Idag har jag alltså varit här i två månader. WOW säger jag!! Hur mycket har hänt egentligen??

Hur är läget just nu? Jaa, det är bra. Det rullar helt enkelt. Jag har det svårt att verkligen hitta personer att vara med, men måste säga att det ändå blivit mycket bättre sedan jag började Cross Country. Antingen kanske ni tänker "Hmm, har tjejen inte varit där två månader borde hon inte ha massor av vänner??" eller ni kanske tänker "Hon har ju bara varit där i två månader, hon kan ju inte förvänta sig att hon ska ha massor av vänner?" Jag känner någonting mitt i mellan.

Jag har det bra! Är inte alls lika ledsen som förut. Jag njuter av alla det roliga saker jag får vara med om, men ibland är det svårt att njuta av saker när allting är så nytt, inte i sin säkerhetsbubbla och väldigt ovant. Okej, jag går inte runt och tänker hela tiden att allt är så nytt och främmande, men det är så många nya känslor som jag inte riktigt har någon erfarenhet av sedan tidigare. Som sagt livet rullar. Är varken superglad, ledsen eller arg och så kan det få vara ibland.

I helgen var jag till Carowinds i Charlotte med utbytesgänget ochnga vår kontaktperson. Vi hade en hel del kul och det var bara allmänt skönt att komma bort. I detta utbytesgäng är det en till svensk som inte bor nära mig eller går på min skola, men vi har bra kontakt ändå. Vi åkte bil i drygt 5 timmar i lördags sedan for vi till nöjesfältet Carowinds med massor av karuseller. Vid halv 6 stängde dom och vi for och åt middag. När klockan närmade sig halv 8 så for vi tillbaka till Carowinds och det hade nu "förvandlats" till Scarowinds. Det var kolsvart ute och människor som jobbade där hade klätt ut sig och gick runt och skrämde oss. Det fanns också flera olika spökhus, även karusellerna var öppna. Söndagen spenderade vi ännu en dag på nöjesfältet sen begav vi oss hemåt. På vägen till Charlotte så var många av vägarna stängda eftersom det fortfarande var översvämning sedan orkanen och en väg var det en stor spricka i. Ganska häftigt att se faktiskt. På vägen hem igår stannade vi och vi köpte milkshakes. Jag beställde min på svenska bara för att se vad de skulle säga, men de hade ingen humor alls. Jag däremot tyckte det var skitkul. Jag och Elsa den andra svensken skrattade sååå mycket av olika anledningar och jag insåg då att "Shit, vad kul det är att skratta såhär??" Det är längesen jag skrattade så mycket och jag kände att jag kunde visa lite av mig själv för en gångs skull? Jag tror det har mycket med språket att göra. Lättare att få människor att se mitt riktiga jag om jag verkligen kan förmedla vad jag tänker.

8 månader kvar! långt borta men såå nära på samma gång. NJUT LOVISA!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

denna helg har varit något nytt.
I fredags så hämtade en tjej från mitt XC- lag upp mig. Vi for till hennes kusin som hade någon fotograferingsgrej hemma hos henne. Jag fick även träffa hennes vänner som var där. Såå skönt att ba kunna hänga med någon efter skolan, även fast detta var en hyfsat kort stund.
Sedan kom jag hem vid 7 tiden på kvällen. Sloppy Joe's till middag vilket är typ hamburgerbröd med köttfärssås (??)
Vi höll ögonen på nyheterna stora delar av kvällen för att se hur orkanen rörde sig.

Klockan 7 på morgonen på lördagen kommer Gary, min värdpappa in och väcker oss. Det var en tornado varning downtown och vi gick ner och väntade på att vi skulle få veta något nytt om tornadon. Ingenting hände sedan för oss. Det blåste och regnade hela dagen. Vi satt inne och gjorde i stort sett ingenting vettigt. Senare på dagen då stormen lugnat ner sig gick vi downtown för att se allt vatten som hade samlats. Ganska häftigt allting tyckte jag även fast orkanen orsakade mycket skada för många människor också.

