Hej! Jag har uppdaterat rätt segt denna veckan och det är på grund av två anledningar.

1: Jag är sjuk och har inte haft för mig så mycket

2: Min iPhone har officiellt gett upp så nu kan jag endast använda min Samsung. Problemet med min Samsung är att bilderna är av mycket sämre kvalité och att denna telefonen är mycket jobbigare att skriva på.

Så ja, det kommer kanske bli lite segt ett tag framöver tills jag skaffat en ny telefon  (förhoppningsvis till jul). Kommer självklart fortfarande uppdatera men inte lika ofta som jag gjort den senaste tiden.

Men ja, i alla fall, jag är sjuk. Denna veckan har bestått av att jag varje morgon vaknat och tänkt

"Kommer jag ens ihåg hur det känns att vara frisk?"

En av dom jobbiga sakerna med college är att man är någon grad av sjuk hela tiden. Man får bara acceptera att ens hälsa aldrig  riktigt är 100% här. Ibland är man bara lite sjuk (hosta, snuva, huvudvärk) och ibland är man mer sjuk (feber, illamående, halsont). Just nu är jag i den senare kategorin. Jag har missat rätt många lektioner denna veckan pga feber etc men det är väl egentligen ingenting jag kan göra något åt. Jag dricker mycket juice och äter clementiner för att försöka få det att gå väck. Det är så konstigt, när jag gick i skola hemma i Sverige så blev jag nästan lite glad om jag blev sjuk för då visste jag att mamma skulle pyssla om mig och att jag skulle få mysiga heldagar framför TV:n. Här på college svär jag när jag känner febern komma för det finns ingen att ta hand om mig här och mysiga heldagar framför TV:n är det inget tal om.

Jag har dock pallrat mig iväg till alla våra träningar. Jag har liksom tänkt att det inte skadar att försöka och att om det känns för jobbigt så säger jag bara till och går av planen. Det har gått sådär. Varje gång efter uppvärmningen så har jag blivit helt yr och nästan lite illamående. Första gången kämpade jag igenom det och var med hela träningen, som tur är så var det en rätt lätt träning men jag vet ändå inte om jag egentligen borde fortsatt, för jag mådde riktigt dåligt av det. Nästa gång det hände så insåg jag att det inte skulle gå och jag gick av planen. Min lagkapten gav mig sin alldeles för stora parkasjacka för tydligen så räknades inte min jacka som en riktig jacka. Så resten av träningen så stod jag vid sidan av planen i en komiskt stor jacka och frös. Jag hade även luvan uppe så det såg tydligen extra roligt ut. Jag antar i alla fall det eftersom att så många av mina lagkamrater ibland bara stannade upp, tittade på mig, och skrattade.

Men imorgon är en ny dag och då ska jag verkligen försöka på träningen! Jag känner redan nu att jag börjar känna mig bättre så jag ska verkligen försöka vara med på allt imorgon. Särskilt med tanke på att vi har en sån viktig match på lördag. Imorgon ska vi också jobba på våra scrums, vilket jag tycker är superkul!

Håll tummarna för att jag är frisk imorgon så att jag kan sluta ligga i min säng och tycka synd om mig själv hela tiden. Känns som att jag sovit typ 20 timmar om dygnet de senaste dagarna. Är så himla trött på det.

Detta inlägget kändes rätt meningslöst och dåligt men whatever. Sånt e livet. Jag är sjuk och bitter så jag orkar inget annat.

Vi hörs mer till helgen, då jag förhoppningsvis kommer med ett bättre och roligare inlägg.

puss på er

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi i laget hade en bake sale. Jag tänkte att jag skulle presenterar alla för den svenska kulturen genom att göra chokladbollar. Men.... det gick inte jättebra. Jag hittade inte rätt ingredienser och fick byta ut massa saker så dom smakade inte som dom skulle, och såg VERKLIGEN inte ut som dom skulle.

Men det fick gå ändå.

Vi tjänade ihop ca 700kr. Alla bakelser som blev över skänkte vi till Marquette's brandstation.

Jag åt sushi på den enda sushi restaurangen i stan. Det var...okej. Fick mig att sakna mina Lotus dejter med Jasmine hemma i Halmstad.

En av mina vänner berättade för sin mamma att en av hennes kompisar (jag) var svensk. Hennes mamma köpte då denna till henne:

Jag höll på att skratta ihjäl mig när hon visade mig det.

