Everyday, Food, I ögonblicket

Mr Cake, Rådmansgatan 12

Detta kafé spanade jag in på Instagram! Roy Fares, aka snygga kak-killen och Mattias Ljungberg, mannen bakom semmelwrapen, slog sina kloka huvuden ihop och öppnade detta hål i väggen!

Och ja det var nästan ett hål i väggen då det ligger på kortsidan av en huslänga, otroligt trångt (pga många gäster) och mörk och mysig interiör. När W och jag klev in genom dörren började jakten på sittplats! Jag hade läst innan att just platser var det ont om, och sant är ett understatement, det var FULLT. Vi lyckades dock få plats på ett litet hörn bara några minuter efter framkomst. Tur!!

Framme vid disken stod rader av olika tårtor, kakor, bullar, cupcakes, sallader och mackor. Mitt hjärta klappar lite extra för choklad, och fick nästan andnöd när jag såg allt innehållandes kakao. I förväg hade jag spanat in deras red velvet croissant, men i stundens hetta lockade chokladtårtan mer!

Vi beställde varsin "kaka" och dryck. I Ws fall en bullsnurra med hasselnötter och choklad och en salted caramel milkshake. Jag valde deras Devils Foodcake och en latte! Beskrivningen på tårtan löd "Choklad, choklad, choklad". Indeed. Jag trodde att jag skulle få diabetes en gång till!

Summan av kardemumman: Ett lite överhypat kafé med överpriserade bakelser och drycker. Jag tror notan landade på cirka 230kr. Det var absolut värt att besöka och pröva, men jag kommer nog inte gå dit igen. Jättemysigt absolut, men inte så mycket mer än så. Det är W och jag överens om!

Likes

Comments

Contains affiliate links Beauty

Redan som liten kunde man märka min fascination för all things beauty. Jag satt i timmar och kollade på när mamma målade sina naglar, stylade håret eller applicerade läppstift i spegeln. Min moster är frisör och äger en egen salong, och även där har jag spenderat timmar och bara observerat. Hur hon färgat, klippt och fönat. Sett hur människor lämnar hennes salong med ett leende på läpparna, för dem känner sig så himla fina och piffade. Det är så häftigt!

Jag har en förkärlek för smink, naglar och dofter. Här har ni mina 4 mest använda parfymer!

Likes

Comments

Contains affiliate links Everyday, Moodboard/Inspo
Har sån lust att göra om här hemma! Mitt sovrum och badrummet. Vi flyttade in för 1,5 år sedan och vi har egentligen inte gjort om något här inne hos mig. Fokuset har legat på pappas och buonusmammas sovrum och trädgården.

Jag vill måla i mitt sovrum. Helst en kall grå färg med någon snygg list uppe i taket och nere på golvet. Träet på golvet vill jag gärna byta ut också, då det jag har nu nästan är vitt och blir smutsigt så otroligt fort PLUS att det inte tål vatten alls! Om man går från badrummet med lite fuktiga fötter efter en dusch, blir det små fotavtryck på golvet. Taket ska målas om också! Dem förra ägarna gjorde det antingen själva eller anställde någon urusel, för det är riktigt dåligt utfört... Förvaring måste jag ha! Mitt rum är konstant stökigt då jag inte har någonstans att ha alla prylar, då läggs dem gärna på golvet eller i soffan tyvärr. Har kollat runt på alla olika möbelvaruhus, men jag finner inga byråer eller småförvaring som faller mig i smaken.

Mitt nästa uppdrag! Projekt Lovisas palats!

Likes

Comments

Everyday, Familj, Snapshots
Fantastisk himmel mitt på Östersjön // Min W som hälsar på grannarna // Lilla Dallas på Strykjärnet i Visby
2 vackra saker i en bild // Glad Dallas på gården // Ledsen Dallas efter svampjakt i regnet
Visby, Gotland
Min bonusmamma har en gård på Gotland, som jag fullkomligt avgudar! Där brukar vi spendera somrarna, men även långhelger på våren och hösten. Det är så skönt att få komma bort från storstaden ibland! På gården bor man mitt ute i ingenstans. Grannarna är hästar, får och en vinna som brukar bjuda mig på bullar. Kontrasten är så häftig tycker jag! När man kommer från stress, ljud och civilisation till absolut tystnad och ett lugn som man inte kan beskriva med ord. Att såsa runt i pyjamas hela dagarna och klappa hästarna är så mysigt! Mitt lilla smultronställe!

