Det blev inget inlägg igår och det är för att jag direkt efter skolan åkte hem till min kompis Julia och sov över där. Det blev en jättemysig kväll. Vi kom hem till henne ungefär klockan fyra och då tog vi det lungt ett tag. Vi åt mellanmål, fixade till oss och sen tog vi hennes moppe till en pizzeria ungefär en kvart därifrån. Vi satt och åt och pratade i några timmar, älskar att bara sitta och snacka. När vi sen skulle åka hem igen råkade vi, smidiga som vi är, låsa in nycklarna under sätet. Efter att vi stått och försökt fått upp luckan i typ en halvtimme kom hennes pappa och lämnade extranycklar och så körde vi hem igen. Resten av kvällen gjorde vi inget speciellt, vi åt glass och godis vi köpt med oss.

Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska laga middag snart. Jag har nämligen föreställning ikväll så jag måste dit om nån timme för att sminka mig och värma upp. Orkar och hinner jag skriver jag ett inlägg ikväll också, har lite idéer Vi hörs!

Likes

Comments

Idag var en väldigt seg skoldag, som vanligt efter lov. Man har ju inte fått tillbaka skolrutinen men det kommer väl snart. Satt kvar lite i skolan efter vi slutat och gjorde en läxa med en kompis sen gick jag hem och åt frukt och mackor. Äter alltid hur mycket som helst efter skolan haha.

Har gått runt hela dagen och tänkt på tatueringar, googlade runt lite och hittade massa fint! Rosorna på armen är typ min drömtatuering, den är så snygg. Jag tycker verkligen tatueringar är sjukt attraktivt och jag tänker absolut tatuera mig när jag blir 18, vad vet jag dock inte. Man kanske ska börja med nåt litet? Tycker nån text är fint. Min storasyster har ganska precis tatuerat in hela familjens namn runt vristen. Kommer bli så fint när den sticker ut under uppvikta jeans nu på våren.

Lite läskig tanke att en tatuering sitter på ens kropp hela livet, såklart kan man ta bort den men det är ju inte nåt man gör i första hand. Jag kan tycka att man ska ha en poäng eller ett minne kopplat till tatueringen så man vet att man inte kommer ångra sig men egentligen är det ju inte hela världen om man gör en tatuering man kanske inte gillar om några år. Så länge det gör en glad i nuläget är det väl skit samma. Det är ju ett roligt sätt att uttrycka sig på. Vad tycker ni? 

Likes

Comments

Fotade lite när jag och mamma var ute i skogen med hundarna.

Lonnie

Lycka

Likes

Comments

- Planera!
Sätt dig ner och titta på vad du har för läxor. Kolla när du har tid att plugga och bestäm när och vad du ska göra. Prioritera det som behöver göras först. För att det ska fungera måste du verkligen hålla dig till planeringen också.

- Plugga i tid!
Börja inte plugga dagen innan provet utan börja minst två veckor innan. Då kommer du bli mycket mindre stressad och du kommer lära dig allt lättare.

- Sätt mål!
Jag gillar att sätta både stora och små mål. T.ex. att lära sig 5 frågor varje dag i en vecka istället för att sitta sista kvällen och råplugga. Skönt att kunna bocka av när man klarat det.

- Fokusera!
Hitta en bra pluggmiljö där du kan koncentrera dig, förbered snacks innan så du inte behöver tänka på det och lägg bort mobilen/datorn. Då får man mer gjort på kortare tid.

- Belöna dig själv!
När man har tvingat sig själv att plugga oavsett hur tråkigt det varit, tycker jag det är viktigt att belöna sig själv. Köp en chokladkaka, sov en timme eller ta en dag pluggledigt.

"A i alla ämnen" är en skitbra bok. Raman Mehrzah skriver om studieteknik, motivation, hur man hanterar skolmiljön och allt annat man behöver för att få så bra betyg som mjöligt. Jättebra för alla som går högstadiet eller gymnasiet.

Likes

Comments

Idag är sista dagen på påsklovet, imorgon börjar skolan igen. Vanligtvis är jag iallafall lite taggad men inte nu. Jag vill ha mer lov! Aja idag ska jag ägna mig åt plugg och försöka få en mysig dag. Kanske gå ut på en långpromenad med hundarna.

William Singe är en kille som jag hittade på Spotify häromdagen, han gör grymma covers. Mina favoriter är "Never forget you" och "Here". Rekommenderar starkt!

Likes

Comments

Idag hade jag premiär på föreställningen jag är med i, det var den första av 22 föreställningar. Vi har jobbat med pjäsen sen i höstas så det var på tiden att vi fick visa upp den! Vi spelar Robin Hood och jag spelar Marion. Trots att jag var rejält nervös innan gick det jättebra, vilket var skönt eftersom genrepet gick sådär hehe. Efter föreställningen var det premiärfest men jag drog mig hem lite tidigare, är allmänt trött och inte alls på humör för fest.

Jag har spelat teater sen jag var fyra år och i den här föreningen (RoJ) i ungefär fem år. Jag har provat många olika teatrar och jag föredrar verkligen RoJ! Det här är dock första gången jag är med i deras stora föreställning, förut har jag varit med i ungdomsgruppen. Jag tycker det här är sjukt kul, framförallt för att man blir en del i en så fin grupp och såklart för att man spelar så mycket teater (med en GRYM regissör!!). Jag måste verkligen ta vara på de här eftersom teaterlokalen är hotad, hyran har höjts med flera hundra procent så vi kanske inte kan ha kvar huset. Det är sjukt tråkigt men många jobbar hårt för att vi ska kunna behålla huset.

Det var iallfall en lyckad och rolig dag idag, vi hörs igen imorgon!

Likes

Comments

I somras bilade jag och familjen ner till Holland och hälsade på släkt då min pappa är uppväxt i där. Vi lånade min kusins hus i staden Zwolle och där bodde vi i nån vecka. Jag älskar den staden. I jämförelse med där jag bor är det en ganska liten, jättemysig stad. Tycker den har lite "gamlastan känsla" över sig. En dag åkte vi också till Amsterdam och kollade runt. Också det en jättefin stad, älskar att kanalen bryter av stadskänslan med broar och båtar. På en av broarna hittade vi en pelare full av kärlekslås, sååå gulligt!

Jag fyllde (som vanligt) år när vi var borta. Det, som tur var, var en enda riktigt soliga dagen så vi åkte tillsammans med min morbror och kusin ner till havet och låg och solade en hel dag. Jag älskar att bara ligga och sola! Hur skönt som helst. Senare på kvällen var planen att gå ut och äta men då hade alla restauranger redan stängt, vi tänkte inte på att det var söndag... Istället så bestämde vi oss för att ha picknick vid kanalen så vi köpte med oss varsin pizza och satte oss vid vattnet. Det blev en jättebra kväll, kul att göra nåt annorlunda! 

Nu måste jag gå och äta frukost så vi hörs, puss!


Likes

Comments