Strax innan jul beställde jag en iPhone X från Apple i Dubai. Det mesta är som sagt dyrare men just iPhone visade sig vara ca 3000kr billigare här än i Sverige. Väldigt stor skillnad!

Det jag inte visste förrän igår är att FaceTime inte existerar på iPhones köpta via officiella återförsäljare i UAE. Detta beror på att FaceTime är blockat i landet generellt. Dock har jag hört flera som lyckas använda det men det handlar om vilket nätverk man har tydligen. Det jag använder funkar det inte på oavsett.

Det här med att det inte ens finns på telefonen var ju dock lite frustrerande att inse. Jag trodde visserligen att FaceTime inte fungerar alls här men nu när jag vet att det faktiskt kan göra det så hade det ju varit trevligt att ha tillgång till.

Innan har jag enbart ringt på Skype men strax innan jul bestämde de sig för att blocka Skype här också. Sen tidigare är även WhatsApp och Messenger calls blockade.

Utöver detta problem så år jag dock otroligt nöjd med min nya telefon! Speciellt kameran är grym!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår spenderade jag eftermiddagen på en brunch tillsammans med Janne, Marie-Louise och Robert. Janne och Marie-Louise flyttade ju hem till Sverige i somras så var väldigt kul att träffa dem igen!

Vi var på Bubbalisious, samma brunch jag var med min syster och hennes sambo på för lite sen. Den vegetariska maten där är som sagt inte den bästa så att betala 480AED (strax över 1000kr) för en alkoholfri brunch är ju knappast värt det. Dock gjorde sällskapet det värt det utan tvekan i detta fall.

Jag skulle jobba evening (18.30-02.00) efteråt så därav fick det bli en alkoholfri brunch. Annars kan man ju ofta motivera priset med antalet drinkar, glas vin, bubbel osv som man hinner med under 4h.

Åkte direkt från brunchen till jobbet och hade sen ett ganska roligt pass. Lite irriterande piloter som vanligt men bra kollegor och en del rolig trafik också.

Nackdelen med evening är såklart sömnen efteråt. det här med att sova länge är ju inte riktigt min grej så fick väl en 5,5h sömn inatt innan jag vaknade runt kl åtta och inte kunde somna om.

Nu frukost och sen en sväng till gymmet. Förhoppningsvis innan alla helglediga vaknat och tagit sig dit!

Likes

Comments

I tisdags kväll körde jag Annette och Monica till Radisson i Abu Dhabi där de checkade in. Längesen jag var där nu men det var precis som vanligt. Saknar dock inte Radisson alls, trivdes så mycket bättre på Marriott och har så många fler bra minnen därifrån.

Sen mötte vi upp Lisa och Josefin på Diablitos där vi som vanligt fick extra bra service av den svensk som jobbar där. Mysig kväll med mycket snack om livet och jobbet här nere.

Igår började en ny jobbcykel och ett alldeles för tidigt morgonpass. Mina nästa fyra off days ska jag verkligen se till att sova för ligger så mycket back på sömnen nu! Efter en power nap när jag kom hem tog jag dock tag i mig själv och gick bort mot en dansskola i JLT (andra sidan motorvägen från Dubai Marina).

Testade en hiphopklass där som jag sett av en slump på Facebook. Hon som höll i klassen var svensk så det underlättade när jag skulle förklara att jag dansat disco och har absolut noll hiphopkänsla i kroppen.

Klassen var kul (även om jag var usel) och hon som höll i den var jättetrevlig, hann prata lite med henne efter också. Blir definitivt fler av hennes klasser framöver. Vem vet, hon kanske lyckas få in lite hiphopkänsla i min discokropp!

Idag på jobbet så hade jag ECT training vilket står för Emergency Continuation Training (tror jag...). Klassrumsträning kan ju vara det tråkigaste som finns men jag lyckades hålla mig vaken i alla fall.

Dagen avslutades med att jag och två av mina singaporianska kollegor skulle ta oss till stand by-tornet som är det gamla tornet på flygplatsen. Det var en utmaning i sig då vi alla irrade runt förvirrat i korridorerna ett bra tag innan vi fick hjälp av en som började undra vad vi var för några.

Nu dröjer det i alla fall ett tag innan jag behöver göra den där delen igen! Tack för det.