Jag lämnar er med en video av när Destinee läser ur den:

Likes

Comments

Halloj alla nära och kära! Igår så klättrade mitt kära Northstars sig upp till toppen av vår serie!!! Vi spelade mot Eau Clair och vi vann! Det var, för mig, en av dom kämpigaste matcherna jag spelat hittills. Hela min kropp värker idag och jag har aldrig varit så trött som jag var när matchen var över. Men fan va gött det kändes när vår coach samlade oss i en ring och sa

"Everyone, listen up. We're number one in the conference right now"

Hela laget skrek av lycka.

Men som sagt, matchen var kämpig.

Vi fick inte reda på starting lineup förens det var dags att sätta på sig tröjorna. Jag hade gått och varit nervös över det i en vecka. Normalt sätt får vi reda på starting lineup i god tid så vi kan förbereda oss, men vår coach sa att hon inte kunde bestämma sig. Denna matchen var för viktig, hon behövde tänka på varenda liten grej innan hon valde vilka tjejer som skulle få spela. Jag har lyckats få vara med i starting i alla matcher vi spelat hittills, vilket har varit något jag varit väldigt stolt över. Men denna matchen så var jag inte så säker på att det skulle hända.

Under uppvärmningen innan matchen så vänder sig vår coach till mig och säger,

"Sweden, are you gonna be aggressive today?"

Jag svarar lite nervöst,

"I'm gonna try"

Som jag tror att jag berättat i något inlägg förut så har det varit ett av mina största problem. Att jag inte är aggressiv nog. Jag tvekar för mycket. Men jag har verkligen försökt att ta mig förbi det och jobba bort det.

När hon väl avslöjade vilka som skulle få spela så kände jag en våg av lättnad skölja över mig när hon sa mitt namn. Jag bestämde mig där och då att jag inte skulle få henne att ångra sitt val.

När matchen väl var igång så försökte jag verkligen. Jag kastade mig in i rucks och tacklingar och gjorde mitt absolut bästa för att vara så aggressiv som jag klarade av.

Vid något tillfälle under matchen, när jag precis vunnit en ruck, så hör jag min coach skrika något i stil med,

"THERE YOU GO SWEDEN! THATS HOW YOU DO IT!"

Ett leende landade på mina läppar och jag bestämde mig för att aldrig tveka igen.

Under pausen vänder sig vår vattenkille till mig, ler och säger,

"You're a real beast machine today Sweden"

Jag ska aldrig mer tveka.

I dom sista 15 minuterna drog vår coach ut mig ur matchen. Men av helt andra anledningar. Våra scrums funkade inte, så hon var tvungen att byta ut oss så att ingen skulle blir skadad. Jag vet helt ärligt inte vad som gick fel men hur vi än gjorde så slutade det nästan varje gång med att vi alla föll över varandra. Detta blir särskilt farligt för oss som är mitt i scrummen för det är oss folk landar på. Och i ställningen som vi är i så kan det lätt leda till en bruten nacke. Så jag blev utbytt. Men jag är okej med det, för jag förstod. Jag var också väldigt trött så det var rätt skönt att få sätta sig ner lite.

Efter matchen så satt vi alla vid kanten av planen och åt pizza och drack öl. Vi slö-tittade på killarna som också hade match den dagen. En av dom "gamla" tjejerna i vårt lag sätter sig ner bredvid mig och säger såhär

"I just wanted to tell you that I'm so fucking proud of you right now Sweden. You're my new favorite"

Jag blev nästan tårögd.

Här kommer mina favoritbilder från matchen

Om ni inte kan se mig på bilden där alla skakar hand så står jag längst bak och skrattar åt att jag tydligen gått runt med en bit tejp bak på mina shorts.

Jag vet att jag säger det rätt ofta men jag är så himla stolt över mitt lag och jag hade inte kunnat vara gladare över att jag valde att börja spela rugby. 


Likes

Comments

My Northstars is of thee
sweet land of the UP
of thee we sing
land where my morals died
land where I stole his pride
on top of mountain side
let Northstars reign

Northstars on three!
One-Two-Three
NORTHSTARS

Likes

Comments

Hej igen.

Detta inlägget kommer att vara lite annorlunda från de andra inläggen. Jag kommer att vara väldigt ärlig med vad jag tycker och tänker.

