View tracker

Idag är det 1 år sedan jag blev accepterad av min amerikanska organisation och 2 år sedan jag blev accepterad av min svenska organisation och nu är jag faktiskt häär!

Glad andra advent folket!

Idag vaknade jag som vanligt vid halv 8. Jag kollade julkalendern och kollade lite bilder som jag tagit hittills under min vistelse i USA. Sedan kom Gary in i rummet och frågade vad vi ville ha från Bojangles. Bojangles är typ känt för sin frukost och biscuits. Jag ville ha en kycklingmacka men det fanns tydligen inte. Så han beställde chicken tenders åt mig, vilket i princip är chicken nuggets och i mitt huvud går det inte riktigt ihop att sitta och äta chicken nuggets till frukost? Så jag åt typ en kyckling och åt sedan en biscuits. Japp det var i princip allt om mina morgonproblem denna dag. Nej just det, ett till. hahaha. Min pappa skickade en film från den årliga musik i advent konserten som vi har varje år där jag både sjunger i kör och spelar fiol. Enda sedan jag var liten så har jag varit där varje år. I alla fall så sjöng de en av mina favoritlåtar och helt plötsligt hör jag mig själv sobbing. Annorlunda känsla då jag inte är den personen som lätt gråter för sådant. Men just nu har jag verkligen ingen hemlängtan. Saknar min familj såklart nu till julen. Men känner verkligen inte att jag verkligen skulle vilja vara hemma och fira den traditionella svenska julen. Jag njuter ganska mycket av julsakerna här. Men som sagt var så konstigt?? började ba gråta?? Då kommer jag till nästa sak.

Pratade sedan med mamma, pappa och brorsan som hade det mysigt och drack glögg och hade tända ljus. Kändes som om jag nästan var där! Vi pratade faktiskt i drygt 2 timmar då både dom och jag för en gångs skull hade bra med tid. Vi var ändå tvungen och gömma oss på övervåningen medan the christmas tour var på nedervåningen. Inte förrän klockan 3 satte de oss i arbete. Jag fick ett annat rum och berätta om denna gång. Det är verkligen övning för engelskan kan jag säga. Det var inte riktigt lika mycket människor idag som igår men väldigt trevligt.

Efter the christmas tour så snabbade vi oss och gick till huset där vi firade thanksgiving. Där fanns det massor av plock mat och sååå enormt mycket kakor. Har nog inte sett så mycket kakor på ett bord. Vi stod på framsidan precis vid vägen där the christmas parade gick igenom så det var väldigt kul att se. Det kändes nästan som jag var i en familj då de som bor i huset också hade fixat fejk-snö så kändes nästan som hemma. Folk stod i sina långa vinterrockar (för det var för en gångs skull kallt ute) och vinkade till jultomten och alla människor som var med i paraden. Jag träffade en väldigt intressant kvinna där. Hon var amerikan och gift med en man som har spanskt ursprung. Hon berättade att hon älskar Skandinavien och att hon varit på Island men att de även var planerat att de skulle till Sverige och Danmark. Hon berättade saker som att de kollar på danska, norska och svenska filmer hemma med engelsk text. Att hennes tvillingapojkar kan inte få nog att läsa om skandinavien och jag var så fascinerad av att de är så intresserad av mina hemområden?? väldigt trevligt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lördag. I påsen idag var det något från min hemstad, Skellefteå. 4 nyckelringar i olika färger, med formen som en älg (eller ren) och skellefteloggan på sig.

Det vart lite av en Sverigedag faktiskt. Jag tog möjligheten och pratade några av mina vänner i Sverige. Pratade med min bästa vän och jag skrattade såå mycket genom nästa hela samtalet och det var ingenting som var sådär riktigt kul egentligen men oj vad jag garvade. Tror jag till och med gjorde ett gris- ljud ifrån mig (ni vet vad jag menar).
Sedan jobbade jag som pyssling i ca 45 min. Vi rullade ihop inbjudningar till det stora julpartyt som kommer vara på nyårsafton.

