Header

Livet som mamma med panikångest är en sån jävla kamp helt ärligt. Jag försöker göra allt, vara där för min son, ta hand om boende, leta jobb, ekonomi?! Går runt med ett BERG i magen dygnet runt, varje steg känns som ett maraton och ibland är det ansträngande att bara andas, att existera. Mitt bröst kommer explodera av ångest, min hjärna kommer snart blicka rött. Vill bara lägga mig ner på golvet och spy ut allt ur hjärnan. Vet inte vad jag ska göra, vart jag ska ta vägen.

Vill ligga i sängen hela dagarna men då blir det bara värre. Alla dessa tankar, allt. O är min klippa, han gör allt tusen gånger bättre. Men ändå är allt skit, är på botten..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har alltid varit lite av en ensamvarg, fast har ändå alltid haft mycket folk och vänner runt mig, jag har umgåtts med hur mycket folk som helst och behövde alltid min dagliga dos av sällskap. Visst jag älskade att ligga hemma själv en dag och slöa, men var tvungen att träffa NÅGON, på en cigg, snacka lite skit. Det kunde bara vara 15 minuter, det var välbehövligt.

Nu, nu har jag O dygnet runt, varje minut, varje sekund. Jag trivs, jag älskar honom. Men alltså, ni som har sambo och speciellt barn, ni vet att man behöver egentid, vänner, eller bara vän om det är så. Jag hade så himla många vänner, bekanta, innan jag blev gravid. När jag blev gravid försvann vissa, men när Milton faktiskt föddes, Gud banne mig att vartenda en kröp in i något hål under marken. Eller var det jag? Hm, nej..
Jag är så trött, så himla himla trött. Jag älskar O, jag älskar Milton, mer än allt på hela jorden. Men man behöver lite "frihet", en vän att träffas o prata lite med, ventilera. Har jag det? Nej, för alla rent utsagt övergav mig. Har aldrig varit med om något liknande, jag känner mig som en utomjording som är något konstigt skämt. Det känns som folk tittar på min instagram och tänker "haha, är hon morsa? Fyfan! Hon festar inte, kan inte umgås med henne mer." Jag är mänsklig, jag behöver kontakt. Nej. Jag är mamma, jag är UNG mamma. Ingen i min ålder har barn, ingen i min ålder är i det mognadsstadiet som jag är. Jag mår illa av alla som snackar skit om varandra, jag mår illa av falska människor som går en bakom ryggen, fyfan för er! Fyfan för ungdomar, fyfan för mänskligheten. Jag är så jävla trött på alla.

Kom och lek att vi är bästa vänner och sen skiter du i att höra av dig, kom och låtsas att du bryr dig och sen gå vidare och snacka skit och hitta på saker om oss, kom och kör upp ditt jävla huvud i arslet. Fyfan för er. Jag är så jävla trött och arg, så jävla vilsen och ångestfylld. Mitt huvud snurrar av tusen tankar och jag har ingenstans att fly, för det här är mitt liv nu. Vi 3, ensamma.

Visst jag har vissa få kvar i mitt liv, vi hörs. Men de jag har bor så långt bort, det är ingen man kan träffa litet spontant i 15 minuter eller ha lite balkonghäng.

Likes

Comments

Alltså vi flyttar ju snart, om ca 2 veckor. Just nu har vi lite inredning/möbler från här och var, släktingar och vänner som skänkt eller sålt billigt. Det jag mest känner att vi behöver är NY SOFFA! Nu har vi en liten divansoffa som är bäddsoffa med. Helt ok, men såååå oskön. Man känner trästommen när man sitter i den, hehe.

Jag har ju blivit helt torsk på HOWARDSOFFOR, de är såååå fina och sköna. Vet inte om jag vill ha en mörkblå eller beige/vit? Beror ju på. Troligtvis mörkblå, eftersom vi har vita väggar i nya lägenheten. Vi får spara pengar (typ 10k😫) för att kunna köpa en så fort vi kan.

Likes

Comments

Vi funderar lite på att söka till unga föräldrar, liksom vi förlorar ju inget på att göra en ansökan. Jag tror man gör en video och skickar in? Men vad ska man säga liksom? Vi vill ju förmedla hur vi upplever att vara unga föräldrar, vi har ju haft det jävligt kämpigt med flera månader på sjukhus, ingen bostad och panka. Sen har ju jag panikångest och det är ju en daglig kamp att ens orka gå upp ur sängen. Vi vill liksom visa att det går ändå, hur jävligt man än har det och vad fan än alla andra säger så är vi så himla grymma föräldrar! Vi är bäst, för vårt barn. Precis som alla andra föräldrar är bäst för sina barn. Sjukt svårt.
Vi gjorde ju en ansökan till Unga mammor, vi gick vidare i rekryteringen men sen så kom vi inte längre. Så kanske värt ett försök? Får kolla lite på det imorgon😊

Likes

Comments

Förresten! Milton har blivit sjuk. Känns så jobbigt. Han har fått höstblåsor, vi vet inte hur det är än men första kom igår. Han har haft pendlade feber och jag misstänker han har några i munnen för han vill bara äta hälften mot vad han brukar☹️ men vi ser till att få i honom vätska! Han har en del i ansiktet, fötter, händer och börjar dyka upp små på hela kroppen.. vi får se hur det är imorgonbitti och om det är värre får vi åka in till sjukhuset med honom, han är ju ändå bara 3 månader egentligen och är ganska svag.

