Header

En dag, två dagar, tre dagar..
Tiden går så snabbt nu, våra dagar består av att söka jobb, städa, sitta framför tvn. Jag tröttnar, vi måste få en fast inkomst, vi måste få igång allt. Milton växer, remiss till habiliteringen är skickad, bara vänta ännu mer nu. Innan vi får komma, på SAMTAL! Alltså blä för allt, allt allt allt!
Hatar att bo i lägenhet, känner mig instängd, hatar att vara arbetslös, hatar att vara fast. Nu är livet botten, varje dag är likadan. Men snart kommer ser väll igång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 3 Readers

Likes

Comments

Är sååå trött!! Häromdagen ringde jag hur många samtal som helst till sjukhuset, hade ingen aning om vart jag skulle ringa så fick ringa överallt och alla hänvisade till någon annan.. Vi har fortfarande inte fått tid till habiliteringen och hittade ingen remiss på 1177 så var tvungen att kolla om det ens hade skickats någon remiss??? Nej!! Självklart inte, ingen läkare hade godkänt så nu måste vi vänta en månad till. Vill bara gråta. Varje dag blir värre och värre, försöker inte tänka och jämföra med andra barn men det går inte att undvika. Tex idag fixade vi en lekhörna till Milton, men kan han använda den? Nej nej.. Om några månader kanske, men kände att jag verkligen ville ha något som var bara hans. Och folk brukar alltid undra varför det knappt syns att vi har barn, jo för att vår son kan inte leka som andra barn. Han kommer kunna det en dag, men nu kan han inte det.

Vet inte ens vad syftet med inlägget är, jag bara babblar. Måste babbla ibland för att hjärnan inte ska explodera

  • 4 Readers

Likes

Comments

Häromdagen var vi ute och fotade lite höstbilder på Milton. Vi skulle låna ”familjens” systemkamera men den har min syster utomlands.. så vi fick köra med vanliga mobilkameran, men vi tänkte ta lite mer seriösa bilder i vinter. Tycker vinterbilder är sååå fina!

Blev ganska nöjd med dessa ändå, älskar alla färger på hösten och Milton var faktiskt glad under hela tiden, han brukar ju bli tjurig när man lägger ner honom annars.. men han förstod väll att det var allvar, haha🤤

  • 3 Readers

Likes

Comments

Hej, har en liten paus från bloggen nu. Vi har en hel del som händer i livet och försöker bearbeta. O fyllde år i tisdags, igår kom hans familj från Jönköping och firade. Det var trevligt och han blev nöjd med alla presenter, även Milton fick en hel del kläder, jättefina! "Vi" (ja det var ju O's present men inkluderar oss alla) fick en natt i Stockholm i December, har sagt att jag gärna åker dit då och går på julmarknad och så. Tycker det är sjukt mysigt. Om några veckor ska vi ner till Jönköping (Nässjö) för O ska köra och skriva upp.. fanns verkligen inga tider här hemma innan december och vi vill gärna att han ska få körkortet så snabbt som möjligt! Börjar bli sjukt frustrerande att behöva leva på andra. Och är sjukt nervös att han inte ska klara det! Men peppar peppar, tror det kommer gå bra.

Vi har fortfarande inte fått tid till habiliteringen, men hoppas verkligen det kommer nu i veckan.. de har ju skyldighet inom en månad. Så det bör komma.

Likes

Comments

Jag går runt hela dagarna och väntar på en tid till habiliteringen. Snälla kan det inte bara komma nu? Börjar bli sjukt frustrerad, vi kan inte mata honom annat än ersättning, han sitter sjukt dåligt i bilen, han kan inte göra något själv.. Var på öppna förskolan förra veckan och mitt hjärta brast, min älskade Milton är mitt allt. Han ÄR duktig, han är Milton, saker går i hans egen takt. Det går framåt och han utvecklas men vägen är lite krokigare jämfört med andra barn. Men det kändes inte bra, att se andra kunna sätta ner sina barn (yngre än Milton, ganska mycket..) på golvet, i en stol, på en lekmatta, och där SATT dem faktiskt! Eller kräla/kröp, eller ålade fram. Vände på sig, lekte med leksaker. Och där satt jag med Milton i knät och höll en arm runt hans mage så han inte ska tippa, försökte få honom hålla i sin boll med tusen hål i men den flög åt alla hål för hans muskler spökade med honom. Det gör jävligt ont, även om jag försöker tänka att det kommer, en dag.
Vill. Till. Habiliteringen. NU!

