Hej fina! Idag stod tvätt på schemat och det verkar ha gått vilt till i tvättstugan. Sköljmedel på golvet när jag kom dit för att lägga in tvätten i torktumlaren. Behöver jag ens nämna att jag vill ha en egen liten tvättmaskin i lägenheten?

På tal om att kanske ha gått lite vilt till så åkte jag, mamma, mormor och mina två småsyrror till Ullared i september förra året. Och nu i sommar, alltså närmre ett år senare, berättade mamma och äldsta lill-syrran att de tycker att jag och minsta var lite... crazy där inne.

Gillar barn generellt och tycker jag har ett bra sätt att vara med barn, gillar att hitta på saker spontant så kanske därför inte alla föräldrar är på samma plan som mig när det kommer till att göra saker med barn dock. Ny Ullared-tripp är i alla fall inplanerad och som det ser ut i nuläget åker vi dit igen den 4 september!

Låt oss tagga ;p

Min favorit-avdelning i varuhuset, hajar ni varför?

Sportbaren!

Och så en lunch-bild :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni haft en bra helg. Min hade kunnat vara värre men tyvärr har jag åkt på värk från helvete gånger två. I fredags hade jag tillfälligt problem med magen, ont gjorde det men varade bara en stund tack och lov. Idag är det mensvärk, kan knappt beskriva med ord hur jobbig den är. Ni som vet, ni vet och det är icke någon rolig historia.

Har tyvärr inga värktabletter hemma heller, eller ja om det nu skulle ligga någon här någonstans hade det varit som en skänk från ovan men är ganska säker på att det inte gör det :(

Nu blir det nog en film och kanske lite snacks, har man mensfår man ;-)

Likes

Comments

I skrivande stund är jag på väg till möte. Kepsen jag köpte på H&M när jag var i Karlskrona för ett tag sen har åkt på. Mitt hår är inte det vackraste så det har jag tänkt tvätta ikväll. Med mig i väskan som för övrigt är proppad med saker har jag en Nocco-tropical. Tyvärr inte sponsrad but I wish ;-)

Me, myself & I

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Upplever att denna vecka gått lika fort som alla andra veckor haha, nu är den visserligen inte slut än men torsdag idag ju och för mig väntar möte om en stund. 

Här kommer lite bilder från veckan hittills!


Vattentornet i Ronneby / jag med någon snedvriden armpose / Dalle som äter favoritmaten sallad / två bilder som egentligen är samma men med olika redigering och min middag igår.

Likes

Comments

Flugorna i lägenheten är många. De har flugit runt säkert tjugo stycken överallt, i alla skrymslen och vrån, i några dagar nu men trots att de är många och överallt har tårarna som runnit under kvällen varit fler. I tankarna snurrar möten med människor som försvunnit lika snabbt som de kommit och funderingar kring lägenheten. Den är liten och ligger på bottenvåning i ett samhälle med ett gäng butiker och pizzerior. Och så några tusen invånare, däribland jag, en ensam jäkel i slutet av tonåren.

Funderar på hur det hade varit om mitt liv var annorlunda, ett liv med större och mer väl inredd lägenhet, ett jobb med fast lön och kanske sambo och bil. Något som för många är vardagsmat är något jag kan dagdrömma om.

Jag förstår ju att det inte är lätt jämt med någorlunda rymligt boende, ett jobb att sköta jämt och ständigt, någon att dela tillvaron med och fordon som kostar. Men å andra sidan är ju inte det här livet så jäkla roligt heller, ibland, visst, men för sällan. Jag vet att mitt liv är få förunnat med tanke på hur många som svälter och inte har tak över huvudet, eller de som har tak över huvudet men lever i ständigt förtryck.

Samtidigt som jag många gånger fruktat döden kan jag ibland känna nån slags längtan efter den... för inte finns det väl några känslor i graven?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej fina! Hoppas det är bra med er och att ni har en fin dag. I förmiddags åkte jag och handlade en del med mamma på Maxi i Ronneby. En inte allt för lång stund efter att jag kommit hem fick jag ett skojigt litet paket inskickat genom brevinkastet.

I paketet låg en topp till tuttarna! Jag funderade på om jag skulle ha x eller x (x är istället för de vanliga storlekarna då jag inte vill riskera att folk börjar jämföra hit och dit, tycker bara sånt är onödigt så därför håller jag storlekar för mig själv, i alla fall i det här inlägget.

Känner hur som helst att jag skulle tagit den större av de storlekarna jag funderade mellan då tuttarna hoppat ut lite i denna, men annars är den jättefin tycker jag! Funderar på att beställa en till likadan fast i den andra storleken och även en vit, fanns i svart och vitt på Fyndiq som jag beställde den ifrån. Det här är inget samarbete med Fyndiq.

