Header

Nu ligger jag i sängen och nattar min bebis. Och tänker på livet. Hur gör folk tänker jag. Hur får de livet att gå ihop? I köket står disken, på golvet ligger dammet, i tvättstugan finns det tvätt från golv till tak. Här inne i sovrummet står det en flyttlåda full med strumpor som jag inte orkat/hunnit ta tag i än. Vad ska jag med så många strumpor till tänker jag. Jag kan ju inte kasta dem?
Sen tänker jag att är strumpor och lite damm mina livsproblem så har jag nog det bra ändå.

Min lille farbror. Han ser ut så där. Som en gammal farbror. Det är så gulligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 66 Readers

Likes

Comments

Jag vill skriva det här till er, mina fina vänner. Jag hoppas ni förstår. Jag vill be om ursäkt att jag inte har lika mycket tid längre, att jag aldrig hör av mig, att jag glömmer bort att svara på sms, på samtal. Jag vill inte att ni ska tro att jag inte vill träffa er, men jag har så lite ork just nu.. All min tid går till min bebis. Det kommer vara så ett tag nu. Jag hoppas att ni förstår och låter det ta den tid det tar. Ni kommer själva förstå den dag ni får egna barn, den första tiden är krävande på många sätt. Och fantastisk.

Jag älskar er fina vänner!

Likes

Comments

Lilla du. Fina lilla människa. Jag fattar fortfarande inte att du är min. Min lilla människa.

Vem ska du bli? Hur kommer du se ut? Vad kommer du gilla för mat, musik, film? Det kommer bli så spännande att se, att få lära känna dig, följa dig genom livet. Och jag ska skydda dig, vaka över dig som en hök. För jag är din mamma.

Likes

Comments

Andreas är ute och går med C. Jag är alltså själv hemma och kan äntligen greja lite i vår nya lägenhet. Det är långt ifrån färdigt än och det har känts så tråkigt att bo i all röra men bebisen tar så mycket tid. Så det är väl bara att hugga tag i en säck och sätta igång.

Likes

Comments

Nu har det gått 2,5 vecka sen förlossningen och magen har dragit ihop sig, Kroppen är som vanligt igen. Jag är så imponerad och så stolt att vara kvinna. Det är så häftigt! Och folk säger att män är starkast? Aldrig!

​Idag är det första dagen som jag är helt själv med min bebis. Andreas är tillbaka i skolan igen och jag ska klara allt själv. Det var lite nervöst igår men nu känner jag att det funkar bra. C ligger och sover så jag ska fortsätta greja lite här hemma. Igår flyttade vi in i vår nya lägenhet, så nu är allt det över. Men vi har grejer överallt! 

Likes

Comments

Jag trodde att jag skulle vara förberedd. Att jag hade koll. Visste ungefär hur det skulle vara. Jag var inte ens nära. Nära den enorma kärlek man kan känna för en sån liten, liten människa. Nu är du 2 veckor gammal och jag minns knappt tiden innan dig. Min fina son.

Natten till den 11 februari gick vattnet hemma. Jag fattade ingenting. Det gjorde ju inte ont? Andreas första tanke var, "fan jag som bara sovit i två timmar".                                                                                                                                   Ungefär en timme efter att vattnet gått började värkarna sätta igång. Sen gick allt snabbt. När jag kände att jag inte stod ut längre ringde jag in till förlossningen och bad om att få komma in. Hon tyckte egentligen inte att jag skulle göra det än, och att jag förmodligen skulle få åka hem igen. Vi övervägde att lämna packningen hemma då vi ställde in oss på att vi skulle åka hem igen, men som tur var tog vi med allt.

