View tracker

Jag hatar hur extremt dålig koncentration jag har. Jag hatar paniken som uppstår när jag förstår att jag har tappat koncentrationen igen. När jag förstår att jag måste börja om igen, att jag kommer hamna bak igen. Frustationen jag känner när jag inte kommer någon vart. Veta att jag suttit och stirrat på ett tomt papper i över 20 minuter. Veta att halva lektionen har gått. Snart har jag inte mer tid. Men jag vet att jag behöver så mycket mer tid att starta upp igen, och kunna börja. Paniken växer när jag förstår att jag inte kan arbeta med detta hemma, för det är ett prov. Ett prov som är viktigt, för allt är viktigt i skolan. Detta jag gör nu, det tomma pappret eller kanske ett papper med en liten blomma jag suttit och kladdat ner, ska läraren betygsätta.

Vad ska jag säga till läraren för att läraren ska förstå? Jag kan inte säga att tankarna bara vandrade iväg, eller att jag satt och funderade på något helt annat. Jag kan omöjligt förklara hur mina tankar fastande på något annat, som t ex varför blyertspennor är orangea, eller vad det blir till lunch. Jag kan inte ens förklara för mig själv varför det ofta är nästintill omöjligt att få tankarna samlade. Att tänka ut svaret på uppgiften, som jag egentligen kan. Hur ska jag då kunna förklara för någon annan? Det går bara inte.

Det är så smärtsamt att gå ut ur salen, lämnat in ett prov som inte ens är i närheten av vad jag egentligen kan, veta att läraren kommer betyg sätta det och tänka ”oj, Lovisa har visst inte pluggat så bra” men i själva verket har jag pluggat hur mycket som helst, och kan nästan allt.

Hur ska jag kunna förklara? Hur ska jag kunna få andra människor att förstå vilket helvete det är att ibland kan jag inte ens räkna ut vad 30 + 33 blir? Alla drabbas av ”hjärnsläpp” ibland, men för mig händer det runt 10 gånger om dagen. I olika storlekar. Ibland varar ”hjärnsläppet” bara i några minuter, som för ”normala” människor. Men ibland sitter det kvar flera timmar, eller hela dagen. Det kan vara allt från att jag glömmer vad ett ord heter, ett enkelt litet ord för att bilda en mening. Eller att jag glömmer allt jag lärt mig under en veckas tid inför ett prov.

Jag blir väldigt ofta osäker på vad som sagts i en konversation, och måste därför ibland fråga personen flera gånger för att vara säker på vad som sagts. Just för att jag vet med mig att jag inte alltid lyssnar, fast att jag vill.

Jag försöker så hårt att hålla koncentrationen uppe, jag koncentrerar mig så mycket på att koncentrera mig. Jag måste alltid tänka på att jag ska tänka, att jag absolut inte får sluta lyssna.

Det är ytterst tröttsamt. Därför är jag helt slut efter ett prov, jag skulle seriöst kunna gå och lägga mig så trött jag är.

Vad ska jag göra? Det är nog den frågan jag ställer mig själv mest.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Polotröja från Gina Tricot, köpt förra året men nästan alla affärer har sånna här tröjor.

Vit jeanskjol, även den från Gina Tricot.

Kappa ifrån Vero Moda.

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!
Här kommer ett inlägg med stickade favoriter, alla är från nelly.

Mina favoriter är den blåa stora tröjan, den mörka gråa och halsduken. Men halsduken är lite för dyr för bara en halsduk, enligt mig. Älskar Malene Birgers väskor, ja typ allt hon gör!


Likes

Comments

Hej på er!
Alltså denna veckan... Jag har haft prov i kemi, fysik, matte och i hemkunskap. Så hela veckan har bestått av stress och plugg, eller plugg = stress typ.

Förra veckan hade jag ju prov i bilogi, och gissa vad? Jag fick A!!! yay, känns så bra eftersom jag pluggade extremt mycket.

Har pluggat varenda dag denna veckan, förutom onsdag. Då hade jag en ledig eftermiddag, mamma köpte hem lite fika och vi kollade på en film. (som ni ser på bilden, det är marsipangrodor om ni undrar, min favorit hihi)

I veckan har jag hunnit träna två gånger, förstår inte riktigt hur jag hann med det, men skönt att jag gjorde! I tisdag körde jag ett benpass och i onsdag körde jag ett kondispass. Men vet ni vad? Jack bet sönder mitt gymkort haha)-:

Likes

Comments

outfits

Hej på er!

