Header

Mitt år som utbytesstudent i Madrid är slut. Ett år som har bestått av både skratt och tårar. När jag kom hit i september hade jag en familj och ett hem, nu i juni åker jag istället hem med två av varje. En värdfamilj och två lärare som här hjälpt mig hela året igenom och som jag kommer sakna enormt, en stad i världsklass, ett fantastiskt liv och land, minnen och egenskaper här ifrån är något jag aldrig kommer att glömma och som alltid kommer ligga tätt intill hjärtat. Med blandade känslor tar jag sommarlov och tackar för det bästa året, någonsin!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagarna börjar leda mot sitt slut och imorgon kommer mina föräldrar hit till Spanien. Jag kommer ihåg för fyra månader sen när det var sportlov, när jag sa till min mamma att den 18 juni när ni kommer hit, då tar jag sommarlov, då är min resa slut. Och ja, den dagen är imorgon.

Jag ska nu snart in till Madrid för att äta med några fina vänner för att sedan packa färdigt väskan tills imorgon. Imorgon ska vi till Segovia med klassen och sen på kvällen sätter jag mig på ett plan till San Sebastian för att tillbringa helgen där. Det riktiga sommarlovet och ja, skolavslutningen är på onsdag nästa vecka, men eftersom vi inte har någonting kvar i skolan nu förutom aktiviteter och dagarna består mesta dels av att sola och ta det lugnt, så känns det nästan som sommarlov redan nu.

Det kommer nog inte att komma många inlägg nu under dom dagarna som är kvar, då jag vill tillbringa dom på andra sätt än att skriva här. Det är idag 10 dagar kvar, tills jag åker hem och står på svensk mark igen. Och dom 10 dagarna ska jag ta vara på och njuta till max! För jag kommer trots allt sakna det här stället otroligt mycket, även ifall jag i nuläget längtar tills jag är hemma igen!

Likes

Comments

Även här i Spanien firas det studenten!
Igår började dagen med champagnefrukost och firande för studenterna med mat, tal och musik.
Sedan hem för en dusch och några timmars vila innan vi satte oss på tåget in till Madrid för Annas studentmottagningen. Kvällen och natten spenderades på klubb med en riktigt grym klass. Tack för ett helgrymt år!

Likes

Comments

Vilken vecka det har varit!

Förra veckan var hemsk med tanken på allt plugg och alla prov vi har haft, helgen däremot blev hyfsad lugn och väldigt bra. Biomys Julia och Elisa och även en kväll i Madrid med min värdfamilj. En middag på en tapas restaurang som en liten avlutningsmiddag för mig eftersom jag nu snart åker hem. Mycket gott som sedan avslutades med en kväll på en uteservering med familjen och del släktingar som var i Madrid och hälsade på, bra tajming. Haha.

I måndags var vi även på Playa de Madrid. En konstgjort sjö och strand en bit utanför Madrid. Sola, bada, ta det lugnt var exakt vad vi behövde.

Denna veckan däremot var ett steg värre än förra. Det har varit ännu mer plugg och ännu mer prov. Denna veckan har jag haft 7(!) olika prov. Helt galet! Idag var det matte nationella som skrevs och nästa vecka har jag mitt sista prov i gymnasietvåan. Att jag klarat av det jobbigaste året i gymnasiet, och även gjort det i Madrid är en rätt skön känsla.

Likes

Comments

​Detta känns så overkligt. Att jag sitter här i min säng som jag nu har sovit i i 285 dagar och skriver ett inlägg med blandade känslor för att meddela att min resa, mitt liv som utbytesstudent, mitt liv i Madrid är slut om 15 dagar! 

Att jag har varit här nu i 285(!) dagar känns ganska overkligt, jag minns den 7 september när jag stod utanför mitt hus hemma i lilla Skövde och sa hejdå till mina vänner och satte mig i bilen för att börja min resa mot flygplatsen. Det känns som det var förra veckan. Jag minns också jullovet och nyår som jag spenderade hemma, det däremot känns som om det vore igår.

Tiden här i Spanien har gått så otroligt snabbt när man kollar tillbaka på det, absolut har det inte känts så när jag väl stått och längtat hem, med under dessa 10 månaderna har det varit stunder av glädje, skratt, tårar och hemlängtan. Det var förväntat och någon som drabbar alla, att längta hem. Men aldrig har jag funderat på att avbryta min resa, vilket faktiskt är möjligt att göra. 

Att jag fick den här möjligheten att flytta till Madrid, att gå mitt andra gymnasieår på Colegio Escandinavo är verkligen någonting jag ALDRIG kommer att glömma, och heller inte ångra. Självklart fanns de stunder då jag bara ville åka hem, packa mina väskor och sätta mig på bästa flyg tillbaka till Sverige, men jag kan helt ärligt tacka min fina värdfamilj som har hjälpt mig när det har varit svåra tider. 