Jag såg precis klart Michelle Obamas tal från Hillary Clintons "campaign rally" (har ni inte sett det så kommer jag klämma in en länk i slutet av detta inlägg.) I talet pratade hon om Donald Trumps sexistiska beteende och vilken effekt det hade haft på världen om han blivit president. Hon pratade också om vardagssexismen som kvinnor får utså och hur det förvärras genom Trumps nonchalanta sätt att hantera denna situationen.

Detta fick mig att tänka mycket på mig själv och mina egna erfarenheter. Det fick mig att tänka på skillnader jag sett mellan Sverige och USA, och skillnader jag inte sett, men borde.

Att komma till USA som en svensk tjej är ibland det bästa som finns. Folk är nyfikna, de frågar frågor och är alltid intresserade av att höra dina tankar om saker. De vill alltid veta mer om dig och vart du kommer ifrån, det är lätt att bli "the center of attention".

Men det är också ibland det värsta som finns.

En sak som jag antar att jag hade föraningar om skulle hända men som jag egentligen inte riktigt tänkte så mycket på var hur sexualiserad man blir som svensk tjej. Att vara utländsk är redan rätt exotiskt, men att vara svensk? Ännu bättre.

Då kan man ju tänka "Det klagar du inte på va? Uppmärksamhet från killarna?"

Men grejer är att, jo, det gör jag. Jag klagar, för jag uppskattar det inte alls.

Mina vänner här brukar skoja om det, hur killar reagerar när de får reda på att jag är från Sverige. Det går från 0 till 100 rätt snabbt. De brukar säga att de måste gå in i "Sweden Protection Mode" när det händer. Sweden Protection Mode är när de bildar en barriär mellan mig och alla runt omkring mig. Dom puttar mig subtilt åt olika håll beroende på vart killen/killarna i fråga befinner sig i rummet, så att det alltid ska finnas någon mellan mig och han/dom.

Jag uppskattar verkligen att dom gör detta. Det värmer mig in i själen att jag har så fina vänner här. Men ibland tycker jag inte att det är lika roligt som dom gör. Ibland tycker jag inte om när dom skämtar om det.

För det är inte roligt för mig.

Ett av mina värsta minnen här är när jag blev ensam i några minuter på en fest och en av killarna som precis fått reda på att jag är svensk kom och letade upp mig. Han går mot mig samtidigt som jag backar lite bakåt tills jag träffar en vägg. Sen ställer han sig på ett sätt så att jag inte kan komma förbi honom. Han ler och skrattar samtidigt som han pratar med mig om något jag inte kommer ihåg. Sen tar han upp sin mobil, sätter på ficklampan och lyser den rätt i mina ögon samtidigt som han säger

"Look at those pretty, blue eyes"

Jag visar tydligt att jag inte är bekväm med vad han håller på med men han fortsätter och kallar dit en av sina vänner

"Hey, Jimmy, look at those Swedish, blue eyes."

Han är full och slöddrar lite när han pratar. Jag vill bara därifrån, nu. Jag försöker se bakom honom men ljuset från hans telefon bländar mig. Plötsligt känner jag en hand på min axel, det är en av mina vänner.

"We gotta go now Sweden!"

Jag känner en våg av lättnad skölja över mig när hon drar mig bort från väggen, bort från ficklampan. Vi åkte hem kort efter det.

Detta kanske inte låter som mycket, men för mig var det det. Jag kände mig uttittad och hjälplös. Det jobbiga med just denna situationen är att jag träffar på denna killen rätt ofta, för vi går på samma fester och har många av samma kompisar. Varje gång jag ser honom är det enda jag tänker på hans alkoholdränkta andedräkt som stack i näsan på mig när han sa,

"Look at those pretty, blue eyes"

Jag är tvungen att vara snäll och trevlig mot honom, även när han mitt i natten skriver till mig och frågar om inte vi kan "hänga". Jag är tvungen att ge en ursäkt och säga tyvärr för om jag bara säger nej så är jag en "Bitch".

Som svensk tjej i USA har jag fått genomlida rätt många sånna här situationer. Folk som följer efter en på fester, folk som alltid ser till att röra din rygg när dom går förbi, folk som kommer för nära, folk som säger saker som inte alls är okej. Jag genomlider det, för jag vet att det är såhär vår värld ser ut just nu och jag vet att det inte kommer göra någon skillnad om jag säger något, för då är jag bara en "bitch" (eller ibland till och med en "dyke") som skapar en onödig scen.

