Ibland blir jag så himla trött och rent utsagt äcklad över hur folk resonerar och uttalar sig om vissa saker. Fine, folk tänker och reflekterar olika. Det respekterar jag. Men ibland borde folk verkligen tänka sig för innan de öppnar käften och yttrar sig. Jag förstår som sagt att alla är olika och då även tycker och tänker olika om saker och ting. Är det något jag däremot inte förstår så är det hur man uttala sig och klanka ner på en annan människas utseende med den anledning att han eller hon inte ser ut som dagens samhälle säger att man ska göra.

För kom igen det är förfan 2017. Man kan ju tycka att människor idag borde kunna se förbi samhällets bisarra skönhetsideal och acceptera att alla människor precis som de är olika, också ser olika ut. Bara för att man inte har den där "perfekta kroppen" samhället hjärntvättar folk till att sträva efter betyder det inte att man är mindre värd som människa. Blir så extremt äcklad över att vissa faktist resonerar på sånt vis, och ännu mer äcklad när de uttalar sig öppet om det. Sorgligt faktist hur det som sagt nu är 2017 och vissa människors hjärnor ändå på något sätt inte lyckats utvecklas sen stenåldern när de har en sån skev och osund bild på hur en människa ska vara och se ut. Som om det fanns någon slags mall på hur man ska se ut för att bli accepterad av samhället.

Är det ens konstigt då hur unga tjejer idag väljer att svälta sig själva och få ätstörningar när de ständigt får höra kommentarer om hur någon "ser ut som en valross", är "äcklig och överviktig" eller får höra att någon kanske skulle behöva dra ner lite på maten och börja träna? Är det konstigt att människor får dålig självkänsla och börjar må psykiskt dåligt när folk uttalar sig så vidrigt om andra människor? Är det konstigt att en del människor t.om. går så långt som att tar livet av sig för att de inte orkar med att känna sig otillräckliga och oälskade och rent utsagt hatar sig själva tack vare den äckliga människosyn som existerar i dagens samhälle?

Jag har träffat så många människor vars värderingar rent utsagt varit vidriga och då speciellt nu på senare år när jag varit iväg och säsongat utomlands. Människor jag egentligen tycker är hur härliga och trevliga som helst, men som jag förlorat respekten för direkt när de yttrat sig om andras kroppar. Idag kan jag säga ifrån och själv yttra mig om hur äckliga jag tycker deras värderingar och människosyn är. Nu kan jag stå upp för mig själv och alla andra vars liv förstörts av ätstörningar. Men det hade jag aldrig kunnat för tre år sedan. För tre sedan hade jag antagligen hetsätit en massa mat i min ensamhet och därefter gråtit mig till söms av ångest för att dagarna därpå svälta mig själv för att få den där jävla kroppen som nu är så in i helvetes viktig att ha.


Likes

Comments

Länge sen man var inne och skrev här nu känner jag. Slår mig nu faktiskt att jag inte varit inne här ett dugg sen innan jag drog till Kos i somras, så kanske är dags för en liten update haha. För oj vilket år man haft! Kanske lite sen för en årsresumé nu när vi snart är inne i februari månad, men skitsamma!

Började året på Koh Phangan där jag tillsammans med runt 30 000 andra människor trängdes på Thailands mest ökända Full Moon Party. Spenderade därefter januari och februari månad i Phuket, två månader som bjöd på allt från att bara ligga på Patong Beach och nöta på brännan till utforskning av Phukets kust, ett flertal trippar till Koh Phi Phi och en hel del beerpongmatcher och stök på Bangla Road.

När mina två och en halv månader i Thailand sedan var över och bar det av tillbaka hem till Sverige och Norrköping där jag i princip direkt dök in i jobbet igen. Våren bestod sedan av fulltidsjobb varvat med en massa mysiga och efterlängtade kvällar tillsammans med familj och vänner. Vinkvällar och tacokvällar med mina favoriter samt en hel del öl och drinkar på Trädgårn i vårsolen förgyllde min vardag och oj så glad man va på livet.

