freshman

Ursäkta den lilla pausen jag tagit från min blogg. Har haft fullt upp den senaste veckan. Tar mig tiden till att skriva detta nu eftersom att jag ligger kl.8 på morgonen med feber och kan ej somna om. Har då lyckats få influensan. Great. Hatar att vara sjuk här borta, ingen som kan ta hand om en och man måste fortfarande gå på sina lektioner. Vilket egentligen är lite dumt med tanke på att man med störst sannolikhet kommer smitta någon annan då. Men jaja, sånt är livet.

Vintern börjar äntligen gå mot sitt slut. Dom senaste dagarna har vi haft + grader och man har sluppit bära vinterjacka. Är så så så glad över detta, äntligen kan man gå ut igen utan att halvt frysa ihjäl. Så skönt.

Så vad har jag gjort den senaste tiden?

Förra veckan var jag på Bards & Brews, det är när olika poeter kommer till en bar och läser upp lite olika dikter dom skrivit. Låter rätt tradigt men det var faktiskt kul.

Jag var på en hike med Keaton, vi "besteg" sugarloaf.

Försökte ta en fin bild av utsikten men hans jävla hand var ivägen

Jag gick på en Lacrosse match med några vänner

Utöver detta har jag mest pluggat och umgåtts med vänner.

Det var nog allt.

Vi hörs!

Likes

Comments

-Keaton om varför han alltid så snabbt kan hitta mig på campus


Förstår inte vad han pratar om. Jag som klär mig så färgglatt och mönstrat.

Likes

Comments

freshman

Idag hade vi en rätt häftig sociologilektion, tänkte bara lite snabbt prata om det.

Lektionen började med att vår professor delade ut papper. Halva klassen fick ett papper med en svartvit bild av en tecknad strand på och resten fick bara ett vanligt papper. Sen delade han ut kritor. Vissa fick en helt egen kartong, vissa fick bara en enstaka krita, och vissa fick inga kritor alls. Efter detta drog han upp en bild på projektorn. Bilden var densamma som halva klassen hade framför sig redan, den tecknade stranden, antagligen tagen från en målarbok. Sen sa han att vi alla hade 15 minuter på oss att göra vår strand så vacker som möjligt med dom redskap vi fått. Dom som fick ett blankt papper var tvungna att titta på projektorbilden och försöka måla av den så gott dom kunde. Den som målade den finaste stranden vann.

Någon i klassen: "That's not fair"

Vår professor rycker på axlarna "15 minutes starts now."

Jag hade fått ett av papperna med bilden redan på. Jag hade också fått en halv krita, orange. Jag målade sanden ljus-orange, sen satte jag i gång och skuggade och la till detaljer med min blyertspenna. Jag blev faktiskt rätt nöjd.

När dom 15 minuterna var över bad vår professor oss att lägga ifrån oss våra pennor, sen bad han oss att ta våra bilder och skrynkla ihop dom till en boll. Sen tog han fram en stor papperskorg och satte den mitt i rummet. Han bad oss alla att utan att ställa oss upp eller flytta på oss, försöka pricka papperskorgen med våra bilder. Vissa satt så nära att dom inte ens behövde försöka, sen var det andra, typ som jag, som satt längst bak i klassrummet som inte ens kunde kasta pappret halva vägen till papperskorgen.

När alla kastat sina papper så ställer han sig vid podiet igen och säger:

"Today we are going to talk about privilege"

Tyckte det var ett rätt häftigt sätt att demonstrera privilegier.

Min engelskalektion på eftermiddagen var inställd så jag gick tillbaka till mitt rum och hängde lite med Keaton. Mamma skickade lite svenskt godis till mig för några dagar sen så vi satt och käkade lite av det. Plötsligt hamnade vi i en vild diskussion om de olika färgerna på Ahlgrens bilar och om de olika färgerna har olika smaker. Keaton hävdade att han kände en stor skillnad, jag sa att det bara var en psykologisk reaktion på dom olika färgerna. Det gick så långt att vi bestämde oss för att testa det. Så vi turades om med att sätta på oss ögonbindel och äta 10 bilar var och försöka gissa färgen. Här är resultatet:

Jag var tvungen att erkänna att jag faktiskt hade fel i detta. Resultatet visar tydligt att bilarna har olika smaker + att Keaton har en tendens att blanda ihop grön och vit. Han var mäktigt stolt över detta och rev ut pappret ur mitt block så att han kunde spara det.