Att jag har bott hos den absolut bästa värdfamiljen finns det inte något tvivel om, förmodligen tycker alla så om sina egna, men det finns inte en enda sak jag skulle vilja ändra på om jag hade chansen, heller inte under mitt år hår. Att ha haft en värdbror som hjälpt mig med matten när jag inte förstått, en värdmamma som kommer in med mat och pussat mig på pannan när jag har varit ledsen eller sjuk. En värdpappa som har kört runt mig i Madrid och hjälpt mig på mina sjukhus besök och min fina värdesyster som verkligen har varit som min egna storasyster. Lånat kläder av varandra, pratat när man har mått dåligt och hjälpt mig med problem från vad man ska ha på sig eller vad man ska göra när man ligger och är ledsen och saknar sin familj. Guldvärda, hela familjen och hela släkten som jag även har fått lärt känna! 

Men från att ha flyttat från en så liten stad som Skövde är, om man jämför med Madrid så har det verkligen varit annorlunda. Få åka minst en timme för att ta mig till skolan, dock bara 30 minuter med tåg för att ta mig in till Madrids centrum, vilket är svårt att beskriva. Sol, Retiro, Gran Via, ja allt som har med Madrids Centrum går inget annat än att älska. Tänk att komma hem till lilla comerce för att shoppa eller gå och fika. Eller att komma tillbaka och åka västtrafikbussarna och inte ha någon snabb och smidig metro att hoppa på. Jo de kommer kännas lite annorlunda. 

Men efter 10 månader som nu har gått, så längtar jag hem. Det ska bli otroligt skönt att få träffa min familj igen, mina vänner, flytta hem till mitt eget hus, mitt rum och faktiskt lilla Skövde. Just nu tycker jag att det ska bli bra, och längtar tills jag sitter på flyget och väntar på att få landa i Sverige. Så kommer nog också känslan vara i ungefär en vecka eller två. det är sen jag förstår att jag inte kommer komma tillbaka till Madrid, till Spanien. Jag har ingen retur biljett och jag har ingen världfamilj som ska stå och vänta på mig när jag landar. Dom väntar nu på en helt ny tjej som ska komma och bo hos dom ett år. 

Jag ångrar inte ett steg jag har gjort här under min resa, jag ångrar inte mitt val att jag flyttade hit, då jag var väääldigt osäker innan jag faktiskt bestämde mig för att skriva under papprerna och åka hit. Jag tipsar er alla att om ni har chansen att flytta utomlands som utbytesstudent, ta den. Du lär känna dig själv, du förändras som person, och för mig, positivt. Du får ta del av så mycket av världen, språk, kultur och du får ett helt nytt hem och liv. 

För detta, livet i Madrid, i Alcobendas, min världfamilj, min lilla lägenhet på Calle Murcia, mitt handbolls lag BM Alcobendas och min skola, Colegio Escandinavo, kommer alltid vara en del av mitt liv och som ett andra hem för mig! 
Tacka för alla nya fina vänner jag har lärt känna, alla som har gett mig det bästa året du någonsin kan drömma om. Tack för allt!


Likes

Comments

En riktigt bra och behövlig tjejhelg har jag haft i helgen med min fina mamma som kom på besök. Mysiga middagar, strosat runt på Madrids gator, siesta i Retiro och en del shopping hann vi även med. Pratat av sig, tagit det lugnt och bara haft en sån där mysig och bra helg med sin mamma som alla behöver! Guldvärd ut i alla helgens stunder!

Likes

Comments

​Sista delen av Malaga resan kommer här. En oförglömlig resan med härliga tjejer! 

Likes

Comments

Efter att sagt hejdå till min fina mamma som var här i helgen så var ytterligare en ny skolvecka igång. Kommer inlägg om våran tjejhelg så snart som möjligt. Måndagen gick iallafall ganska snabbt och var lugn. Idag däremot har en volleybollturnering stått på schemat.
Började morgonen med att möta upp dom andra i klassen för att sedan ta oss till planerna. Någonstans i Madrid var vi och jag har redan glömt vad stället hette. Det var iallafall där en lärare till oss brukar träna och spela så hon var glad att vi kunde komma dit.
Turneringen med 8 lag spelades blandat av gymnasieelever och elever från nian i högstadiet. Solen har stått på himlen utan ett moln, värmen har varit på topp och mitt lag slutade som vinnare i turneringen. Summerar dagen som väldigt bra!
Efter att vi var klara åkte iallafall jag och en kompis till Primark för att införskaffa mig lite nödvändigheter att ta med till Sverige. För ja, som sagt, min resa här i Spanien börjar leda mot sitt slut med väldigt få dagar kvar.

Likes

Comments

Likes

Comments

I söndags i helgen som passerat så var jag och fem tjejer till från klassen på Parque Warner. En jätte jätte jätte stor nöjespark med karuseller, uppträdanden och restauranger som ligger i södra Madrid, tror jag på ett ungefär iallafall. Karusellerna va så mycket häftigare än dom som finns på Liseberg eller Gröna Lund. Både större och läskigare. Parken var enorm och var nästan uppbyggd som en stad med olika stadsdelar.
Eftersom loggan som ni ser "WB" är producent för många filmer så som superman, Batman, Harry Potter osv. så var även karusellerna och hela parken inspirerade efter filmerna. Trots att vi var där i ungefär 7-8 timmar så tror jag ändå inte att vi han gå i hela parken och se allt som fanns. Då kan ni förstå hur stor den var haha. Tipsar verkligen er som ska till Madrid att åka dit!

Likes

Comments