freshman

Hej allihopa!

Tänkte bara göra en snabb liten update och berätta att jag ikväll åker till Nashville! Vi ska på en rugbyturnering där som kallas för "NashBash", är hur taggad som helst!

Jag kommer tillbaka till Marquette igen måndagmorgon, och ska försöka få upp ett inlägg och berätta om resan så fort jag kan.

Vi hörs då!

Här får ni en vacker bild av min packning + 2 bonusbilder

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

freshman

Nu i helgen har det ju varit St. Patrick's Day! Det är hur stort som helst här borta, alla firar det, inte bara människor med irländskt påbrå. Jag var på en St. patrick's fest på torsdagkväll. Det var endast rugby-folk, så det var inte en jättestor fest. På fredagen (då det faktiskt var St. Patrick's Day) var jag för trött för att gå på en annan fest så jag och Keaton beställde pizza och kollade på "The Blair Witch Project", som han av någon anledning inte sett förut. Han var inte särskilt imponerad av filmen, vilket sved lite, den är ju så himla bra. Men men, alla kan inte älska allt.

Jag och Keaton har ett internskämt som jag tror att jag nämnt här förut, skämtet är att jag är en kommunist. Detta tycker han är jättekul, och han gör ofta referenser till färgen röd och mina "kamrater". Sånna här bilder skickas nästan dagligen fram och tillbaka:

Får mig alltid att fnysa till lite. Ville bara dela med mig.

Nu har jag ju varit här i USA lite mer än halva terminen, vilket betyder att jag kommer hem om ca 50 dagar. Jag saknar hemma, det gör jag verkligen. Jag saknar alla människor där hemma, och jag saknar Halmstad. Men det är inte ens i närheten så illa som det var den första terminen. Jag sitter inte och gråter över det längre. Jag saknar Sverige, ja, men det går inte till en gräns att det gör mig särskilt upprörd. Jag tror att detta har med att göra att det är andra gången nu, så jag vet att jag kommer att åka hem så småningom. Första vändan kändes det inte så, första vändan kändes det som att jag aldrig skulle komma hem igen.

Sen är det ju också så att jag känner att livet jag byggt upp här känns mer och mer stabilt. Jag har vant mig vid att bo här, det känns väldigt naturligt. Mina vänner känns som vänner jag kommer umgås med ett tag, inte bara människor jag träffar i förbifarten. Och framförallt så känns Keaton trygg, jag känner mig väldigt hemma runtomkring honom.

Man kan väl säga att saker går bra nu

Likes

Comments

freshman

All cred till Sam (@samozanich på instagram) som filmat och klippt ihop denna videon.


(Jag är #4, har svarta shorts och höga svarta strumpor. Jag syns lite här och där om man tittar noga. Är inte direkt en linslus. Har vid något tillfälle också på mig en gråsvart långärmad tröja.) 

Likes

Comments

freshman

Mitt spring break har varit skönt. Lugnt och skönt.

Resan till Kanada blev inställd sista minuten, vi fick ett samtal från hotellet att dom dubbelbokat sig. Det kändes ju rätt synd, men men, jag kom över det snabbt!

Denna veckan har jag varit på en cook-out, det var hur mysigt som helst. Jag och Gabby gjorde en veganpaj som vi tog med oss. Vi valde att göra den vegansk eftersom att många av våra vänner är veganer. Vår pajbotten hade krossad mandel som bas, och vår fyllning var gjord utav vegansk choklad och kokosnötsolja. Jag var rätt skeptiskt till om detta faktiskt skulle bli gott, men asså herregud vad god den var. Rysligt smaskig. Den blev väldigt populär!

Lite senare i veckan var jag på en fest och råkade tappa min USA-telefon i toaletten, mindre kul. Har varit tvungen att skicka Facebook meddelanden till alla mina vänner och berättat för dom att dom inte kan nå mig över telefon eftersom att min telefon dött och åkt till himlen. Imorgon ska jag åka och köpa en ny tror jag, vi får se. Inte helt super taggad om jag ska vara ärlig.

På lördagen kom Keaton över. Han hade varit i Arkansas i en vecka och kampat och bergsklättrat. Han hade precis suttit i bil i över 17 timmar och var helt slutkörd när han kom till mig, det enda han ville göra var att sova. Men jag var skitpigg för jag hade sovit till typ 1 den dagen, så vi var uppe till 2 på natten och kollade på dokumentärer. Stackars kille asså, han kämpade verkligen dom sista timmarna. Fick nästan dåligt samvete.

Nästan.

