Helgen passerade i rekordfart. I fredags somnade jag som en stock redan innan 10 (!???), helt slut efter veckan. Igår vaknade jag därför vid klockan 06 och började min dag redan då. Nyhetsmorgon, våffelfrukost och morgonpromenad i vårvädret hanns med innan jag åkte mot Linköping för en sen hamburgerlunch på taket. I matkomadimman tog vi oss därefter ner på stan där vi sprang omkring tills affärerna stängde.

Idag har jag spenderat hela dagen utomhus. Läst, pluggat inför högskoleprovet, fikat, promenerat och allt vad man nu kan göra med solens strålar mot ansiktet. Helt okej söndag med andra ord.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag låg det två saker till mig i brevlådan: ett pensionsbrev och ett par nya skor. Det ena roligare än andra och skulle inte tro att det är så svårt att gissa vilket.

Har sökt det perfekta sneakersparet sen ungefär förra våren. Vita men inte helvita. Sportiga men inte för sportiga. Nätta men inte för enkla. Och så på lunchen i onsdags slog det mig: ett par stan smith med röda detaljer.

Likes

Comments

Veckan gick snabbt och så var det redan torsdag. Även fast torsdagar alltid har varit både den längsta skoldagen och nu även den längsta jobbdagen är det något härligt med torsdagskvällar. Snart ska jag leta reda på något lite extra fredagsfint att klä på mig imorgon när jag vaknar och det ÄNTLIGEN är veckans bästa dag.

Det spritter i kroppen av det soliga vårvädret. Det går inte att undgå att alla är gladare och att det mesta känns så mycket lättare av det lysande klotet mot den blåa himlen. Igår när jag var ute och gick shufflade spotify fram den somrigaste låten jag hört på evigheter och plötsligt började jag drömma om sommar istället för vår.

Orust - Sandh sommartoner till bilder med sommarkänsla

Likes

Comments

Veckan kickstartade med årets första förkylning. Men eftersom jobbdagen går i ett hinner jag knappt märka av den förrän jag landar hemma och kan slappna av lite. Så denna kväll har jag endast ägnat åt att plugga inför högskoleprovet och andra saker som inte kräver mycket mer än att sitta invirad i en filt.

Imorgon är det onsdag och även dagen då anmälan till universitet öppnar. Inom en månad ska jag då ha, efter en lång lång betänketid, ha bestämt mig för vad jag helst vill göra i höst och dom närmsta åren. Jag som knappt ens kan välja chips på ica.


Varmare väder, finare kläder och person som befinner sig på andra sidan jorden. Saknar allt.

Likes

Comments

1. Vad är ditt förhållande till tid?
Skulle nog vilja säga att det mesta här i livet grundas på tid. Så mitt förhållande till tid? Det är väl ett konstant pusslande, väntande, längtande och önskan om att den kunde gå långsammare.


2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Morgonen! Tro det eller ej, det är helt sant. En vardag peppar jag helst för dagen med bra musik, en helg går jag upp tidigare för att hinna med lite innan dagen faktiskt börjar på riktigt.

3. Vilken är den bästa veckodagen?
Jag är en solklar fredagsmänniska. Ny musik, fredagsfina kläder och fastställande av helgens planer. Poddar och belåtenhet av att ännu en bra vecka har passerat.

4. När går tiden som snabbast?
Oj vad jag är klyschig, men när man har som roligast.


5. När går tiden som långsammast?
När man väntar på något.

6. Hur länge tar det för dig att sminka dig?
En sminkning en vanlig dag tar cirka 10 minuter, beroende på hur mycket annat jag hittar på under tiden.

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?
Är faktiskt väldigt nöjd med att leva just nu men måste jag välja något annat säger jag nog 80-talet. Eller varför inte en sväng till framtiden?

8. Äter du snabbt eller långsamt?
För snabbt för mitt eget bästa, tyvärr.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Människor som får mig att må bra! Dom är värda all tid i världen.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?
Jobbiga beslut, eller egentligen beslut över huvud taget. Skjuter gärna upp sånt tills jag inte har mer tid att tänka.

11. När vaknar och lägger du dig?
Denna punkt hade sett helt annorlunda ut för sisådär två år sedan. På vardagar lägger jag mig runt 22 och vaknar 6:30. En helgdag utan planer lägger jag mig någon gång vid 23 och går upp mellan 8 och 9.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?
Resor, både långa och korta.

