"Jag vill inte dö men stunder har kommit då jag i flera minuter inte har sett någon annan lösning. De minuterna har varit de värsta i mitt korta liv.

Jag har bokstavligt talat sprungit det snabbaste som är möjligt för en berusad 17-åring i klackar, mitt i natten på Stockholms gator, för att fly mina demoner. Jag har dinglat med benen från murar och halvt velat hoppa. Jag har panikartat sökt efter utvägar när ångesten blivit för stor.

Jag skulle aldrig gå så långt för jag vill inte dö men jag är rädd att det ändå kanske blir så när allt mörknar och mina dramatiska utbrott inte längre är rop på hjälp."

***

Detta är ett gammalt inlägg jag skrev när jag mådde väldigt dåligt och ett tydligt exempel på några av mina mörkaste tankar. Tankar om att inte vilja leva. Jag är en av många otroligt priviligierade 18-åringar med ångest och som många andras är den inte grundad i något konkret, jag har aldrig varit med om något speciellt hemskt eller traumatiskt i mitt liv. Jag upplever alltifrån den relativt lätthanterliga prestationsångesten till den fruktansvärda panikångesten jag i stunden tror ska döda mig. Framtill jag var runt 12 år var jag världens mest bekymmerslösa människa men där i 6.an någon gång upplevde jag ångest för första gången och sedan dess har jag kämpat fram och tillbaka med återkommande ångestperioder, attacker osv. 

Jag har alltid varit en väldigt öppen person och en riktig grubblare. Jag har inga problem med att prata om min ångest och jag tror att så länge jag för en öppen dialog om det så får jag utlopp för mina känslor och håller mig i någorlunda friska tankar. Jag tror verkligen att det är viktigt att vi unga som är så aktiva på sociala medier osv visar att livet inte alltid är tipptopp utan kan vara väldigt jobbigt ibland och att vi stöttar varandra i det.

Eftersom jag har så lätt att prata om detta känner jag nästan en skyldighet till att göra det. Jag är världens lyckligaste när jag mår bra och har verkligen ett underbart liv men jag mår riktigt kefft ibland och ja, har övervägt att avsluta mitt liv. Jag kan inte säga att jag förstår någon annans ångest, det kan man aldrig göra men jag förstår hur det är att ha ångest och kanske hittar någon styrka eller tröst i mina ord. 

Oavsett om du känner mig eller inte är det bara att höra av dig om du har frågor eller bara vill prata. Ta hand om dig!  

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments