Header

Kära 2016. Tack för ett fantastiskt sorgligt glädjefyllt år.

Du knackade på med ett fyrverkeri av framtidsångest. Sista terminen i gymnasiet förde med sig känslokaos. Varje ny dag betydde ännu ett steg mot det oplanerade och överväldigande framtiden och jag var inte beredd för den, inte riktigt än. Jag kände precis som Per Gessle sjunger: "Här kommer alla känslorna på en och samma gång". Stress i mängder. Glädje av alla upptåg som slutet på gymnasiet innebar. Sorg för att dessa snart nådde sitt slut. Total förvirring, för vem var jag och vad skulle det bli av mig?

Slutligen så kom dagen vi väntat på i evigheters evighet. Dagen då vi skulle stå innanför skolans dörrar med våra mössor på huvudet och i eufori skriksjunga till våran utspringslåt. Den som skulle sluta med att vi stod i en ring med ögonen fyllda av tårar när vi tillsammans insåg att det faktiskt var just där och då som denna resa hade nått sitt slut.
Sista bokstäverna i sista meningen på livets första stora kapitel. Ett hejdå till de som var precis lika lyckliga, fria och vilsna som jag själv. Ut i den kyliga juninatten för att med skor som skavde nästan lika mycket som ovissheten vandra vidare mot nästa oskrivna blad.

Under sommaren varvades roliga äventyr med framtidsoro. Känslan av att stå stilla och rädslan för att fastna kliade i bröstkorgen. Det ständiga dilemmat var att inte riktigt veta vart jag skulle men samtidigt vara säker på att jag inte ville vara kvar där jag stod. Oftast var klumpen av framtisoro alldeles för tung för att obekymrat bära framåt men trots det fanns det dagar då nästa minut var det enda som spelade någon roll.

Sen så blev det höst. Äntligen vågade jag ta sats och ta mig ifrån där jag var - ett första försök att hitta rätt, som även blev ett sista. Varje dag bestod därefter av nya lärdomar, en gnutta kärlek och ofantligt mycket uppskattning. Små lyckorus i vardagen, som skenet i ett barn ansikte som precis har insett att man kan mäta med en linjal och glittret i ett par ögon som beskådar sitt fina porträtt av Gustav Vasa. Små lyckorus som gör vardagen till mer än vardag.

Vintern flöt ihop med hösten. Kanske på grund av vädret, kanske på grund av tiden som verkar ha ökat sitt tempo. Det blev jul, högtiden hjärtat gör trippelvolter för. Men det innebar också att årets sista vecka snart var kommen. Denna vecka har jag saknat min lyckorus-vardag som skapar balans mellan nutid och framtid. Tankarna har återigen gått på högvarv - vem är jag och vad ska det bli av mig?

Även fast jag inte vet säkert vart jag ska är jag långt ifrån så vilsen som när året började. Jag vet trots allt vart jag har mig själv i denna stora och skrämmande värld.

Så kära 2016. Tack för ett fantastiskt sorgligt glädjefyllt år.

Likes

Comments

Vart tog denna vecka vägen? Känns som om det nyss var söndagskväll. Arbetsveckan slutade på topp med en nobelmiddag och allt som hör det till så det var en nöjd klass som gick på helg sedan. Jag var väl ganska nöjd jag med. Fredagskänslan är total när man beger sig hemåt med new music friday-listan i högtalarna.

Julen närmar sig med stormsteg, på söndag är det ju redan tredje advent! Så vad passar inte bättre denna helg än att baka julgodis och pepparkakor?

Likes

Comments

Fantastiskt att imorse åka mot jobbet med julmusik i högtalarna, snö överallt och detta på en fredag (aka veckans bästa dag). Inte heller direkt tråkigt att öppna chokladkalender, titta på julkalendern, tända andra ljuset i adventsljusstaken och se eleverna överlyckliga av det faktum att de kunde bygga snögubbar och åka pulka på rasten.

Resten av denna fredag tänkte jag fortsätta jakten på årets jultröja och försöka hitta lite inspiration till vad jag vill göra med mitt hår. Har skjutit upp det en evighet (och lär väl sluta upp det en evighet till).

6 stycken favoriter på spotify just nu.

Likes

Comments

Och så nådde vi fram till sista november. I helgen hann jag och mamma med att besöka två julmarknader, i söndags blev rummet julfint och julmusiken går varm. Det enda som saknas för 100% julkänsla är snön!

Början av denna vecka har inte bestått av så mycket mer än jobb. Tycker visserligen att det är riktigt roligt men det går ju inte att förneka att man är helt slut efter en arbetsdag på 10 timmar. Men nu är det bara två dagar kvar på den här arbetsveckan innan en oplanerad helg börjar så vad den bjuder på återstår helt enkelt att se. Vill iallafall hinna med minst en frukost framför nyhetsmorgon (en av mina favoritsysslor❤) och kanske lite julklappsinköp för att slippa i-sista-minuten-stressen detta år.

Likes

Comments

Idag spenderade jag hela morgonen framför tv:n innan jag for till jobbet. Presidentvalet i USA lär ingen ha missat och jag vet egentligen inte vad jag ska säga om det. Det enda jag hoppas är att världens numera mäktigaste man skärper till sig rejält så vi slipper fylla historieböckerna med nya hemskheter. Eller att hela detta val var ett enda stort sjukt skämt.

Arbetsdagen gick toppen och när jag kom hem landade jag i soffan där jag råkade klicka hem lite nya saker från hm. Planen var egentligen nya kläder men istället blev det bland annat pyjamasbyxor och tofflor. Skyller på snön.

Bilder genom mobilen

Likes

Comments

Hej hallå! Just nu sitter jag och laddar upp inför dagens andra arbetspass vilket är mitt allra sista på McDonalds. Blandade känslor.
Och så till en helt annan sak: igår var jag och hämtade en box full av inredning som Presenten i Mjölby börjat med. Själva boxen var en födelsedagspresent men den kom inte förrän igår så direkt när jag kom hem slet jag upp den för att få reda på vad den innehöll. Blev verkligen inte besviken! På bilderna här nere är ett par saker därifrån.

Nu börjar det bli dags att åka mot jobbet för att stämpla in 571 en sista gång. Vi hörs!

Likes

Comments

Efter en timmes extra sömn, frukost framför nyhetsmorgon och en blå himmel känner jag mig ganska redo för söndag. Idag är planerna noll så tänkte bege mig ut i det fina vädret med fredagens Alex och Sigge i öronen och sen återstår det att se vad denna dag bjuder på.


Genom mobilkameran

Likes

Comments

Efter en toppenfredag tog jag helg och för första gången på hur länge som helst vill jag nästan att det ska bli måndag igen. Trivs så otroligt bra på det nya jobbet! Idag hängde jag på kungshöga hela dagen för att skriva högskoleprovet. Även fast det nästan är lite kul hade jag nog hellre spenderat dagen ute i det fina vädret.
Nu på kvällen har jag jobbar ett par timmar på McDonalds och helt plötsligt återstår det endast 4 pass där. Såklart känns det lite konstigt att ha nått ett slut men samtidigt välkomnar jag nya äventyr med öppna armar.


Ett par bilder i höstiga toner, ihopsamlade på pinterest

Likes

Comments