Bilderna är för övrigt ett hopkok av 2 helger!

Likes

Comments

Everyday
Måndag: Idag är jag ledig! Jag tänkte bara ta det lugnt, ta hand om mig själv och gosa med Dallas. Måla naglarna kanske? En riktig hemmadag!

Tisdag: Klockan 13.45 ska jag på ultraljud. Äntligen! Jag har haft problem med magen ganska länge nu. Vi har misstänkt gluten och laktosintolerans, gallsten, blindtarmen, tarmvred osv. Jag har även käkat en del mediciner jag fått utskrivna för att dämpa smärtorna och svullnaden, men inget har hjälpt tyvärr. Så på tisdag ska dem skanna hela buken för att försöka hitta vad som är fel. Jag fick tiden bokad för ungefär 1 månad sen, men med förlossningskrisen kan jag tänka mig att det är en lång kö till även ultraljud. På eftermiddagen kommer W hem och ska ta hand om mig i 2 dagar <3

Onsdag: 10 på förmiddagen ska jag iväg på ett kort möte angående ett framtida jobb. Apropå jobb, JAG HAR SKAFFAT MIG ETT JOBB! Oj många "jobb" i samma stycke... Hur som haver, 11.30 ska jag gå ut och promenera med Affe som han heter. Han är en hund här i området där jag bor, som jag ska gå ut med när hans husse och matte inte är hemma. Så mysigt!!

Torsdag: Även då ska jag gå ut med Affe, och pyssla om honom en stund.

Fredag & Helgen: Jag bosätter mig hos W hela helgen <3

Likes

Comments

Tankar

När jag öppnar mina socialamedier och tidslinjerna kryllar av inlägg från olika håll, skrivna av kända och okända, angående våldtäkt och överfall. När jag ser detta börjar mitt huvud snurra. Att våga öppna sitt hjärta och spy ut allt hemskt är svårt, men det är så jävla viktigt. Viktigt för dig, mig och alla som ser och hör.

När jag var 15 år råkade jag ut för en man. Jag kände honom genom en gemensam vän. Den här vännen bodde hos honom temporärt på den tiden. Jag skulle köpa cigaretter av honom.

Den dagen slutade med något av det värsta jag blivit utsatt för.

Jag blev fasthållen och intryckt i ett hörn, i sopprummet till den lokal jag spenderade alla vardagar på som barn. Tvingad till saker mitt då 15 åriga sinne eller kropp någonsin ska uppleva. Jag vågade inte skrika. Jag vågade inte slåss. Jag vågade inte stå upp för mig själv i den stunden. Jag var rädd att han skulle skada mig mer, mer än vad han redan hade gjort. I efterhand har jag fått veta att han är känd för att vara våldsam. Att han tidigare tafsat, våldtagit och överfallit minderåriga tjejer och kvinnor. Jag var nästan glad att jag höll käften. Glad att rädslan gjorde mig förlamad och stum. Hur sjukt det än låter. När han var klar, kastade han cigarettpaketen på marken vid mina fötter. "Behåll dina pengar" sa han. Jag tog mina saker och gick. Jag sa inte ett knyst till någon, jag begravde det inom mig och grävde igen hålet, jag hällde cement på skiten, för jag ville inte tänka på det igen. Den där känslan av att vara smutsig höll i sig länge.

Något år senare satt jag på tunnelbanan in mot stan. Under resan ser jag hur ansiktet mittemot mig ler ett brett leende. Klart att det är han som sitter där. Han hånler och nästan skrattar åt mig. Han fnyser och ler igen. Jag klev av tunnelbanan vid nästa station. Där och då upplevde jag min första panikattack. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om den här eftermiddagen.


Likes

Comments

Everyday, New In
Cropped Red Hoodie, H&M
Raktvål, Lush
Black Bootcut Jeans, Zara

Jag och min kära pojkvän åkte på utflykt till MOS i onsdags! När vi väl kom fram fikade vi och strosade runt i butikerna. Jag har varit på jakt efter jeans ett tag, och blev överlycklig när jag fann dem här! Mjuka och flexibla i materialet och sitter som en smäck, speciellt i baken. Tröjan är i en riktig tomat kulör! Drömmen!!

Förresten, vad tomt på folk det var? Har hört innan att det är dåligt med besökare, men jag blev nästan chockad... Wille och jag var i princip själva, vilket jag inte klagar på! En bra omväxling av miljö, då han och jag är i stan allt för ofta. PUSS

Likes

Comments