Idag har jag gjort ett collage med kläder i satin/silkes vilket är supermodernt just nu. Själv är jag dock inte ett jättestort fan av glansiga bomberjackor, men det finns många fina!

Älskar enkelheten i den svarta klänningen, skitsnygg verkligen. Om du ska på något större event, bröllop kanske skulle den silvriga passa perfekt, jättefin!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Idag är det måndag, vilket alltid känns trist. Men idag har jag en hemmamåndag, alltså att jag pluggar hemifrån. På tisdag har vi prov i kemi, på onsdag fysik och på torsdag har jag ett föredrag i svenska.

I helgen var jag och mamma på Center syd och lunchade och kollade i lite butiker. Jag hittade ett par snygga träningstights på H&M för bara 150kr! Behövde verkligen ett par tights med snörning i midjan, så att man kan springa utan att de kasar ner. Senare på kvällen åkte jag till gymmet och körde ett ganska hårt benpass, så skönt när man känner att det verkligen tar!

Igår var jag och mamma ute på långrunda med Jack, sen åkte jag till emporia med Alva. Vi köpte Yoggiboost, mumsigt. Hittade inget men hade ändå jättekul. Efter emporia åkte jag och Alva till gymmet och tränade ben, bröst, armar och mage. Behövligt!

Likes

Comments

  • Bomberjackan är ifrån Primark, köpte den när jag och mamma var i London sist. Älskar den!
  • Enkel vit t-shirt från H&M
  • Svarta tighta jeans från Gina Tricot.
  • Klocka från Ur & Penn

Älskar sånna här outfits! Enkel, bekväm och snygg!

Likes

Comments

Godmorgon!

Något som också är väldigt trendigt nu är kläder i sammet. Först var jag helt emot trenden, men jag har börjat smälta det lite nu. Vissa färger tycker jag är jättefina i sammet, som den blåa klänningen längst upp, superfin! Blått är hur fint som helst i sammet.

Den rosa klänningen skulle inte passa mig som är blond och så ljus i hyn, men ser skitsnygg ut på modellen! Den gråa långärmade klänningen är också väldigt snygg, den verkar så mysig också.

Vad tycker ni om denna trenden?😘

Likes

Comments

Vad tänker ni om jag säger "nationella prov"? Många av er blir säkert stressade, det blir i alla fall jag.
De muntliga nationella har nu dragit igång för oss i årskurs nio, vilket känns sådär. Jag är extremt nervös inför de skriftliga, då jag har så himla dålig koncentrationsförmåga. Jag lyckas väldigt sällan hålla koncentrationen uppe så länge som ett prov varar, och dessa proven är ännu längre... Jag är framförallt nervös inför mattedelen. Matte är verkligen min svaga sida. Vill inte säga att jag är dålig, men tyvärr haha.

Jag vet att proven inte ska spela så stor roll, att det egentligen är som ett vanligt prov som Skolverket ska ha för att se var svenska elever ligger i kunskapskraven. Men ändå känns det som många lärare tar det på större allvar, vilket gör mig supernervös...
Hur känner ni? Hur tar era lärare detta? För jag tror att det spelar stor roll hur läraren reagerar.

Kram på er
Här kommer en bild på mig från London, jag & mamma var där under höstlovet

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Alltså onsdagar är de värsta dagarna, vi har två dubbellektioner. På förmiddagen har vi två so-lektioner efter varandra, vilket är så drygt. Jag kan inte hålla koncentrationen uppe på en och samma sak så länge, inte ens en lektion... Det är kanske bara jag, men alltså jag försvinner i tankarna direkt, har så himla svårt att hålla tankarna samlade länge.

På eftermiddagen har vi två fysik-lektioner efter varandra, 90 minuter med 5 MINUTERS PAUS!! Helt obegripligt hur personen som gjorde schemat tänkte... Tur att vår lärare förstår och ger oss mer paus.

Igår var en så seg dag. Ibland slår min koncentrationsvårighet till extra, och hela dagen är en enda röra. Igår var en sådan dag. Jag hängde inte med på någon lektion, fast att jag försökte. Försökte samla tankarna och läsa texten vi fått av läraren, men det gick inte. Vet inte varför det blir så ibland, eller ganska ofta tyvärr... Har ni några tips hur man "skärper" sig?

Kramis

(en bild på Bella och Jackis från helgen)


Likes

Comments