Header

Asså ååååh vad jag tycker om Göran, han är så duktig, lär sig så fort och är så positiv! Igår var vi på våran tredje Nina-träning tillsammans och han utvecklas så himla snabbt. Vi tränade som vanligt på övergångar och sådant. Han var jätteduktig och på slutet blev galoppfattningarna och avbrotten jättefina. Även skänkelvikningarna i trav blev jättebra. Först var han lite stretig när jag skulle flytta honom men dom tre sista flyttningarna blev superduperbra. Traven var perfekt, han trampade under det inre bakbenet som han skulle och han var bara helt fantastisk.
Idag longerade jag honom och det gick också jättebra. Jag började med att skritta honom runt fyrkantspåret några varv innan jag tog ut honom på linan. Först så lät jag honom skritta fritt runt mig utan gummisnodden och han var väldigt mycket framåt och började trava väldigt enkelt. Så jag lät honom skritta och trava lite utan gummisnodden i båda varven först innan jag satte på den och krävde lite mer av honom. Och som sagt så var han jätteduktig och lysande jättebra på mig!

Jag red även Bosse idag med Amanda som red på Pelle (Amandas kompis häst som står här över lovet). Det gick bra, han var lite pigg och jag fick testa på Bosses alla växlar i galoppen haha. Pelle kan tydligen inte galoppera långsamt och då vill ju Bosse inte hamna så jättelångt efter så han drog ju på som satan och sen ville han inte sakta av så då galopperade han typ lika snabbt som han skrittar. Det var jätteroligt att rida honom idag iallafall. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon! Jag hade tänkt att jag skulle sova längre idag men min lilla fina katt (kattjäveln) väckte mig typ halv sju, jätteroligt... Och så vaknar man till att det ligger snö på backen. Jätteroligt för oss hästmänniskor när marken inte har frusit och det kommer snö, då blir hagarna jättefina och inte alls leriga, not.

Igår var jag på ett gymnasium här i närheten och där fick vi som var där prova på hur det var att gå där. Det är ett hästgymnasium där dom både har trav, brukskörning och ridning. På förmiddagen var vi på travet och fick köra dom stora travhästarna. Det var jätteroligt att få testa men jag tror nog att jag håller mig till ridningen, det känns säkrast så haha. Innan vi åt lunch hade vi även lite teori där vi fick ett litet "test" där det var lite olika frågor typ som ridvägar, hästens anatomi, olika foder osv. Jag kunde allt utom några kroppsdelar på hästen, jag kunde dom förr men det har försvunnit ur mitt minne.
Efter lunch så fick vi testa på brukskörning med små russ, det var också jätteroligt. Vi körde som på en tävling med koner som det ligger bollar uppe på och så kör man i en bana och bollarna ska inte ramla ner, ni har säkert sett hur dom gör på SIHS. Efter det fick vi rida lite dressyr bara. Jag fick rida en häst som var av den sortens hästar som jag gillar. Snäll och lugn men lite go i den. Hon hade inte så mycket muskler och kondition men det är jag ju van vid nu efter att ha ridit Göran. Dock hade hon en bättre överlinje än Göran så hon sänkte ju iallafall huvudet. Efter det fikade vi och så fick vi sluta. En rolig och lärorik dag tycker jag.

Idag ska jag rida för Nina med Göran. Vi ska väl nöta på med det vanliga, övergångar och sidvärtsrörelser i skritt, sådant som är jättebra och viktigt för honom nu så att han kommer ner i formen.

Nu ska jag gå upp och äta lite frukost, så vi hörs!

Likes

Comments

Friday selfie

Hej på er! Idag har varit ännu en bra dag, där jag har fått ganska mycket gjort. På morgonen i skolan var jag hos våran syo på vägledningssamtal. Där pratade vi gymnasium och lite sådan skit. Jag börjar bli lite trött på det här med gymnasium nu för jag får minst ett reklamblad från olika gymnasium om dagen. Nu har det blivit lite lugnare vilket är skönt!
Sen hade vi två lektioner innan lunch och efter lunch hade vi en halv lektion innan vi skulle gå "skoljoggen". Vi gick ungefär 4 km och nu har mitt knä typ ballad ur igen för jag har inte tränat det ordentligt på länge så det måste jag börja göra!
Efter att vi hade gått så fick vi egentligen sluta men jag gick och gjorde klart mitt So-prov och inlämningsuppgifter vi skulle göra och sen slutade jag.