Men det betyder inte att det är okej. USA gillar att kalla sig själva "the greatest nation on earth" men helt ärligt så är dom jävligt långt ifrån det. Sexismen här känns nästan overklig för mig ibland. Jag är van vid att dom flesta i min omgivning är överens om att könet inte spelar någon roll i vad du är bra på. Du kan vara en kvinnlig mekaniker, du kan vara en manlig makeup artist. Det spelar ingen roll.

Här är det inte så.

Tjejer kör sämre bil, så är det bara. Killar är sämre på att laga mat, så är det bara. Och så vidare i all evighet. Det är så himla dumt och frustrerande att jag vet knappt vart jag ska börja.

Som kvinna här är du tvungen att bevisa att du är "mer" än en kvinna. Hur dumt är inte det?

En annan grej som jag verkligen tänkt på sen jag kom hit är killarnas attityd gentemot utseende.

De förväntar sig att du ska vara smal, snygg och fräsch. Men dom bryr sig inte om hur dom själva presenterar sig. Här spelar det ingen roll alls om killen är knubbig, ingen kommer säga något om det och det är ingenting att skämmas över. Men om en tjej är knubbig så är det jätteäckligt. (Jag väljer ordet knubbig för jag hatar ordet fet. Det är så jäkla nedlåtande. Knubbig är typ gulligt på nåt vänster.)

Nu är det ju så att i USA så är typ majoriteten av människorna överviktiga, vissa mycket, vissa lite. Men majoriteten är det. Så man tänker sig ju att det borde reflektera det kvinnliga idealet, men det gör det inte det minsta.

Jag hörde för någon dag sen en av mina kill-kompisar (jag är INTE ett stort fan av denna killen så det svider lite att kalla honom kompis. Men jag vet inte hur jag annars ska beskriva honom, "en kille som ofta finns i min närhet"?) säga att han aldrig låter sin flickvän vara med på hans mystory på snapchat, utan att hon bara duger för snaps han skickar privat till sina vänner, för att hon är för tjock.

(För er som inte vet vad snapchat är så är det en app där man kan skicka bilder till varandra. Mystory är en del av snapchat där du kan lägga upp bilder som kan ses av alla)

Han sa att hon var för tjock för mystory.

För tjock.

Denna tjejen ser ut som MAJORITETEN av alla tjejer här. Om hon vore en kille hade hon varit hans storlek. Men hon var "för tjock" för hans mystory. Hans egna flickvän.

Jag blev äcklad in till själen när jag hörde det. Men det är så det ser ut här.

En annan sak relaterat till det som jag uppmärksammat är hur lite killarna bryr sig om sitt egna utseende här. När man sitter på en lektion så kan man alltid göra en 360 och med det hitta pyjamasbyxor, joggingbrallor, fläckiga t-shirts, orakade mustascher och fett hår. Och det är alltid, alltid, alltid killar. Visst, ibland kommer det in en tjej i mysbyxor och en luvtröja. Men för det mesta så har hon satt på sig deo, täckt över finnen på hakan, borstat håret och kanske till och med tagit en dusch. Man ser väldigt sällan en tjej komma in och faktiskt se ofräsch ut.

Tjejer förväntas alltid nå upp till en viss standard, killar förväntas bara ha en puls.

I Sverige är vi lite bättre på den fronten. Killarna slänger på sig ett par jeans och stylar håret lite. Men det är fortfarande inte helt perfekt. Förväntningarna på tjejernas utseende i Sverige är högre än på dom i USA. Men inte så höga att skillnaden mellan tjejer och killar är lika stor där som här, glappet är mindre i Sverige. Men det är fortfarande där.

En sak jag inte ser skillnad på mellan Sverige och USA som verkligen gör mig besviken är vår "slutshaming".

En kille som ligger runt mycket är en hingst, en tjej som gör samma sak är en madrass. En nyckel som kan öppna många lås är en bra nyckel, ett lås som kan öppnas av många nycklar är ett dåligt lås.

