Eller ja.. ny och ny, jag har ju inte riktigt haft någon header innan men nu har jag fixat en! Jag har pillat med den igår och idag och nu är jag någorlunda nöjd. Skulle kunna fixa med den mer men jag var så taggad att få upp den att den får gå så länge, kanske fixar till den när jag har mer tid. Jag har ju jobbat idag, jag som trodde jag skulle ha massa fritid haha! Men det är ju bara två dagar än så länge så resten av dagarna har jag ju massa tid!!

Jag skulle vilja berätta lite om min header och hur jag tänkt. Dels är det ju ett stort rött hårsvall av förklarliga skäl. Men sedan står det sju ord i en cirkel och ett hjärta:

Humor
Respekt
Tillit
Vänlighet
Intimitet
Rättvisa
Acceptans

Dessa är mina sju värdeord, alltså värderingar som jag tycker är viktigast som människa. Såklart finns många andra värdeord men dessa är viktiga för mig. Vill ni att jag ska fördjupa mig mer i hur jag tänker? Kommentera!

Nu ska jag fortsätta titta på farmen och sedan ett avsnitt outlander, som förövrigt är en ruskigt bra serie, för att sedan sova. Jobb imorgon igen och på torsdag vill jag sätta igång med mitt projekt!


XO/L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Idag var planen att jag skulle vara hundvakt egentligen men vid halv sju blev jag inringd för att jobba. Lite tråkigt att jag inte får vara hundvakt men jag behöver verkligen alla pengar jag kan få, så jag tackade snällt ja till jobbet.

Ikväll är det intervall flex på Friskis och jag tänkte att jag skulle hinna med det! Efter det ska jag försöka göra lite research för det här projektet som jag tänkte starta idag egentligen, men i och med att jag ska jobba hela dagen får jag skjuta på det lite.

Nu ska jag äta upp min frukost som suger idag, banan och satsuma?? Vem äter bara det till frukost? Så tråkigt

Bilden får representera denna dag, som jag var så taggad på men var tvungen att välja bort för att jag behöver pengar. Jag hatar att pengar styr allt här i världen. Trots att man inte vill att det ska styra mig så gör det ju det.

XO/L

Likes

Comments

Idag är det 48 dagar kvar tills jag åker på årets resa!
Jag ska alltså flytta till Costa Rica i tretton veckor för att lära mig spanska!! Förstår ni hur härligt??

Jag har bokat via EF och kommer bo hos en värdfamilj. Familjen får jag inte reda på förrän tre veckor innan jag åker så det är några veckor kvar. En tjej jag fått kontakt med som åker om en vecka kommer att bo med en gammal dam och hennes hund, så vad jag förstår det som kan man hamna i vilken kombination av familj som helst! Det kommer bli roligt att lära känna och bo med lokalbefolkningen!

Jag kommer som sagt vara borta i tretton veckor och ta en intensivkurs i spanska, vilket innebär 32 timmar i veckan om jag minns rätt. EF har som princip att man BARA pratar spanska under hela tiden man är i landet. Det är väl någonstans här jag tänker "VAD I HELVETE HÅLLER DU PÅ MED LOVISA?!". Jag har aldrig läst spanska. Inte i skolan, inte försökt hemma, inte ens sett en film som är spansktalande. Men nu är det för sent att ångra sig och jag får väl teckna eller nåt haha!

Varför gör jag det här då undrar ni? Ja, som sagt, det undrar jag med ibland. Det är ju en stor utmaning. Men jag har alltid haft en dröm om att kunna många språk. Jag kan ju svenska, uppenbarligen, och min engelska är jag otroligt stolt över efter mitt år i usa. Tyskan är jag mindre stolt över, även om jag förstår och kan göra mig förstådd. Men ett mål för framtiden är att bli duktig på tyska. Nu ligger fokus på ett fjärde språk, spanska. Det är bara för att jag vill faktiskt, för att jag tycker det är häftigt att kunna många språk.

Jag är så taggad! Jag är allra allra mest taggad på vädret! Tänk er 30 grader och sol de flesta av dagarna och jag hoppas att det blir mycket strandliv för mig! Jag förväntar mig bara bra väder och många öppna människor som jag kan bli kompis med! Sedan vill jag träna och ta en kurs i någon slags dans från Costa Ricas kultur, kanske salsa? Jag vet inte, det kollar jag upp när jag är där!

