Header

SOMMAR

Har man ett torp på landet är det ju nästan skrivet i sten att man bara måste fira midsommar där. Och det var precis vad vi gjorde, tillsammans med ett gäng underbara vänner.

Jag & Linnéa

Cornelia tillsammans med vår Nalle

Jag och syrran städade och dukade upp i hennes "vedboa"

Vi satte ihop en krona av pinnar och oj vad vi skrattade när vi gjorde den. Men nu i efterhand måste jag säga att jag gillar den ändå!

Kunde verkligen inte haft en bättre midsommar. Allt var verkligen helt perfekt, trots regnet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

TORP

Hej!

Jag tänkte mig en liten nystart här på bloggen. Det blir helt inriktat på torp, vilket är helt underbart enligt mig! Först kommer lite kort om mig och sedan lite kort om huset - häng med!

Mitt namn är Johanna och jag är född och uppvuxen på en ö i Vänern som heter Torsö, där ligger även torpet. I skrivande stund är jag 22 år gammal och bor till vardags med min sambo och hund i Växjö. Vi har bott i Malmö två år innan och vi är bosatta i Växjö just nu då min sambo spelar ishockey här. Jag läser inredning- och butikskommunikation i Kalmar på Linnéuniversitetet. Inredning och kreativitet är alltså min stora passion här i livet, och det är nog därför jag startar upp den här bloggen igen. Här tänkte jag uppdatera och dokumentera om just vår torprenovering.

Lite mer om just torpet då - den lilla stugan är byggd kring 1900-talet och 50kvm är fördelade på 2 rum och kök. Innan oss har torpet hyrts ut till en familj och vi har turen att inga större renoveringar har gjorts här. Dvs att många detaljer och vackra golv är kvar. Målet med torpet är att återställa, men också förnya lite grann. Jag vill att känslan ska vara som att gå tillbaka till 1900-talet när det byggdes, men också att man ska känna av nutiden och det vackra skandinaviska. Angående tiden har vi ingen direkt plan. Renoveringen får ta den tid det tar helt enkelt. Och vi har en hel del att göra, det kan jag lova! Först ut är sovrummet, mer om det kommer inom kort.

Så sist men inte minst - välkomna!


Likes

Comments

Har jag avslöjat här att jag och Viktor blivit med torp?! Jag kommer inte ihåg för jag bloggar så sällan nu mera... Jag tänkte iallafall att fortsättningsvis kommer bloggen handla om vårt torp och renoveringen. Vi har väl ca 1 månad om året då vi är där nonstop eftersom Viktor har sin hockey resten av året. Men då kan vi verkligen lägga all tid på det och jobba effektivt.

Jag har stora planer ska ni veta! Det är verkligen en dröm som blir verklighet och ni ska få följa med på förvandlingen har jag tänkt. Mer om mina storslagna planer kommer!

Kram

Likes

Comments

Att försöka hitta en tapet till sovrummet är sjukt svårt då det finns så många fina! En jag fastnat för är denna från boråstapeter. Vi får väl se... Planen är att sovrummet ska bli klart i sommar!

Likes

Comments

JUL

I år blev det helt enkelt inte av att plocka upp plastgranen. Vi åker bort (hem) över julen så istället plockade jag in några kvistar enris. Detta får duga som årets julgran!

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

En färg som jag tror vi kommer få se mer av 2017 är gråblå. Tycker verkligen den är harmonisk och skulle gärna ha den i mitt sovrum.

Likes

Comments

Julen är den årstid vi eldar mest ljus på hela året. Och visst är det onödigt att slänga alla stumpar som blir kvar? Jag hittade en jätte enkel "stumpastake" på en blogg (Jenny). SÅ FIN! Måste ge mig på att göra en sån här snarast!

How to do it:
Köp fat på loppis om du inte har något lämpligt.

Måla och limma fast en spik upp-och-ned mitt i tallriken.

Limma på en läderrem och fäst eventuellt ett smycke på.

KLART! Perfekt som present dessutom!

Likes

Comments

JULwishlist for christmas

Några godingar från min önskelista! Listan är lång i år kan jag lova... Men hittar ju så mycket fint och då åker det upp på önskelistan. För önska kan man ju alltid, eller hur? Det mesta kommer från LagerHaus.

Likes

Comments

JUL

Tiden går så jäkla fort! I dag är det andra advent och nu får ni se hela min adventsljusstake som jag gjort av loppisfyndade mässingstalar. Enkel men fin!

Likes

Comments

Här kommer lite fredagsinspo på en fantastiskt fin lägenhet. Kolla in golven i varenda rum, så vackra!! Ha en bra helg!

Likes

Comments