06:00 var vi inne på förlossningen. Jag trodde att jag skulle dö i smärtor. Det kändes som att någon sågade sönder min rygg. När de undersökte mig var jag öppen 4cm och vi fick beskedet att vi kunde stanna. Då var klockan ungefär 07:00 och vi fick komma till förlossningsrummet. Jag ville så gärna ha något mot smärtan så barnmorskan började ordna med det i lugn och ro. Ingen var beredd på att det skulle gå så snabbt. 08:00 kände jag att jag ville trycka, att det var dags. Barnmorskan trodde inte riktigt på mig men undersökte mig ändå. Jag hade öppnats 10cm! Vanligtvis öppnas man 1cm i timmen förklarade hon. Vi märkte att hon blev stressad fast hon försökte dölja det. När den andra personalen kom in så satte allt igång. 09:27 var han äntligen ute min perfekta lilla pojke. 3086g och 51cm. Allt gick så snabbt att jag knappt hann med. Säga vad man vill om förlossningar men fan vad kvinnokroppen är fantastisk på alla sätt. Det är så häftigt alltihop. Men inte så häftigt att jag känner att jag vill göra om det på ett bra tag. Och jag är glad att vi valde att åka in ändå annars hade jag säkert börjat föda hemma.

Sen måste jag tilläga att jag har världens bästa pojkvän, världens bästa pappa till mitt barn. Jag hade inte fixat det här utan dig. Du är bäst. 


Allt har funkat jättebra. Är fortfarande fast i bebisbubblan. Han är i mitt huvud hela tiden och jag antar att det kommer vara så resten av mitt liv. Det kommer förmodligen bli mycket bebisbilder och bebissnack här på bloggen men det får ni stå ut med för det är vad mitt liv handlar om just nu.

Likes

Comments

Nu är det verkligen så. Förra veckan slutade jag jobba och nu går jag här hemma och bara väntar. Det är skönt att vara hemma nu när det är så nära, samtidigt som tiden går lite långsammare. Men jag vilar, och vilar, och vilar. Hur mycket jag än vilar så blir jag inte piggare. Bara tröttare. Han får gärna kika ut nu, två veckor för tidigt gör inget för mig.

Ni får ursäkta att jag bara skriver om min graviditet nu för tiden men det är just nu hela mitt liv. Det är inte lätt att vara en flodhäst ska jag tala om för er. Jag längtar tills jag är smidig igen!


Likes

Comments

Förhoppningsvis. Om han där inne inte väljer att stanna kvar lite längre. Men jag hoppas att han vill ut tidigare istället.. Det börjar kännas att det inte är långt kvar nu, ont i hela kroppen, är trött och sliten. Har svårt att sova på nätterna. Magen är stor och ivägen. Så du är mer än välkommen ut nu lilla plutt. För vi längtar efter dig!


Här är det exakt en månad mellan bilderna. Jag trodde att det skulle synas mer, jag känner mig ju stor som en flodhäst.

Nu ska vi äta pannkakor!


Likes

Comments

Nu är jag nästan färdig med alla julklappar. Nästa år ska jag börja köpa julklappar på sommaren, så slipper man stressen inför jul. Dock så tänker jag så varje år. Visst är det mysigt att julshoppa men det hade vart skönt att ha några färdiga redan på sommaren.

Jag var ute både igår och idag. Igår var jag och mamma på överby hela dagen och det känns i kroppen idag. Jag glömmer nästan bort att jag är gravid ibland. Borde vila mer. Idag var jag och mamma hos mormor i Partille och då gick vi lite i affärer och det var jobbigt. Var så trött. Men nu är det bara en arbetsvecka kvar, sen har jag tagit ut 9 semester dagar. Det ska bli så skönt!

Jag satt i soffan hela kvällen igår och slog in julklappar, Åke orkade inte hålla sig vaken länge och somnade.

Likes

Comments

Idag var jag och Andreas på överby. Jag fick ju tvinga med honom. Ni skulle sett vad synd det var om honom att han var tvungen att gå med mig i affärer. Men han följde med i alla fall, och det får jag vara glad för. Om ett par år kanske han lärt sig att det inte är så farligt, eller så blir det värre!

Hur som helst så hittade vi lite bebiskläder. Vi har faktiskt inte köpt så mycket till honom, har ganska mycket kvar som vi behöver.

Två bodys, strumpor, ett par vantar, ett par byxor, två par pyjamas och en liten filt. Det är så tråkigt att det finns så lite pojkkläder. Så lite till nyfödd. Men det finns gott om rosa och klänningar överallt. Köper snart en klänning till honom haha!

Likes

Comments