Så, jag kommer hem den tionde juni och då pratar jag förhoppningsvis spanska, helst flytande! Jag ska ge järnet!

Vilket/vilka språk skulle ni vilja lära er? Och varför? Berätta i kommentarerna!

XO /L

bilder lånade från google

Likes

Comments

allmänt

Hej allihopa!!

I morse ringde jag min förra chef, som skulle ringt mig för över en och halv vecka sen, och frågade om han hade något mer jobb till mig. I samband med att han sa nej insåg jag att jag kommer ha en del tomma dagar framför mig, vilket innebär mycket fritid. Då tänkte jag på ett ganska roligt projekt jag haft för min blogg de senaste månaderna men inte riktigt kommit igång med än. Men i och med all fritid jag har nu kände jag att jag äntligen kan sätta igång med det ordentligt.
Jag gjorde lite research för det här projektet och loggade i samband in på nouw för att uppdatera bloggen. Då trillade jag över hashtagen #nouw30daychallenge, en utmaning som går ut på att jag ska blogga i 30 dagar och är med och tävlar om en resa i Paris!!

Detta vill jag såklart vara med på och eftersom jag redan har en idé om hur jag ska få ut mer innehåll på bloggen tänkte jag att det är en perfekt möjlighet för mig att faktiskt också slutföra mitt projekt. Vad detta projekt är kommer jag avslöja i nästa inlägg.

Nu vill jag berätta för er vad för mål jag har med denna utmaning:
- Jag älskar att skriva, men hittar ofta saker jag måste göra framför att skriva. Därför är ett av mina mål att prioritera bloggen mer.
- Ett annat mål är att nå ut till fler personer än jag gör idag och det tror jag verkligen jag kan göra om jag uppdaterar oftare och med mer innehåll och framförallt intressanta ämnen.
- Mitt sista mål är att sätta igång med, utföra och slutföra mitt projekt som jag tänker sätta igång med idag. Den här utmaningen motiverar mig att börja på direkten!!


Förutom dessa mål kommer jag också fixa till min design på bloggen. Just nu är den ganska tråkig, men jag ska se till att det lyser Lovisa om den. Det är vad jag haft för mig hela förmiddagen, att fixa och trixa med header, färger och så vidare. Men det tar sin lilla tid.

Vill ni läsa mer om tävlingen och kanske gå mer själva (sista anmälningsdag idag) så hittar ni en länk här!

Många kramar så hörs vi senare idag!
xo L

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sedan nu trots att det inte känns som det. Jag vet inte vad som hände med november och december, de månader som brukar gå så trögt bara försvann!
Ikväll tänkte jag skriva av mig lite angående mina mål 2018. Jag känner att jag är redo att ta tag i livet på riktigt. 2017 var ett år av healing för mig. Jag behövde läka min psykiska ohälsa och det har jag gjort nu. Jag känner mig stark vilket är en så jävla skön känsla!
För ett år sedan var jag trasig, jag var övertygad om att jag aldrig mer skulle bli hel. Jag hade inte känt igen mig själv på så länge att jag inte visste vem jag var längre. Hade jag kvar den där stora personligheten, som var så tydlig under mina högstadieår, inom mig? Hade jag förvandlats till en hjälplös själ som aldrig mer kunde stå på egna ben?
Idag vet jag att jag var sjuk och idag vet jag att jag är frisk. Jag vet att den där tuffa tjejen är jag, ändock en mognare version av henne tack och lov. Men jag är tuff, jag är stark och jag har en stor personlighet. Det är jag stolt över. Jag ska fortsätta kämpa för att vara jag, det är ett av mina mål 2018.

Jag har svårt att lova mig själv det jag vill uppnå 2018, därför väljer jag att kalla det mål. 2015 hade jag som nyårslöfte att spendera pengar och att tatuera mig. Det var två löften jag garanterat kunde hålla. 2017 lovade jag mig själv att vara snäll mot mig själv men det var lite svårare att hålla. Jag gjorde så gott jag kunde, men det var lätt att klandra sig själv när det gick dåligt.
I år har jag som nyårslöfte att kämpa för mina mål. Jag har satt upp några mål för mig själv som är utmaningar, men inte omöjliga att uppnå:

- Fortsätta stå upp för mig själv och var jag står för.
Som jag sa innan, jag vill bara vara mig själv. Gå emot normen om det krävs. Jag kommer kämpa för mina värderingar och jag kommer skapa dålig stämning om det behövs. Jag står för fundamentala rättigheter, och det kommer jag kämpa för.