Däremot har jag lagt in reklamlänkar nedan (det innebär att jag, utan att ha någon personlig kontakt med Fyndiq, lägger in länkar till toppen för de som kanske själva vill beställa).


Likes

Comments

Jag vill inte vara den som hasplar ur mig att det är fel för jag tycker inte att det är fel att ha sex som 13-14 åring om man känner sig redo för det. Vad som däremot bekymrar mig är tjejer som är i början av sina tonår alltså 13 år eller något äldre som är kaxiga i den grad att de kränker och faktiskt verkar tro att deras liv rimligen kan relateras till någon som flera år äldre.

Skriver det här då det för att tag sedan var en tjej som skrev till mig och kränkte mig pga jag är kraftig, samtidigt som hon i samma veva nämnde att ''hon får ligga så mycket mer än mig''. Hon berättade också att hon är 13 år...

Vad som bekymrar mig är inte det faktum att hon har sex, även om jag kan tycka att det är i yngsta laget (förmodligen för att jag never been there själv, alltså att jag inte själv hade sex som så ung och därför har den uppfattningen jag har). Vad som bekymrar mig är att hon hux flux kränker och samtidigt väldigt taskigt och kaxigt jämför henne själv med någon som är flera år äldre...

Vill inte få det att verka som att jag höjer mig till skyarna och ''ser ner'' på någon som är yngre än mig men samtidigt känner jag att jag på ett vettigt sätt lär sätta ner foten när människor beter sig illa/kränker. Oavsett ålder...

I det här inlägget vill jag mest skriva av mig kring min konversation med henne som jag hade för ett tag sen då jag känner att en 13-åring och en 19-åring inte är på samma plan i livet, självklart kan en ung tonåring och en äldre tonåring ha en del gemensamt och som skrivet så vill jag inte döma någon men hur ska jag som 19-åring ställa mig till att någon som fortfarande pratar om hur många hon legat med i samband med att hon kränker?

Jag önskar att jag kunde förbi se det faktum att hon kränker OCH att hon har sex men när hon drar ''jag har mycket mer sex än dig'' som en kränkning för att förolämpa mig blir det att jag slår ihop de två faktorerna liksom...,hur ställer jag mig till det på lämpligast sätt?

Här nedan kan ni anonymt svara på hur ni ser på att väldigt unga (icke byx-myndiga) har sex:

Som sagt, jag dömer inte någon som har sex och är väldigt ung, känner personen sig redo är personen förhoppningsvis det. Jag skrev det här inlägget då jag ville skriva av mig + är genuint nyfiken på vad ni tycker!

Likes

Comments

Hej kärare läsare! Hur är det? Med mig är det väl inte jättebra, men har mått sämre också för den delen så ska väl inte klaga. Kvällen igår blev väl inte riktigt som jag kanske förväntat mig om jag skriver så, hade myskväll i planerna, slutade med tjafs och att jag blev blockad (x 2).

Vissa verkar ha svårt att liksom hantera mitt hetsiga humör och min uppriktighet, ''du är så dryg och jobbig'' tycker ju vissa, ''du tjafsar i onödan''. Visst fan kan jag köpa att jag är dryg och jobbig, och konstig (kör ju liksom med referensen a normal life is boring som är en line i en Eminem-låt), men att det skulle vara onödigt tjafsande när jag hetsar och i fråga sätter? Alltså nej, inte riktigt.

Har någon sagt en sak till mig vill jag att personen hör av sig om den ändrat sig, gör den inte det tycker jag det är ganska rimligt av mig att fråga varför inte personen hör av sig, men att jag tycker det är skumt och jobbigt att folk inte håller sina ord verkar tydligen vara ett problem? Är väl snarare människorna som inte förstår betydelsen av att höra av sig och berätta att det inte blir som sagt som problemet är hos, påpekade också att jag må vara dryg och hetsig, MEN att jag blir så när personer inte hör av sig när de sagt och som dessutom tycker det är fel (!?) att i fråga sätta detta... men då blev jag liksom blockad.

Fick även en till block av en annan som verkar ha svårt att klara av min bitterhet, jo visst är jag bitter, men det bör folk ta med en nypa salt. Jag är ingen elak människa (tänker elaka saker om folk, JA, men håller de oftast inom mig, så nej menar inget illa med det jag skriver) MEN jag blir bitter av att bli, ja, låt oss säga bort-prioriterad utan att få veta varför liksom... är det så konstigt att man blir lite vass då när man hela tiden får dras med oärliga människor? Nja, kanske inte, va?


Likes

Comments