Vilket ridpass. - känns som ett stort steg framåt!
Red genom honom i skritt, lösgjorde ordentligt. Jag tycker personligen att jag jobbar honom för lite i skritt, och jag brukar inte få han i form och framåt för skänkeln, därför la jag fokuset på just skritten på gårdagens pass.
Tog dressyrspö som en "förlängd skänkel" och för att kunna känna på rumpan när den ville åt ett helt annat håll.., gick mycket bättre och jag kände att han gick framåt mer än han brukar.

I början red jag på glappande tygel, enda kravet var att få fram han och att han själv skulle jobba med hela bakdelen och i och med det sänka huvudet. Flytta för skänkeln, mycket skrittande innanför fyrkantsspåret, halter, serpentiner och ställning. Bralle tyckte att jag var väldigt jobbig men var ändå mycket samarbetsvillig, varierade mycket så att han inte skulle bli "uttråkad".
Gick in på volt och ställde genom ordentligt, mycket krav på formen! Jobbade även högerställning i vänster varv och tvärtom, samt att på den öppna delen av volten gå med framdelen på spåret och sen bakdelen på spåret.
Vänster varv är märkbart han svårare varv och därför låg jag extra länge i det varvet på volten, i början var det kämpigt men sen släppte det och han sänkte huvet och jag hade honom runt min skänkel.
Otroligt lösgjord efter detta kan jag meddela!!
Släppte spöt och travade båda varven + galopp.

HEMSKT NÖJD! Och han var verkligen jättefin. Att allt bara släppte och han sänkte huvet och jobbade med bakdelen!
När det hårda arbetet ger resultat - det är det som får en att kämpa vidare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vilken ENORM LYCKA.
Mitt liv är lagomt kaos för tillfället, skolan är det mest jobbiga. - mer om detta i något annat inlägg.
Hur som helst tänkte jag ut, få några km på Pokémon. Istället så spontan som jag kan va svänger jag upp till löpspåret och tar mig en joggingsväng på 2.3 km.
Jag har inte sprungit på väldigt väldigt länge. Tog mig runt på 9-10 min och kände inte av knän eller annat!
Vet ni, när jag sprang och när jag sprungit klart - det var en känsla jag inte känt på länge. Allt jobbiga använde jag som extra kraft och det var så härligt, jag kände mig verkligen FRI!
Somnar lugnt ikväll och klappar mig själv på axeln som nu klarat 4 dagar utan onödigt socker och småätande!

Likes

Comments

Idag var hon billig, ja jävligt billig - ursäkta mitt språk. 1 år om en månad, trotsåldern eller? Kårry, stor schäfertant på Gud vet vad, 30 kg.

Koppelträning stod på schemat i alla fall. Nosgrimma på då hon drar fruktansvärt, sele funkar ej och har jag hon i sele och jag stannar varje gång hon drar biter hon tag i mig och är skitarg bokstavligen. Med nosgrimman har jag kontroll, jag tappar henne inte och jag kan hålla bort henne ifall hon får för sig att använda mig som kampleksak... Halsband funkar ju också men hon drar allt hon har, dåligt för henne och jag har noll kontroll.

Idag funkade inget. Hon drog så ofantligt mycket satt nosgrimman gjorde ju så ont på henne, tog av till halsband och körde på stannametoden, "vi går inte framåt om inte kopplet är löst". Utfall mot varenda bil som passerade, och tog mig inte ens 1 meter framåt, fast en bit hemifrån med en hund som inte kan bete sig, tar mig ingenstans för hon bara drar som djävulen. Hittade en pinne och ja, nu äntligen, nu tar jag mig hem!! Hinner inte långt så är pinnen sönderbiten och oduglig. "Åååhh, den där pinnen för plogbilen som är nerspikad i marken, den såg smaskig ut" Kårry är fast besluten om att hon ska ha den. Biter tag i den och kämpar allt hon har för att få lös den. Jag lyckas dra upp den från backen så ingen ska komma till skada när hon med all sin kraft drar pinnen fram och tillbaka som har sitt fäste i gräsmattan.
Mobilen upp, ringer mamma. "Kårry är helt störd i huvve" Hjälp.
Så ja, mamma kommer, hon håller hunden, jag tar pinnen och stoppar tillbaka den på sin rätta plats.

Idag kunde hon inget. Alla bokstäver utom iq... Jag gav inte upp i alla fall, hade bestämt mig för att verkligen få henne att lyssna men det gick som det gick. Kårry är en väldigt tuff tjej men gör inget för att vara dum, det gäller att komma ihåg det! Även fast hon mestadels av tiden är en pain in the ass har hon sina fina stunder hon med.

Likes

Comments

Det är antingen eller, finns inget bara godis lördagkväll i lagom mängd.
Miljoner tips och trix, allt utan resultat - Alltid faller jag tillbaka, jag måste bli kvitt det sockerberoende jag på riktigt lider av. Min kropp och mitt psyke klarar sig inte utan det söta, hemska sugattacker är en del av vardagen och nu vill jag göra förändring. JAG SKA GÖRA FÖRÄNDRING.

Jag måste bli kvitt mitt sötsug, jag måste lära mig äta mat, jag måste utesluta alla sötsaker.
Så många gånger jag försökt med godisförbud och bara godis en dag i veckan, aldrig har det funkat. Jag har lärt känna mig själv nu och jag vet mycket väl hur jag fungerar.. - Det är antingen eller. Vad mår min kropp och mitt psyke bäst av i slutändan? Jo, bra kost.
Socker blir lätt hälsofarligt, det går inte att blunda för.

