View tracker

Del två av vinterfesten började hos Emilia där vi var ett härligt gäng med tjejer som drack lite bubbel och åt fantastiskt goda snittar som Emilia och Emma hade gjort. Tyvärr var det lite stressigt då själva vinterfesten började redan kl 18:00 så vi hann inte ha så kul som vi hade kunnat ha. Men jag hade en toppenkväll iallafall och är glad över att vinterfesten finns som tradition. Jag hoppas verkligen att den kommer leva vidare så att alla andra studenter här får uppleva den. Vinterfesten är ingenting som kan hända någon annanstans utan det är helt till 100% en grythyttanpåhitt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår var det den årliga vinterfesten här i grythyttan. Det är tradition att ettorna anordnar denna fest för tvåor, treor och gamla studenter första helgen i december varje år. Det brukar vara lite av årets höjdpunkt så som etta har man rätt mycket press på sig! Men sen följande år får man bara njuta av en helt fantastisk dag och kväll.

I år precis som förra året började jag och mina tjejkompisar dagen med champagnefrukost hemma hos mig. Till skillnad från förra året lyckades vi få den precis som vi ville och alla var så nöjda. Speciellt jag som älskar att anordna sånt här haha!

Maten blev superbra tack vare bra samarbete med Emilia som pluggar kock och sällskapet var helt perfekt! Tusen tack tjejer för att ni gjorde starten på dagen helt fantastisk, är så glad över att jag har fått lära känna er under dessa åren och jag ser fram emot att ha er i mitt liv flera flera år till!

Likes

Comments

View tracker

Idag har det varit en grymt lång dag i skolan! Eller lång kanske är fel ord, men intensiv. Vi har haft föreläsning i krishantering där vi har varvat teori och praktisk träning. Det har varit väldigt intressant men nu är man helt slut. Så ikväll kommer vi vila från träning och bara koppla av. Efter en promenad med lilla Sally som har varit ensam hela dagen sitter vi nu i soffan medan en räksoppa puttrar på spisen. Ibland är det bara så skönt att få ta det lugnt och inte känna att man har massa måsten. 

Likes

Comments

Efter lite för mycket fusk i helgen med massa god mat och alkohol är jag riktigt sugen på en hälsosam vecka. Gunnar och jag kickstartade med ett ordentligt pass på gymmet i söndags eftermiddag och igår var det dags för tabata. Tabata är absolut ett utav mina favoritpass! Det är högintensiv träning i 35 minuter där man jobbar i 5 set där man gör 4 övningar 2 gånger i varje set. Så sjukt jobbigt men riktigt riktigt härligt!

Förutom träning så är vi extra duktiga med kosten så i söndags bakade jag mitt "nyttiga" bröd med linfrön och havregryn och igår till lunch blev det quinoasallad med en variant på pesto. "Peston" var superenkel att göra. Det var bara att rosta hasselnötter och sedan mixa dem med en kruka basilika, parmesan, olivolja, vitlök, salt och peppar. Det kommer jag absolut göra fler gånger!

Ikväll kommer fiskbilen och då ska vi passa på att köpa färsk lax. Det var längesen vi köpte fisk nu så jag ser fram emot flera måltider med lax. Vi köpte bönpasta i helgen som jag tänkte göra en laxpasta med fetaostkräm till, tror det kan bli riktigt gott!

Likes

Comments

Efter jag vet inte hur många dagar med moln, regn och blåst valde solen att äntligen titta fram och det var så himla härligt! Jag har inte alls varit beredd på allt detta mörker efter en annars ovanligt solig och härlig höst. Det känns som att på bara någon dag försvann solen helt och man saknar den så mycket.


Men när den väl kommer fram är inte jag och Sally sena med att ge oss ut i skogen och njuta. Det är så härligt att se henne riktigt lycklig och det är hon verkligen när hon får springa runt fritt i skogen och lukta på allt spännande. Det finns mycket djur i skogen så det är bäst att man håller ett öga på henne så hon inte får för sig att sadla om till jakthund och ge sig efter ett rådjur eller en kanin! Hon har verkligen ingen aning om hur liten hon är, liten men naggande god.

Likes

Comments

Min favorithögtid är snart här och jag kan så klart inte låta bli att tjuvstarta! Igår efter tentan bakade vi lussekatter, pepparkakor, kokat risgrynsgröt och åt årets första skinkmacka med senap. Hur gott tror ni att det var på en skala mellan 1-10? 11 ungefär..

Efter julmaten gav vi oss på att spela risk. Jag har aldrig spelat det förut och kunde absolut inte förstå det blodiga allvaret som grabbarna spelade med. Haha de blir så arga på varandra när de spelar spel! Jag trodde att maxgränsen var nådd när vi spelade monopol men risk tar tusan priset. Som tur är blir de alltid vänner direkt efter spelet, hade blivit jobbigt annars.