Vi gick till Dixie Grill som inte ligger alls långt härifrån och jag åt världens godaste grekiska sallad. Allt för att inte stöka till hemma.

Vårt hus är i år med på stadens Christmas Tour. Vilket innebär att folk köper biljetter för att åka och kolla på dessa utvalda hus och se dess juldekorationer och annat. Det höll på i 4 timmar, men vi barn skulle vara guider för den är "turen" andra shiftet. Så i väntan åkte vi till ett annat hus som är med på the christmas tour och jag säger bara wow vilket hus. Det påminde mig mer om den svenska stilen på kök och annat. Det var stort, väldigt vackert med en stor och fin trädgård.

Vi åkte sedan tillbaka till huset. Det var kö utanför vårt hus med människor som ville komma in och kolla.
Jag bytte lite snabbt om och gick ner. Jag kollade när guiden som jag skulle byta av berättade om husets bibliotek. Sedan tog jag över och tvingade även tysken att hjälpa mig. Som vanligt använde vi ursäkten att vi är utbytesstudenter, ifall de inte förstod vad vi sa. Jag tyckte det var väldigt roligt. Fick prata med många människor som var intresserade av Sverige. Jag pratade även med en dansk. En amerikan som försökte snacka svenska och även en del människor som varit före detta värdfamiljer. Klockan 20:00 var det slut för dagen och klockan 21 tog vi oss äntligen iväg och åt middag. Vi åt på en italiensk restaurang. Jag var väldigt trött när vi lämnade restaurangen vid kvart i elva. Jag har föresten träningsvärk från defy gravity.

Likes

Comments

View tracker

Vad var i den andra påsen?? Som sagt så har vi en kalender nere i köket. Det är små påsar från 1-24 och såklart öppnar vi en per dag. Idag fick jag äran och öppna påsen, och inuti fanns fyra smörknivar. På etiketten stod på SVENSKA "smörknivar" och jag bara: Nää de här är gjorda i Sverige. Och så var det ju. Mamma och pappa i Sverige har alltså också gjort en insats i denna kalender. Så det finns saker från Sverige. Är väldigt exalterad och trodde aldrig jag skulle bli så glad för några smörknivar...

Efter skolan tog jag en dusch och sedan bytte jag kläder och for till gallerian, shoppingcentret eller vad ni nu vill kalla det. Iallafall gjorde vi precis som i filmerna - tog kort med jultomten.

Sedan åkte vi vidare till Buffalo Wild Wings där vi träffade de andra utbytesstudenterna. Vi åt så vi blev mer än mätta vilket inte var så passande då vi sedan åkte till Defy Gravity. Ett ställe med massor av trampoliner och saker. Jag var exhausted efter bara 5 minuter. Men kul hade vi.

Likes

Comments

Ny månad!! Vad innebär det?

I normala fall skulle det innebära att Lovisa fått en tv-kalender av sin pappa och en chokladkalender av sin mamma. Jag skulle sitta vid tv klockan 7:15, dricka te, äta flingor med mjölk och pepparkakor. I år är det lite annorlunda, men bara lite. Att jag nu bor på andra sidan atlanten eller det faktum att jag faktiskt är 16 år stoppar mig inte från att se årets julkalender. Så det var det jag gjorde imorse. Steg upp, fixade min tvätt, gjorde mig i ordning, åt frukost och gick upp i mitt rum och såg julkalendern. Tyvärr får vi inte ta med mat ut ur köket så fick nämligen äta min frukost innan jag började se julkalendern och fick nöja mig med en vattenflaska istället för te, men det funkar det också.
Sedan gick jag ner till köket igen och äntligen hade mina värdsyskon vaknat. Min värdpappa har hängt upp påsar i fönstret mellan 1-24 och i varje påse finns det något till alla oss "barn". I dagens påse var det ett EN-DOLLARS-MYNT. Ganska häftigt då jag inte sett ett sådant tidigare. Och för er andra som inte heller sett det tidigare så är George Washington ansiktet på det.

Skola. En vanlig skoldag, vilket ni inte riktigt vet hur den ser, men det har jag tänkt berätta om senare.