Idag 16/10 startar jag igen. Skiljt mig från fikabröd, chips, godis och andra sockerfällor.
Jag har bestämt mig - Jag vill bli fri från det hemska sug jag lever med och som är otroligt påfrestande för mitt psyke. Jag har insett att jag förstör mig, att jag bara mår dåligt av socker i slutändan. Jag behöver stanna upp, ta bort alla fällor och fokusera på näringsrika måltider. Jag måste ta bort sockret tills det att jag är mogen nog att ha kontroll över intaget, tills jag lärt mig äta ordentligt med mat och tills jag inte har ett ständigt sötsug.

Målet nu är en vecka. Alltså på söndag den 23e oktober ska jag vakna upp och ha klarat mig från småätande och sötsaker i 7 dagar.

Likes

Comments

Hur det går för mig? Vet att många är nyfikna och skriver av mig här och nu för att själv lätta på tankarna och kanske ska slippa massa frågor.

Mitt mående är inte speciellt stabiliserat och jag velar fram och tillbaka i huvudet - Ska jag avsluta min utbildning?

Skolan är extremt svår för mig och den får mig att må sämre. Jag vet inte vad som är bäst för mig, gör skolan att jag inte orkar mer eller kommer ett avhopp få ner mig på botten då jag helt plötsligt inte har någon anledning att komma ut på dagarna, jag menar att nu när jag har skolan har jag ju något att fara till. Kommer ett avhopp göra mig till hemmasittare?

Som läget är nu borde jag kanske inte vara här i skolan... Men Lovisa, en kortare periods sjukskrivning? Hmm.. Ja, det är ett alternativ. Men skolan kommer att vara lika jobbig när jag kommer tillbaka, mina sociala svårigheter finns kvar och kommer finnas kvar i hela mitt liv. Det kanske är bättre att göra bort skolan nu istället för att bara skjuta på självaste problemet, FÖR JA, i det praktiska blir mina sociala svårigheter ett stort hinder, jag har inga strategier och jag kommer inte fungera bra förrän jag känner enorm trygghet vilket tar lång tid, det är inte säkert att jag någonsin kommer känna mig avslappnad och trygg i min gymnasieskola.

Du kanske ska gå en teoretisk linje? Tro mig, det tänker jag mycket på också. MEN, det är otroligt hårt arbete och det är ändå en stor del muntligt. Kan en teoretisk linje bli lika svår som en praktisk, till exempel måleri som jag går nu. Jag skulle lätt kunna skita i verkstadsjobbet och bara göra teorin, jag vill inte ens göra verkstadsjobbet, det är för tungt och det roliga med måleriet försvinner och blir istället något jobbigt och väldigt kravfyllt. Jag passar verkligen inte till detta, det funkar inte. Samtidigt kan jag ju inte bara nä, skiter i självaste verkstaden och gör bara teorin - Det är ju ändå verkstaden som är huvuddelen i programmet jag går.

Ena halvan av mig vill inte gå i skolan, den halvan orkar inte, medans andra delen känner att det skulle varit himla bra ifall jag fick min examen och jag vet att min lycka efter avklarad utbildning hade varit större än jag någonsin varit med om. Sen ska jag ju också tänka på att en gymnasieexamen kan vara en fördel i vuxenlivet. Dock vet jag ändå inte vilket jobb som skulle passa mig, har ingen aning. Och jobba som målare, är det det jag vill? Jag går måleri för att det är roligt men här i skolan blir det krav, här målar jag inte för att det är roligt, här måste jag, här stalls kraven.

Jag ska framöver utredas då det misstänks någon form av autism. Här i skolan görs basutredningen. Jag kan verkligen inte hoppa av NU. Basutredningen måste göras klart, det är en stor fördel att få den gjord - Går så mycket fortare på bup då.

Mina tankar går på högvarv, jag har ingen aning och för första gången någonsin kan jag inte riktigt greppa tag i de olika alternativen och känna vad som är bäst för mig.

Likes

Comments

Fyy...
Det är inte alls kul när ens djur inte är riktigt kry. Lilla partyprinsessan, hon som äter allt hon ser, hon som springer även när man försöker gå lugnt i koppel, hon som verkligen inte kan slappna av om hon inte ligger i bur, hon som har både damp och adhd - Fm Kårry matvägrar sitt foder, bajset sprutar, hon dricker inte som hon egentligen borde, hon har ingen energi. Det är tråkigt att se men samtidigt är det rätt skönt när hon inte är världens vilddjur, det går liksom inte att ha henne som en "normal hund" vanligtvis. Hon bör vara bättre imorgon, bara bajset slutar spruta... Ge tillbaka våran tokiga vovve tack!!

Likes

Comments

Hallå? Är jag redo?

Imorgon, då går jag tillbaks till skolan igen. Våren som var full med panikattacker. Timmar på toaletter och vilorum. Tårar och ilska. Sista veckan som slutade på akuten och därefter sjukhus.

Jag börjar 2an, bygg och anläggning, inriktning måleri.
Jag vet inte om skolan kommer funka, jag har ingen aning. Samtidigt med min starka vilja och envishet vet jag att jag ju måste prova, det finns ingen anledning att lägga ner gymnasiet.
Vem vet, kanske 2an blir jättebra?

Kollar en extra gång på klasslistan jag fick i fredags på mötet med specialpedagogen. Det här kan bli bra. Jag vill tro att det ska bli bra.

Likes

Comments

Jag på piano. Sofia, min storasyster, framför mikrofonen.
Det ni hör som 3 fel var egentligen tusen fel. Aldrig varit så nervös. Aldrig spelat på begravning. Det här är det mest personliga och äkta jag och Sofia någonsin gjort.

Likes

Comments