Header

Just nu sitter jag på tåget påväg tillStockholm igen för lite shopping och kusin mys.
Jag har skrivit en lista på vad jag skulle behöva i för hösten och de är följande:
•ett par nya snygga skor
•Ett par snygga men lösare byxor
•Ett par mjukisbyxor som man kan även använda i skolan så dom får inte vara för mysiga liksom utan snygga till kläder också
•solglasögon (för har fortfarande inte hittat några)
•T-shirts och tröjor som är mer lätt använda för använder bara några få tröjor i hela min garderob
•En ny finare top man kan använda på fester och när man ska vara fin

Jag hoppas jag får några bra dagar i Stockholm och hittar lite grejer jag behöver.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har varit väldigt dålig uppdateringen det senaste 2 veckorna tyvärr... Men den sista veckan har innehållit jobb. Det är alltid seglar vecka i augusti i Lysekil. Det är match segling och kvinnor från hela världen som tävlar. Det betyder också att det blir mer jobb i seglar området. Jag har serverat buffé och hjälp till att duka för bland annat segrar middagen och massa annat

Skönt att jobba lite men tycker ändå att det var ett bra beslut av mig att inte jobba för mycket i sommar för märker att jag blivit utvilad och redo för stressen i skolan nu på ett annat sätt.
Idag är det 1 vecka kvar till skolan börjar igen och känner både lycka och förtvivlan. Jag är rädd för gymnasiet och i mitt självförtroende svacka just nu är jag faktiskt lite rädd för att prata inför folk och träffa folk som jag känt men inte gör längre. Det ska såklart bli jätte roligt att få nya klass kompisar och framförallt hamna i en klass jag redan tycker om hälften.

Likes

Comments

Mitt självförtroende och självkänsla är ett ständigt dilemma. Har svårt att lite på folk och tänker oftast även de värsta om alla. Sen har jag dagar då jag känner mig som världens bästa men det är väldigt få. Mitt självförtroende stoppar mig i mycket och blir som ett hinder jag måste anpassa mig vid hela tiden. 

Så min fråga till er är:
Hur gör ni för att få bra självförtroende, har ni några tips/knep eller handlar det bara om att tro på sig själv???

Likes

Comments

Detta recept är enkelt men otroligt gott! Stort tips!
Det ser mer avancerat ut än det är vilket får den att kännas mer exklusiv.
Det är en vanlig kladdkaka (stor smet) med karamelliserad mjölk 2 dl uppe på precis innan man tar in den i ugnen! Dra en virvel med skeden också så att det blir ett fint mönster. Grädda i mitten av Ugnen 175 grader celsius i 20 minuter, den ska vara lite kladdig fortfarande när man tar ut den. Serveras kall!

Likes

Comments

Alltid lika skönt att få en ny almanacka och börja organisera sitt liv på nytt, utan organisation blir jag galen. Tänkte jämföra min nya och gamla almanacka i detta inlägg. Min nya kommer vara på den vänstra och min gamla på höger.

Jag valde en större storlek i år A5 tror jag storleken hette, båda framsidorna har jag gjort själva med att ta bilder från datorn.

Båda citaten är Michelle Obama, jag tycker att hon är en riktig förebild! Men detta är alltså på första sidan när man öppnar.

Jag har valt olika teman där uppe, men har randiga rosa på båda där man skriver

Jag har valt olika grejer denna gången i kolumnen längst ned. Jag har även valt en stor dagens träning i varje dag i år. Nu har jag veckans tentor där man kan skriva uppgifter och sen en kurva där jag bland annat tänkt fylla i hur många gånger jag blir snurrig på en dag eftersom jag har jobbigt med järn och sånt. Förra året hade jag veckans träning att göra men de den träning grejen tyckte jag vara för liten.

Förra året hade jag några rader man kunde skriva vad som helst på. Men i år valde jag en lista där kan man ju skriva lite allt möjligt köp lista, önskelista, namn lista, massa helt enkelt

Förra året tog jag en karta men jag använde aldrig den för geografi är något jag kan ganska bra, i år tog jag istället lite sudokos på sidorna längst bak. Och båda åren har jag haft linjerat papper. I år tog jag också rutade sidor men de tog jag inte kort på

Så här ser min baksida ut, det är bilder som är viktiga för mig, bland annat på min familj, skidåkning och kompisar❤

Personlig almanacka skickar även alltid med lite klistermärken, plastficka och en linjal så man kan pynta sin almanacka fint😃

Likes

Comments

Tyckte inte denna låt va så bra till en början men om man behöver en snabb självförtroende kick är denna perfekt. Lyssna på texten och ställ dig framför en spegel!! Detta funkar så bra för mig!!