Därefter blev det att ännu än gång packa ihop resväskan för att ge sig ut på nästa äventyr. Efter att ha spenderat midsommarhelgen nere i Halmstad hos Tilda och haft en sista middag på Pappa Grappa med familjen hoppade jag in i bilen och begav mig mot Arlanda. Efter en mellanlandning i Warsawa och därefter ett par dagars turistande på gatorna i Rom landande jag sen äntligen på min favorit ö Kos i Grekland. Där spenderade jag sedan resten av säsongen med att jobba som bartender och servitris på en av de skandinaviska klubbarna på Kos bargata där jag trivdes som fisken i vattnet trots en ganska så kass säsong turistmässigt. Dagarna spenderades med att ligga på stranden och dricka frozen daquiriz och att hänga med sköna människor medan nätterna istället bestod av att stå i baren och göra drinkar åt gäster tills man sen lagom när solen började krypa upp på himlen gick hemåt för några timmars sömn innan det var dags för att gå mot stranden. Lärde under sommaren känna så himla mycket fina människor som jag är så extremt tacksam över att ha fått träffa och fick tack vare dem kanske min bästa och roligaste sommar någonsin!

Men jag ljuger om säger att allt var en dans på rosor. Någon månad in på säsongen hamnade jag i en svacka och där psyket verkligen sattes på prov. Efter en obehandlad urinvägsinfektion åkte jag på njurbäckeninflammation och blev extremt dålig. Dagarna då spenderades ensam på rummet med feber så hög att jag pendlade mellan att ligga i ett 30 grader varmt rum under dubbla täcken iklädd i de varmaste kläderna jag kunde hitta i resväskan låg och frös så mycket att hela kroppen värkte och jag hackade tänder till att det plötsligt slog om och jag låg och svettades och va tvungen att slita av mig allt. Då min rumskompis och vapendragare Julia var tvungen att vara på stranden på dagarna och jobba på nätterna var jag i princip ensam hela tiden med undantag från siestan vilket gjorde att jag kände mig helt isolerad och ensam. Mådde så extremt dåligt både fysiskt och psykiskt och höll nästan på att gå in i väggen. Fick någon extrem hemlängtan till min familj och mina vänner och var en kväll nära att boka en biljett hem till Sverige. Men nej efter ett besök på sjukhuset med dropp och en utskällning av läkare för att man inte kommit in tidigare då man var några dagar ifrån blodförgiftning fick man antibiotika utskriven och kunde några dagar senare faktiskt känna sig som en människa igen. Att man inte riktigt tålde antibiotikan var väl inte heller så kul då man knappt kunde äta de närmaste 10 dagarna utan att ligga med magkramper var sen en annan historia. Veckorna där kan jag helt ärligt beskriva som något av de värsta jag varit med om, och då vet ni som läst min blogg tidigare att jag redan varit med om en del innan. Hade aldrig klarat av det om det inte varit för två personer som tog hand om mig de veckorna som servade mig med mat och sällskap så mycket de bara kunde.

Men nog om det nu. Hade bortsett från de veckorna som sagt min kanske bästa sommar någonsin och ångrar inte en sekund att jag åkte dit istället för att åka till Ayia Napa och säsongs som tanken från första början egentligen var.

Därefter kom hösten och bara några dagar efter att jag kommit hem från Kos var jag tillbaka på jobbet hemma igen där sen den roligaste terminen där sen jag började för över två år sen väntade. Har nog aldrig trivts så bra i ett arbetslag som jag gjorde då. Förutom jobb bjöd hösten även på en hel del annat. Tjejkvällar, utgångar, konserter, tacokvällar, weekendtrips iväg från Nkpg och kära återseenden av säsongsvänner höll igång min höst och ja det blev faktiskt en ganska så fullspäckad höst där jag inte riktigt hann med allt jag ville göra och ständigt kände mig stressad. Hamnade lite i en bergochdalbana känslomässigt där psyket började spöka och spela lite spratt med mig, något som skrämde skiten ur mig.

I december månad drog jag sen tilllbaka hit till Patong i Thailand där jag befinner mig just nu för ytterligare en säsong. Denna gång drog jag däremot inte själv, utan jag åkte ner tillsammans med med vapendragare Julia som jag jobbade och bodde tillsammans med på Kos plus att ytterligare tre härliga individer vi jobbade ihop med redan var på plats när vi kom vilket gör allt ännu roligare. Men ja iallafall så flög vi till Bangkok innan vi drog hit där vi spenderade två nätter på ett riktigt nice hotell där vi på något konstigt vänster lyckades bli uppgraderade från ett vanligt dubbelrum till en svit på en av de högre våningarna med utsikt över hela Bangkok. Hade några riktigt härliga dagar där vi bara unnade oss och njöt då vi visste att det var bäst att passa på innan vi sen skulle flytta hit haha.