Ja, ni vet vad jag snackar om. Slutshaming. Vi tror att vi är så himla progressiva när det kommer till detta men sanningen är att vi inte kommit så långt som vi tror. Det tog mig att åka till USA, ett land som är känt för sin "slutshaming", för att inse att vi har samma problem i Sverige. Jag trodde att jag skulle se en sån enorm skillnad när jag kom hit. Men den hemska sanningen gav mig en rejäl käftsmäll när jag insåg att alla dumma saker jag hörde här var saker jag någon gång också hört i Sverige. Vi är inte ett perfekt jämställt land och vi måste inse det. Vi har kommit långt men vi är inte i mål än. En löpare saktar inte ner 5 meter från mållinjen, så varför gör vi det?

Jag hoppas att allt det jag skrivit här en dag ska vara irrelevant, att det inte stämmer längre. Jag är inte rädd för att ha detta samtalet med mina famtida barn, men jag hoppas innerligt att jag inte kommer behöva det.

Jag vill avsluta detta väldigt annorlunda inlägg med att tacka två personer som verkligen format mig och gjort mig till den jag är.

Min mormor och farmor.

Tack mormor för att du tog mig till att se "woman", och tack för alla långa samtal om feminism och kvinnans roll i samhället. Tack för att du alltid säger precis vad du tycker och för att du alltid står upp för kvinnan. Tack för att du hjälpt mig att sätta ord på mina egna åsikter om detta och tack för att du ger mig någon att se upp till.

Tack farmor för att du är en sån inspiration. Varje gång jag får höra om någon av dom fina sakerna du gjort/gör för utsatta i vårt samhälle så blir jag så fylld av stolthet att jag tror jag ska spricka. Tack för din tid på kvinnojouren. Tack för alla dom kvinnor du hjälpt till ett bättre liv.

Jag är så stolt över att vara släkt med er två. Jag hoppas verkligen ni vet det. Ni är mina två största inspirationer.

Tack för att ni är ni.

Likes

Comments

Igårkväll åkte jag och fyra andra till utkanten av Marquette för att åka på "the haunted hayride". Haunted hayride är när man sitter bak på ett traktorsläp och åker genom en skog fylld med utklädda skådespelare som gör allt dom kan för att skrämma en. Det var faktiskt riktigt läbbigt!

När vi kom dit så var klockan halv 10 på kvällen. Det var kallt och mörkt. Vi fick stå i kö i ungefär en timme innan det var vår tur att åka. När traktorn stod framför oss så hoppade vi alla på, vända utåt mot skogen med ingenting mellan oss och mörkret. Jag trodde typ att vi skulle sitta på ett släp med ett stängsel eller något runt, lite som på studenten. Men nej, de hade plockat bort stängslet runt släpet. Så det var bara som en stor platta med höbalar i mitten som du skulle sitta på. Så vi satte oss och traktorn började köra.

När vi närmar oss skogen hör vi en siren. Min kompis viskar till mig "isn't that the purge siren?" och precis innan jag hinner svara hör vi en röst som säger:

"This is your emergency broadcast system announcing the commencement of the Annual Purge sanctioned by the U.S. Government."

För er som kanske inte vet vad "The Purge" är så är det en filmserie som utspelar sig i USA. I filmerna så har USAs regering avsatt en dag om året då alla brott, även mord, är tillåtna.

Vi åker in i skogen och herregud mitt hjärta bankade. Hela första delen av rundan handlade om The Purge. Det var människor med motorsågar som sprang efter oss och folk som slog med stora knivar på kanterna av vårat släp. I skogen kunde man se folk bli "mördade". Riktigt läbbigt, men väldigt bra gjort.

Nästa del förstod jag först inte riktigt. Det kändes som att dom hoppade mellan massa olika grejer och jag såg inte riktigt en röd tråd. Först åkte vi förbi ungdomar i mörka kläder som stirrade argt på oss. En man i svart kroppsdräkt hoppade upp på vårt släp och bara stod där i några sekunder och tittade på oss innan han hoppade av igen. Obehagligt som fan men också förvirrande. Sen åkte vi förbi folk som såg ut som att dom kom från ett mentalsjukhus, dom sprang efter oss. Vi såg också nunnor gå runt mellan träden. Efter det åkte vi förbi ett stort bål och en kvinna i gammaldags kläder skrek på oss och frågade om vi hade häxor ombord. Sen åkte vi förbi folk som såg ut som att dom offrade någon. Efter det såg vi en jävla clown. Usch och fy asså. Sen var det något mer men jag kommer inte ihåg vad det var. Alla dessa scenerna var självklart mer detaljerade osv än vad jag beskriver dom som nu. Mentalsjukhus grejen var t ex inte bara människor i sjukhuskläder som sprang efter oss och nunnor som gömde sig bakom träd, dom hade byggt upp scener från ett mentalsjukhus och hade doktorer och sånt med. Men iallafall, ni fattar. Jag tyckte att den här delen var jätterörig så jag viskade det till min kompis. Då tittade hon på mig och sa "Dude, have you not seen American Horror Story?" Och då klickade det självklart direkt.