Hela eftermiddagen/kvällen har jag ägnat åt att städa och möblera om mitt rum så nu är det fint. Nu har jag även hängt upp spegeln som har stått på mitt golv i några månader. Så det var skönt att få det gjort.

Nu ska jag sova och inleda höstlovet med en välbehövlig sovmorgon! Godnatt <3

Likes

Comments

Åh vad det är skönt att krypa ner i sängen när man vet att man har haft en bra dag. Skolan var ganska lugn idag, nu när det snart är lov så känns det som att man brukar ha mycket mer prov osv. Men den här veckan har vi två prov och en inlämningsuppgift. Dock gillar jag inte inlämningsuppgifter där man ska skriva mycket för efter ett tag bara kör det ihop sig i min hjärna och så kan jag inte skriv mer på ett tag... men än så länge har det gått hyfsat bra.

Efter skolan så red jag Bosse, han vilade igår så då red jag honom idag. Idag var han jätteduktig och lyssnade jättebra på mig även om han var lite pigg. Men han höll sig på backen och det är bra!
Göran fick vila idag, honom red jag igår och då var han åter igen superduktig, sänkte ryggen och jobbade med ryggen. Och jag red i skogen så jag är jättenöjd med honom. Jag börjar hitta lite knappar och vi blir mer och mer sammansvetsade för varje dag. Det känns verkligen som att jag har hittat helt rätt häst!

Nu ska jag ta och sova så jag orkar med morgondagen, godnatt :)

Likes

Comments

Detta är mitt senaste inköp, en förbygel med martingal. Jag har letat efter en sen jag köpte Göran i princip och nu hittade jag äntligen en till ett bra pris. Jag köpte den som vanligt begagnad men den var i fint skick och jag fick med en nästan helt oanvänd martingalplatta så det var ju bra! Dock så ska jag göra någonting åt dom otroligt fula resårerna, visst funkar den nu när jag bara kommer ha den i skogen men sen när jag ska börja tävla vill jag ha den lite snyggare.

Jag har även köpt ett skrittäcke som jag kommer att använda nu när han är rakad och inte har så mycket päls, jag ska knäppa kort på det imorgon om jag hinner :)

Likes

Comments

Hej! Dagens ridpass med Göran gick så himla bra, jag är så himla nöjd med honom! Jag testade att rida med gummisnodd på honom och i början förstod han inte riktigt men på slutet så sänkte han huvudet och jobbade på jättebra med ryggen. Även i traven vilken vi har haft lite svårigheter med.
Gummisnodden är ingenting som jag kommer rida med ofta, bara ibland nu i början för att "påminna" honom att komma ner i formen eftersom han har jättesvårt att komma ner. Den visar honom att det går och då kommer han få lättare att bygga muskler.

Jag tränade mycket på att han ska vara med mig och lyssna på mig med mycket övergångar och sidvärtsrörelser i skritt och det gick bra, dock så böjer han halsen för mycket när jag försöker flytta skänkelvikning. Antagligen för att jag tappar yttersidan men vi tränar på det.

Nu ska jag sova så godnatt på er! :)

Likes

Comments

Igår hade jag en ganska produktiv dag, jag hade väldigt mycket att göra och jag slösade faktiskt inte bort så mycket tid. Då kände jag mig faktiskt duktig!

Ganska fort efter att jag kom hem från skolan gick jag ut i stallet och red bosse i skogen. Det gick bra men vi håller ju bara på att sätta igång honom så jag gjorde inte så mycket, men jag testade att galoppera på honom idag. Det gick bra men det var första gången som jag galopperade på honom ute i skogen men jag är nöjd, även om det först blev korsgalopp och sen några bocksprång i början.

Göran red jag också i skogen men honom galopperade jag på lite mer med.  Han var jätteduktig och jag kunde samla ihop galoppen lite mer än vanligt igår. Och jag insåg även igår att Göran är mycket mer min sorts häst än Bosse, även om Bosse är lite lättare att rida eftersom han söker sig mer neråt än vad Göran gör men det spelar ingen roll egentligen. Göran kommer dit han också, hoppas jag!

Efter middagen så var jag ut och fixade stallet och där efter så pluggade jag hela kvällen, så igår kände jag mig faktiskt jätteduktig. 