I söndags, var det "dagen-efter-orkan-dag" vilket innebär städning. Vi räfsade löv från gatorna som aldrig förr. Men efteråt blev det ganska så fint! Men hyfsat med arbete var det. Igår klippte min andra värdpappa mitt hår. drygt 1 dm är borta, vilket egentligen inte är så mycket om man tittar på längden på mitt hår. Men det känns konstigt. Vi gick senare på kvällen till en mexikansk restaurang vid stranden för att äta!! Väääldigt gott och något helt annat än Taco Bar (fast ska jag säga? Har aldrig ätit på taco bar?)
Innan vi åt gick vi ner till stranden. Väldigt mycket snäckor hade spolats upp på land efter orkanen, så det var häftigt.
När vi kom hem, satte jag mig med mina värdföräldrar och såg på Clinton och Trump debatt nummer 2. Väldigt intressant måste jag säga, men såå irriterande också hur människor kan bete sig hahah.

Idag är vi lediga från skolan. Inte på grund av Columbus Day, utan för att orkanen har tagit ut strömmen i många områden osv. Men inte klagar jag??

  • I USA

Likes

Comments

Min text till detta inlägg försvann så skriver det igen, lite kortare.
Igår hade jag mitt första race. För att vara mitt första race tyckte många att jag gjorde väldigt bra ifrån mig.

Sedan senaste inlägget, så bestämde jag mig faktiskt för att gå hem ändå för klarade verkligen inte av att sitta kvar där själv hahah.

Idag hade vi bara en halv dag i skolan pga att orkanen Matthew är påväg hitåt. Alla collage och så i närmsta städer har redan evakuerats och en hel stad i South Carolina har de sagt ska evakuera för några dagar sedan. Vi var alltså en av de sista skolorna som bestämde att eleverna faktiskt skulle gå "bara" en halv dag idag. Däremot så var väl det med all rätt då orkanen inte är här ännu. Den rör sig sakta och är väl här inatt. Det lär bli mycket regn men orkanen som tidigare klassades som klass 3 när den skulle nå oss är bara en 1:a nu. 

Som sagt spännande, men tror det blir en lugn helg.

  • I USA

Likes

Comments

Idag.

Äntligen ett inlägg om nuet, och inte bara tillbakablickar..

Så, idag torsdag. Vi har inga lektioner bara "homeroom" hela dagen. Alla sophomores har ett test idag från 3/4 lektioner idag, vilket gör att alla andra elever på skolan har homeroom. De kollar däremot inte närvaro såå man kan lika gärna stanna stämma. Det är nu nackdelen med att bo med 3 andra tonåringar kommer in. Efter som tvillingarna (kommer kalla mina vsyskon tvillingarna framöver) är sophomores så är de i skolan och tar test. Jag och Leo, min vbror från Tyskland var alltså tvungna att gå till skolan för att det skulle vara rättvist för alla, hahahah. Så här sitter jag, själv i ett klassrum med en lärare då alla andra är hemma och förmodligen sover... Vi har just kollat på en film som heter "Almost famous" och nu en film som typ heter "Snatch". Kan säga att jag inte hänger med alls, bara sitter här och tuggar i mig mina kex med jordnötssmör.

Senare idag har jag mitt första race. Är väl lite nervös?? Det jag är mest nervös för är att jag ska ge upp mitt i hela racet... Men jag hoppas på att iallafall komma i mål!!!

Annars då??
Jaa eftersom jag bor på östkusten är det just nu orkansäsong. I början av september var det en liten orkan här vilket orsakade översvämning, vilket var ganska spännande. Imorgon (fredag) beräknas orkanen Matthew komma hit. Vi blir troligen utan ström men vi vet inte helt klart hur stark den är.. om vi beräknas bli utan ström så ska vi bland annat fylla badkaret fullt med vatten, så vi kan använda vattnet och spola i toaletterna. Se till så att ficklampor har batterier och andra praktiska saker. Hahaha tror dock det är lite i överdrift allt detta, men måste säga att det är lite häftigt och spännande.

Igår fick vi fika på körlektion, då vi hade en "dessert concert" dagen innan. På konserten sjöng vi Broadway musik vilket var kul. Kan även säga att efter en halv väldigt söt cupcake var jag mätt..

Nu ska jag sitta här i 2 och en halv timme till sen, ska jag gå till min historia klass i 15 minuter sedan ta bussen till stället vi ska springa. Önska mig lycka till..