- Jag vill vara fokuserad.
Konstigt mål kanske men egentligen handlar detta mål om alla mina andra mål. Jag ska veta vad jag gör och varför jag gör det. Jag har en tendens att ordbajsa ibland för att få fram vad jag menar. Mitt mål är att jag redan ska veta vad jag vill få fram eller hur jag ska nå ett mål. Hela tiden vara på alerten och veta vad jag vill få ut av allt jag gör.

- Jag vill läsa minst 20 böcker.
Jag vill läsa mer och därför är det ett mål med 2018. Jag har börjat på Härskarteknik med Eleine Eksvärd och när den är färdig vill jag läsa Alex och Sigges böcker Tid och Rum. Jag vill också läsa Therése Lindgrens bok Vem bryr sig?. Jag skulle också vilja läsa några av Camilla Läckbergs böcker. De kanske jag kan köpa i pocket och ta med till costa rica! Har någon tips får ni gärna dela med er!

- Jag vill lära mig ett nytt språk.
Ganska enkelt mål nu när jag bokat en språkresa haha, men tanken med mål är ju att man ska uppnå dem. Men jag ska verkligen ta vara på min tid och göra mitt allra bästa för att lära mig Spanska, hur jobbigt det än må vara. Stay focused.

- Jag vill springa 10km på runt en timma.
Jag vet att detta kommer bli en av de svårare målen under 2018. Jag vet hur omotiverad jag kan bli när det kommer till träning. Just därför ska jag klara det. För att jag vill bevisa för mig själv att jag kan om jag vill. Varför jag skriver runt en timma är för att fortsätta 2017 löfte om att vara snäll mot mig själv. Springer jag på en timma och fem minuter är jag nöjd.

- Jag vill plugga upp/göra prövning på minst två betyg från gymnasiet och komma in på högskola antingen HT-18 eller VT-19.
Tagga.


Okej vänner! Det är mina mål 2018! Vad tror ni? Kommer jag klara dem? Vi får se om ett år!

Likes

Comments

Vi har väl alla sett hashtagen som går varm i sociala medier just nu? Allt jag önskar är att en sådan hashtag aldrig ska gå viral. Jag önskar att vi, över 400 000 kvinnor, bara hade kunnat bli accepterade. Att män ska kunna ta ett nej.

Jag la upp en bild på instagram idag med just hashtagen #metoo men utan någon förklaring. Jag vet liksom inte hur mycket jag vågar berätta av det som hänt mig. Ikväll ska jag berätta om en typ av våldtäkt jag blivit utsatt för.
Det har hänt många gånger, fler än jag har fingrar och tår säkert, att jag har blivit våldtagen.

Att bli våldtagen handlar inte alltid om att bli drogad eller utnyttjad för att en är för full. Det handlar inte alltid om att någon fingrar en på en fest fast du sagt att du inte vill, eller lägger sig över en redo att penetrera en trots att han hör att kvinnan säger nej.
En våldtäkt kan innebära att en kvinna vill vara med en man, men kanske inte just den kvällen eller tidpunkten han är kåt. Hon säger att hon inte är kåt, hon är kanske trött och vill sova. Men mannen fortsätter be om "något litet".
"Kan du inte bara runka av mig då?"
- Nej.
"Amen en snabb avsugning då?"
-Neej. "ÅÅh, du är så tråkig."
*Tystnad*
"Snälla då bara en snabbis!"
- Inte ikväll.
Mannen suckar högt och vänder sig om, vill inte ha en godnatt-puss eller ens att hon håller om honom. Hon får dåligt samvete men vet att han kommer bli på bättre humör om han bara får det där lilla. Hon har sex med honom. Mot sin vilja, men för att han ska bli nöjd.

Vad ni just läste har som sagt, hänt mig, x antal gånger och jag vet att jag inte är ensam. Fan ta er, alla män, som inte kan ta ett nej. Som blir tjuriga över att er tjej inte går med på sex just när ni är sugna. Jag har aldrig stoppat en kille från att komma bara för att jag vägrat hjälpa till? Om du är så jävla kåt kan du väl runka själv. Sluta få mig att känna mig som en värdelös jävla sopa bara för att jag inte är lika bombkåt som dig varenda jävla kväll. Låt mig vara.

