22 Oktober

Shalom folket! Har äntligen tid att uppdatera er lite om vad som hänt på senaste tiden. Varnar för långt inlägg.
Träningsmässigt har vi hela denna vecka gått igenom zon. Zonoffense och zondefense och jag gillar båda! Det har varit kul att spela denna vecka för vi har fått lite mer flow i allt vi gör, känns skönt.

Kroppen är konstant trött men på grund av att det börjar bli en vana så gör det kanske inte precis liiiika ont som för en månad sen. Är vältränad iallafall!

Annars har veckan varit definitionen av STRESS. Midterms är det värsta jag gjort i hela mitt liv. Har haft ångest för att hinna klart allt, spenderat ungefär all fritid jag haft till att plugga.

Idag lördag scrimma vi först inom laget och sedan fick vi ledigt resten av dagen, wiioo! Jag och Kia åkte till Lufkin som är en stad nära Nac och där har dom ett mall och fler ställen att äta på. Lite mer att göra där helt enkelt. Vi köpte lite grejer vi behövde och sen åt vi på Cheddar's. Så sjukt god mat! Deras spenat dipp (bilden) va det godaste jag ätit på väääldigt länge. All mat som vi beställde in va verkligen rekordgod. Dit ska jag ta alla er som kommer och hälsar på. Lufkin har dessutom Five Guys, måste dit fler gånger helt enkelt.

Nu är klockan 21.00 och jag ligger redan i sängen, på grund av helt slut. Saknar er <KRAM3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 59 readers

Likes

Comments

16 Oktober

Har absolut ingen tid denna vecka till att blogga. Är jag jätte produktiv och har lite flyt kanske jag hinner uppdatera er onsdag eller torsdag.... Jag mår bra men saknar som vanligt er! Jättemycket faktiskt, speciellt denna helg när det var familjehelg. En liten del av mig hoppades på att mamma och pappa helt plötsligt skulle dyka upp och överraska, det hände såklart inte! NO HARD FEELINGS MAMMA OCH PAPPA.

Kika in här torsdag eller fredag, ska ge er en megastor uppdatering och många bilder! <KRAM3

  • 181 readers

Likes

Comments

10 Oktober

Hejhej hallå! Nu är måndagen snart över. Idag har jag gått i skolan, tränat basket och haft gym. Just nu 17.41 sitter jag i study hall och har matte tutoring om 19 minuter. Tips till er som pluggar på college eller någon annanstans där man kan få hjälp, skaffa en tutor! Hjälper mig så mycket.

Lite uppdatering om förra veckan behövs ärligt talat inte då det mest rullade på som vanligt och det var inget speciellt som stack ut eller hände. Hade inga sociologi lektioner heller så ingen kulturkrock förra veckan. Idag däremot var vår lärare tillbaka från sin studieresa i Yellowstone. Sociologin gör verkligen mycket för mina dagar, sitter nästan med öppen mun och gapar, så intressant är det! Idag gick vi igenom det faktum att samhället accepterar "inequality amongst people" vad det än gäller. Hur man föds in i dessa lager av olika sociala status och det var verkligen kul att lära sig om det. Vår lärare tog faktiskt upp Sverige som ett exempel där vårt samhälle försöker jämna ut klass och könsskillnader mer än vad USA gör. Vårt lilla land har tydligen kommit ganska långt i frågor som jämlikhet mellan könen OM man jämför med andra länder i världen. Gav mig lite perspektiv på saker, det är väldigt många i min klass som fortfarande vill gifta sig rikt, strunta i sin utbildning och går iprincip på college för att träffa den rätta för att sedan bli hemmafru. Jag vet det är lite sad....Ska försöka påverka och uppmuntra till att gå sin egen väg!

Annars så saknar jag mamma väldigt mycket! Pappa är också saknad men ni som känner mig vet ju att jag hatar att vara ifrån mamma och gråter iprincip varje gång vi säger hejdå. Pappa och jag gråter iof ganska mycket vi med men det är för att vi är överblödiga... Ibland gråter vi helt utan anledning eller så sympatigråter vi hehe. Längtar iallafall väldigt mycket tills mamma, Carl, Ida, Pia och Anders kommer! COUNTDOWN is real! Ska bli så kul att visa dem hur jag har det och hur vi tränar. 

När jag är här så har jag märkt hur stolt jag är över er där hemma. Låter kanske smörigt och töntigt men älskar att skryta om er alla. Familj och vänner, ni är bäst! Until next time, <KRAM3

Likes

Comments

9 Oktober

Halloj! Tiden går så fort och jag har så mycket att göra hela tiden. Ska försöka ta mig tid att blogga i veckan men just nu är det lite mycket med basket och skola..

Jag mår bra men saknar er där hemma!