Lite senare satt vi och prata om svenska, och svenskt uttal, och Keaton bestämde sig för att försöka lära sig hela mitt namn med rätt uttal. Detta resulterade i att vi satt i säkert 30 minuter och sa mitt namn fram och tillbaka. Efter varje gång sa jag "you're saying it too American"varav han svarade med "I'm literally saying it the exact same way you are". Efter ett tag gav Keaton upp och bestämde sig för att bara säga mitt namn så amerikanskt som det går, för det är tydligen "enklare" så.

Om ni någonsin undrar hur Brita Lovisa Amanda Essunger Lindblom låter på "amerikanska", titta på denna videon. You won't be disappointed.

Nu ska jag sova! Ha det gött

Likes

Comments

freshman

Asså ni anar inte hur kallt det är här. Det är så sinnessjukt. Liksom, jag vet att vi i Sverige ibland också har det såhär kallt men aldrig såhär länge?? Det blir ALDRIG varmare än -10 grader här.

"Känns som -19"

NEJ DET KÄNNS SOM TYP -625262

Det är kallt ok?

Men man har ju hopp, jag tänker alltid "det är vår snart". Sa nästan exakt dom orden fast på engelska till Keaton för några dagar sedan, "It's spring soon. It can't be cold for too long right?" han tittade lite ursäktande på mig sen sa han "Well, you know, we call it 'the winter semester' for a reason..."

Juste ja. Dom säger inte vårtermin här, dom säger vintertermin. Tydligen så håller sig vintern EXTRA länge här. Fantastiskt. Amazing. Splendido. Så taggad.

Här har ni två bilder jag tog igår när jag skulle gå och handla chips.

Det snöade så kraftigt att jag hade svårt att hålla i telefonen.

Detta är tydligen mitt liv nu. Great.

Nä men helt ärligt, saker rullar på rätt fint nu. Visst, det är kallt, men det är också fantastiskt vackert här. Ska kanske ta lite bilder imorgon om det inte är för jobbigt väder. Snön är så fin här.

Det går rätt bra i skolan också! Hade ett möte med min nya engelska professor (hon med tatueringar!) och hon var väldigt imponerad av mitt senaste arbete. Så det är ju nice.

Skrollade runt lite på Instagram för nån dag sen och såg att en av mina kompisar lagt upp en fantastiskt charmig bild av mig med en väldigt poetisk text till. Tänkte att ni kanske skulle finna det lite roligt

(bc är en förkortning för because)

Fina vänner man har.

Nu ska jag sova för jag har tydligen lovat två av mina kompisar att gå upp kl.07:30 imorgon för att åka till stranden och ta foton med dom för en av deras fotografikurser. Kul kul.

Vi hörs nån annan dag.

Peace out Girl Scout

Likes

Comments

freshman

Har ett prov imorgon i Survey of Journalism så jag sitter just nu och pluggar inför det. Fick då tanken att ni kanske hade varit lite intresserade av att verkligen se VAD jag pluggar. Jag funderar mycket över vad ni kan tycka är intressant och vad ni vill se och jag får ofta frågor på vad vi får lära oss och sånt så aa, tog några bilder på mina anteckningar som jag just nu går igenom. Vet att det kanske inte är superkul men oh well, det är ju nåt.

Likes

Comments

freshman

Asså. Fy va kallt det är.

Man kan inte vara utomhus i mer än nån minut innan det gör så ont att man tror att hela ansiktet ska ramla av. Ligger runt -13 hela tiden. Dag som natt.

Okej, lite kul, precis efter att jag skrivit det ovanför så bestämde jag mig för att titta på väderprognosen. Hade läskigt rätt.

Halt som satan är det med, vilket suger rätt mycket med tanke på att lektionsbyggnaderna ligger uppe på en liten kulle typ. Så på morgonen måste man gå upp för en hal uppförsbacke och på eftermiddagen så måste man gå ner för den. Man halkar fram. Tror jag halkar ca 3-4 gånger om dagen. Har nästan vant mig vid det.

Typ såhär ser jag ut varje dag påväg till och från mina lektioner:

Så ja, det är kallt.

