Idag testade vi att äta tjeckisk mat! Det var .... annorlunda. Det ni ser på bilden är smör man ska ha på brödet men det smakade baconfett med grynkorv i.  Jag valde dumplings vilket jag trodde var såna där asiatiska små paket, men det var mosad potatis som smakade ganska segt. Den besvikelsen när jag hade missförstått vad jag skulle få på tallriken! Restaurangen hade dock väldigt kul miljö, kändes som man satt i en borg på medeltiden.

Likes

Comments

​Vi har egentligen bara strosat runt på gatorna och kikat på alla vackra hus. Det är lite småkyligt och staden bjuder på mest museum och historia vilket inte alls intresserar mig och Emil (tyvärr). 

Likes

Comments

Vi tog en taxi från flygplatsen genom appen uber då vi läst att dem riktiga taxibolagen gärna tar maximal taxa och kör turisterna en extra runda bara för att tjäna mer. Uber fungerade jättebra! Kostade oss 125 NOK från flygplatsen till hotellet (ca 25 min).

Hotellpersonalen tog emot oss ordentligt, vi fick sitta ner medan vi checkade in. Han tog fram en karta och visade vad vi borde se när vi är har, vart det finns butiker och restauranger. Dem frågade hur det var i Norge och följde oss ända in i rummet och visade hur lampor etc fungerade. Beklagade sig att rummet var litet men berättade glatt att det var en stor säng (240-dubbelsäng) från hästens som är ett svenskt märke och kungen har en sån. Haha, så söt.

Klockan var runt fem och vi var ganska trötta efter resan hit men gick ut och åt i alla fall innan vi gick tillbaka till hotellet. Vi hittade en restaurang som hette James Dean med väldigt cool inredning. Amerikanskt och servitriserna hade väldigt kul arbetsuniformer. Jag drack en fantastisk god drink med hallon som smakade som en smoothie.

Likes

Comments

Idag är det sista dagen här och vi har varit uppe i bergen med motorcykeln för att försöka komma högst upp och se på utsikten. Men vägarna leder bara ner oss igen och till slut gav vi upp och spenderar resten av dagen på hotellet vid poolen istället. Inte så dumt att bara slappa innan man ska hem till vardagen igen 😊

Pina Colada 

Likes

Comments

Igår bytte vi in våra mopeder mot en motorcykel och åkte längst ner på ön för att hitta Giola - en naturlig pool som skapats av naturen själv. Havets vågor fyller på den och vattnet samlas i en stor grop i klipporna som skapar en pool. Hur häftigt?

Det var ganska djupt så det gick att hoppa från dem högsta klipporna ner i "poolen". Personligen är jag livrädd för sånt så jag hoppade på skakiga ben från 1 meters höjd 😌 Jag hade hopp om att det skulle vara ganska varmt i vattnet eftersom det är mindre än havet men det var det inte. Lite varmare än havet dock och inget sjögräs.

Så här ser stora delar av Thassos ut. Olivträd i mängder. Dem har stor produktion av olivolja här och även honung. Det finns mängder av bin till min och Emils frustration - vi hatar kryp, insekter och äckliga djur, speciellt dem som kan göra oss ont. Haha.

Innan vi lämnade Giola åt vi souvlaki på en liten restaurang som låg i bergen. Så gott!

Likes

Comments

Idag har vi besökt ytterligare en strand. Paradise Beach. Den ligger åt andra hållet än vad Thassos by och Marble Beach gör, alltså nedåt på ön från där vi bor. En mopedtur på ca 13 km och lite grusväg även idag så var vi framme. Vi gillade denna stranden väldigt mycket och spenderade hela dagen där bortsett från när vi var och köpte åkdon till vågorna.. 😉

Både jag och Emil var eniga om att Thassos kan vara det finaste resmålet vi besökt. Vi vill passa på att åka hit en gång till innan det blir upptäckt av fler turister. Naturen är så oförstörd, vattnet är helt klart och stränderna är nästan tomma jämfört med dem största turist-resmålen som Rhodos, Kreta etc.

Likes

Comments

Vi googlade runt lite över vad som fanns på ön och blev eniga om att vi ville åka till Marble Beach. Alltså en strand med marmorstenar och frågade om vägen dit på mopeduthyrningsstället men vi fick som svar att man inte kunde åka dit med moped. På väg hem från Thassos såg vi en skylt till Marble Beach och åkte dit. Det var grusväg men absolut inga problem att köra moped på om man körde lite extra lugnt och försiktigt, sista nerförsbacken var kanske lite pulshöjande men annars inga problem.

Dem vita stenarna gör att vattnet blir så där turkost man bara ser i resekatalogerna;

Inte långt från stranden bröt dem marmor sten och det var gigantiska block av bländande vita stenar. Vi fick kisa trots att vi hade solglasögon på oss. Porto Vathy är namnet på stället.

Likes

Comments

Idag har vi varit på mopeduthyrnings-jakt. Vi gick till änden av Golden Beach (stranden vi bor vid) och se hur fantastiskt det är här:

Likes

Comments