American Horror Story är en serie som handlar om olika skräckhistorier. Varje säsong skiljer sig från den andra och har aldrig något med den förra säsong att göra.

Första säsongen handlar om "The Murder House"

Andra säsongen, "Asylum"

Tredje, "Coven"

Fjärde, "Freak Show"

Femte, "Hotel" (Jag kan dock inte komma ihåg vad dom använde från denna)

Efter den delen var det självklart clowner. USCH USCH USCH. Clowner gömde sig bland träden, clowner sprang efter släpet. Clowner hoppade mot släpet. Clowner HOPPADE PÅ släpet. Blä. Så äckligt asså. Det enda som gjorde det bra var när en clown hoppade på släpet och började skrämma folk, min kompis pekade på honom och sa högt "He's trying not to laugh. Look, he's trying his hardest. He's gonna break character, look, look" precis då ser vi ett litet leende på clownens läppar. Min kompis skrattar "I told you he would break. HEY CLOWN I SAW THAT! You broke character" han skrattar till lite, skakar på huvudet och säger lågt, "shut up" sen hoppar han av släpet.

Nästa del var mer klassisk skräck. Där fick vi stöta på alla skräckikoner som Freddy Krueger, Jason Voorhees, Carrie osv osv. Det var under denna turen som jag nästan kissade på mig. Från INGENSTANS hoppar en liten flicka upp på vagnen, går fram till mig och tar tag i mina smalben. Sen frågar hon mig om och om igen "Do you wanna play with me? Please play with me". Det var så himla obehagligt. I några sekunder glömde jag helt bort vart jag var och skrek på svenska "NEJ FYFAN SLÄPP MIG!"

Efter det så kom vi in i zombie-zonen. Det var massa zombies som åt av kroppar som låg vid sidan av vägen, hoppade fram bakom nedbrutna bilar och sprang efter oss. Denna delen var fylld med jumpscares och min vän Nikki sparkade nästan en zombie i huvudet för att hon blev så rädd/överraskad.

Nästa del var... asså... hm. Det var så att iår så hade ROTC-killarna blivit inbjuda att vara med och skrämmas. ROTC står för "Reserve Officers' Training Corps" och är då massa unga killar som i framtiden vill jobba inom armén. De fick bestämma själva hur dom ville skrämmas och det dom valde kändes inte helt okej. Deras del av turen handlade om ISIS.

Alltså. Nej. Det kändes inte okej alls.

Vi alla sa det, det kändes "too real". De hade satt upp arabiska skyltar överallt, de hade också klätt skogen så att det såg ut som något ur en krigsfilm. Vi fick se en arabisk man "halshugga" en soldat. Vi fick höra arabiska krigsrop. En man riktade ett gevär mot oss och lyste med ficklampor i våra ögon. Det var inte läskigt på samma sett som dom andra sakerna var. Detta fick mig bara att känna mig illa till mods.

Men jaja, resten var ju bra.

Turen avslutades med att vi alla fick hoppa av släpet och gå till fots genom tre spökhus. GUD VA BRA DOM VAR!!! Så obehagliga, men så häftigt uppbyggda. Dom hade använt sig av tre lador och byggt upp labyrinter i dom fyllda med skräck. Vissa delar hade massa referenser till kända tv-serier och sånt vilket var väldigt kul. Min favorit var ett rum vi gick igenom som hade slitna tapeter, massa lampor och julgransbelysning överallt + ett alfabet skrivet på väggen. Känner ni igen det?

We're going to the upside down

För er som inte känner igen detta så kommer det från en tv-serie som heter "Stranger Things", fantastiskt bra serie.

The Haunted Hayride var väldigt lyckat och väl värt 10 dollar. 10/10 would go again. Längtar redan tills nästa år!