  • I USA

Likes

Comments

För två veckor sedan bestämde jag mig för att gå med i Cross Coutry laget. För er som inte vet vad Cross Country är det i princip terränglöpning. Vi tränar varje dag efter skolan i 2 timmar + träning på lördagar.

För att gå med i en sport här i Usa måste man ha varit på en läkarundersökning. Men eftersom jag var lite smartare än vanligt, skrev jag ut hälsopapprerna från stadens hemsida innan jag åkte och så skrev en läkare på papprerna i Sverige. Det gjorde att jag inte behövde betala någonting eller gå till en läkare här i USA. Däremot tror jag inte undersökningen är det dyraste men ändå.

Så tisdag 20 september var jag på min första träning. Jag var sååå nervös. Asså kan inte ens förklara det? och såhär i efterhand förstår jag inte ens varför. Men jag var jättenervös. Men det gick bättre än förväntat.

XC (förkortning för cross country) är alltså terränglöpning. Man tävlar både mot sig själv och tillsammans i ett lag. Sporten är en skolsport i detta fall.

Varje vecka har vi ett "meet" eller ett så kallat race. Det är då man faktiskt tävlar. På grund av byte av skola och andra saker så kom jag in i säsongen väldigt sent, så ännu har jag inte deltagit på något race. Däremot förra veckan var jag och kollade då alla i mitt lag tävlade. SÅ NYTT men SÅ KUL. På ett race springer man 5km terräng. Det var i princip sol och lera hela racet för det hade regnat tidigare på dagen. Det var ett litet "meet" med ca 3 lag bara, men det var kul och se, dessutom var det på hemmaplan.

Förra tisdagen gjorde jag min time trial och vi var bara tre som sprang då de andra redan gjort det. Men kan iallafall skryta om att jag var bäst av dom tre??? hahah

Det är så mycket som jag ännu inte förstår om sporten, men är så glad att jag gick med. Äntligen har jag fått möjlighet att prata med människor. Det har varit skitsvårt. Kan ju inte direkt säga att vi är best buddies men ändå, det är en bra känsla att vara med i ett lag.

På torsdag har jag mitt första race... NERVÖST.

Likes

Comments

Såå, efter det halvdramatiska inlägg som jag senast la upp så har jag nu tänkt framför börja med lite vardag. Men först ska jag bara berätta om första skoldagen på min gamla skola.

En skola där självaste Michael Jordan graduated från och studenter som var mer än stolta över detta. En skola med fler än 2500 elever. Blått och Gult överallt precis som svenska flaggan.

Som de flesta utbytesstudenter så känner jag att den första skoldagen mest var ett blur. Förstod inte riktigt vad som hände. Människor från ena lång sidan av korridoren till andra. Kö för att gå upp för trapporna till sin egen lektion som man skulle ta sig till inom 5 minuter.

På morgonen träffades alla seniors i den stora i gympasalen. På väggarna hängde det bilder på Michael Jordan och även det kända Michael Jordan märket var printat på gympasalens golv.

Mitt tredje block eller lektion var tennis, vilket var ganska skönt då man gick alla tillsammans till lunchen. Så första lunchen på High School och alla andra av mina andra luncher på Laney High School, satt jag med Caroline och en kille som heter Mason. Måste bara påpeka att Caroline såg ut som Lindsey Lohan utan Botox. Jag är glad att jag inte behövde sitta själv ni vet som i varje filmscenario i High School filmer.

Jag hade Honors Engelska III vilket jag tyckte var hemskt då inte ens amerikanarna valde att ta den klassen för att den var för svår. Uppgifterna lät hyfsat roliga faktiskt men läraren var som fågeln i kalle anka på julafton, slutade aldrig prata och pratade så snabbt att man inte hörde ett ord av vad hon sa.

Det var en ny rektor på skolan. En strikt rektor som ändrat dress coden så t-shirts måste täcka rumpan. Inte för tajta eller för löstsittande jeans osv. Om man kommer försent 2 gånger blir det detention. Man fick 2 hallpasses på 9 veckor. Alltså det betyder att man får tillåtelse att gå ut i korridoren två gånger från samma lektion inom 9 veckor, inte mer. En klass var det typ 40 pers i. Väldigt ovant för mig.

