Header

Alltså vi flyttar ju snart, om ca 2 veckor. Just nu har vi lite inredning/möbler från här och var, släktingar och vänner som skänkt eller sålt billigt. Det jag mest känner att vi behöver är NY SOFFA! Nu har vi en liten divansoffa som är bäddsoffa med. Helt ok, men såååå oskön. Man känner trästommen när man sitter i den, hehe.

Jag har ju blivit helt torsk på HOWARDSOFFOR, de är såååå fina och sköna. Vet inte om jag vill ha en mörkblå eller beige/vit? Beror ju på. Troligtvis mörkblå, eftersom vi har vita väggar i nya lägenheten. Vi får spara pengar (typ 10k😫) för att kunna köpa en så fort vi kan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi funderar lite på att söka till unga föräldrar, liksom vi förlorar ju inget på att göra en ansökan. Jag tror man gör en video och skickar in? Men vad ska man säga liksom? Vi vill ju förmedla hur vi upplever att vara unga föräldrar, vi har ju haft det jävligt kämpigt med flera månader på sjukhus, ingen bostad och panka. Sen har ju jag panikångest och det är ju en daglig kamp att ens orka gå upp ur sängen. Vi vill liksom visa att det går ändå, hur jävligt man än har det och vad fan än alla andra säger så är vi så himla grymma föräldrar! Vi är bäst, för vårt barn. Precis som alla andra föräldrar är bäst för sina barn. Sjukt svårt.
Vi gjorde ju en ansökan till Unga mammor, vi gick vidare i rekryteringen men sen så kom vi inte längre. Så kanske värt ett försök? Får kolla lite på det imorgon😊

Likes

Comments

Förresten! Milton har blivit sjuk. Känns så jobbigt. Han har fått höstblåsor, vi vet inte hur det är än men första kom igår. Han har haft pendlade feber och jag misstänker han har några i munnen för han vill bara äta hälften mot vad han brukar☹️ men vi ser till att få i honom vätska! Han har en del i ansiktet, fötter, händer och börjar dyka upp små på hela kroppen.. vi får se hur det är imorgonbitti och om det är värre får vi åka in till sjukhuset med honom, han är ju ändå bara 3 månader egentligen och är ganska svag.

I vilket fall måste vi be om läkartid för honom, för han KNAKAR sååå mycket, hans ben typ, alltså skelettet. Bvc har inte sagt något speciellt men enligt dem är ju precis ALLT normalt. Öh nej, det ÄR inte normalt att det låter som ett ben går av när man rör på honom. Och jag skulle vilja ha en riktig läkare som HAR ERFARENHET OCH KAN OM PREMATURA BARN. Milton skelar som en tok, vi vet inte om det är för han är tidig eller om det är något man bör kolla lite mer på. Jag vet inte jag är bara så himla nojjig och orolig över honom hela tiden, han är det dyrbaraste och värdefullaste jag har så vill verkligen inte att något ska hända honom. O är inte hårdhänt alls med honom men jag får ändå en klump i magen så fort någon annan har honom och känns som jag lämnar bort mitt liv. Vet inte hur jag ska ta mig ur det, är så rädd hela tiden..

Likes

Comments

Hej! I måndags sökte jag ett jobb inom Söderköpings kommun, fick svar en timme efter att de ville träffa mig. Så åkte dit igår morse och då så hade jag i princip redan fått jobbet! Är dock "bara" timvik (mestadels förskola, fritidshem och LSS boende) men tror det kommer bli superkul! Kommer börja jobba mer till hösten och endast lite i sommar, väntar bara på mitt polisregister (eftersom jag ska jobba med barn) som jag ska skicka in sen är allt färdigt. Det känns så bra!

Efter intervjun mötte jag upp en kompis från Norrköping, vi gick i samma klass på mitt första gymnasium. Vi tåg bussen hem tillsammans och vid hållplatsen stod O med Milton i bärselen och väntade på oss. Vi gick hem och lagade lunch och myste, superhärlig dag! Det var sjuuukt varmt igår ju

Idag har vi suttit på altan typ hela dagen och bara tagit det lugnt, börjat röja lite på rummet så vi får plats med det stoooora flyttlasset som kommer på lördag. Det blir ju ett litet mellanstopp här hos mamma, vi får ju som sagt tillgång till lägenheten 30 juni och det funkade inte för O's familj att köra upp grejerna då.

Likes

Comments

Idag har vi bara tagit det lugnt. O är iväg på folkrace med mammas sambo + lillebror, jag och mamma stannade hemma. Vi tänkte gå promenad med Milton men Miltons vagn är kvar med flyttlasset nere i Forserum.. så vi satt oss på altan i solen och myste. Vi sitter fortfarande här. Milton somnade i en solstol och sover lite middag. Så skönt att vara hemma

Likes

Comments

Hej! Nu har vi flyttat, hem. Eller ja, vi bor hos min mamma just nu, vi får lägenheten 1 Juli. Ska bli så himla roligt. Vi har bokat dop för Milton och skickat ut dopinbjudan till alla. Så nu tar vi det lugnt typ, jag letar jobb som en tok så ekonomin ska gå runt när vi flyttar. Vi klarar oss ju ett tag på FP men vi har ju hyra då med, och vi har massor möbler och saker vi MÅSTE ha i lägenheten, men vi har inga pengar. Men men, vad ska man göra? Vad hade vi väntat oss om inte detta? Att vara UNG förälder är en evig kamp, för normer och allt praktiskt i vardagen. Vissa har väll turen på sin sida men jag är oturens mamma. Men vi klarar oss genom detta, kämpa kämpa!🙏🏻 Här får ni några bilder från dopinbjudan-plåtningen vi hade ganska spontant på gräsmattan innan flytt. Blev väldigt nöjd ändå! Gullunge