Här kommer två bilder av oss innan vi åkt rundan. Vi satt alla och snacka om hur dåligt det antagligen skulle vara, little did we know!

Det är föresten Maddie som står i bakgrunden med clownmasken. Gabby tog med sig den och tänkte att hon skulle skrämma folk i kön, vilket hon (och Maddie) gjorde. Så himla elakt (och hysteriskt roligt.)

Nu ska jag göra läxa (suck), vi ses snart igen!

Likes

Comments

Hej! Ska skriva ett väldigt snabbt och kort inlägg och förklara lite av vad jag vet om den här clownsituationen. Den har förvärrats här. Mer clowner ute, mer aggressiva. Jag hörde om att någon blev knivhuggen i Varberg och det fick mig verkligen tänka på hur clownsistuationen ser ut här i Michigan . När jag har tänkt på clownerna innan så har jag skrattat lite och sagt typ "Gud va löjligt", när Gabby blev jagad av en clown så sa jag "Va irriterande, hahah", för jag tänkte att han bara ville skrämma henne. Nu har jag haft några samtal med människor runt omkring mig och jag har börjat förstå att det inte bara är på skoj längre. Gabby blev inte jagad bara för skojs skull, hon blev jagad av en människa som antagligen tänkte göra något mot henne.

Idag har vi fått varningar om att låsa våra dörrar och fönster dagen innan halloween, för tydligen så planerar clownerna något stort den kvällen. Det är en väldigt skrämmande sak att höra.

Jag fattar inte vad det är som händer eller varför, men det är rätt sinnesjukt. Känns som att man är med i en skräckfilm.

Likes

Comments

Kom precis hem från en kväll på stranden. Jag, Gabby, Nikki och Kendal bestämde oss för att ta några hängmattor och dra till stranden för att titta på norrskenen. Det var kallt som satan men åh så mysigt. Och vi såg norrskenen!! Så himla häftigt asså.

Det är rätt svårt att få en bra bild av det men ni ser dom iallafall! Så vackert.

Vi var där i några timmar och stack sen tillbaka för att det var så kallt... Och på grund av clowner.

Vi såg dom aldrig men vi tror att det var några clowner i närheten. Vi såg ljuset från ficklampor och hörde konstiga ljud. Först tänkte vi att det var campare eller något men efter ett tag började det verkligen kännas mystiskt. Med tanke på att clownerna är ute praktiskt taget varje natt så kändes det inte helt omöjligt att det var det det var. Kendal satt beredd med sin pepparspray hela kvällen.

Här kommer lite fler bilder + en video från vår lilla strandtur

Känner att jag börjar bli lite bättre på bloggandet, hoppas ni alla är stolta.

Kram på er

Likes

Comments

När jag ändå är i farten kan jag ju kränga ut ett till inlägg. Man lever bara en gång liksom.

Okej, tänkte jag skulle snacka lite om stämning här i USA just nu. Som ni alla säkert vet så är presidentvalet i full gång. Detta har resulterat i att jag blir stoppad av främlingar minst tre gånger om dagen bara för att ha samma konversation varje gång

"Hi! Are you registered to vote?"
"No, I'm not"
"You really should register. Your vote matters. We can help you register right now if you want to."
"I'm not an American citizen"
"....Oh"
"Yeah"
"So where are you from?"

Ja, ni fattar. Samma visa varje gång. Börjar bli rätt tröttsamt nu. Men men. Det kunde varit värre. Det kunde ha varit super konservativa människor som blockerar den enda vägen till din lektion och kör upp en broschyr i ansiktet på dig samtidigt som de pratar om att "gå den rätta vägen". Det hade sugit. Tur vi inte har sånna här.

Oh wait

(Jag kom försent till min lektion)

Okej, tillbaka till presidentvalet.

Hillary VS Trump.

Vilken jävla katastrof alltså. Hur kunde detta hända? Det skrämmer mig att så många människor är så clueless och naiva att de kan tänka sig rösta på en människa som Donald Trump.