När vi sedan var klara med Bangkok tog vi ett flyg till Phuket för att sedan ta en taxi hit till Patong där vi spenderade de sista veckorna av året med jobb och häng med världens härligaste crew! För er som inte förstått det innan så jobbar jag som servitris på Grabbarna Grus här nere i Thailand och har gjort det sen i början av december. Trivs som jag vet inte vad, och då både med jobb och de människor jag jobbar tillsammans med! Har verkligen träffat så underbara människor här borta som jag klickat hur bra som helst med som jag redan nu bävar över att behöva säga hejdå till när man sen ska bege sig hemåt.

Men ja så såg iallafall mitt 2016 ut. Himla bra år ändå måste jag säga! Har dock en känsla av att detta år inte direkt kommer att bli sämre. Med några månader kvar här i Asien samt en massa andra planer det kommande året har jag en känsla av att 2017 kommer att toppa förra året. Så det får man allt hålla tummarna på!

Likes

Comments

Lite inredningsisnpo såhär på kvällskvisten. Älskar verkligen att sitta och kolla runt på tumblr och inspireras av alla inredningsbilder. Blir så himla sugen på att skaffa mig en egen lägenhet och kunna inreda den precis som jag själv vill ha den!

Likes

Comments

Jag kommer ihåg hur jag satt där utanför receptionen i det lilla väntrummet och väntade på att mitt namn skulle bli uppropat. Klockan var bara några minuter i två och jag tror jag tog upp telefonen typ var femtonde sekund för att se hur lång tid det var kvar innan det skulle bli min tur. Trots att det gått över två år kan jag fortfarande minnas tillbaka och känna det där illamåendet och klumpen i halsen jag satt där med. Jag tog upp telefonen ytterligare än gång och gick in på mina anteckningar där jag skrivit upp alla möten och läste den översta raden. 22 maj kl. 14:00 - sista besöket. Sista besöket. Bara tanken av att gå ut ur den där byggnaden och aldrig behöva återvända fick mina ögon att fyllas med tårar av lycka. Men samtidigt var jag livrädd. Livrädd att min psykolog av någon anledning skulle ha ändrat sig sedan sist vi sågs. Livrädd att jag kanske skulle ha missförstått alltihop och att det inte alls skulle bli mitt sista besök.

Igår för tre veckor sen var det exakt två år sen jag blev friskförklarad från min ätstörning och depression. Två år sedan jag för allra sista gången gick ut ur den där jävla byggnaden som jag har så blandade känslor av. Två år sen jag för första gången på vad som då kändes som en evighet, faktiskt kände den där livsglöden igen. Jag var bara några veckor ifrån att ta studenten, och det faktum att jag lyckats ta mig igenom i princip hela gymnasiet med psykisk ohälsa och dessutom samtidigt lyckats ta mig ur det gjorde att jag kände mig starkare än jag någonsin gjort förut.

Galet egentligen när jag tänker efter hur jag faktiskt klarat att hålla mig frisk nu i över två år. Jag menar med dagens samhälle och alla dess normer om hur man ska vara och se ut är det inte ett dugg konstigt att en del trillar tillbaka i gamla mönster. Det krävs en himla styrka att stå emot alltihop och ibland glömmer jag hur stark jag faktiskt är som klarar det. Att jag kan skita i de där rösterna i huvudet som ibland kan smyga sig fram. Att jag kan äta vad och hur mycket jag vill med gott samvete, trots att tankar kring det ibland kan uppstå. För ja, sånt kan fortfarande uppstå. Att vara fri från en ätstörning betyder inte nödvändigtvis att rösterna i huvudet slutar att existera eller att tankar kring vad man stoppar i sig osv försvinner. Att stå emot dem, att lära sig leva med dem och att inte låta sig styras av dem är vad som gör en fri från det. Att veta att det är normalt att någon gång ibland kanske ta den där extra portionen. Att veta att det är normalt att unna sig lite onyttigheter ibland, att det är okej och att alla gör så. Jag menar i dagens samhälle hör det ju nästan till vardagen att unna sig saker man tycker om, så varför skulle inte det vara okej för någon som haft ätstörning att göra detsamma? Så varför höjer folk ögonbrynen och lägger sig i om någon med tidigare erfarenhet av ätstörning skulle äta lite "för mycket" av något som om det vore något som inte var okej? Bara för att man nån gång skulle äta lite för mycket av något behöver inte det betyda att man faller tillbaka i gamla vanor. Att äta lite för mycket någon gång ibland är inte ohälsosamt, nej så länge man inte låter det gå till överdrift är det snarare hälsosamt. Själen mår bra av att ibland få unna sig saker man tycker om, och är det någonting jag lärt mig under de här två senaste åren så är det att hälsa har mer att göra med ens välmående och inställning till livet än att äta nyttigt och ha den där vältränade kroppen. Bara för att någon är "smal" eller "vältränad" betyder inte det att personen är lycklig eller mår bra på insidan. En del verkar tro att det är så, att man måste ha den där "perfekta" kroppen för att va nöjd med sig själv, men det är så långt ifrån sanningen som det kan vara. Jag menar vem har sagt att man se ut på ett visst sätt för att vara lycklig? Allt det där är bara bullshit om ni frågar mig. Att vara lycklig och trivas med sig själv har inte att göra med hur man ser ut på utsidan. Att vara lycklig och vara nöjd med sig själv handlar om att acceptera och uppskatta sig själv som man är och veta att det räcker. Att vara sig själv räcker, och det är det allra finaste någon kan vara.