För några veckor sedan bestämde jag mig för att sätta mig vid ett nytt bord vid lunchen. Vilket var ett väldigt bra beslut då jag nu har hittat några väldigt trevliga tjejer att prata med. Vi är väldigt olika men det är som sagt väldigt trevliga. Igår frågade en av tjejerna mig om jag ville gå downtown och äta middag idag och bara hänga typ. Visst tackar man inte nej till det?? Det var mysiigt. Hon och en annan tjej bjöd med mig downtown för några veckor sedan. (tjejerna på bilden med solnedgången) och de stunderna har nästan blivit the headlights av min vecka so far.

SÅ idag efter skolan for vi först till en av Mary Grace's kompis. Hon bodde i en liten trailor typ? något man verkligen kan se i filmer och jag kände mig bortskämd om man tänker på vilket fantastiskt hus jag bor i här och hemma i Sverige. Vi kollade på kläder som hon skulle slänga ut, och vi fick se om det var något vi ville ha. Sedan for vi vidare. SÅ konstigt att folk i min ålder kör bil. Vi lyssnade på julmusik i bilen och jag visade även lite svensk julmusik. Sedan gick vi downtown som planerat. Kollade i några små affärer. Vi gick även in i musikaffären som finns downtown och jag satt och spelade gitarr ett tag där inne. Vi gick sedan och åt pizza på något mysigt pizza ställe. Sedan begav vi oss ner till floden och bara gick där och kollade på vattnet, som vi egentligen inte kunde se pågrund av mörkret! De hade även satt upp en färgglad julgran. Downtown ser det verkligen ut som i filmerna. Väldigt mysigt och julaktigt.
En lyckad dag helt enkelt.


Likes

Comments

Jag har inte tänkt skriva en låång ursäkt om varför jag inte prioriterar bloggandet mer. Har helt enkelt inte riktigt vetat riktigt hur jag ska beskriva hur livet här är. Drygt 3 och en halv månad i USA. Grattis till mig. Det har inte varit superenkelt men inte super tufft heller, lite utav en utmaning är väl vad man kan beskriva det som. Flyttade från en liten stad i Sverige till en ungefär lika stor stad i USA men de två skiljer sig på så många sätt. Mina vänner från Sverige finns inte här. Jag fick börja från scratch i en familj som inte kände mig alls. Börja om, och försöka få familjen att inse att man är person de kan lita på. Det är som sagt inte helt enkelt. Sedan att inte ha sina vänner att luta sig mot, gör det hela till en ännu större utmaning. Men jag har klarat mig bra. Delar hus med tre andra värdsyskon, varav en värdbrorsa är från Tyskland och två värdpappor. En familj som är så annorlunda från min familj i Sverige. Men hur roligt vore det att komma till ett land och bo i värdfamilj där allt gick till precis som hemma?? Vänner. Detta är något jag har haft väldigt svårt att hitta här. Jag tog nästan för givet tror jag att det skulle vara enkelt att hitta någon att umgås med här i USA? Åtminstone för mig var det inte så. Ibland, när man är trött och hungrig kan jag ta det personligt! (två stora faktorer haha). Liksom vad gör jag för fel? Är jag helt enkelt en sådan person som bara inte passar in här? Innerst inne så vet jag att det inte är så det är. Men när man är utan den vanliga tryggheten hemma så är det inte lika självklart längre.

Återgår till vänner. Många människor här ställer minst sagt spännande frågor till mig, som jag med glädje svarar på. De är nyfikna. Men ofta är det inte mer än så. Man får helt enkelt dra i mycket själv för att faktiskt hitta vänner. Jag gick med i Cross Country laget vilket var bland de bästa jag gjort. Träffade många trevliga människor där men det var precis i början. Jag tog inte möjligheten och visade vem jag verkligen är och jag tror att jag blev mer den blyga och försiktiga tjejen i deras ögon. Men det var allt nytt och jag visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till saker och ting. Människorna från XC gled lite mellan mina fingrar. Pratar med några då och då, men inte någon riktig kontakt skulle jag säga. Sedan en dag bestämde jag mig för att sitta bredvid några andra vid lunchbordet. Där hittade jag några trevliga tjejer som jag pratar med.