Okej, nästa ämne: rugby

Vi hade träning igår (tekniskt sätt i förrgår för klockan är efter midnatt) och det var svinkul. Det var en rätt avslappnad träning för det hade varit så himla kallt den dagen att alla kände sig rätt sköra. Det är helt ärligt något jag inte upplevt innan jag kom hit, att det kan vara så kallt så länge att hela kroppen påverkas och man blir helt svag och skör. Det känns som att man ska gå sönder vid minsta smäll. Men ja, iallafall, träningen var kul. Vi gjorde några lätta "drills" (alltså, övningar typ) och medan vi gjorde dom så halkade jag tre gånger för att golvet är så jäkla glatt. Asså, har inte vant mig vid att träna i en gymnastiksal än och jag lyckas aldrig få riktigt grepp om marken så jag halkar mest runt. Är som Bambi på is. Vad jag tycker är lite kul dock är att dom flesta i USA inte säger att någon ramlar (slips/falls) nej, de säger att man äter skit. Så, om någon ramlar så säger inte dom

"Oh no, did you just slip?"

utan dom säger

"Oh no, did you just eat shit?"

Det spelar ingen roll vilket sammanhang det är eller vilka som är i närheten, dom säger alltid "eat shit/ate shit". Tror nog aldrig att jag har hört nån av mina vänner säga "I fell yesterday" eller "I slipped on the ice yesterday" det är alltid "I ate shit yesterday". Får mig alltid att fnysa till.

Vi gjorde också en slags lek typ, vi körde ultimate rugby. Det är som ultimate frisbee fast med en rugbyboll. För er som inte vet vad ultimate frisbee är så är det en lagsport som involverar en frisbee. Mer än så kan jag inte berätta för jag kan ingenting om den sporten, något jag inte var ensam om. Att spela ultimate rugby med mitt lag kan ha varit en av dom roligaste sakerna jag varit med om.

Ingen visste hur man spelade ultimate frisbee, ännu mindre ultimate rugby. Vår coach går snabbt igenom reglerna: Man gör mål genom att få frisbeen in i en av dom två rutorna på planen. Får man en frisbee kastad till sig så får man inte röra sig. Håller du i frisbeen måste du stå still tills du kastat den. Om du fångar frisbeen samtidigt som du redan är i rörelse så får du ta två steg för att inte tvärnita och ramla framåt. Enkelt, va?

Inte för oss, för ingen lyssnade ordentligt.

Vi delas upp i två lag och ställer upp oss på olika sidor av planhalvan. Vår coach blåser i visslan och sen tar det två sekunder innan kaoset bryter ut. Vi börjar passa runt bollen, bakåt, precis som vi lärt oss i rugby.

Coach: Girls, no, this isn't rugby. Don't pass backwards that's stupid you won't get anywhere.

Coach: Seriously, don't. What are you doing? You need to get to the other side

Coach: You can't move with the ball!! STOP MOVING WITH THE BALL!!!

Coach blåser av och pekar på susie som håller i bollen

Coach: Ok ladies, listen up, Susie can't move!

Direkt alla: Why can't she move? What's wrong with her? Is she okay?

Coach: No, Jesus, have you not listened at all? If you have the ball, you can't move. Those are the rules.

Matchen fortsätter. Det är totalkaos. Ingen vet vem som är i vems lag, eller hur reglerna går till. Vi en tidpunkt står jag framför Karlie som håller i bollen, jag viftar med armarna i hennes ansikte

Jag: Karlie! I'm on your team! Hello! We are on the same team!

Karlie, förtvivlat: Are you really??? Are you sure???

Lite senare får Gabby bollen, det samlas direkt massor av människor runt omkring henne och hon skriker för full hals

Gabby: I HAVE TWO STEPS!!!

Sen tar hon två GIGANTISKA kliv ut ur klungan med bollen tryckt mot bröstet. Hon såg ut ungefär såhär

Vår coach blåser i visslan

Coach: Gabby stop! You are only allowed two steps if you are already in motion. Jesus Christ get it together girls.

Vi fortsätter spela, ingen gör något poäng för ingen fattar hur. Vi alla springer runt som förvirrade möss och ropar saker som

"What's going on????"

"I don't understand!!"

"What is happening???"

"Who is on my team??"

"I FEEL LIKE I'M GOING TO HAVE A PANIC ATTACK"

Tillslut ger vår coach upp och blåser av matchen. Hon suckar tungt och skakar på huvudet

Coach: That was the worst thing I have ever seen i my entire life. What a fucking clusterfuck.

Ja, det var då ultimate rugby med mitt fina lilla lag. Nu närmar sig klockan 3 på natten och det är dags för mig att sova

Vi ses snart igen!

