Jag fick en riktig långhelg med ledighet både i fredags och i morgon. Det är skönt tycker jag, efter en vecka med så många nya intryck så kan det vara behövligt för huvudet att återhämta sig lite. Jag har haft en bra helg, har tagit det lugnt och ägnat tiden åt sådant jag gillar att göra.

Jag började min morgon med frukost - en liten lyxigare variant än jag är van vid; mammas äppelpaj. Godaste som finns. Resten av dagen ska jag ägna åt lite nödvändigare saker som att handla, plugga och fixa matlådor inför veckan. Och att mysa med min kära pojkvän, det är också viktigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En favoritklänning, från Nelly

För bara några veckor sedan gick jag klädd i klänningar och shorts, idag fick halsduken komma till användning, det vänder fort. Och på tal om fort - min första vecka på universitetet är avklarad och idag tog jag helg. Det går verkligen undan och det är mycket att plugga, men det är kul och jag trivs så bra på Karlstads universitet och med mina kurskamrater. Det var ett bra val.

Jag ligger nedbäddad under en filt i soffan och har tagit en liten paus från läsandet, ska läsa något kapitel till innan jag går och lägger mig. Det har blivit lite slarvigt med sömnen under veckan så jag har några timmar att ta igen och det ska bli skönt att få sova ut ordentligt imorgon!

Likes

Comments

...och fredag! Min absoluta favoritdag.
Jag har ägnat förmiddagen åt att läsa och förbereda lite inför nästa veckas föreläsningar och seminarier och så har jag ordnat ett busskort. Det känns bra att vara ute i god tid med viktiga saker, jag brukar liksom göra lite tvärtom annars...

Jag och Oskar har precis varit och handlat hem chips, godis och dricka. Nu ska jag byta om till mjukiskläder, krypa upp i soffan och klockan 8 ska jag se kristallengalan.

Ha en bra helg! 💗

Likes

Comments

Livs levande och i ett stabilt tillstånd klev jag av bussen och knallade hemåt efter första dagen på universitetet.
Och nej, jag satte mig inte på fel buss till fel stad, kom inte för sent, ramlade inte i trapporna eller satte mig i fel sal och ingen tvingade mig att ställa mig på en scen och presentera mig själv. Det gick bra och dessutom verkar mina kurskamrater vara schyssta människor.
Jag tror att det närmaste halvåret kommer bli både roligt och lärorikt och jag är så peppad inför måndag då kursen sätter igång på riktigt.

Jag var hemma igen vid 17-tiden och gick direkt från stationen hem till mamma och hälsade på familjen en liten stund. Nu är jag tillbaka hemma i lägisen hos min Ogga, ska ta en dusch och titta på idol innan läggdags. Det ska bli skönt för jag är sååå trött.

Likes

Comments

Under veckan har jag peppat mig själv så mycket jag bara kunnat inför min nya utmaning: att börja läsa på universitetet!
Jag fick mitt antagningsbesked i måndags och sen dess har jag nog känt alla känslor som går att känna; nervositet, glädje, ångest, hoppfullhet, rädsla och förväntan.

Det är ett stort steg att flera dagar i veckan röra sig bland hundratals andra människor, att börja i en klass och att tala i grupp inför okända ansikten. Det är något av det jobbigaste jag kan utsätta mig för och det är därför det är så viktigt att jag gör det. Det absolut bästa sättet att övervinna sina rädslor är att utsätta sig för dem, men visst är det lättare sagt än gjort.

Och visst är det väl märkligt hur det kan bli - att huvudet får för sig att människor är farliga och att hela kroppen signalerar för flykt vid sociala sammanhang.
För det är så lätt att fly, att bara strunta i och att stanna kvar i sitt trygga hörn där man slipper den där ångesten, hjärtklappningen, osäkerheten och allt som hör till. Jag har flytt så många gånger för att slippa möta rädslan och även om det är skönt för stunden så håller det inte i längden, man kommer ingenstans och rädslan blir starkare ju längre man undviker den.

Jag är glad över att jag har en vilja som är starkare än någonting annat. Jag lägger mig inte platt på marken och ger upp och har jag ett mål så kämpar jag för att uppnå det, trots att jag ofta trillar tillbaka och får börja om från början och trots att det tid. För det får ta tid, jag får känna hopplöshet och jag får misslyckas, huvudsaken är att jag inte ger upp och slutar kämpa.

Och av alla känslor så är glädjen ändå störst. Viktigast. Det ska bli fantastiskt kul att börja läsa igen och det bästa av allt: att få läsa något som intresserar mig och som jag kommer tycka är roligt.

Likes

Comments

Det kändes konstigt att pussa Oskar hejdå klockan sex imorse när han skulle åka till jobbet, jag hade vant mig vid att ha honom hemma om dagarna under hans långa semester. När invanda rutiner bryts och man ska vänja sig efter ett nytt mönster så är de första dagarna lite jobbiga, det skapar en olustkänsla som jag inte riktigt kan förklara.

Under dagen har det regnat och åskat om vartannat och jag har faktiskt inte varit utanför lägenheten alls. Klockan åtta slog jag på tv:n för att se idol som under många år varit ett favoritprogram - och förresten, vad är ett hösttecken om inte idol?

Jag ska göra mig lite te och bläddra fram något sevärt bland tv-kanalerna innan jag ska lägga mig, har ännu inte lyckats vända rätt på dygnet så jag ska försöka att inte vara uppe allt för länge inatt!

Likes

Comments

Italien
Kalifornien
Filippinerna
Maldiverna
Island

Foton från earthpix@instagram 📷

Likes

Comments

Under de senaste två dagarna har jag lagt mina egna tankar och känslor åt sidan och istället levt mig in i Lisbeth Salanders. Boken Män som hatar kvinnor har spelats i mina hörlurar från att jag vaknar till att jag går och lägger mig, igår avslutade jag den och påbörjade Flickan som lekte med elden. Jag har fastnat rejält och dessutom är det ganska skönt att kunna byta ut min egen verklighet och leva mig in i en annan, en påhittad men jävligt bra sådan. Har ni inte läst millennium-serien så gör det, jag lyssnar på bookbeat och uppläsaren är helt fantastisk!

Jag har precis tagit en paus från ljudboken och åkt ut på en runda med Oskar, först till affären och sen till Mcdonalds där vi köpte med mat hem. Nu har vi precis ätit och jag ska koka lite kaffe och ta en varm dusch.

Likes

Comments