Vi såg en av mina favorit dokumentärer, "Winter On Fire", som handlar om hur något som började som en fredlig och lugn demonstration i Ukraina blev till en fullfjädrad revolution. Fantastiskt bra dokumentär och något jag rekommenderar till alla. Den är gripande, vacker, sorglig och förargande. Sekunden eftertexterna började rulla så sa Keaton,

"Man... fuck the government."

Jag höll med honom.

För några dagar sedan var det ju internationella kvinnodagen, så jag tänkte att jag skulle lägga upp lite feminist-pepp som avslutning på detta inlägg.

Enjoy!

Likes

Comments

freshman

Ursäkta min inaktivitet den sista tiden, vet att jag varit rätt kass på att uppdatera. Förlåt för det.

Den senaste veckan har jag varit sjuk. Jag har haft hög feber och bara allmänt mått rätt kasst. Som tur är så har jag en underbart snäll kille som kommit med Ibuprofen, nässpray och frukt var och varannan dag.

Nu har jag äntligen börjat känna mig bättre, och har kunnat dra mig ut ur mitt rum för annat än bara mina lektioner.

Det har varit rätt mycket plugg på sistone, det är midterms just nu så nästan alla kurser har massa prov och liknande runt denna tiden. Jag gick in på tjejtoan i mitt hus lobby innan idag och möttes av detta:

Någon tyckte väl att det behövdes lite pepp nu i pluggtiderna. Satte ett leende på mina läppar.

Jag kan också meddela att jag bytt program! Jag har tänkt på detta ett tag och insett att även om PR varit lite av en dröm för mig så finns det nog ändå något inom mig som säger att det inte är helt rätt för mig. Jag vill hjälpa människor, jag vill känna att jag gör skillnad. Så jag har nu ändrat mitt major till sociologi med en minor i psykologi! Jag är väldigt, väldigt nöjd med mitt val. Jag har verkligen känt nu den senaste tiden att dom lektionerna jag uppskattat mest, och som jag engagerat mig mest i, har varit mina sociologilektioner. Jag har nästan känt mig frälst av dom. Jag har liksom suttit där och ba "Det här, det här känns bra. Detta känns rätt. Detta är vad jag vill."

Nu är det säkert någon som tänker "Jaha, men sociologi har vi i Sverige med. Då kan du ju lika gärna komma hem igen", men då förstår dom inte att jag byggt upp ett litet liv här borta. Jag älskar mitt liv här. Jag har fantastiska vänner och en fantastiskt pojkvän här. Jag älskar denna staden och framförallt så älskar jag denna skolan. NMU är det bästa som har hänt mig. Jag tänker inte lämna detta ställer bara för att jag bestämde mig för att byta program. Nästan alla collegeelever byter program minst en gång, det betyder inte att dom byter skola hela tiden.

Ja, det var allt jag hade att säga om det. Nu går vi vidare!

Vi har vårlov nu! Vi fick lov igår och har hela nästa vecka ledigt! Hur skönt som helst! Dom flesta har redan åkt hem, så det är väldigt tomt och tyst här i huset just nu. Jag tror inte ni anar hur skönt det är. Man blir så van av att hela tiden ha fart och fläkt runt omkring sig att när det väl lugnar ner sig så känns det nästan overkligt. Det är så sjukt tyst och stilla här nu. Jag ska stanna kvar i huset tills mitten av nästa vecka, sen till helgen så åker jag till Kanada med några vänner! Det ska bli jättekul! Ser verkligen framemot det :) men först ska jag slappna av och bara njuta av tystnaden i några dagar.

Nu ska jag nog gå och lägga mig! Jag lämnar er med denna bilden av Håkan Hellström som jag hittade. Hoppas det ger er lika mycket lycka som den gav mig!

Puss & kram

Likes

Comments

freshman

Professor: An example of ethical breach happened just a few days ago, when Fox News had a "Swedish expert" on their show to talk about the situation in Sweden. The ethical breach was that the "Swedish expert" wasn't an expert at all, and had not set his foot in Sweden for over 30 years.

Killen som sitter bredvid mig (vi har aldrig pratat förut),lutar sig mot mig och viskar: Hey, did you know that Sweden is the rape capital in the world? It's because they took in so many immigrants

Jag vänder mig mot honom: Actually, I've lived in Sweden my entire life and I can tell you that that's not true at all

Killens min:

Likes

Comments

freshman

Ursäkta den lilla pausen jag tagit från min blogg. Har haft fullt upp den senaste veckan. Tar mig tiden till att skriva detta nu eftersom att jag ligger kl.8 på morgonen med feber och kan ej somna om. Har då lyckats få influensan. Great. Hatar att vara sjuk här borta, ingen som kan ta hand om en och man måste fortfarande gå på sina lektioner. Vilket egentligen är lite dumt med tanke på att man med störst sannolikhet kommer smitta någon annan då. Men jaja, sånt är livet.