Snart 4 månader och jag har inte kommit längre än att jag bara "pratar med några" kanske ni tänker?? 
Nu mera ser jag mig själv lite som glass som någon stoppat i kylskåpet istället för frysen. Det är fortfarande kyla men sakta så smälter jag och blir mer rörlig. Det är lite så den här processen är. Jag blir mer och mer rörlig, och kan vara mer mig själv efter tiden som går. Sakta, sakta så vänjer jag mig vid kulturen och ser saker jag inte kunnat se med mitt tidigare turistöga. Jag känner att det här är bra. SÅ BRA det här ska bli, det här året. Sakta, sakta så ska det bara bli bättre och jag ska ha ett superbra år med roliga erfarenheter och ibland tråkiga dagar då jag ligger hemma och gör nästan ingenting. Det här är värt allting jag går igenom och lär mig av. Jag ger inte upp. Det här är så bra.

Likes

Comments

Halloween hade inte ens passerat när Tony, min värdpappa frågade oss om vi kunde hjälpa honom att ta fram alla julsaker, vilket vi sedan höll på med i ca 1,5 h. Jaa, det var inte ens november än??? Jag som är uppvuxen med en pappa som helst vill hugga julgranen dagen före julafton?? Amerikaner överraskar mig inte lika mycket längre däremot och jag vet att jul är en större grej i Usa än i Sverige. Iallafall, inte nog med det. Dagen efter så var det även julmusik i heeeela huset. JAG STOD INTE UT!!! en grej med mig och julen är att jag börjar att lyssna på julmusik ganska sent och nära jul. Musik är något man kan bli less på otroligt snabbt, och det är någonting med musik som gör att man kommer extra mycket i julstämning. Jag kände därför varför vara så exalterad över julen som man väntar på om den varar i 3 månader? Jag stängde därför in mig och satte in mina egna hörlurar i öronen och lyssnade på min egen musik. Idag den 4 november, så spelas fortfarande julmusiken lika högt men jag har liksom tränat min hjärna att faktiskt inte riktigt lyssna. Även fast "all I want for Christmas spelas högt i högtalarna (som finns utspridda i hela huset) så fastnar jag inte för julkänslan och jag sjunger inte med heller. Men när det närmar sig förstaadvent i Sverige antar jag att det är någorlunda lugnt för mig att faktiskt njuta av all julmusik och dekorationer. Dekorationerna har jag faktiskt mycket mindre problem med än musiken, hahaha. Sedan, för två dagar sedan frågade Tony om vi ville hjälpa och klä en av granarna. Kändes mest konstigt ärligt men mysigt samtidigt. Vi kommer nämligen inte ha mindre än 13 granar INNE i huset innan detta är över och julen kommer alltså att firas i ca 3 månader till. Detta är bara början.

Titta på bilden med renen. Renen fanns alltså i en affär med massor av julsaker. Alla sprang runt och ba "kolla en ren" "kolla renen, den är så stor" jag förväntade mig alltså typ en gigantisk konstgjord ren, men icke det var en plast ren med hår på. Jag börjar även skratta eftersom vi ser renar i norra Sverige väldigt ofta. Men renen var enligt dom kvällens höjdpunkt.

Likes

Comments

Hur är det att fira Halloween i Usa? För mig så var det inget som var så väldigt speciellt. Det var mer dekorationer och sådant här än vad det jag någonsin sett i Sverige, så det gav ju lite mer Halloween- känsla. Men annars gjorde vi inget speciellt. Besvikelse eller inte? Man drömmer nog omedvetet om att halloween ska se ut som i filmerna och så är det ju inte riktigt, iallafall inte för mig. Men är glad ändå. Det blev en annorlunda halloween ändå än vad jag är van vid.
Sedan har jag hört flera utbytesstudenter som hade en jätterolig och ny upplevelse då det var Halloween, så det ser ju väldigt olika ut. I alla fall som jag skrev i förra inlägget så skulle vi gå downtown och äta, vilket vi gjorde. Däremot hann vi inte se super många människor som var utklädda, då de drar ut senare på kvällen. Jag var klädd i en gammal bröllopsklänning och vet faktiskt inte riktigt vad jag skulle föreställa. "Gothic Bride" eller något??? aja, tyckte det var kul att i alla fall få klä ut sig till någonting. Sedan tvingade jag även Leo och Brittney att klä ut sig haha. Leo var utklädd till Aladdin och Austin vägrade att klä ut sig. Lite bilder nudåå!!