I vilket fall måste vi be om läkartid för honom, för han KNAKAR sååå mycket, hans ben typ, alltså skelettet. Bvc har inte sagt något speciellt men enligt dem är ju precis ALLT normalt. Öh nej, det ÄR inte normalt att det låter som ett ben går av när man rör på honom. Och jag skulle vilja ha en riktig läkare som HAR ERFARENHET OCH KAN OM PREMATURA BARN. Milton skelar som en tok, vi vet inte om det är för han är tidig eller om det är något man bör kolla lite mer på. Jag vet inte jag är bara så himla nojjig och orolig över honom hela tiden, han är det dyrbaraste och värdefullaste jag har så vill verkligen inte att något ska hända honom. O är inte hårdhänt alls med honom men jag får ändå en klump i magen så fort någon annan har honom och känns som jag lämnar bort mitt liv. Vet inte hur jag ska ta mig ur det, är så rädd hela tiden..

Likes

Comments

Hej! I måndags sökte jag ett jobb inom Söderköpings kommun, fick svar en timme efter att de ville träffa mig. Så åkte dit igår morse och då så hade jag i princip redan fått jobbet! Är dock "bara" timvik (mestadels förskola, fritidshem och LSS boende) men tror det kommer bli superkul! Kommer börja jobba mer till hösten och endast lite i sommar, väntar bara på mitt polisregister (eftersom jag ska jobba med barn) som jag ska skicka in sen är allt färdigt. Det känns så bra!

Efter intervjun mötte jag upp en kompis från Norrköping, vi gick i samma klass på mitt första gymnasium. Vi tåg bussen hem tillsammans och vid hållplatsen stod O med Milton i bärselen och väntade på oss. Vi gick hem och lagade lunch och myste, superhärlig dag! Det var sjuuukt varmt igår ju

Idag har vi suttit på altan typ hela dagen och bara tagit det lugnt, börjat röja lite på rummet så vi får plats med det stoooora flyttlasset som kommer på lördag. Det blir ju ett litet mellanstopp här hos mamma, vi får ju som sagt tillgång till lägenheten 30 juni och det funkade inte för O's familj att köra upp grejerna då.

Likes

Comments

Idag har vi bara tagit det lugnt. O är iväg på folkrace med mammas sambo + lillebror, jag och mamma stannade hemma. Vi tänkte gå promenad med Milton men Miltons vagn är kvar med flyttlasset nere i Forserum.. så vi satt oss på altan i solen och myste. Vi sitter fortfarande här. Milton somnade i en solstol och sover lite middag. Så skönt att vara hemma

Likes

Comments

Hej! Nu har vi flyttat, hem. Eller ja, vi bor hos min mamma just nu, vi får lägenheten 1 Juli. Ska bli så himla roligt. Vi har bokat dop för Milton och skickat ut dopinbjudan till alla. Så nu tar vi det lugnt typ, jag letar jobb som en tok så ekonomin ska gå runt när vi flyttar. Vi klarar oss ju ett tag på FP men vi har ju hyra då med, och vi har massor möbler och saker vi MÅSTE ha i lägenheten, men vi har inga pengar. Men men, vad ska man göra? Vad hade vi väntat oss om inte detta? Att vara UNG förälder är en evig kamp, för normer och allt praktiskt i vardagen. Vissa har väll turen på sin sida men jag är oturens mamma. Men vi klarar oss genom detta, kämpa kämpa!🙏🏻 Här får ni några bilder från dopinbjudan-plåtningen vi hade ganska spontant på gräsmattan innan flytt. Blev väldigt nöjd ändå! Gullunge

Likes

Comments

Nu blev det en sån paus igen. Vet inte riktigt, det bara blev så. Livet går inte riktigt min väg för tillfället men vi löser det.. Nu har vi iallafall bestämt dopdatum för Milton, det blir när vi flyttat, hemma. Så skönt! Annars har vi inte gjort någonting alls. Vi håller på att packa, jag söker jobb som bara den.. har fått svar på ETT jobb, kom vidare i rekryteringen på espresso house i Norrköping. Vi får väll se om jag går vidare till intervju med, behöver verkligen jobb typ IGÅR! Så himla synd att inte få vara mammaledig på riktigt med sitt eget barn men tyvärr måste det ju bli såhär. På torsdag flyttar vi hem till mamma tills vi får lägenheten 1 Juli.

Likes

Comments

Imorse gick ju ut en sväng, vi kollade på termometern och stod 24 grader i solen! Så ja, vad hade vi för annat alternativ än att gå ut? Vi har upptäkt att Milton blir glad så fort han får komma i gungan, lite gulligt. Ni får några bilder på mina fina pojkar❣️ kan verkligen inte sluta ta kort på dem, hjärtat gör ont för jag älskar dem så mycket!

Likes

Comments