Header

Nu saknar jag sommaren så mycket att jag spricker. Tänk att kunna dumpa allt vad ytterkläder heter och bara gå ut i kortärmat. Så jävla härligt. Spola fram tiden några månader nu så man kan få njuta av lite sol!☀

Likes

Comments

Godmorgon!
Tisdagen är här och ni vet vad det betyder. Veckans tråkigaste OCH tröttaste dag. Tisdagar är mycket värre än måndagar tycker jag. Idag har jag skola 10-16. Jag har mått si sådär de senaste två dagarna så jag hoppas att jag lyckas ta mig igenom dagen. Nu ska jag strax åka iväg till bussen. Ha en bra dag!

- Lovisa.

Likes

Comments

Hej på er! Har ni haft en bra helg? Min har varit lugn och fin. Det har varit många lugna helger i rad för min del nu. I fredags gick jag i skolan till kl.11. Sedan åkte jag hem, åt lunch och sedan mötte jag upp Ann-Marie för en fika. Vi satt och tjatade i nästan två timmar. Hon är så härlig! Sedan gick vi och handlade lite på jobbet tillsammans. Hon skulle ha kattmat och jag skulle ha avokado. På kvällen åt jag och Mattias god mat innan han skulle iväg med vänner. Jag låg hemma på soffan och åt chips. I lördags tog vi sovmorgon till kl.8. Mattias fixade kaffe som han väckte mig på sängen med. Vi låg kvar och tittade lite youtube, gosade och kramades innan vi gick upp och åt frukost ihop. Sedan åkte han iväg för att greja med sin bil och jag tog tag i hemmet. Tvättade och städade. På kvällen hämtade jag upp Johanna och Mathilda och åkte till Linnea. Där blev vi bjudna på tacos och satt och snicksnackade ända fram till midnatt. Det händer mycket på en vecka så vi har mycket att ta igen på helgerna. Det blev både skratt och gråt! Älskar att umgås med er!! ❤
Igår var minst sagt en lat dag. Mattias var iväg på förmiddagen och jag låg kvar i sängen till kl.14. Snacka om latis. Sedan gick jag upp och lagade lunch, duschade och fixade till mig. På kvällen var Tobbe, Lossan och Vilda här på söndagsmiddag. Mysigt!!

Likes

Comments

Godmorgon!
Måndag igen och ny vecka. Idag går jag heldag i skolan, 9-16. Helgen har varit bra och lugn så jag är uppvilad och redo. Helginlägg kommer som vanligt senare idag. Nu ska jag äta lite frukost och sedan åka iväg till bussen. Ha en bra dag allihop!

- Lovisa.

Likes

Comments

1. När grät du senast och varför? Det var för ett par veckor sedan på min farfars begravning. Dels för att jag var ledsen för min farfars bortgång, dels för att det var tufft att se farmor så himla ledsen men också för att så mycket minnen kom upp i och med min pappas bortgång för ett par år sedan.

2. Hur är/var du i skolan? När jag var liten var jag en duktig tjej. Jag hade extremt lätt för mig. Jag har alltid haft vänner men jag har aldrig varit den som velat synas och höras. I tonåren blev jag lite rebell och struntade mycket i skolan. Jag bytte vänner och hade en identitetskris. Då var jag trött på att vara duktig och ville vara lite cool istället. Betygen kunde varit betydligt bättre men jag var i alla fall fri från IG när jag gick ur högstadiet. I gymnasiet började jag mogna och växte till mig snabbt. Jag skaffade nya vänner, igen. Det har jag inte ångrat en sekund för det är dom tjejerna jag umgås med än idag. Jag skötte skolan och gick ut med fullständiga betyg.

3. Vad blir du stressad av? Jag blir väldigt lätt stressad. Tid är något som kan göra mig helt galet stressad. Jag måste alltid vara i god tid. Det spelar ingen roll vad jag ska göra, jag fixar inte att vara försenad. Då är jag hellre för tidig.

4. Hur tror du att andra uppfattar dig? Ibland tänker jag att jag skulle vilja veta, ibland tänker jag att jag verkligen inte vill veta. Jag hoppas att de flesta uppfattar mig som en glad skit. Dessvärre tror jag att folk ofta tror att jag är sur eller bitchig. Det är jag inte! Men jag har väldigt lätt för att skaka av mig sånt där. Om någon inte gillar mig så tänker jag att det är skit samma. Deras förlust! 😏

5. Hur uppfattar du dig själv? Glad, trevlig, vänlig, pålitlig, virrig, nära till skratt, skämtsam och lugn.

6. Något du funderar mycket över? Inget jag funderar på mycket men här om dagen funderade jag på en grej. Jag hade en ögonfrans i ögat som jag inte fick tag i, som istället åkte in bakom ögat tills jag inte kunde se eller känna den mer. Då började jag fundera på vart alla ögonfransar som åkt in bakom ögat tar vägen. Ligger det ett litet lager där bakom med alla fransar man tappat i livet? Eller förmultnar dom på något sätt i kroppen? Måste googla detta!