Likes

Comments

Efter en heldag i solstolen i hopp om att få tillbaka thaibrännan kom Anna hit en sväng framåt kvällen för lite grillat och ett par glas rosé och satan så gott det var! Slutar aldrig förvånas över min dolda talang när det kommer till matlagning haha. 


Likes

Comments

​Mötte upp Elvira för en liten kvällsdejt efter jag tränat i onsdags och efter lite velande över vart vi skulle käka bestämde vi oss för att gå till Kungsgatan och sätta oss på Fräcka Frökens. Tog då denna smarriga Ceasarsalladen medan Elvira tog en currypasta med kyckling. Var även rätt så skönt ute så det blev att vi tog oss en varsin filt och slog oss ner på deras uteservering. Mys!


Likes

Comments

​Är egentligen inte alls en frukostmänniska, men för ett par veckor sedan fick jag av någon underlig anledning lust att unna mig en riktigt god frulle. Gjorde mig därför en riktigt smarrig banan. och jordgubbssmoothie och tog till det lite bananyogurt med havreflakes och bananer (ja jag älskar bananer haha) toppat med lite kokos. Mums mums!


Likes

Comments

Tre bilder från kvällens promenad med Champis. Det var verkligen något magiskt med himlen ikväll så var tvungen att stanna och knäppa ett par kort. 


Likes

Comments

Blev en sväng till Trädgår'n även igår där en kväll med tjejerna stod på schemat. Mötte upp Elvira vid sex för att ta och käka lite i solen innan de andra skulle dyka upp. Det var fullsmockat redan när vi kom men lyckligtvis hade vi turen att kunna sno åt oss ett litet bord med två barstolar där vi kunde sätta oss och käka. Jag tog en ceasarsallad (såklart haha) och Elvira tog deras burgare med pommes frites. Fruktansvärt smarrigt måste jag säga!

Medan vi satt och väntade på maten drack vi lite öl och cider och bara njöt vi av det härliga vädret. Trots att vi satt i skuggan då solen skymdes av baren var det faktiskt riktigt skönt att sitta ute. I måndags när jag och Felicia var där var det lite småkyligt och man satt och småfrös hela kvällen men igår var det faktiskt riktigt behagligt!

Sen kom Madde, Adina, Felicia och en av hennes kompisar och satte sig hos oss. Medan vi satt och åt såg vi att ett gäng som satt några bord ifrån oss gick så snabbt som attan tog vi våra tallrikar med mat, vår dricka och barstolarna och skyndade oss att ta det bordet innan någon annan upptäckte att det var ledigt. Bordet vi hade innan hade bara två sittplatser så snacka om att vi hade tur. Hade ju liksom inte varit så kul för de andra att stå upp hela kvällen haha. Bordet vi roffa åt oss va precis lagom stort så att vi alla fick plats och kunde sitta ner.

Timmarna bara flög iväg och kvällen bjöd på en massa härligt tjejsnack, lite skvaller, skratt i överflöd och såklart en och annan öl. Efter ett tag kom även Maddes systrar och några av hennes tjejkompisar och satte sig vid vårt bord. Hade det hur bra som helst och drog väl inte därifrån förrän runt 10-tiden då jag och Madde hängde med hennes systrar och deras kompisar hem till en av dem och drack lite vin. 


Likes

Comments