Jag tyckte att det skulle bli skönt att börja skolan, äntligen få prata med lite människor. Men det var väl inte superlätt. Men jag gav inte upp utan försökte prata med folk hela skolveckan. Hittade inga människor som jag kände att jag verkligen skulle njuta av att hänga med, vilket nog var ganska bra med tanke på att jag bytte skola efter bara en och en halv vecka. Sååå tekniskt sätt har jag två olika "första dagar på High School" för jag kan säga att de minst sagt var väldigt olika i förhållande till varandra.

Byebye Michael Jordan gymnasium.

Inlägget är skrivet 13 september.

Likes

Comments

Jag är tillbaka.

1 månad sedan vi hördes? Första månaden då det ska hända som mest saker och jag har inte skrivit någonting? Japp jag har haft en månad full av saker jag aldrig trodde jag skulle vara med om. Men jag går vidare, full av lärdomar och redo att lära mig mer.

Jag har tänkt göra en story som varade i ca en månad till en historia på bara några meningar.
Jag anlände till Wilmington, North Carolina den 17 augusti. Jag fick vad de kallar för en kulturchock direkt jag kom hit. Allt var nytt? Sättet sängarna var bäddade, hur toaletten lät när man spolade, större säng, en stor hund, nya matvanor men största skillnaden; jag var i ett hus jag skulle kalla hem i 10 månader framåt. Ett hem utan min mamma och pappa. Wow chocken jag fick gjorde så att jag började gråta. Dagen efter for vi och skulle fixa min mobil, såklart funkade inte mobilen, så jag ringer till pappa. Jag har gråten i halsen och vill bara att pappa och mamma ska vara där och fixa min mobil åt mig så att allt bara skulle lösa sig? Det var som att den där mobilen var det största problemet i världen.

Jag började skolan. Minst sagt läskigt. Men slutade inte upp som människorna i de flesta high school filmer - ensam, sittandes med sin lunchtallrik i ett av toalettbåsen.
Det kändes mest som ett enda stort blur. Människor överallt. Dag 2 i skolan gick bättre. Det gick bättre och bättre för varje dag. Det var väldigt varmt, och svettades då jag körde tennis varje dag. Tisdag 6 september blev min sista dag på Emsley. A Laney High School.

Av olika anledningar valde jag och delvis min värdfamilj jag haft, att jag inte kunde bo där längre. Jag och min dåvarande värdmamma försökte att sluta på så "good-terms" som möjligt, vilket inte alltid är det lättaste. Det är snart 2 veckor sedan jag flyttade ut. Jag flyttade till min kontaktperson George här i Wilmington. Jag kom väldigt nära min kontaktperson och hans fru. Jag fick skratta på ett sätt som jag inte hade gjort på länge och kände att jag kunde njuta av mitt år för en stund.

Jag fortsatte att gå i samma skola, men en dag sa jag till George att jag var redo att byta skola om det var det som krävdes för att hitta en bra familj till mig. George hittade så småningom en ny skola och en ny värdfamilj åt mig. Stället där jag nu har packat upp min resväska för förhoppningsvis sista gången detta år. En fantastiskt familj.

Storyn är lång.

Såklart frågar man sig ibland "gav jag upp för fort?"

Hur mår jag nu?
Jag har flyttat in till en familj som har två värdpappor och de är båda två fantastiska människor. Två barn - tvillingar - Brittney och Austin (hur amerikanska namn som helst) och en tysk utbytesstudent som heter Leo och kan säga att det är här jag trivs och det här jag ska stanna året ut. En värdfamilj väldigt annorlunda från min familj i Sverige, men det är såhär jag vill ha det. Ett annorlunda år som jag ändå ska kunna njuta av till största del. Problemet med mobiltelefonen är något jag kan skratta åt såhär i efterhand. Precis som jag sa till mamma och pappa känner jag mig faktiskt stark som en elefant. Inte fysiskt (önskar det var så.) Jag har bevisat för mig själv att jag klarar mer saker på egen hand än vad jag någonsin trodde jag kunde. Utan mamma och pappa. Min familj vet nu allt som har hänt och kände mig lite stolt extra när jag berättade hur långt jag kommit utan deras hjälp. Även fast jag hanterade denna situation i stort sett själv så har jag nu även förstått hur skönt det är bara att prata av sig med mamma och pappa, vilket var en känsla jag inte upplevde på samma sätt i Sverige. Jag är såå glad att jag äntligen kan säga till mamma och pappa att jag mår bra. Jag är glad att det är någonting jag kan säga till dom utan att ljuga.

