

Haha, nu har jag då köpt mitt fjärde par ridstövlar. Detta resulterar då med att jag är fattig (igen).
Men var det värt det?....
Svar:absolut det är de snyggaste stövlarna jag någonsin sett (alltså ever)

Dessutom var det ju 50%😅

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , Vardagen, vägen tillbaka, Övrigt

Idag var det första gången jag galopperade Fedulia på flera månader. Hon var som en frisk fläkt i galoppen, det gick väldigt fort men hon var absolut inte dum. (Anna du kan pusta ut, jag trillade inte av😉)

Jag tyckte fedulia var redo för galopp redan förra veckan med jag ville inte skynda på det så jag väntade med att göra det tills den veckan som var planerad kom.

Fedulia var lite små dryg idag i traven, hon började slänga med huvudet som hon gjorde innan operationen men jag tror bara att det är något hon har lärt sig. Veterinären sa nämligen att det skulle vara lite motgångar ibland även nu. Tex att hon fortfarande bråkar. Det som är bra nu är iallafall att jag kommer igenom det mycket enklare. 👌😊

Hur vacker???😻

Likes

Comments

Övrigt

Pojkar nu är det dags att ni skärper er...

Ska tjejer, kvinnor eller flickor inte kunna få vara sig själva utan att niii ska lägga en dum eller för den delen en kränkande eller snuskig kommentar när ni går förbi.

Jag kom precis hem från en nästan perfekt spring tur. Den hade vart perfekt om ni pojkar i bilen inte hade vevat ner rutan och lagt en kommentar på hur jag såg ut, eller rättare sagt skrikigt ut den. Fy vad jag är trött på sånt här för vet ni vad om det hade varit en av samma kön som sprang där så hade jag varit 99.9% säker på att ni inte ens hade höjt en ögonbryn. Ni hade bara kört förbi utan att tänka på om han hade snygg rumpa eller hur brösten såg ut...

(Såklart så finns det ju vissa pojkar som vet hur man ska bete sig)

Likes

Comments

Igår var en riktigt bra dag för mig ovh Fnulis, det kändes super bra när jag red henne. Visst att hon bar lite stel men det var nog för att hon vilade dagen innan.

Jag började med att rida lite i paddocken (endast skritt och trav). Vi gjorde öppna, slutna, skänkelvikningar och ökningar. Hon gjorde väldigt fina skänkelvikningar och öppnor👌

Efter jag kände mig nöjd så skrittade jag av henne en runda runt området (och tog även en liten trav på fältet😜)

Kolla matchningen☝️

Här har ni även en liten film från när jag red igår👇

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , vägen tillbaka, Vardagen, Övrigt

Tjenis

Igår så tömkördes Fedulia av Anna, tömkörningen har/är väldigt viktig för Fedulias igångsättning. Tex innan jag började trava henne när jag satt på så gjorde vi det först med tömkörningen.
Det är även ett väldigt smart sätt att få hästen att jobba samtidigt som den får vila ryggen lite:)

Idag så red jag prinsessan i skogen, det gick jättebra. Det ända är bara dessa jäkla bromsar som förföljer en i skogen, usch jag får verkligen panik när jag ser en😂
Fedulia har lyckats bli väldigt skitig nu under sommarn så ni var det äntligen dags för ett bad. Fedulia hatar att bada😅
Det fick bli ett dubbel bad alltså fick jag schamponera henne två gånger.

När Fedulia är blöt så vill hon alltid rulla sig i boxen så efter jag duschat henne så brukar jag alltid beta henna så hon torkar i solen. Men nej nej det hjälpte inte, hon rullade sig ändå😬
Men denna gången var set ingen vanlig rull...
När jag skulle hämta cykeln bakom stallet så hör jag hur det dånar från stallet så jag skyndar mig in och då berättar en i stallet till mig att Fedulia hade rullat sig och fastnat. Hon hade alltså rullat sig så nära väggen så benen låg så nära intill väggen så hon kunde varken rulla runt eller ställa sig upp, så hon hade tydligen tryckt ifrån med benen så hon hamnade lite längre bort och sen ställt sig upp😨 tur att hon fixade det👌

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , vägen tillbaka

Idag så gick jag med lilla Fnulis eftersom det var tävlingar på klubben och det gick toppen:)