Likes

Comments

För exakt ett år sedan lämnade jag kalla Göteborg för att flyga ner till betydligt varmare och soligare Abu Dhabi. Med två fullpackade resväskor plus handbagage gav jag mig iväg på mitt livs äventyr. Jag var egentligen inte speciellt nervös eller orolig, utan såg mest fram emot det även om jag inte riktigt visste vad som väntade.

Det är helt ofattbart att det nu gått ett helt år sen den dagen. Tror aldrig jag upplevt att ett år gått så snabbt som mitt år här men jag har nog heller aldrig upplevt ett så händelserikt år som detta.

Mitt första år i UAE är också, utan tvekan, det bästa i mitt liv hittills. Jag har fått uppleva så otroligt mycket nya saker, på många olika plan, och lärt mig otroligt mycket om andra människor, kulturer och inte minst om mig själv.

Inte en enda gång har jag ångrat mitt beslut att flytta ner hit, inte en enda gång har jag haft hemlängtan.

En av de största fördelarna med att bo här är hur otroligt socialt det är. De flesta här är expats och har alla lämnat sitt sociala nätverk hemma i respektive hemland. Detta gör att alla är väldigt öppna och intresserade av att hitta på saker. Man lär känna nya människor hela tiden och alla umgås med alla.

En annan given fördel är ju vädret. Man inser inte riktigt hur viktig solen verkligen är förrän man upplever kontrasten. Att se solen i princip varje dag gör så otroligt mycket för humöret, allt blir lite lättare. Dessutom gör ju vädret att de lediga dagarna spenderas vid poolen, på en beach club, med ett glas rosé på en uteservering eller bara med en promenad i marinan. Det finns så många möjligheter.

Sen är klart att allt inte är som i en dröm. Hur fantastiskt det än må vara att bo här så finns det ju en annan sida också. Man får lära sig att acceptera att saker tar tid, att logik ofta inte existerar, att långsiktigt tänk är något som ofta verkar väldigt främmande.

Som svensk kan det ibland vara otroligt frustrerande, speciellt i jobbsammanhang. Någonstans får man dock bara acceptera att det är så det är och väga fördelarna mot nackdelarna. Som min instruktör uttryckte det: ”You have one bucket with money and one bucket with shit and when the shit bucket is heavier than the money bucket it’s time to leave”.

Han har en poäng även om det för mig inte är just pengarna som är huvudanledningen till att jag är här.

Det jag har tyckt varit tveklöst det jobbigaste här är de personer jag lärt känna och sen tvingas säga hejdå till. Det är baksidan av det sociala. Vi är alla expats vilket innebär att de flesta av oss bara är här tillfälligt. Jag har lärt känna fantastiska människor för att sedan behöva säga hejdå med vetskapen att vi förmodligen aldrig kommer ses igen. Den delen är svår att vänja sig vid.

Trots detta är det för mig än så länge utan tvekan fördelarna som väger tyngre än nackdelarna och jag hoppas på att kunna stanna ett bra tag till här.

Ser fram emot ytterligare ett år till att börja med och vad det har att erbjuda!

Där stod jag med mina väskor på Landvetter utan att veta vilket fantastiskt år jag hade framför mig!

Likes

Comments

Varje gång jag är på Dubai Mall känner jag samma sak: ”Vad gör jag här?!”. För mycket folk!

Idag körde jag dit för att möta upp Annette och Monica. Bilkö dit, kaos för att komma in i parkeringshuset och sen en evighet för att hitta parkering. Jaja det löste sig tillslut i alla fall.

Vi hittade varandra trots alla människor och kollade på fontänspelet. Sen åt vi middag på en uteservering där vi hann se tre fontänshower till under tiden.

Lite folkmassestrosande i mallet efter det och sen kö för att köra ut från garaget.

Min favoritdel av dagen var utan tvekan det avslutande glaset rosévin som vi avnjöt hemma i min lägenhet. Skönt att bara sitta i lugn och ro och prata efter att ha varit i sorlet på Dubai Mall.

Apropå vin så måste jag nu fixa liquor license för Dubai också. Givetvis gäller inte det jag fixade i Abu Dhabi här. Det hade ju varit för smidigt.