Idag ska jag bara rida Göran för mamma tömkör Bosse idag så kanske jag rider honom imorgon igen. :)

Likes

Comments

Åh jag gillar dom här bilderna, dom kanske inte är dom absolut finaste men Göran ser så himla snäll ut i blicken så jag smälter. Jag tycker om honom så otroligt mycket ❤️

Bilderna är från idag när Lovisa fotade oss och visst har vi haft bättre fotograferingar men det var allt bättre än ingenting.
Imorgon blir det dressyrpass på banan tror jag för nu har han gått lugnt i flera dagar. Jag har anledningar men imorgon ska det tränas! :)

Likes

Comments

Hej! Och då var denna helg över igen. Usch vad jag längtar till höstlovet nu! Idag har det varit en bra dag tycker jag själv, började med att smörja Rudis gamla grimma (den som jag gjorde själv) som Bosse ska få och så smorde jag Görans fingrimma också. Jag vet inte hur det gick till men det tog typ en och en halv timme nästan två timmar till och med så nu är dom rena som satan!
Sen så red jag och mamma ut i skogen men Göran och Lukas. Vi tog det lite lugnt bara eftersom han fick sina tänder raspade igår men det gick bra iallafall. Jag börjar hitta lite knappar på honom nu hela tiden. På tisdag ska vi iväg på Nina-träning igen och denna gång kommer jag ha dressyrsadeln på honom. Jag får mycket bättre stöd i den och det är mycket lättare att rida med den.

Nu har jag pluggat till ett biologiprov som vi ska ha på onsdag i några timmar. Skit jobbigt men det är inte så svårt egentligen. Bara att det blir mycket text på en gång och jag kan inte läsa långa flytande texter på ett bra sätt så jag hoppas att det går bra ändå haha.
:)

Jag ska snart ta nya bilder på Göran eftersom han har varit här i lite mer än en månad nu så jag ska se om det har hänt något med han rygg ;)

Likes

Comments

Detta är lita av mitt liv denaste veckan, kommer inte ens ihåg när jag gjorde ett inlägg sist men jag börjar från i torsdags iallafall. Då hade vi skolfoto på dagen. Vi var typ dom enda som inte hade något tema på vårt foto... Men aja det blir väl ett tema i sig om alla andra hade tema.
På eftermiddagen så följde mamma med mig bort på ridbanan där jag hoppade lite, inga höjder utan jag testade bara på lite markarbete för det är det som är viktigast för oss och framförallt Göran just nu. Men det gick bra och han tyckte att det var roligt iallafall.

Igår fick han vila för jag var inte alls pigg. Det kändes som att jag hade feber på dagen och jag hade nästan lust att gå hem från skolan men vi hade några lektioner på slutet som jag inte hade tid att missa så jag försökte ta mig genom dagen och låtsas vara glad. Jag har även haft nackspärr och varit täppt i näsan vilket är den sämsta kombo man kan ha när man kan sova. Inatt fick jag tillexempel lov att sätta mig i soffan och sova i ungefär en timme innan jag kunde lägga min i sängen igen för att jag inte kunde andas genom näsan..

Göran fick vila även idag men idag var veterinären här och raspade hans tänder. Hon sa att han hade fina tänder men dom var som dom flesta med lite små hakar här och där. Han hade även lite vågbett men inget som störde honom. Eftersom han fick lugnande så fick han stå inne i ca tre timmar till och när vi skulle ta ut honom så tänkte vi att vi testade och lasta honom en gång. Att gå in var inga problem men när vi stog där inne sparkade han rakt ut i luften med bakbenen. Som tur var hade inte mamma stängt bakluckan för då hade nog den sett sina bästa dagar.
Han flög ut och bara kickade hur högt som helst. Flera gånger gjorde han det så vi höll på där en kvart-tjugo minuter nästan innan vi vågade ta oss närmare rumpan och kolla vad som var fel. Och när mamma hade kliat honom ett tag så hittade hos en älglus uppe på hans rumpa, när den var borta så blev han helt lugn igen. Det var riktigt läskigt!
Men vi släppte ut honom i hagen igen och vi har inte sett något mer sen.

Jag fick även testa att lasta Bosse och han var jättesnäll. Han gick in direkt i transporten och stog där inne jättelugnt och gick ut jättesnällt och lugnt också.
Nu ska vi alldeles strax ut och ta in hästarna så dom får komma in och sova! Vi hörs och godnatt :)

Likes

Comments

What doesn´t kill you makes you stronger!