Uppdatering på läget: Kårry är betydligt piggare nu samtidigt som hon inne i kroppen inte är helt 100 ännu.
Hennes bajs bara rinner, nästan bokstavligen sprutar, däremot är färgen normal och inte mörk/röd som tidigare. Dock har hon varit lös i magen så pass länge att mamma idag fick lov att kontakta veterinären - Kårry fastar nu i 24h. Hmm.. Skeptisk, hur fasen ska det här gå när hon hela morgon tiggde efter mat? Positivt att hon känner hunger i alla fall, tidigare ville hon ju knappt äta.

Hon har börjat få sova lös i mitt rum igen. För er som inte vet har hon otroligt svårt att slappna av om hon inte ligger "inburad" - Alltså slappnar hon av i hundgård, bil och bur. Så att vid 10 varje kväll släcker vi lampan, stänger min dörr och lägger oss. Hon har tillåtelse att ligga i min säng men trivs lika bra i hennes "sovbur" som nu står öppen under natten istället för stängd. Hur det går då? Ja... Hon förstår inte riktigt än att när jag stänger dörren är det natt som gäller, men det kommer väl med tiden (ska nämligen kämpa för att få det att funka att ha henne lös under nätterna.)

Nu när hon är slöare slappnar hon av mer och är inte lika i gasen och krävande som vanligt!

Hur som helst väcker hon mig under natten ifall hon behöver bajsilajsa och sen vid 6 är det morgon. Lite jobbigt för mig men mår väldigt bra av att få vara med Kårry, att känna hon tycker det är kul att gå ut gå, alla framsteg hon gör inomhus och koppelträningen, fantastiskt. För bara 1 vecka sedan var jag less henne bokstavligen. Nu däremot går det framåt igen!

Kårry (FM Kårry) är vi endast fodervärdar åt. Kårry ägs av försvarsmakten och bor med oss tills det att hon är nog vuxen för att göra ett lämplighetstest inför framtida yrke som "polishund". Vi har konsulenter som man som fodervärd har kontakt med samt kan höra av sig till gällande frågor kring hunden och rådgivning mm.

Försvarsmakten föder upp hundar som sedan får bo hos intresserade familjer tills testdagen. Sen blir man av med hunden om den går vidare, annars får man välja om man vill behålla eller ej, sen kan ens hund även bli avelstik och samma där, man väljer om man vill ha kvar eller inte. Under hela fodervärdstiden står du inte för några kostnader och du har all rätt att säga upp dig om hunden omplaceras. Att tillägga är att dessa hundar avlas fram till att orka arbeta en hel dag, detta är alltså inte en familjehund. Självklart finns undantag. Vissa av kullarna blir inte som dom vill ha dom medans vissa andra kullar bli perfekta. Man kan alltså få en jättemysig schäfer samtidigt som en annan får en som inte har någon avknapp. Dessa hundar är extremt arbetsvilliga och är väldigt duktiga. Men som sagt, en typisk sällskapshund är det ju inte. Dör lite när konsulenterna säger att FM Kårry är perfekt, hon känns ju som raka motsatsen. MEN. Hon vill inte vila om hon inte är tvungen, hon är nyfiken, intresserad men inte rädd, hon biter, älskar lek, är otroligt på och med i matchen, samt vill hon jobba, det är det hon mår bra av. Jag tror att våran vovve kommer klara testet, utan tvekan. Hoppas också hon har bra kropp så hon kommer hålla för det arbetet kräver. Redan nu är vi dock fast beslutna att vi inte kommer behålla hon om inte klarar testet eller blir avelstik. Sen vet man ju inte, om nån månad kanske hon lugnat ner sig och kommit ner på jorden lite. Jag vill i alla fall som det ser ut idag inte behålla hon!

Hoppas hon piggnar till snart i alla fall, så hon får gå tillbaka till dagis och delta på lektioner med naturbruk hund!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fyy...
Det är inte alls kul när ens djur inte är riktigt kry. Lilla partyprinsessan, hon som äter allt hon ser, hon som springer även när man försöker gå lugnt i koppel, hon som verkligen inte kan slappna av om hon inte ligger i bur, hon som har både damp och adhd - Fm Kårry matvägrar sitt foder, bajset sprutar, hon dricker inte som hon egentligen borde, hon har ingen energi. Det är tråkigt att se men samtidigt är det rätt skönt när hon inte är världens vilddjur, det går liksom inte att ha henne som en "normal hund" vanligtvis. Hon bör vara bättre imorgon, bara bajset slutar spruta... Ge tillbaka våran tokiga vovve tack!!

Likes

Comments

Hallå? Är jag redo?

Imorgon, då går jag tillbaks till skolan igen. Våren som var full med panikattacker. Timmar på toaletter och vilorum. Tårar och ilska. Sista veckan som slutade på akuten och därefter sjukhus.

Jag börjar 2an, bygg och anläggning, inriktning måleri.
Jag vet inte om skolan kommer funka, jag har ingen aning. Samtidigt med min starka vilja och envishet vet jag att jag ju måste prova, det finns ingen anledning att lägga ner gymnasiet.
Vem vet, kanske 2an blir jättebra?

Kollar en extra gång på klasslistan jag fick i fredags på mötet med specialpedagogen. Det här kan bli bra. Jag vill tro att det ska bli bra.

Likes

Comments

Jag på piano. Sofia, min storasyster, framför mikrofonen.
Det ni hör som 3 fel var egentligen tusen fel. Aldrig varit så nervös. Aldrig spelat på begravning. Det här är det mest personliga och äkta jag och Sofia någonsin gjort.

Likes

Comments