  • 335 readers

Likes

Comments

5 Oktober

Shalom! Igår var en tuff dag, men det har jag glömt bort efter detta inlägg. Idag var vi träningslediga vilket jag verkligen behövde. Har fått så mycket gjort idag. Skola, sen green screen filmning med marketing människorna inför matcher och sedan Study hall. Där satt jag sex timmar!!! Mitt huvud är mos, men så skönt när allt är gjort.

Idag hade vi som sagt en liten filmdag med marketing människorna här. Det var ganska kul och blir spännande att se hur det blir! Vi filmade lite olika saker för olika tillfällen. Jul, alla hjärtans dag, pausunderhållning och straffkast klipp! Allt kommer visas under matcherna.

Nu är klockan 21.07 och jag ligger redan i sängen och ska snart sova. Fungerar ej utan sömn nu, kanske blrjar bli gammal?! GODNATT ELLER GODMORGON PÅ ER <KRAM3

  • 433 readers

Likes

Comments

3 Oktober

It's October 3rd som dom säger i Mean Girls, bästa filmen i mannaminne för er som inte sett den! SEVÄRD! Det finns dagar då jag verkligen vill ta mig tid att blogga och berätta för er vad som händer på andra sidan atlanten. Försöker, men kan verkligen inte lova framöver att jag kan uppdatera er varje dag. Har så mycket plugg hela tiden då vi har läxor som när man var liten varje dag. Skojar inte när jag säger att jag varje kväll har uppgifter som måste göras och lämnas in, puuh!

​Så idag hade vi vår första officiella träning, jag börjar bli så frustrerad på att det varannan träning går som jag vill och varannan inte. Vill bara komma in i ett bra flow där man bara kan slappna av och köra. Förhoppningsvis kommer det längre fram, fortfarande väldigt mycket nytt och saker som skiljer sig från svensk basket som jag är van vid. 

I söndags gjorde jag svenska pannkakor! Riley och Stevi fick smaka och dom gillade det. Fick Sverige abstinensen att lugna sig lite. Kia danska tjejen som också är här berättade att dom har exakt samma recept på deras pannkakor men att dom också har i en skvätt öl?! Det ska tydligen göra dom ännu frasigare, så det kan ni ju testa där hemma. Frasiga pannkisar är ju mums. Ett annat tips, jag såg dokumentären om Lance Armstrong i helgen. SÅ BRA VAR DEN. Ni måste se, sjuk han är asså.  

Nä, nu ska ta mina piller för att sen kunna sova, pray for me att jag får 8 timmar inatt. <KRAM BÄSTA NI3


Likes

Comments

1 Oktober

Tiden bara rinner iväg och det är redan oktober! Har inte haft tid att blogga i veckan då jag haft mycket med skola och träning. Nu är det helg och jag har äntligen tid!

Denna vecka har varit sista veckan med konditionsträning, så otroligt skönt att det är över. Inga mer konditionspass 6 på morgonen. Nu på måndag har vi vår första officiella träning för säsongen och reglerna för träningstider från NCAA är annorlunda. Nu blir det basket varje dag och längre träningar. Längtar jättemycket tills matcherna kommer igång också, känns mer motiverat att träna för match. Ska bli så kul!

Börjar komma in i allting mer och mer här borta och nu efter att det gått ett tag så börjar man också känna sig hemma. Att ha rutiner är så skönt!

Problem med sömnen har jag fortfarande, snart vet jag inte vad jag ska göra längre. Är trött hela tiden, svullen och röd i ögonen. Folk till och med påpekar varje dag att jag ser trött ut. Försöker sminka över men gör inte ett jättebra jobb hehe. Övrig info till er som läser är att jag har kommit in i en period där jag känner ett ha begär över så mycket saker. Har ingen motståndskraft. Vill köpa skor, kläder och jackor. Vill köpa mat, godis och prylar. Har lämnat plånkan hemma varje dag för att inte spendera. #tipsfråncoachen
Igår var jag btw hundvakt åt Ross, hennes hund Layla är så gullig. Så mysvänlig, perfekt när man vill gosa!

Nu ska jag gå upp ur sängen och putsa upp mig, ser ut som sju svåra år. <KRAM3

  • 541 readers

Likes

Comments

​26 September

Hallojj! Dagen har varit en känslomässig bergodalbana. Okej, låt mig först berätta att jag har extremt lätt för att börja gråta om jag väl känner något. Gråter lätt av lycka och glädje, gråter lätt när jag är arg och ledsen. Inte för att jag grät idag utan anledning men jag har helt enkelt svårt att hålla vissa känslor inne. Har känslorna på utsidan. Idag på sociologin prata vi om "socialization", vårt sätt att leva påverkar oss, samhället, människorna omkring osv. Så efter en kort stund ställde vår lärare frågan till klassen, "Håller ni med om att det är rätt att slå sitt barn för att disciplinera denna?" av cirkus 28 elever var vi 5 som inte höll med.

