Hej hej!

I mitt första inlägg tänkte jag berätta lite om prologen och vad den handlar om och mina åsikter, tankar osv. Men framöver så kommer jag skriva om fyra kapitel i varje inlägg alltså som en slags summering av fyra kapitel.

Prologen handlar alltså om en vuxen man och det börjar med att han precis har varit på begravning och han är trött på att vara social och trevlig mot folk som han egentligen inte tycker om speciellt mycket. Han kör därför runt på landsvägarna där han växte upp för att fördriva tiden och slippa åka till sin systers hus och träffa massa folk som frågar de frågor som han inte ha lust att svara på. Hur är hans äktenskap? Misslyckades för tio år sedan. Hur mår barnen? Vuxit upp och är avlägsna från honom. Alltid samma frågor.

Han kör alltså till sitt barndomshem, omedvetet. Och där träffar han en gammal tant som minns honom som en sju årig liten pojke, men han vet inte riktigt vem det är utan det enda han minns är en flicka som heter Lettie och en ankdamm som de brukade leka vid när de var små, tillslut så minns han vad flickan brukade kalla dammen för, oceanen. Nu minns han allt.

Och där slutar prologen och efter det så börjar kapitel ett som jag kommer skriva om i nästa inlägg (inklusive kapitel 2,3 och 4) men först, mina åsikter.

Jag tycker att början på boken är väldigt flummig och inte alls lätt att förstå, man måste nästan läsa om vissa meningar för att begripa vad författaren menar. Men jag gillar ändå sättet prologen är skriven på eftersom att mannen som berättar är väldigt förvirrad själv och inte alls minns mycket av det han träffar på men ju mer han tänker och ser utav området han växte upp i desto mer minns han och därför blir hans meningar mer begripliga. Vilket är väldigt effektfullt och ett häftigt sätt att skriva på, jag gillar det. Men vi får se vad som händer i de nästa fyra kapitlen, vi ses då!

Kram

Likes

Comments