Likes

Comments

Igår 28 oktober började Halloween helgen. I Sverige har vi ju inte riktigt en dag som vi kallar "Halloween" Utan det är ju allhelgonafton och allhelgonadagen men inget som faktiskt säger Halloween om jag tänker rätt. Så i Sverige hänger vi med vänner och kanske klär ut oss, och många ungdomar festar dagarna runt allhelgonaafton och helt enkelt halloween helgen på höstlovet eftersom man är ledig kring Halloween i Sverige. Här i USA är det en dag som heter Halloween och man är inte ledig. Detta år infaller Halloween på en måndag så det liknar Sverige lite mer i år. Folk planerar att ha Halloween fester både helgen före måndagen då dagen Halloween infaller och helgen efter. För hääär där jag bor tar människorna de som en stor möjlighet att festa och klä ut sig.

Pågrund av regler osv fick jag inte gå på halloween festen jag var bjuden till som skulle vara ikväll. Så då var planerna ändrade till att vi skulle på en fest med hela värdfamiljen och vi skulle klä ut oss. Jag såg fram emot det. Men tyvärr så ändrades planerna igen och nu ska vi barn inte följa med. Istället ska vi barn gå runt downtown och kolla på allt halloween firande och sen gå hem. Inte riktigt hur jag ville spendera Halloween då jag vill umgås med vänner och så. Men det blir nog bra ändå. Det är den inställningen man får ha här. Att det nog blir bra ändå, annars skulle man bli besviken så ofta då det inte riktigt blir som man tänkte sig.

Igår så gick vi halvdag i skolan p.g.a. Midterms som vi haft som de skulle betygsätta. Jag och mina vsyskon gick hem och gjorde ingenting. Sedan bokstavligen tvingade jag ut mina vsyskon på en promenad. Senare på kvällen hämtade George upp mig. George är alltså min kontaktperson häär och jag bode ju som sagt med han och hans fru i ungefär en och en halv vecka innan jag bytte familj. Vi hann komma varandra ganska så nära så jag ville bara spendera lite tid med dom. Först åkte jag och George runt och letade Clinton och Trump masks för Halloween. Såklart var de flesta slut då det är populärt nu att klä ut sig till dom när alla här tycker i stort sett att de har två väldigt dåliga presidentkandidater i år. Vi hämtade sedan upp hans fru. Jag och Joyce, George fru for in till det stället där man röstar för valet. Jag tyckte det var väldigt spännande faktiskt. Men det konstiga var att man inte behövde visa Photo ID eller så? Bara ett papper? är inte det konstigt? Jag menar om man bara får tag på någon annans papper med alla uppgifter så kan man ju gå och rösta för den personen? aja. Jag var väldigt glad igår kväll för den tid jag fick spendera med dom.

Åt havregrynsgröt här om dagen. ÅHH så gott. Senast jag gjorde det var i början av mitt år fast med några konstiga jordgubbar och grädde som var i havregrynet... Detta var mycket bättre.

Likes

Comments

Nuu kommer äntligen en till vlogg eller vad man nu kallar det. Den är filmad i September och har varit ute på min youtubekanal sedan dess. Men ville inte lägga ut den här innan jag skickat in en liknande till Explorius. Nybörjare kan jag rent ut säg att jag är. Har alltså kommit på varför allt är så himla konstigt och laggigt?? Har ju filmat med bara 12,5 frames per second. Nästa två vloggar kommer vara med lika dålig kvalla, men i framtiden blir det förhoppningsvis bättre..

Likes

Comments