En diskussion startades självklart, otroligt många tyckte det var det ända sättet att få barn att lyssna. Det skulle vara för att det älskar sitt barn, det ska förstå vem som bestämmer och respektera sina föräldrar. Detta var några av argumenten. Jag blev så ledsen och upprörd. Fullständigt koka gjorde jag. Skaka på rösten när jag försökte argumentera för varför det är fel, varför jag anser att det skadar barnet mer än det hjälper. Det finns andra sätt för människor att få respekt från sina barn. Det finns sätt som kräver mer tålamod kanske men tycker absolut inte att man kan ta "the easyway out" när det gäller detta. Tillslut började jag gråta. Fick höra så hemska historier och dessutom kändes det så himla förgäves då många var så bestämda, fick inte riktigt någon respons och ingen verkade förstå hur jag tänkte. Många ville kontrollera barnet genom våld men enligt mig har man ju ingen kontroll alls om man tar till våld. Puuuh, blev trött, grät dessutom flera gånger under dagen när jag fick höra mina lagkompisar berätta historier om deras uppväxt med "spanking" av olika slag. Mitt hjärta gjorde så ont, tyckte så synd om dom.

Jag har iallafall förstått idag hur vanligt det är här, kulturkrock x100. Nästan alla har varit med om detta här och känns dessutom tacksamma för det. Alltså inget som någon rynkar pannan över. Hade aldrig kunnat se mina föräldrar i ögonen igen ifall dom slog mig. Är väldigt glad över att jag aldrig behövt vara med om något liknande, när det gäller detta är jag glad att vi har de normer och den kultur vi har gällande detta. Det handlar också så mycket om vad som är rätt och fel. Är helt emot våld och tycker inte att det finns något alls som rättfärdigar det. Har människor i min närhet som själva varit med om att få smisk, grät för dem idag. Det förstör människor på vissa nivåer. Det är hemskt. 

Alla ni där hemma, ta hand om er. KÄRLEK ÖVERVINNER ALLT!


Likes

Comments

25 September

HEJ! Helgen har varit bra, inte kunnat sova så mycket som jag velat men jag har ändå sovit mer än vad jag gjort under veckan. Under fredagkvällen var jag Kia och Dani hemma hos mig och baka kakor. Efter att dom gått titta jag en film och gick och la mig.

Vaknade lördag, pluggade och gick sedan för att kolla på en vollyboll match. Har verkligen börjat tycka vollyboll är kul, speciellt kul när vi vinner! Efter det gick jag och handla (hitta civil war popcorn!!!) för att sedan kolla fotbollsmatchen, den vann vi också. Gick som vanligt i halvtid... matcherna är så långa och jag orkar verkligen inte sitta i fyra timmar när det dessutom är så varmt. Svett so hard.

Idag söndag har jag städat och lagat mat här hemma och sen gick jag till study hall. Det regnade sjukt mycket idag, verkligen öste ner. Det forsa längs gatorna och höll på att stanna hemma. Satte på mig stövlarna och tog fram en Ikeapåse som jag drog över huvudet. Funka jättebra!

Nä nu är det dags för sängen, ska bara borsta tänderna! DET ÄR JÄTTEVIKTIGT FOLKET! <NATTI3

  • 684 readers

Likes

Comments

22 September

Morsning korsning! Börjar få slut på hälsningsfraser, vill alltid öppna med något skojjigt. Idag har det hänt massa. Dagen började vid 8 med en morgonträning. Jag tyckte det var sjukt jobbigt, vet inte om det är för att jag är extremt trött eller om det bara var en jobbig träning. Tabletten funkade inte igårnatt så nu har jag äntligen fått melatonin så jag hoppas det funkar inatt. Efter träningen fick jag skynda mig till skolan och haed två lektioner innan jag fick gå hem och laga lunch.

Idag hade vi en lite annorlunda träning på eftermiddag och vi fick göra en militärövning utomhus. Jag är höjdrädd. Sjukt höjdrädd är jag och vi skulle hänga oss över en lina upp och ner, åla oss över ett litet stup om jag ska försöka förklara. Var så nervös men det gick bra och jag tittade inte ner en endaste gång.

Hem och duscha och sedan var vi bjudna på en Fish Fry av vår tränares grannar som dessutom är stora fans. Dom hade fiskat catfish och sedan tillagat den själva. Det var gott tyckte jag.

Nu är jag hemma igen och ska plugga lite till innan mattteprovet imorgon, är sjukt nervös. Hoppas verkligen det går bra. Matte är lagom svårt på svenska och jag kan inte riktigt alla begrepp på engelska ännu. Håll tummarna för mig! <TA HAND OM ER3

Likes

Comments