Det bara small till så var hösten här. Det är grått och kallt och klockan sex på morgonen är det fortfarande kolsvart ute. Men jag gillar det, allt förutom kylan. Det är mysigt och jag kan äntligen börja tända ljus i hela lägenheten utan att det blir för varmt.

Jag kom att tänka på vad fort tiden går - jag låg ju nyss ute på gräsmattan i bikini och höll på att svettas ihjäl, och nu ska de stickade tröjorna och halsdukarna fram.

På tal om att tiden går fort så har jag redan klarat av delkurs 1 i skolan och har nu gått in på delkurs 2. Full fart, så att säga. Men det är fantastiskt kul som tur är - även om jag ibland varit frustrerad och stressad. Och jag kan väl erkänna att jag vid de situationerna endast haft mig själv att skylla, som Oskar så fint poängterade förra veckan. "Du kanska ska börja prioritera lite bättre. Vad är viktigast, att lämna in skolarbetet i tid eller att bygga färdigt en byrå?" Han är allt klok ibland min Oskar. Men min nya byrå blev fin i alla fall.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fina, fina Grekland. 

I detta underbara land spenderade jag en vecka tillsammans med Oskar & hans familj. 
Jag har sagt det flera gånger och jag står fortfarande fast vid att om jag kunde, så skulle jag bosätta mig utomlands. Allt är så annorlunda - människorna, miljön, maten. Jag älskar det redan när man kliver av planet och slås av den där kvava luften. Till och med lukten är annorlunda. 

Denna vecka har varit helt fantastisk och jag har haft turen att få spendera den med det bästa sällskapet.

Likes

Comments

Oj, vilka veckor det har varit.

Det är först nu jag känner att jag börjar landa. Hinna tänka, planera och rensa upp lite av röran i mitt huvud. Jag har både skrattat och gråtit men viktigast av allt är att jag ännu en gång överträffat mig själv och klivit över den där gränsen man målar upp och aldrig tror att man kommer kliva över. Man vågar så mycket mer än man tror.

Min älskade lillebror har flyttat till Falun och jag har kommit in på högskolan i samma stad, fast på distans. Utbildningen startade med tre obligatoriska dagar på campus, så jag tog tåget dit och bodde hos min bror och hans två vänner i fyra dagar. Det var ju perfekt.

Att kliva in på en ny skola, med helt nya och okända människor i en främmande stad skulle nog de flesta vara nervösa för. För mig innebar det en jävla ångest och jag vet inte hur många gånger jag tvekade och ville sätta mig på tåget hem till tryggheten igen. Jag tror att de som av olika anledningar inte har så bra erfarenheter från sina tidigare skolår, vet vad jag menar. Något som man förknippat med fara och ångest vill man gärna fly ifrån.
Men jag är så glad att jag tog mig dit. Jag har träffat superhärliga människor i alla olika åldrar och från olika delar i Sverige.

Och så mycket som jag gått under de dagarna har jag aldrig någonsin gjort tidigare. Jag skrattar än när jag tänker på det.
Tyvärr så bor min bror ganska långt ifrån både centrum och området där skolan ligger - en promenad på ca 40 minuter. Han hade visat mig vägen till skolan dagen innan och jag trodde att jag hade full koll på läget.

Måndag morgon, med tio minuter kvar till skolstart stod jag mitt ute i ingenstans, med en gps som fått mig att gå runt i cirklar den senaste halvtimmen. Jag var  förbannad, stressad, svettig och fullständigt redo att sätta mig på en parkbänk och börja gråta. Då får jag ett meddelande av en tjej som bor i Falun och som erbjuder sig att hämta mig och skjutsa mig till skolan. Jag visste knappt att det fanns så omtänksamma människor och jag är så tacksam för det.
Och visst var jag vilse. Jag var på andra sidan stan. Med andra ord kan telefonens gps dra åt helvete, bokstavligt talat. Och mitt lokalsinne med.

På torsdagen packade jag väskan för att sätta mig på tåget hem igen, för att väl hemma packa om ännu en gång och på kvällen åka till Arlanda och flyga till Grekland.

Jag måste erkänna att det varit ganska skönt att komma hem igen och spendera större delen av dagarna i den gamla myshörnan i vardagsrummet.


Likes

Comments

Det är konstigt det där, att man varje natt ligger och planerar inför morgonen, för att få en så bra start på dagen som möjligt (och att man tror lika mycket varje gång på att man kommer att följa planen). I mitt fall hade jag tänkt gå upp klockan nio idag, för att i lugn och ro kunna göra mig i ordning, äta frukost och dricka kaffe innan jobbet. I själva verket släpade jag mig ur sängen efter att mitt sista alarm ringt klockan 10.45. Och nä, jag hann inte dricka något kaffe, men jag fick i alla fall i mig en risifrutti. 

Jag slutade jobbet klockan 20.00, gick hem och duschade och nu ligger jag i sängen och dricker kaffe. Har hört att det ska vara lite av en lyx att kunna dricka kaffe hur sent som helst och ändå kunna somna på kvällen. Jag lever ett riktigt lyxliv jag. 

Likes

Comments

Söndag - en dag för vila & avslappning. Eller för ett känslomässigt kaos.
Min hjärna går på högvarv varje söndag, utan att jag egentligen vet varför, men förmodligen för att en ny vecka väntar. Trots att mina veckor ser ganska lika ut (samma rutiner, inga stora förändringar) så ligger lika förbannat stressen och oron och gnager redan när jag vaknar på morgonen. Som tur är så är jag alltid förberedd och jag vet alltid att det går över, att imorgon kommer både tankar & känslor vara återställda till det normala igen.

Mina bästa lösningar på att döva stress & oro är att vara upptagen med något annat, det är alltså ungefär vad min dag har gått ut på - att hela tiden ha något att göra, något som överröstar det jobbiga. Och jag har redan planerat vad nästa drag är när jag håller på att genomföra det första.

Jag och Oskar sov ovanligt länge idag. Jag tror att jag gick upp vid 12.30 och startade då genast mina anti-stress & oro aktiviteter: Städa, dammsuga, diska, duscha (riktigt jävla länge) och läsa bok. Jag beställde hem ett par böcker för några veckor sedan och en av dem var "Rövardotter" av Jackie Ferm. Jag sparade den boken till sist för att jag var tveksam till om den var värd att läsa. Och så fel man kan ha. Den är helt fantastisk och väldigt sorglig, så nu i slutändan är jag glad att jag sparade på den. 

Likes

Comments