Likes

Comments

Det finns inte mycket här i världen som gör sally deppig. Men när hon blir blöt är det så otroligt synd om henne och hon tycker att livet är hemskt! Så regn är kanske inte hennes favorit så att säga. Imorse tror jag att hon hörde att det regnade för det kändes inte som att hon var sådär supersugen på att gå ut..

Så vi tog oss en välförtjänt sovmorgon medan Gunnar diskade upp efter middagen igår innan han försvann iväg på den årliga FIFA-turneringen.

Likes

Comments

Gunnar och hans vänner bestämde sig för att ha en kväll hemma hos oss igår. Fyra grabbar som invaderar köket så gissar jag på att det skulle bli typ tonfisk eller kyckling och ris. Men nej, tänk vad fel jag hade! Det blev dovhjort, potatis och kantarellsås. Gissa om det var gott? Viltkött är ingenting man är direkt bortskämd med som student. Väldigt synd med tanke på hur himla gott det är! När jag var liten fick vi ofta viltkött hos min morbror och vad jag vill minnas var det alltid väldigt väldigt gott.

Igår blev jag alltså mer eller mindre bortkörd från köket medan de lagade, inte alls dumt! Förhoppningsvis tar Gunnar snart jägarexamen någon gång i framtiden och då hoppas jag att det blir lite mer viltkött på bordet!

Jag blev verkligen så mätt efter maten men för att få 4 grabbar nöjda (och mätta) så slänger jag så klart ihop en äppelpaj. Tror iallafall att de blev rätt nöjda även om paj inte direkt är min favorit.

Förutom att äta spelades det spel, monopol och kortspel. Alla är lika dåliga vinnare och förlorare så lite dålig stämning blir det allt i mellan åt. Tur att vi tycker om varandra efter en stund ändå!

Likes

Comments

I vintras när vi var i Vietnam förälskade jag mig totalt i deras mat. Gunnar blir ibland så så så trött på mig när jag vill ha vietnamesisk jämt och ständigt. Det spelar nämligen ingen roll om jag har ätit det 10-dagar i sträck, jag får inte nog. Så lyckan var total när vi hittade Minh mat som är en restaurang vid Vasaparken i Stockholm. Första gången vi gick dit hade vi egentligen inga förväntningar. Menyn såg trevlig ut och det verkade som att det var ett populärt ställe då det hade varit riktigt svårt att få ett bord. Men nu hade vi lyckats och redan när vi steg in genom dörren kände vi att det här kommer bli bra. Jättemysig atmosfär och supertrevlig personal, tillsammans med helt fantastisk mat.

Nu har vi varit där två gånger och har insett att det absolut kommer bli ett av våra mest besökta ställen när vi flyttar hit till sommaren.

Likes

Comments

Jag är en sån person som skulle ha så svårt för att kunna följa LCHF eftersom att jag älskar både pasta, potatis och bröd. Dock har jag fått hejda mig lite och har fått försöka tänka om när det kommer till kosten, man kan inte stoppa i sig vad som helst när som helst (hur gärna man än vill). Så jag har tillsammans med Gunnar försökt lägga upp en ny plan och den lyder ungefär såhär: "ska vi äta pasta eller bröd måste man göra det själv". Det vill säga, om jag är sugen på bröd måste jag baka det själv. Då blir det att man måste anstränga sig och man går inte i onödan och köper bröd, som egentligen inte ens är gott.

Hittills har det gått väldigt bra och vi har (vad jag vill minnas) inte köpt bröd någon gång denna terminen. Möjligtvis att vi har köpt en baguette om vi har ätit skaldjur men annars har vi verkligen lyckats. Jag har bakat två olika sorters bröd som är så enkla att göra och som blir väldigt goda. Båda två har dinkelmjöl som bas, vilket iallafall känns nyttigare än vetemjöl. Om det är så eller inte vet jag inte, men det är en känsla man får iallafall.

Egentligen är jag ingen person som tycker om att baka. Jag tycker inte om att följa recept till punkt och pricka vilket man verkligen måste göra när man bakar, det är mycket roligare att laga mat där man bara kan hämta inspiration till det man ska laga och sen får man smaka sig fram till vad som blir bra. Sen det faktum att det alltid blir så mycket att diska när man bakar gör inte det hela bättre.. Så ett krav när jag har letat recept är att bröden ska vara enkla att göra och gärna så få moment som möjligt.

Brödet ovan är nog det brödet som jag tycker blev godast. Man river ner en morot i degen vilket gör brödet extra saftigt och gott! Detta har jag bakat två gånger och format på två olika sätt. Första gången valde jag att göra det på en plåt och gjorde frallor och andra gången gjorde jag det i en form så det istället blev mer som en limpa.

Här är det andra brödet som troligtvis var det enklaste brödet jag någonsin gjort. Det skulle inte ens jäsa! Utan det var bara att blanda ihop alla ingredienser och hälla över i en brödform och in i ugnen. Hur enkelt som helst!

Likes

Comments