Likes

Comments

freshman

Hallå där!

Tänkte bara skriva ett kort inlägg med lite olika saker som jag glömt ta upp i bloggen.

1: Rugby har börjat igen! Vi hade vår första officiella träning igår och asså herre min skapare, trodde knappt jag skulle överleva till slutet. Vi gick verkligen all in från första stunden. Men det var ändå skönt att komma tillbaka. Tjejerna är så härliga och stämningen är alltid på topp + så känns det ju ändå rätt bra i kroppen att träna.

2: Jag har skaffat en slowcooker. Japp, ni hörde rätt, en slowcooker. I den gör jag först och främst pulled pork. Men jag har även experimenterat lite med kyckling. Väldigt gott måste jag säga. Rätt enkelt med. Sen är det alltid rätt gött att kunna öppna frysen och mötas av en drös med mat-fyllda plastburkar. Enda minuset vore ju då att mitt rum nu konstant luktar BBQ-sås.

3: Jag tog faktiskt en bild från en av mina lektioner (chockerande, jag vet) har fått mycket förfrågningar om det så tänkte att jag ändå kunde ta en liten smygbilder av min isländska professor medan han krånglar med en youtube video

Måste verkligen säga hur mycket jag uppskattar den professorn. Han är verkligen hur skön som helst. Idag snackade vi om kultur och normer och mitt under lektionen, samtidigt som han pratade, sparkade han av sig skorna. Det var inget dramatiskt eller så, bara lugnt och rätt naturligt. Sen fortsatte han lektionen utan att säga något om det. Eller ja, han slutade egentligen aldrig att prata. I slutet av lektionen frågade han om vi tyckte det var lite udda att han stått halva lektionen i bara strumpor och hela klassen nickade. Han berättade då om att det inte alls ses som konstigt i nordiska länder och pratade om hur vi alltid tar av oss skorna när vi går in i folks hem och att det ses som lite oartigt att inte göra det. Det tyckte många amerikanare var konstigt. Jag tyckte mest att hela grejen var lite kul, eftersom att jag kommer från samma kultur som honom. Han gör mycket sånt här, han ska alltid chocka amerikanarna med nordiska/isländska saker och jag sitter där och mest bara fnittrar åt amerikanarnas reaktioner. Good times.

Okej, vidare med listan.

4: Fick tillbaka min nyckel + tvätt!

Det var allt jag ville säga, vi ses förhoppningsvis snart igen.

Ha det!

Likes

Comments

freshman

Hej allihopa! Nu ska jag precis gå och lägga mig men tänkte slänga ut ett snabbt inlägg först.

Gissa vem som precis låste in sina nycklar i tvättstugan?

Jag. Jag gjorde det.

Jag har legat efter lite med tvätten så jag bestämde mig för att midnattstvätta. Detta är något man gör när man har mycket tvätt eftersom att ingen brukar tvätta då och därmed är alla maskinerna lediga.

Jag går dit, slänger in två maskiner tvätt och lämnar därefter rummet. När jag gått några steg inser jag att mina nycklar fortfarande ligger på en av maskinerna. Jag ser dörren stängas och sträcker mig i panik efter den men missar precis.

Klick.

Mina nycklar är inlåsta i tvättrummet tillsammans med två maskiner tvätt.

Jag springer genast till min RA's rum för att fråga om hon kan öppna tvättrummet för mig men möts av en lapp på dörren där det står:

"SLEEPING"

Okej, skit också, aja jag får väl be någon som bor här öppna för mig. Jag utesluter direkt att gå runt och knacka eftersom att jag inte vill väcka någon och börjar istället leta efter öppna dörrar (om dörren till ens rum är öppen så betyder det att vem som helst får komma in) jag går ett varv runt våningen och inser snart att varenda dörr är stängd, vilket egentligen inte är så väldigt konstigt med tanke på att klockan är 00:05 på en söndag. Okej, vidare till plan C, lobbyn. I lobbyn har dom alltid extranycklar. Jag drar upp mobilen och googlar lobbyns öppettider. Åh, nice, de stängde för 5 minuter sen.

Så ja, nu ligger jag här i min säng utan mina nycklar och utan tvätt. Imorgon får jag gå ner till lobbyn när den öppnar kl.10 och se om jag kan låna en nyckel för att komma in i tvättstugan. Förhoppningsvis har ingen stulit mina nycklar tills dess.

Livet är härligt

Likes

Comments