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?
Satt framför vasaloppet med en semla i högsta hugg.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?
Just nu försöker jag hitta ett par snygga vårskor och sen ska jag nog städa, planera för veckan, träna lite och sen den obligatoriska lyx-söndagsduschen som innefattar ansiktsmask och hårinpackning.

15. Var ser du dig själv om 10 år?
Om 10 år är jag hela 30 år gammal. Då har jag en utbildning och så stormtrivs jag på mitt jobb. Min drömman och jag har precis skaffat oss ett hus, det ligger på landet och är helt nybyggt. Kanske är familjen större än två men om det innebär hund eller barn återstår att se. Jag har en walk in closet och så har jag äntligen lärt mig att laga god mat. Skulle kunna skriva en hel bok om framtidsdrömmar.

Likes

Comments

Här var det ett tag sedan jag kikade in!

Imorse var det inga problem med att ta sig upp ur sängen. Det var fredag och Ed Sheeran hade äntligen släppt sitt nya album! Tror nog jag hittat mig ett par nya favoritlåtar där.

Fredagar är utan tvekan min favoritdag. Alla barnen på jobbet är så peppade inför allt vad helg innebär och glädjen smittar av sig. I personalrummet är det inte heller någon dålig stämning när alla samlas runt fredagsfikat och är precis lika glädjesmittade som jag själv. Det släpps ny musik, ett nytt avsnitt av favoritpodden och så får man faktiskt köpa en fredagsbukett. Så min jobbdag idag? På topp.

Likes

Comments

Kära 2016. Tack för ett fantastiskt sorgligt glädjefyllt år.

Du knackade på med ett fyrverkeri av framtidsångest. Sista terminen i gymnasiet förde med sig känslokaos. Varje ny dag betydde ännu ett steg mot det oplanerade och överväldigande framtiden och jag var inte beredd för den, inte riktigt än. Jag kände precis som Per Gessle sjunger: "Här kommer alla känslorna på en och samma gång". Stress i mängder. Glädje av alla upptåg som slutet på gymnasiet innebar. Sorg för att dessa snart nådde sitt slut. Total förvirring, för vem var jag och vad skulle det bli av mig?

Slutligen så kom dagen vi väntat på i evigheters evighet. Dagen då vi skulle stå innanför skolans dörrar med våra mössor på huvudet och i eufori skriksjunga till våran utspringslåt. Den som skulle sluta med att vi stod i en ring med ögonen fyllda av tårar när vi tillsammans insåg att det faktiskt var just där och då som denna resa hade nått sitt slut.
Sista bokstäverna i sista meningen på livets första stora kapitel. Ett hejdå till de som var precis lika lyckliga, fria och vilsna som jag själv. Ut i den kyliga juninatten för att med skor som skavde nästan lika mycket som ovissheten vandra vidare mot nästa oskrivna blad.

Under sommaren varvades roliga äventyr med framtidsoro. Känslan av att stå stilla och rädslan för att fastna kliade i bröstkorgen. Det ständiga dilemmat var att inte riktigt veta vart jag skulle men samtidigt vara säker på att jag inte ville vara kvar där jag stod. Oftast var klumpen av framtisoro alldeles för tung för att obekymrat bära framåt men trots det fanns det dagar då nästa minut var det enda som spelade någon roll.

Sen så blev det höst. Äntligen vågade jag ta sats och ta mig ifrån där jag var - ett första försök att hitta rätt, som även blev ett sista. Varje dag bestod därefter av nya lärdomar, en gnutta kärlek och ofantligt mycket uppskattning. Små lyckorus i vardagen, som skenet i ett barn ansikte som precis har insett att man kan mäta med en linjal och glittret i ett par ögon som beskådar sitt fina porträtt av Gustav Vasa. Små lyckorus som gör vardagen till mer än vardag.

Vintern flöt ihop med hösten. Kanske på grund av vädret, kanske på grund av tiden som verkar ha ökat sitt tempo. Det blev jul, högtiden hjärtat gör trippelvolter för. Men det innebar också att årets sista vecka snart var kommen. Denna vecka har jag saknat min lyckorus-vardag som skapar balans mellan nutid och framtid. Tankarna har återigen gått på högvarv - vem är jag och vad ska det bli av mig?

Även fast jag inte vet säkert vart jag ska är jag långt ifrån så vilsen som när året började. Jag vet trots allt vart jag har mig själv i denna stora och skrämmande värld.

Så kära 2016. Tack för ett fantastiskt sorgligt glädjefyllt år.

Likes

Comments