innan

Som rubriken lyder så är det 26 (tjugo-sex!) dagar kvar tills jag lämnar Sverige och flyger till Paris. Samtidigt som jag aldrig har känt mig så redo för någonting så oroar jag mig ändå över att behöva prata med ALLA på franska för det är verkligen inte realistiskt. Har knappt sett några andra bloggar som jag följt under tidigare året skriva om just hur svårt det är att förstå allt i början men det kanske är för att de är sjukt begåvade eller så kanske man bara inte erkänner sånt. Det märker man med tiden antar jag.

Här hemma i nutida Sverige så har mina förberedelser varit i gång länge (sen jag först började välja organisation egentligen) men det är nu alla fysiska delar börjar falla på plats. Alla kläder som normalt sett hade varit Back To School är nu To France vilket ger min hjärna en mindre kortslutning. Alla andra saker också, som en ny hårborste (kallas tangle teezers för hårborste? tack till min moder iaf) känns som största lyxen. Annars så har jag börjat arbeta hårt på min listor. Inköpslistor, fixa-listor, packlistor, you name it, jag har en lista för allt. Rena tanken på att jag inom kort kommer bära upp mina resväskor från förrådet för att börja packa gör mig stressad men nu har jag officiellt ett sätt att inte panikstressa varenda dag. Jag har även försökt spendera så mycket tid med vänner som möjligt, thanks to all, även fast det har ösregnat den senaste veckan. Förutom det har jag sovit ganska mycket men det är ingen nyhet.

Nu har jag även börjat komma på presenter till min värdfamilj vilket är en lättnad, även fast de är ganska basic saker. För att nämna några så tänkte jag försöka hitta någon Astrid Lindgren bok på franska till min yngsta värdsyster (hon är 10 år och en av mina 4 värdsystrar) eftersom hon tycker om att läsa. Sen blir det en obligatorisk dalahäst, polkagrisar och osthyvel. Kommer skriva ett inlägg närmare avfärd om min packning även fast det kanske inte är det mest intressanta men det kanske uppskattas av mig själv när jag kommer tillbaka och kan jämföra. 

Vill även säga tack för jag fick betydligt många fler läsare på mitt första inlägg än vad jag hade tänkt, vilket känns über kul och antagligen för att jag har tagit upp den här bloggen till alla jag känner men det är ändå lite upplyftande, plus att det lägger en extra tyngd på mig för att faktiskt fortsätta. Vet fortfarande inte riktigt vad jag håller på med men det kanske förbättras snart. Lägger till en bild på Liam in his natural habitat eftersom han är mitt hjärtegull och en kickspark livsuppdatering. 

Bisous !

Likes

Comments

innan

Här står jag framför er alla. Skämta. Det här är det mest obehagliga jag har gjort bortsett från den där gången jag snorklade i röda havet och simmade vilse. Hur simmar man ens vilse? Det här är det dummaste jag har skrivit men nu kör vi ändå.

Jag heter då Lovisa (kanske märktes innan!), jag är från Skövde som är mellan Vänern och Vättern, jag är 16 år (2001 represent) och jag har fullbordat mitt första år på Humanistiska programmet nu innan sommaren. Jag hade mer tänkt att det här bloggen var till personer som jag redan känner men eftersom jag har spionerat på andras utbytesbloggar i några år nu så är alla välkomna givetvis. Om några av mina fans har frågor så är det bara att ställa på.

För lite planer angående bloggen: det kommer nog till en stor del handla om just mitt utbyte till Frankrike eftersom det är en väldigt stor del av mitt liv men jag ska försöka få fram något annat intressant. Om jag känner mig själv väl så kommer det nog även bli en del inlägg som är pga att jag saknar mina nära & kära men så får det vara. Pessimist för hela slanten. Nu till utbytestaggen!

Vilket land ska du till? 
Frankrike, La France, Frankland

Vilken organisation åker du med?
STS High School

Vart skulle du helst vilja bli placerad?
Det hade varit super kul att få hamna i en storstad generellt (Lille, Toulouse, Nice, Paris) eller på Rivieran men så blev det inte men det känns väldigt bra ändå!

Har du fått familj eller gjort regionsval?
Jag har fått en familj, ja (!!!!). Jag gjorde inget regionsval eftersom jag hellre ville ha den mest optimala familjen. (tänker inte berätta för mycket om familjen på bloggen riktigt än utav respekt för deras privatliv men det kommer antagligen det med!)

Kommer du att åka på något förberedelseläger?
Nej, det blev inte något sånt i år med STS alls. Antagligen p.g.a bristen av anmälda (ouch)

Vad ser du mest fram emot?
Att kunna hålla hela konversationer på franska utan att det är någon stor grej, få upptäcka nya saker, utvecklas och bli en lite bättre och mer härdad person. Just nu är det bara exciting att få träffa min värdfamilj främst dock

Vad fruktar du mest?
Hemlängtan definitivt. Har så många rädslor men när den dagen kommer när jag bara kommer tänka på min säng därhemma och gråta gör lite ont. Det är bara att ta dagen som den kommer

Vill du prova på någon ny sport?
Från vad jag vet om staden jag ska till än så länge så är det att välja mellan sporter på is eller akrobatik vilket inte känns som något för mig alls, men om det kommer upp något annat så skulle det vara kul och jag är öppen för allt!

Vad kommer du sakna mest?
Förutom att kunna prata svenska, få mycket egentid, känna sig helt bekväm, ha någon som förstår en, slippa känslan av att jag har förstört mitt egna liv, mina vänner och min otroliga familj osv så kommer det vara min katt och maten.

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland:
Har helt undvikit att tänka på det här ämnet för det är inte jag som bestämmer vart jag kommer åka under utbytesåret men förutom att spendera mer tid i Paris så skulle Cannes och Rouen vara mysmys

Tror du att det kommer bli ett bra år?
​Jag tror det kommer vara hemskt jobbigt ibland men ja, det hoppas jag verkligen. Varför skulle jag annars åka ens


Om det är några frågor eller stöttande kommentarer i denna hårda ekonomi så är det bara att slänga in dem någonstans eller att mejla om det är någon som föredrar det!

Gros bisous xo

Likes

Comments