Det läskiga med det är att jag mer och mer desto närmare valdagen vi kommer märker att vissa av MINA VÄNNER funderar på att rösta på Trump. Det skrämmer mig. Jag vet nästan aldrig vad jag ska säga/göra i den situationen. Jag tycker VERKLIGEN inte samma som dom men jag vill heller inte starta något bråk. Detta är bra människor, trevliga människor, som jag älskar att umgås med. Men dom tycker annorlunda än vad jag gör när det kommer till hur vår värld ser ut. Jag har lärt mig att skämta bort det och svälja alla argument jag har, även om det smärtar mig in till själen. För jag vet att dessa människor inte hade samma uppväxt som jag. Deras syn på världen är inte samma som min. Jag kan inte komma här och tro att jag kan ändra det. Jag har insett detta. Jag har accepterat det. Jag kan inte säga till dom hur dom ska tycka och tänka. Men. Vad jag ibland kan göra (om jag känner att situationen är så att vi kan prata om detta utan att börja bråka) är att starta en diskussion, och det gör jag ibland. Inga påhopp, inget anklagande. Bara frågor, exempel och ibland kort fakta. Så att dom får tänka lite på sina egna åsikter.

"Varför tycker du så?"
"Hur känner du om det?"
"Vad fick dig att komma till den slutsatsen?"
"Jag kan inte prata för Amerika, för jag har bara varit här i några månader, men jag kan berätta hur vi gjort för att lösa det och det i Sverige och hur det funkade för oss." "....Nej Sverige är inte ett kommunistiskt land"
"....Nej vi stöttar inte ISIS"

Osv osv...

Jag har självklart också vänner som stöttar Hillary, dom ligger nog i majoritet skulle jag vilja säga. *Phew*

Men ja, det pratas mycket om valet här. Alla ser debatterna och alla pratar om dom. Nu vill jag också bara make it clear och säga att majoriteten av dom jag har kurser med är "Political Science" majors, så det blir extra mycket politiksnack i min omgivning, men jag hör det utanför klassrummen med.

Alla är nervösa över valet och hur det ska gå. En av mina vänner sa till mig idag när vi hade lunch att hon började gråta när hon såg förra debatten för att hon var så rädd att en människa som Trump skulle vinna presidentvalet. Jag förstår henne, jag såg också debatten. Trump avbröt Hillary massa gånger, kallade henne saker, sa att han ville sätta henne i fängelse osv osv. Hon bara stod där lugnt och väntade på sin tur. Jag gillar Hillary mer för varje dag som går, vilken jävla kvinna alltså. Så mycket hon gått igenom, så förbannat stark. Jag hoppas verkligen hon vinner.

Ok nu lämnar jag politik för jag hör så mycket om det varje dag här att jag inte pallar mer. Jag lämnar det med ett citat från samma kompis som grät under debatten:

"This election scares me. It could go so wrong. And like, the whole world is watching us right now. The whole world."

Sättet hon sa det verkligen stannade med mig. Dom är rädda på riktigt här. Det är så lätt för oss svenskar att tänka "ja fy va tråkigt med det här valet, usch usch" och sen käka en kanelbulle och titta på svenska hollywoodfruar och inte tänka på det igen förens nån tidning säger åt oss att göra det. Men dessa människorna här måste ta konsekvenserna av det. Det är inte ett skämt för dom. Det är blodigt allvar. Rebecka hade ren och skär skräck i ögonen när hon sa det, och jag har tänkt på det hela dagen.

Okej nu går jag vidare.

Clowner! Ni har alla säkert hört om clownerna i USA! Jag tror till och med att jag såg på Facebook att det nått till Sverige men jag vet inte så for now så antar jag att det inte har det, iallafall inte till samma utsträckning som här.

Av någon anledning, jag vet verkligen inte varför, så har vi fått ett clown problem här. Folk klär ut sig till clowner och springer runt och skrämmer folk om nätterna. Bara för några dagar sen så fick jag ett meddelande av min vän Gabby där hon berättade att hon precis skräckslaget sprungit genom hela campus för att en clown jagat henne när hon var påväg hem från en vän.

Så ja, så har vi det här. Man är tvungen att vara på sin vakt för att CLOWNER går runt på campus om nätterna.

Alltså. Jag orkar inte. Varför? Varför är detta en grej?

Så trött på allt.

På tal om trött, klockan är halv ett på natten och jag ska upp 7 imorgon. Så jag får nog avrunda detta nu. Kan lämna er med en Facebook status min coach gjorde om vårt Rugbylag idag. Värmde hjärtat lite.

Vi ses, pusshej

Likes

Comments