Likes

Comments

Igår runt lunchtid så körde jag till Jumeirah Mina A’Salam, hotellet där Annette och hennes vän Monica befann sig. Annette och jag har inte setts sen hon åkte tillbaka till Sverige i våras så det var otroligt roligt att träffa henne igen!

Joinade dem på stranden som hörde till hotellet och spenderade några timmar i solen där. Så härligt.

På kvällen sen så åt vi middag på AsiaAsia innan jag tyvärr fick avvika för att köra till jobbet för ett övertidspass. Jobbade den udda tiden 21-03 vilket var både bra och dåligt.

Jag slapp jobba i dimma vilket var skönt men jag fick däremot köra hem i dimma vilket ju aldrig är kul. Kom hem 04.15 och idag känner jag mig nästan bakis. Behöver egentligen de där fyra lediga dagarna för att återhämta sig efter en jobbcykel. De två nätterna på slutet tär ganska mycket, speciellt eftersom jag bara lyckas sova 3-4h efter dem.

Ikväll ska jag möts upp Annette och Monica igen. Middag på Dubai Mall och sen ev några drinkar efteråt. Blir nog mysigt! Måste bara vakna till liv innan dess!

Likes

Comments

Efter att ha kollat runt lite här i Dubai så hittade jag en dansskola som hade drop-in på sina vuxenklasser. Passande nog hade de en Contemporaryklass idag klockan 16 för beginners/improvers.

Bestämde mig för att gå dit eftersom det bara var 3,5km bort. Det beslutet ångrade jag dock när jag insåg att hela sträckan var längs en väldigt trafikerad väg så andades in avgaser konstant.

På klassen var vi sen bara 7 personer vilket enligt läraren dock var mycket. Klassen i sig var nästan bara teknik och ganska långsam. Började med improvisation vilket jag avskyr men resten var helt okej.

Lite besviken dock på att det egentligen inte var någon ”dans”. Vill dansa en koreografi gjorts till en låt och verkligen få den där danskänslan jag saknar.

På vägen hem valde jag en annan väg längs marinan så betydligt trevligare.

På onsdag ska jag och en annan svensk tjej här prova på en hiphopklass så får se om det är bättre.

Likes

Comments

Vi spenderar ganska mycket tid på jobbet med att diskutera eventuella resmål. Alla har vi lite olika prioriteringar. För exempelvis amerikanerna och sydafrikanerna så är Europa perfekt då de plötsligt är betydligt närmre de länderna. För mig som svensk så är såklart Europa ganska ointressant och jag vill istället söderut.

Nu är i alla fall äntligen första resan bokad! Seychellerna i slutet av februari tillsammans med Crystal och Heather. Vi åker när jag och Crystal är på våra off days så blir fyra dagar där.

Likes

Comments

Fick av en händelse veta att Sverige skulle möta Danmark i en vänskapsmatch i Abu Dhabi. Såg nämligen att en svensk pilot som flyger här nere la ut på Facebook när de mötte Estland tidigare i veckan. Givetvis är detta inte kommunicerat någonstans här. Går man in på arenans hemsida står det inte med alls.

Skulle tyvärr jobba natt igår men tänkte att jag åtminstone kunde se första halvlek. Körde dit och irrade runt ett tag innan jag kom till rätt parkering. Väl där pratade jag först med ett kinesiskt par (hur de fått höra om matchen har jag ingen aning om) och sen hittade jag en svensk och hans engelsktalande (kunde inte placera dialekten) vän och hängde på dem.

Biljetterna såldes sedan vid ett litet bord utanför arenan. Ungefär som när man var liten och gjorde sitt egna lilla stånd för att sälja något.

Vi satte oss på den svenska läktaren och det är nog första gången jag ser så många svenskar på samma ställe i Abu Dhabi. Kul att höra så mycket svenska!

För övrigt var läktaren tom. Det var den svenska sidan och sen den danska men inget mer.

Kul att se lite fotboll och kul att få en dos av svenska. Träffade en annan svensk från area där också. Sen lagom tills jag var tvungen att åka så dök den svenska piloten upp så jag kunde få uppdatering på jobbet sen att Sverige hade vunnit.

Tur med tanke på att jag inte hann byta om så åkte till jobbet i min Sverigetröja.

Likes

Comments