Som nuvarande utbytesstudent till eventuellt blivande studenter måste jag säga redan nu till er. Ni kommer känna ensamhet som aldrig förut. Jag kände inte ensamhet bara för att jag bytte familj. Utan det faktum att du inte har din trygghet, vänner och familj runt omkring dig. Det är en annorlunda känsla som får dig att känna dig väldigt ensam i en värld som är helt ny för dig. Så har det varit för mig och kan inte säga att det kommer vara samma för dig. Kanske inträffar detta under en annan tid under året? Kanske inte inträffar alls? Kanske inträffar 15 gånger under året?
Det är faktiskt ganska fascinerande att man trodde att man visste ungefär hur man skulle känna sig när man kom hit. Men no. Känslan var inte alls vad jag trodde. Hur många gånger du än läser det här inlägget kommer du inte veta känslan du kommer känna förrän du faktiskt är här. DU har din egna känsla och egna egenskaper hur du möter en ny kultur. Men kan säga redan nu att det kommer klart vara värt det. Du kommer känna dig så stark.

Nu har jag bytt familj, börjat i en ny skola och är redo för en nystart. Jag vet att det kommer att vara en del uppförsbackar under detta år och för mig började lite väl tidigt tycker jag, därför ska jag se till att njuta av varje nedförsbacke istället.

Säkert många frågor som ännu är inte är besvarade då detta kanske blev ett väldigt oförståeligt inlägg. Men det viktiga är att jag nu går vidare och har redan börjat leva i en någorlunda vardag. En vardag där bloggandet nog ska finnas med på ett hörn.

Nu går jag som sagt vidare med ett leende. För förstår ni? Jag ska bo i Usa, landet där människorna blandar ihop Schweiz och Sverige, där de äter chips till lunch och spelar Gavin DeGraw på radion. Här ska jag bo i drygt 8 månader till. Är det inte ganska så häftigt?

Likes

Comments

Häär kommer en film från Soft Landing Camp i New York. Hahah hade ingen aning om hur jag skulle redigera och ladda upp filmen på youtube men här är den iallafall. Kom ihåg att klicka på HD för bästa kvalitet.
Tyvärr blev filmen "skakigare" och mer oskärpa när jag konverterade den, men det ska försöka lösas till nästa gång. 

Likes

Comments

Igår var vi i en annan del av Manhattan nämligen Uptown. Ja, som ni säkert kan gissa har låtar som Uptown Girl eller Uptown Funk suttit fast i hjärnan hela gårdagen. (skulle ha publicerats den 16 aug)

Ännu en gång var vi och åt på Grand Central Station och letade efter Serena. Precis som dagen innan gjorde vi massor av saker, men det ska ni få se mer av i min första "vlogg". Redigerade snabbt ihop den så den borde komma upp senare idag. Gud vad töntig jag låter? Låtsas vara professionell?? hahah aja, men detta ska nog bli kul.

Men efter en tour på 4 h så åkte vi upp till Top of the Rock. Sedan var vi också till Times Square.

Jag tänker att jag kan visa massa bilder istället för massa text denna gång.

Likes

Comments

Jag har inte hunnit skriva klart alla inlägg om New York, men skriver så fort jag har tid. Om ca 35 minuter ska jag möta Frida och vi tar hissen tillsammans ner. Kanske väger väskorna och äter frukost. Sedan 7:30 lämnar vår buss hotellet och vi beger oss mot flygplatsen. Det är flera gäng som lämnat olika tider, men tror vi är det största gänget. Flyget går till NC klockan 10:29 till Charlotte där jag byter flyg.
Jag har nu tittat på min sista soluppgång över Manhattan som blev rutin varje morgon.

Likes

Comments