Likes

Comments

Nu blev det en sån paus igen. Vet inte riktigt, det bara blev så. Livet går inte riktigt min väg för tillfället men vi löser det.. Nu har vi iallafall bestämt dopdatum för Milton, det blir när vi flyttat, hemma. Så skönt! Annars har vi inte gjort någonting alls. Vi håller på att packa, jag söker jobb som bara den.. har fått svar på ETT jobb, kom vidare i rekryteringen på espresso house i Norrköping. Vi får väll se om jag går vidare till intervju med, behöver verkligen jobb typ IGÅR! Så himla synd att inte få vara mammaledig på riktigt med sitt eget barn men tyvärr måste det ju bli såhär. På torsdag flyttar vi hem till mamma tills vi får lägenheten 1 Juli.

Likes

Comments

Imorse gick ju ut en sväng, vi kollade på termometern och stod 24 grader i solen! Så ja, vad hade vi för annat alternativ än att gå ut? Vi har upptäkt att Milton blir glad så fort han får komma i gungan, lite gulligt. Ni får några bilder på mina fina pojkar❣️ kan verkligen inte sluta ta kort på dem, hjärtat gör ont för jag älskar dem så mycket!

Likes

Comments

Godmorgon! Typ? Eller ja vi har varit vakna sen klockan 5, Milton var pigg då så vi fick helt enkelt vakna vi med. Vi fixade finfrukost, hemmagjord hallonlemonad och quesadillas. Hade nyss telefonintervju med, kändes som det gick helt åt skogen! Blev helt ställd för hade nästan glömt bort de skulle ringa och kände inte att jag förmedlade allt jag ville, tror jag gjorde så vi framstod som Sveriges tråkigaste familj😳 jaja, vi får väll se hur det går.

Likes

Comments

Som vissa kanske vet är jag ung mamma, jag var 17 år när jag blev gravid och Milton kom 8 dagar efter jag fyllt 18. Allt som hade med min graviditet att göra var jobbigt, jag som har misstänkt panikångest mådde så otroligt dåligt innan vi visste hur vi skulle göra. O bor ju här, i Forserum (Jönköpings län) och jag kommer från Valdemarsvik som ligger en bit från Norrköping. Så vi hade skapligt lång distans, vi fick träffas ca 2 helger i månaden på grund av vissa människor. Det var ett rent helvete för oss helt ärligt, sen så började vi misstänka att jag blivit gravid, vi pratade med våra föräldrar om våra misstankar (detta var på sommarlovet), så vi köpte ett test och som vi trott så var det positivt. Det var så mycket känslor, rädsla och glädje. De flesta i vår omgivning tyckte vi sjävklart skulle göra abort, men det kändes inte rätt. Efter mycket tänk så bestämde vi oss att behålla, vad än alla andra tyckte, vi VISSTE att vi skulle klara det här!

Jag är inte ensamstående, jag har O som är en helt underbar pappa till Milton, han är "ynka" 17 år och har verkligen tagit på sig papparollen och mognat otroligt som person. Så allt detta har varit väldigt lätt för mig, då han avlastar och vi hjälps åt med ALLT. Är så glad att han finns i våra liv. Vi har ganska mycket strul med boende, men nu har vi äntligen löst det, som ni kanske vet. Nu kommer nästa, ekonomi, nu ska vi ha råd att betala hyra, elräkningar, internet och så vidare.. Ja, vi kommer lösa det, det måste vi, men det är ett väldigt jobbigt ämne att tänka på. Vi kommer få slita mycket för att få det gå ihop.

Folk har såååå mycket fördomar när det gäller ALLA oss unga föräldrar, att man inte är tillräcklig eller lika bra förälder för att man är ung. Ärligt jag känner själv att alla nya föräldrar är nya föräldrar, alla är lite vilsna i början, varesig man är 16 år eller 35 år. Den "stora" skillnaden är just pengafrågan och boende skulle jag gissa på, men jag vet ärligt ingen ung förälder som inte gjort allt de kunnat. Alla är så himla duktiga, och de allra flesta får det att funka helt själva, andra behöver stöd, vilket är helt normalt och BRA att man kan få det. Att vara ung förälder är enligt mig en stor fördel, vi är ofta mer alerta och kämpar väldigt hårt, eftersom det ligger så mycket fördomar i det så gör det oss ännu mer peppade att göra allt vi kan för våra barn. Ibland är det en nackdel ja, man har en dålig dag eller får inte saker att gå ihop och man får de där tankarna om de kanske hade rätt ändå? Jag kanske inte är tillräcklig som mamma? Ibland är det inte lätt att hålla tankarna borta.
MEN VI ÄR SÅ GRYMMA, allihopa. Vi är bäst! Är så stolt och glad över att vi tog beslutet att behålla Milton, han är vår lilla guldklimp och ljuset i våra liv. Är så stolt över att vara mamma, att vi klarar det här helt galant. Är så stolt, och alla människor som hade elaka åsikter och saker att säga om oss kan nu sitta hemma och skämmas, för vi är så jävla bra och det kan ingen säga något annat om!

❤❤❤ all kärlek till alla unga föräldrar och alla ensamstående ❤❤❤

Likes

Comments