Likes

Comments

Igår började dagen med golf, min moster och kusin hämtade mig och min syster vid 11 och så åkte vi till skaftö för lite golf spelande. Min moster och kusin har spelat golf länge. Ellinor (min syster) har spelat golf i kanske 1 år ungefär men är inte så rutinerad. Jag va alltså sämst vilket inte var så otippat. Vi åkte först till skaftö gk där vi slog lite på ranchen sen åkte vi till Näreby som är en pay and play bana på skaftö. Jag fick låna klubbor av min kusin och ibland gick det ju mindre bra för mig. Men de roligaste va nog att min syster gjorde sitt första par på håll 1. Hon hamnade väldigt nära flaggan på sitt andra slag och kunde lätt puta i sitt första riktiga par.

På kvällen hade vi en tjej middag på publik. Det va 3 vuxna, 2 ungdomar (jag och min kusin) och tre 12 åringar. Det va mysigt och jag tog publiks parad rätt denna gången, jag har ätit den tidigare och den är jätte god. Det är en stekt minut biff med café de Paris smör, pomfritt och sallad. Det va gott men den jag åt sist är nästan ännu mumsigare.
Det blev även en drink med smak av passionsfrukt. Jag tyckte att den smakade väldigt starkt så hällde i massa vatten under kvällen gång. Men mätt blev jag kan jag lova, så mätt att jag fortfarande har ont i magen nu 14 timmar senare men vad gör man inte för lite gott käk.

Likes

Comments

För några dagar sedan gjorde jag och min pojkvän slut efter att ha varit tillsammans i nästan 19 månader (bara 2 dagar ifrån faktiskt). Ett bra förhållande med mycket skratt, men framför allt har vi kunnat vara oss själva med varandra och känt oss trygga. Något som är otroligt viktigt för mig och jag värdesätter jättemycket. Det hade inte hänt något utan han hade bara tappat känslorna och inte känt någon glöd att kämpa.
Det tog mig otroligt hårt att höra, detta va inte vad jag hade planerat eller tänkt mig alls. Jag var inte beredd och mitt hjärta gick i 1000 bitar för några minuter tillsammans med mitt självförtroende. Visst jag är 16 år och hade väl inte tänkt att de kanske skulle vara vi för alltid. Duger jag inte är de första jag tänker varje gång kommer på att jag nu är singel.
Man får ta dag för dag, försöka få bort känslorna och glömma sorgen. Vissa timmar är det ett helvete. Ju längre jag klarar koncentrera mig på något annat desto lyckligare blir jag. Jag hoppas bara att mina känslor kan försvinna så att jag känner skillnad och kan slappna av utan att huvudet är fullt med ALLT. Jag vet att vi kan vara väldigt bra kompisar eftersom vi känner varann på djupet och jag hoppas att han fortfarande kan stötta mig i alla situationer. Men min mardröm nu är ju såklart att se honom med någon annan.
Jag har iallafall fått jätte fint stöd från mina vänner och familj vilket jag tackar för.
Sommarprat, jämställdhet och när folk pratar om värre saker som krig är vad jag tycker är skönt just nu. De får mig att känns hur bra jag verkligen har det. Jämställdhet som jag brinner för kan jag inte slita mig från, prata med mig om de och du får debatter tillbaka. Alltid skönt att höra lite nya argument att ta in.
Jag hoppas att jag snart inte behöver vara nedstämd och kan vara mitt gamla jag.
Kärlek är verkligen det värsta men också det finaste som finns.

Likes

Comments

Idag är det Lysekils första Pride fest och ett tillfälle att vissa att sin acceptans och vad man tycker. Jag tycker att alla ska ha samma rättigheter och bli behandlad samma även fast man har olika kön, kön identiteter eller sexualitet. Även bakrund ska inte spela någon roll! Låt oss alla få känns oss underbra

Likes

Comments