Idag går jag aldrig med på tjatsex längre, det skulle aldrig falla mig in. Men som yngre så gick jag med på mycket för att göra honom nöjd.
Vet ni att jag för ett år sen sa till Lars att jag inte ville ha sex med honom och när han sa okej och pussade mig blev jag chockad?? Jag kunde inte tro mina öron och ifrågasatte honom. Jag sa "va?" och han svarade (SOM EN SKA) "Ja, men vill du inte så är det ju så". Av just den anledningen behöver jag aldrig mer gå med att bli våldtagen, jag är idag med en man som respekterar mig.


Likes

Comments

​Åh vet ni vad? Jag håller ju på att plugga till högskoleprovet, som förövrigt är om ELVA dagar (!!!), men jag har inte pluggat på fyra dagar och det har varit så skönt! En kan ju tycka att jag borde ge järnet nu när de är så få dagar kvar men jag har vaknat med huvudvärk tre av fyra av dessa dagar och jag tror att jag behövde ett litet break. 
Jag har legat och tittat ifatt PH, Wahlgrens värld och Svenska hollywoodfruar, jag har varit en heldag i Linköping och shoppat och jag har storstädat.
Jag ser det just nu som att jag har ett heltidsjobb och fick några dagar ledigt i rad. För jag lägger ner lika mycket tid på att förstå högskoleprovet som andra lägger på sitt jobb. Jag har kämpat i några månader med detta och jag vet att jag på lördag nästa vecka känna att jag har gjort allt jag kunnat för att nå högsta möjliga betyg. 


Dagarna fram till högskoleprovet kommer vara tråkiga. Förutom att jag ska på bröllop i helgen (vilket såklart inte är tråkigt) så kommer jag gå och lägga mig och vakna samma tid som jag ska gå upp på provdagen, jag ska förbereda mig mentalt för hela provdagen. Kanske göra en pepplista på spotify, laga en matlåda dagen innan provet och på provdagen vill jag totalt isolera mig från allt och alla haha ! Tror faktiskt på den taktiken att endast gå in i mig själv och tro på mig själv. Det här provet är viktigt för mig. Får jag ett bra resultat på detta prov kommer jag känna att jag fått revansch från sista året på gymnasiet när jag var en millimeter från att gå in i väggen och alla mina betyg föll som regn. 

Jag ville bara skriva av mig lite om hur jag känt de senaste dagarna, att vi planerat in en shoppingdag just i denna dip var en tillfällighet men den kunde inte kommit mer lägligt. Nu ska jag ansöka om mitt allra första lån, hoppas att jag får det så jag kommer till Costa rica i vår!! 


KramLikes

Comments

Idag är en så där halvjobbig dag. Jag vaknade för sent, kom igång med studier för sent och fastnade sedan på Sociala medier. När jag väl kommit igång med plugget blev jag hungrig och åt lunch istället för att plugga och nu har jag svårt att komma igång efter lunchen igen. Idag är en sån där dag man egentligen bara vill köpa godis och titta på film.

Dessa dagar blir jag lite ledsen. Ledsen på mig själv och min icke existerande disciplin. Jag får som en liten mörkblå boll inom mig av sorg som hemskt gärna vill komma ut i tårar. Men det gör den inte, den liksom bara ligger kvar där och kittlar mig obehagligt i bröstet.

Alla har vi såna här dagar ibland. Men tusan vad jag önskar att dessa dagar kunde komma när jag inte behöver vara högpresterande och skärpt. Mina studier är min enda sysselsättning just nu och klarar jag inte av det känner jag mig värdelös. 

Likes

Comments

Hej!
Igår anlände vi till Prag där vi egentligen bara tänkt stanna en natt. Men efter att ha haft en eftermiddag där kände vi att vi ville ha en heldag till här!!

Men när vi vaknade imorse blev det inte som vi tänkt oss.. när jag öppnade dörren imorse åkte en polisbil förbi. Vi tänkte inte mer på det just då utan jag gjorde mig i ordning för att gå på toaletten. Precis när jag ska gå säger Lars någonting och jag vänder mig om för att prata med honom.
Då ser jag min plånbok under bilen, trög som jag är säger jag bara "varför ligger den där?" och går mot den för att plocka upp den.