Vintern börjar äntligen gå mot sitt slut. Dom senaste dagarna har vi haft + grader och man har sluppit bära vinterjacka. Är så så så glad över detta, äntligen kan man gå ut igen utan att halvt frysa ihjäl. Så skönt.

Så vad har jag gjort den senaste tiden?

Förra veckan var jag på Bards & Brews, det är när olika poeter kommer till en bar och läser upp lite olika dikter dom skrivit. Låter rätt tradigt men det var faktiskt kul.

Jag var på en hike med Keaton, vi "besteg" sugarloaf.

Försökte ta en fin bild av utsikten men hans jävla hand var ivägen

Jag gick på en Lacrosse match med några vänner

Utöver detta har jag mest pluggat och umgåtts med vänner.

Det var nog allt.

Vi hörs!

Likes

Comments

freshman

Idag hade vi en rätt häftig sociologilektion, tänkte bara lite snabbt prata om det.

Lektionen började med att vår professor delade ut papper. Halva klassen fick ett papper med en svartvit bild av en tecknad strand på och resten fick bara ett vanligt papper. Sen delade han ut kritor. Vissa fick en helt egen kartong, vissa fick bara en enstaka krita, och vissa fick inga kritor alls. Efter detta drog han upp en bild på projektorn. Bilden var densamma som halva klassen hade framför sig redan, den tecknade stranden, antagligen tagen från en målarbok. Sen sa han att vi alla hade 15 minuter på oss att göra vår strand så vacker som möjligt med dom redskap vi fått. Dom som fick ett blankt papper var tvungna att titta på projektorbilden och försöka måla av den så gott dom kunde. Den som målade den finaste stranden vann.

Någon i klassen: "That's not fair"

Vår professor rycker på axlarna "15 minutes starts now."

Jag hade fått ett av papperna med bilden redan på. Jag hade också fått en halv krita, orange. Jag målade sanden ljus-orange, sen satte jag i gång och skuggade och la till detaljer med min blyertspenna. Jag blev faktiskt rätt nöjd.

När dom 15 minuterna var över bad vår professor oss att lägga ifrån oss våra pennor, sen bad han oss att ta våra bilder och skrynkla ihop dom till en boll. Sen tog han fram en stor papperskorg och satte den mitt i rummet. Han bad oss alla att utan att ställa oss upp eller flytta på oss, försöka pricka papperskorgen med våra bilder. Vissa satt så nära att dom inte ens behövde försöka, sen var det andra, typ som jag, som satt längst bak i klassrummet som inte ens kunde kasta pappret halva vägen till papperskorgen.

När alla kastat sina papper så ställer han sig vid podiet igen och säger:

"Today we are going to talk about privilege"

Tyckte det var ett rätt häftigt sätt att demonstrera privilegier.

Min engelskalektion på eftermiddagen var inställd så jag gick tillbaka till mitt rum och hängde lite med Keaton. Mamma skickade lite svenskt godis till mig för några dagar sen så vi satt och käkade lite av det. Plötsligt hamnade vi i en vild diskussion om de olika färgerna på Ahlgrens bilar och om de olika färgerna har olika smaker. Keaton hävdade att han kände en stor skillnad, jag sa att det bara var en psykologisk reaktion på dom olika färgerna. Det gick så långt att vi bestämde oss för att testa det. Så vi turades om med att sätta på oss ögonbindel och äta 10 bilar var och försöka gissa färgen. Här är resultatet:

Jag var tvungen att erkänna att jag faktiskt hade fel i detta. Resultatet visar tydligt att bilarna har olika smaker + att Keaton har en tendens att blanda ihop grön och vit. Han var mäktigt stolt över detta och rev ut pappret ur mitt block så att han kunde spara det.

Lite senare satt vi och prata om svenska, och svenskt uttal, och Keaton bestämde sig för att försöka lära sig hela mitt namn med rätt uttal. Detta resulterade i att vi satt i säkert 30 minuter och sa mitt namn fram och tillbaka. Efter varje gång sa jag "you're saying it too American"varav han svarade med "I'm literally saying it the exact same way you are". Efter ett tag gav Keaton upp och bestämde sig för att bara säga mitt namn så amerikanskt som det går, för det är tydligen "enklare" så.

Om ni någonsin undrar hur Brita Lovisa Amanda Essunger Lindblom låter på "amerikanska", titta på denna videon. You won't be disappointed.

Nu ska jag sova! Ha det gött

Likes

Comments