7. Vilka sporter har du gått i/går i? Haha, alla som känner mig vet hur mycket jag avskyr sport, träning, idrott. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Jag kan minnas stunder redan från lågstadiet när jag hade ångest på morgonen för att jag var tvungen att släpa den där j*vla gympapåsen på ryggen, klä av mig och byta om till gympakläder när jag frös och sedan behöva spela basket i en timma (som exempel). Nej fy sjutton. Jag gick i dans från att jag var 3 år tills jag var 13. Dansen har jag alltid älskat. Så kul! Det där med sport har jag aldrig förstått mig på. Jag var mycket förkyld och hade ofta mensvärk när det var dags för idrott i skolan om man säger så...

8. Vad är det första du lägger märke till hos en kille? Utseende självklart. Det är ju det första man ser. Men annars är det nog vänlighet och humor.

9. Vilka egenskaper värdesätter du högst hos en kille? Som sagt, vänlighet och humor. Jag gillar inte torrbollar. Det tycker jag är viktigt hos alla människor. Det finns väl inget tråkigare än tråkiga människor? haha. Det är också viktigt att man är omtänksam och pålitlig.

10. Har du varit otrogen någon gång? En gång när jag var 16 år, men då var jag så ung och visste inte vad kärlek var. Det var inte mot Mattias så ingen behöver spekulera i det.

Likes

Comments

Godmorgon!
Och så var det fredag igen... hur fantastiskt är det inte? Jag har fortfarande inte vant mig vid att vara ledig varje helg trots att det nu är 3 månader sedan jag slutade på mitt jobb. Veckorna går så otroligt fort när man vet att man är ledig på helgen. Jag vill aldrig jobba helg igen!
Idag har jag skola 8.30-11. I eftermiddag ska jag möta upp min kompis Ann-Marie för en fika. Det blir mysigt! 
​Nu ska jag äta frukost och sedan åka iväg till skolan. Ha en bra dag och helg!


- Lovisa.

Likes

Comments

Jag har precis haft tenta där en del av innehållet handlade om rökning och sjukdomar orsakade av rökning. Jag blev illamående när jag hade föreläsningen. Jag röker på helgerna. Oftast blir det i samband med alkohol. Men efter jag har hört detta frågade jag mig själv vad fan jag håller på med. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag drabbades av KOL senare i livet. Min farmor har det och hon sitter med syrgas i hemmet och har en hosta som heter duga. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag blev steril. Det kändes så fruktansvärt elakt mot mina nära och kära om jag någon gång i livet skulle gå bort på grund av rökning. Jag blir äcklad. Läs texten nedan!

  • I en tänd cigarett finns det 4700 farliga ämnen.
  • 12 000 personer avlider till följd av rökning varje år i Sverige.
  • Nikotin kan spåras i kroppen 3-4 dygn efter ett halsbloss.


Om du slutar röka:
Efter 20 minuter - Din puls och ditt blodtryck har gått ner till normala nivåer.
24 timmar - Riskerna för att drabbas av hjärtinfarkt har minskat.
2 - 12 veckor: Din lungfunktion och blodcirkulation har blivit bättre.
4 - 6 månader: Flimmerhåren har börjat återhämta sig och börjar städa upp i lungorna och luftvägarna.
1 år - Ditt immunförsvar har blivit mycket bättre. Risken för att drabbas av hjärtinfarkt är ännu mindre.
5 år: Cancerrisken har halverats!
10 år: Risken för lungcancer har minskat med två tredjedelar.
15 år: Du har nu lika stora risker att drabbas av sjukdomar, orsakade av rökning, som en person som aldrig rökt!

Det är aldrig för sent att sluta röka!
(Påminn mig om detta inlägg till sommaren när jag sitter på en uteservering med ett glas vin i handen)

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag lyckades jag ta mig upp i tid, som tur var. Haha, gud. Min hjärna var mos igår med tanke på hur jag startade dagen. Mitt kontrollbehov gillar inte när jag försover mig.
Idag har jag skola 9-12. Men nu blir det kaffe och frukost innan det är dags att åka iväg till bussen.
Ha en bra dag!

- Lovisa.

Likes

Comments

Såhär hade jag gärna gått klädd till våren. Jag köpte jeansen nedan, från H&M, för ett tag sedan. Det kändes ovant till en början men nu har jag vant mig och gillar dom. Skorna, från Eytys, invigde jag för första gången igår. Snart kommer jag börja med vårkläder trots att det inte är väder för det. Jag orkar helt enkelt inte vänta mer!

// Skor - Eyties // Jeans - H&M // Kappa - Mango // Väska - Sandqvist //

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag börjar dagen konstigt. För första gången i mitt 24-åriga liv så har jag försovit mig. Jag hade ställt 3 (!!) alarm och skulle gå upp kl.05:30. Istället blev jag väckt av Mattias, som är ledig idag, kl.07:15 som frågade om jag inte skulle gå upp snart. Då var det fem minuter kvar till min buss skulle gå. Jag har alltså stängt av 3 alarm i sömnen utan att minnas det. Jag minns inte ens att dom ringt. Det är inte mer än att jag får skippa förmiddagslektionen och åka in till eftermiddagslektionen, så det är inte större fara. Men dagen börjar konstigt i vilket fall. Nu ska jag dricka kaffe ihop med Mattias. Ha en bra dag!

Likes

Comments