När jag tar upp den inser jag att den är tom och Lars säger till mig att jag ska sluta skämta. Men jag skämtade tyvärr inte.
Ca 800sek var borta och ett halsband jag hade i myntfacket. Ett halsband jag tyckte väldigt mycket om.

Dom måste på något sätt fått ner rutorna där fram så pass mycket att det skulle få in armarna och ta ut min plånbok som låg i handskfacket.
Som tur var hittade de inte Lasses plånbok där vi hade mer pengar och båda våra bankkort.

De fick alltså inte med sig så mycket, men jag tyckte det var läskigt ändå att de tagit sig in i bilen medan vi sovit och tagit mina saker.

Vi pratade med polisen som redan var där och han tittade lite på plånboken och sa att de hade fler ärenden att ta tag i idag men att de skulle höra av sig för intervju.
De ringde runt fyra och bad oss vara på campingen runt åtta då de skulle komma dit.

En polisman kom efter åtta och bad mig följa med i polisbilen, han sa att Lars inte behövde följa med men jag sa att jag ville att han skulle följa med så det fick han.
Väl på polisstationen ställde en poliskvinna frågor medan hon knappade på datorn.

Sedan skrev hon ut dokumentet och bad mig skriva på ett annat. Allt på tjeckiska. Jag som inte vill skriva på någonting jag inte förstår bad dem översätta och allt verkade mest vara för mig och inte mot mig.
Det stod att om dom hittar tjuvarna kan jag bli kallad till domstol men att jag då kan ansöka om ersättning för resa och lön om jobb uteblir pga domstolen. Jag kunde också ansöka om att bli förhörd i Sverige istället och få det skickat till Tjeckien. Jag valde att lita på vad polisen översatte till.

När jag väl skrivit på körde polisen hem oss igen och grannarna undrade vad som hänt. Lasse fick berätta medan jag hade mina föräldrar i telefon ivrig om att berätta vad som hänt.

Förutom denna fadäs så har Prag varit väldigt bra. Tyvärr kom vi iväg lite sent i förmiddags och tillbaka lite för tidigt ikväll, vi hade gärna stannat längre men efter allt som hänt så gick inte det. Jag kommer gärna tillbaka till Prag en dag. Det är otroligt fint här.

Nu ska vi sova innan det är dags för en lång biltur imorgon. Ska försöka komma upp tidigt och duscha. Godnatt! ❤️

Bilder från igår och idag. Den vackra staden, ispub och så målade vi tegelstenar och samtidigt donerade pengar för handikappade! Jag som har flera handikappade i min släkt tycker detta är viktigt att skänka pengar till ❤️

Likes

Comments

Godkväll!
Jag ligger i bilen efter en lång och varm dag i Venedig! Egentligen har det varit tio grader svalare än var vi var igår men jag tror vi blev mer trötta idag av värmen som verkligen stekte och allt folk som var i Venedig.

Vad jag hört tidigare om denna stad är att den är väldigt romantisk men också ganska nedsmutsad med klotter. Jag kan hålla med om båda delarna, det var väldigt romantiskt där men vissa stadsdelar kändes verkligen smutsiga.
Dock imponerade Venedig med all konst de har samt museer vi var i. Vi hann med tre museer idag; Leonardo Da Vinci, ett Musikmuseum och ett museum om Damien Hirst. Jag fattade i och för sig ingenting om Hirstmuseet, jag måste googla det vidare.

Jag har förstått att Venedig är en konst-stad, det fanns otroligt mycket fina tavlor och andra konstverk där jag skulle vilja få med mig hem om plånboken tillät.

Vi åt världens godaste risotto idag också!! Var verkligen sugen på risotto och så var den så himla god!! Med räkor och rucola.

Trots att staden var ganska smutsig imponerade den på både mig och Lars så pass mycket att vi ska tillbaka imorgon igen. Då ska vi till världens första ghetto, det ligger i Venedig!! Sedan ska vi shoppa, det fanns så himla mycket jag ville ha idag men vi bestämde oss för att ta det imorgon istället.

Nu ska vi sova! Natti ❤️

Likes

Comments