Vill ni veta en sak?
Eller jag kommer berätta det vare sig ni vill det eller inte;)

Innan Fedulia opererades så var det OMÖJLIGT att gå med henne, detta var ju då antagligen pågrund av att hon hade så ont. Jag kunde inte ens gå med henne själv upp till ridhuset, under en tid så vågade inte ens pappa gå med henne och då är det illa. Men nu kan jag gå med henne själv i grimma i skogen, hon bryr sig varken om moppar eller gräsklippare men kottar som faller från träden kan vara lite läskiga ibland😂

Det är en sån SJUK förändring på Fedulia😳(vilket bara är bra)

Bild:Stina Olofsson

Likes

Comments

Hendi's Fedulia , vägen tillbaka

Mycket har hänt sen sist jag skrev något, alltså MYCKET.

Varför jag inte skrivit något var för att det jag brann för försvann för en kort stund, men nu är det eller hon tillbaka. Jag snackar om Fedulia min älskade lilla häst.

Jag tror vi åkte till veterinären fem ganger utan att hitta grundproblemet men till sist blev vi skickade till Strömsholm för att göra en scint (scintografi, en slags röntgen), så vi tog lastbilen med Fedulia upp till Strömsholm vilket tog ca 6 timmar, där lämnade vi henne och hämtade henne dagen därpå.

Några dagar senare hade vi fått resultaten, och det var inte vad vi trodde det skulle vara, hela problemet satt tydligen i en tand, vi hade igentligen inte skrivit i formuläret att dom skulle fota ansiktet eller tänderna men med ren jävla magi och tur så kom en del av käken med på bilderna och det visade sig att en tand var grundkällan till allt besvär.

Och nej... vi kunde inte bara åka till en tandläkare - en "vanlig" hästtandläkare hade alldrig kunnat se detta eftersom tanden såg helt normal ut på utsidan och på en vanlig röntgen.

Okej nu ska jag då berätta vad självs problemet var.

Det var tanden längst in längst ner som inte mådde så bra, tandroten hade ruttnat och nästan en del av käkbenet, och det enda som fanns att göra var att operera ut den så det gjorde vi...

Vi körde ner till Jägersro Hästklinik där Palle Brink stod redo med skalpell, nål och tråd, detta var en operation som tog flera timmar, Fedulia låg på rygg och var nersövd under hela operationen. Vi lämnade henne en tisdag och hämtade henne torsdagen samma vecka.

Pappa hade pratade med Palle påvägen dit för och hämta Fnulis, Palle hade förvarnat pappa på att hon såg rätt sliten ut, man kunde jämföra operationen med att gå 10 ronder i en boxnings match - och förlora alla... När jag såg Fedulia började jag nästan gråta - hon var svullen i hela ansiktet och hade ett stort bandage runt kinden. När vi skulle åka hem så sprang Fedulia in i lastbilen och det första hon gjorde var att kissa, hon hade nog inte kissat på flera dagar...

Efter operationen fick Fedulia stå två veckor i boxvila med endast korta promenader (5min), sedan fick hon gå i sjukhage i två veckor och sen ut i vanliga hagen.

Tanden har gett Fedulia en massa problem eftersom hon haft så ont har hon ju spänt sig hela tiden, detta har gett henne ryggvärk och hälta.... Men nu är dom problemen borta

Det låter säkert som att detta endast tagit 1månad men nej detta har tagit oss ca fem månader, FEM!!!!. Kan ni fatta att jag inte haft något häst att rida på i 5 mån???

Detta är inte hela historien men en del av den, skulle kunna berätta massa mer om hur vi satt igång henne med bla hjälp från Anna Racking och tömkörning - men mer om det senare i höst

Planen med Fedulia är nu att fortsätta igångsättningen och att jag ska kunna starta en tävling i början på november, är taggad till 1000!!!

Jag kommer skriva här i bloggen några gånger i veckan och uppdatera om livet och såklart mest om hur det går med Fedulia och även förhoppningdvis kanske kunna hjälpa något som sitter i samma sitta som mig.

Det finns några jag vill tacka som hjälpt mig något otroligt och det är mamma och pappa tack som fan<3

Och sen såklart tack till er som räddat min lilla Fedulia: Staffan Lidbäck, Palle Brink,Anna Racking och såklart min tränare Ninni. tack<3

Likes

Comments