Likes

Comments

Vi har kollat en del på om vi ska köpa ny vagn till Milton. Nu har vi vi köpte begagnad, den är nog nästan 7-8 år gammal, fint skick dock då det var en mormor som hade haft den till sitt barnbarn när hen hälsade på. Funkade SUPERBRA med liggdelen men nu när vi har sittdelen börjar det bli svajigt. Milton kan ju inte sitta själv, inte med stöd heller. Och vagnen vi har nu kan man inte spänna fast honom i, så han glider ner och gungar fram och tillbaka som en tok. Vill även ha något lite mindre och inte lika klumpigt, tar mindre plats i bilen och så vidare..

Vi har kollat en del på petite cherie heritage duovagn från jollyroom.se
Väldigt billig, man kan ha honom vänd mot oss, smidig, skapligt liten och fempunktsbälte! Tror att det får bli den, men vi ska kolla lite mer först. Vi vill inte heller lägga ner massor pengar på vagn då Milton inte är jättestort fan av att åka vagn, men sen vet vi ju inte om det blir bättre när han sitter bra? Återstår att se😊

Likes

Comments

Idag har världens bästa Milton fått sitt första par glasögon! De enda bågarna som fanns att välja på, men vad spelar det ens för roll? Ungen kan se!! Det är som ett helt annat barn, han skrattar och ler så fort han ser oss och är så nyfiken på omvärlden. Ser fram emot att se hur han kommer förändras, så stolt❤

Likes

Comments

Hej!! Vi har haft det fullt upp med att bearbeta och tänka på allt vi fått höra från sjukhuset. I måndags var vi på ögonkliniken och undersökte Miltons ögon, han har skelat sen han föddes men vi har bara fått höra att det växer bort. Men vår nya bvc-sköterska uppmärksammade det och sagt och gjort. Miltons synnerver har utvecklats på fel sätt, vilket har lett till att han skelar = ser suddigt. De skrev recept på glasögon direkt, vi letade på ett par olika optiker och ringde runt för att hitta vilka som hade bågar till en 8månaders (ja egentligen 6 månader..!!). Herregud, det var så svårt att hitta! Men till sist, smarteyes hade ett par bågar som var rätt storlek för Milton, så inte mycket valmöjlighet men det spelar ingen roll, huvudsaken är att han får se så snabbt som möjligt❤ hon tog express-leverans så de bör komma under nästa vecka, då ska ni få se hur söt han kommer vara i sina blåa fina glasögon. Tydligen väldigt ovanligt att få glasögon så tidigt, men detta är vårt första steg, om de inte hjälper ska vi även prova med lapp. Peppar peppar att endast glasögonen hjälper🙏🏻

Likes

Comments

Hej! Har inte bloggat på ett bra tag för livet har varit lite upp och ner. Idag var allt väldigt upp och ner. Vi hade remiss till sjukhuset, vi träffade en överläkare på barnkliniken.

Enda sen vi kom hem från sjukhuset när Milton var 3 månader har vi fått otroligt många kommentarer om hur stel han är, vi har märkt det själva men inte reflekterat på det så mycket. Han är raklång som en pinne, man kan hålla honom "platt" i luften så han är som ett flygplan, hur länge som helst. Han är nu 8 månader, men han kan fortfarande inte vända sig själv, inte ens från sidan. Han kan inte sitta, inte ens med stöd. Vi har tänkt att han är väll sen, han är ju ändå prematur. Men nej.. vi bodde innan i Nässjö, där var allt de sa på bvc "det växer bort med tiden!", första tiden vi fick här skickade dem två remisser till sjukhuset. Och mycket väl.

Det pratades mycket olika symptom, mycket frågor, graviditet, förlossning, syrebrist, RS, syn, motorik.. Nu ska vi börja med en utredning på Milton, de vill följa hans utveckling på sjukhuset, minst 1 gång i månaden sas det, men det kan ändras när vi varit hos sjukgymnast på habiliteringen, till mer eller mindre. Störst sannolikhet en CP-skada. Hur vet man det? Varför har inte vi märkt något? För att han är vårt första barn, och vi tänkt att det mesta är nog prematurrelaterat? Och för alla på bvc har sagt att det är lugnt..? Det snurrar så mycket i mitt huvud. Försöker förvänta mig det värsta, då kan man inte bli mer än lättad om det är bättre än det värsta.

Vad ska man tänka? Vad ska man tycka? Har mitt barn en CP-skada? Om inte, vad är det för diagnos han kommer få? Min fina älskade son❤

Likes

Comments