Header

Postad i: Kläder/trender, Looks/Outfits, Vardag

Byxorna kommer från Samsoe Samsoe

Blusen kommer från Zara

Jackan är ifrån Cotélac // & Plånboken från Marc By Marc Jacobs

När jag köpte denna randiga blus från Zara när jag var uppe i Stockholm, var jag säker, superdundra säker till och med, på att den skulle bäras med uringningen framåt. Det hade jag ju sett en tjej på instagram göra, eller somjag gillar att kalla det "inspogram". Jag la inte ens en tanke på att den skulle bäras på något annat sätt, trots att den på galgen hängde med den andra sidan utåt. Jag provade den så som jag tänker att den skulle sitta och när jag kände att den satt som en smäck, köpte jag den. Det var inte förs än jag visade den för min kompis senare på dagen, efter att jag hade gått runt i den en hel dag, som hon sa att hon härromdan hade sett den på Zara hemsida och den då inte alls var åt det hållet som jag hade tänkt och mycket riktigt, lappen som egentligen ska vara där bak, var mitt under hakan på mig. Jag brydde mig dock inte, inte mer än att jag fick ett gott skratt över hur jag hade kunna trissat det helt. "Nu har jag ju fått två tröjor i en" sa jag! Idag bar jag dock blusen för en gång skull åt rätt håll. Ingen lapp i ansiktet nu inte.

#nouwoutfit

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Tips, Inspiration, Listor


När det är sommar är det lätt att man tappar inspirationen, att man glömmer bort alla planer och ideér man hade innan man gick på ledighet, vilket är konstigt då vi just på sommaren egentligen har all tid världen att bli inspirerade på. Skyll det på att det är skönt att bara ligga på stranden och sola sig eller att hjärnan har gått på ledighet, jag är säker på att både ursäkterna fungerar, men om du är som mig och ändå vill få lite extra inspiration på sommaren, då är dessa tips några du borde tänka på!

1. Ta kontakt med tre nya människor varje dag! Det kan räcka med att du går fram och säger hej, så kan du få en hel inspirerande livshistoria serverad direkt till dig. Andra människor är faktiskt en av de saker som kan ge oss mest inspiration.

2. 


Rita upp en hel tankekarta med mängder av ord, saker du vill göra, saker du gillar, saker du drömmer om. Se sedan om du hittar något samband mellan vissa ord som kan leda dig till något du själv kan göra. Tillexempel, om du drömmer om att bli journalist och gillar kläder, då kanske du ska ägna tid i sommar åt att börja skriva modeartiklar, kanske starta en blogg. Eller om du istället har skrivit att du vill testa nya maträtter och drömmer om att bli kock, då kanske du istället ska söka upp några nya recept på internet och ställa dig i köket.

3. 


Bryt dina rutiner. Ibland, eller som jag skulle säga det, väldigt ofta, är det faktiskt våra dagliga vanor som hindrar oss från att bli inspirerade. Vi möts ständigt av samma vanliga mönster och inte konstigt är det då att vi slutligen förlorar inspirationen. Börja istället ta en annan väg när du går din powerwalk, beställ in en annan maträtt när du är på resturang, gå in i de klädaffärer som du annars aldrig går in i, läs en bok som du annars inte skulle läsa. Vem vet, du kanske finner något nytt som till och med känns mer rätt för dig och som kan ge dig ny inspiration.

4. 


Lägg fokus på allting som är runt omkring dig. Människor, samtal, färger, miljöer, byggnader, you name it, helt enkelt! Desto mer intryck du kan ta in, desto större lager kan du få som du kan bli inspirerad av. Skriv ner allting på en lista, gärna för hand och med olika färger för att få hjärnan att bli lite extra intresserad. Välj sedan ut ett par punkter som du tycker är intressante och fundera på vad man kan göra med dem. Tillexempel om du såg en person ha på sig ett par grymt snygga skor och samtidigt hörde någon prata om en rolig serie som går på tv just nu, eller om en vacker plats. Då kanske du antingen ska köpa dig dem där nya skorna, testa att kolla på den serien eller åka iväg till den platsen.

Likes

Comments

Postad i: Mat, Vardag

Precis nere vid vattnet vid Varbergs hamn, står det på sommaren matvagnar och serverar mat dag ut och dag in, i alla fall nästan. Jag som älskar hela den här streetfood grejen, känslan det ger mig av att jag befinner mig i New York och köper med mig något snabbt på lunchen bara eller att det känns mer genuint och personligt, kommer inte kunna låta bli att spendera många lunchar där nere i sommar och idag fick det bli min premiär för i år. Enfalafellrulle med extra hummus fick det bli och jag skojar inte när jag säger att den var fullproppat ut i minsta lilla kant! Den var till och med så stor att varken pappa eller jag orkade äta upp en hel, så ett tips är att dela på en om ni någon gång skulle ta er ner dit. Själv tog jag en dogybag (kunde inte låta bli då det var så gott) så nu har jag lunch imorgon också. Billigt och bra, helt enkelt! Streetfood till all ära, säger jag bara! Så som rubriken också lyder!

Likes

Comments

Postad i: Looks/Outfits, Vardag

Klänningen kommer från Ripe Jeans

Skjortan är ifrån Zara

Sjalen runt handen är från Zara

Sandalerna kommer från Zara

Leendet, it's natural, haha!


Godmorgon alla morgonkex som likt som mig var uppe med tuppen imorse, i alla fall nästan! Åtta vaknade jag. Inte pågrund av att jag var pigg eller för att solen sken in i rummet (persiennerna var väl nerdraga). Istället var det mitt täcke som föll ner på golvet och välte ett glas som jag hade ställt bredvid sängen, tack och lov var det inget i. På det sättet har ni aldrig vaknat va? Haha! Solen skiner än i Varberg och jag funderar på att bege mig ut med stövlar och slitna kläder för att plocka jordgubbar i Vareborg. (där de bästa jordgubbarna växer under sommaren!) Mer somrigt än så kan det väl inte bli.. och så kan man provsmaka lite i smyg samtidigt, så länge man håller munnen borta från röda jordgubbe-fläckar, intesant? ;)

Likes

Comments

Postad i: Tips

Kanske har du likt som mig ne hel drös med örhängen liggandes hemma. Örhängen som du egentligen inte använder, eller som du har haft så länge som du kan minnas. Jag gjorde hål i mina öron när jag var sex och jag kan säga det, att jag har hunnit med att samla på mig en del, minst sagt! Ändå är det alltid nästan jämt och ständigt samma par som jag använder, inte för att jag inte gillar de andra, utan pågrund av en gnutta lathet och smidighet... i all fall var det så tills jag i veckan kom på att jag med mina gamla örhängen kan skapa nya, riktiga statementsmycken, sådana som trendar i modevärlden. Genom att ta mina bas-örhängen, de jag jämt och ständigt använder och sätta på berlocker från de jag hade när jag var liten, har jag som från intet skapat nya coola juveler att hänga i mina öron! Det ni, dagens modetips!


Likes

Comments

Postad i: Resor, Vardag

Cecilia (Alexandras mamma), Alexandra och mamma!

Matchande skor - check!


Nu var det över en vecka sedan som jag satt på båten från Södermalm till Östermalm, med vinden i håret och jackan lätt över axlarna för att inte frysa, men ändå inte helt pådragen så att det fortfarande var möjligt att känna hur den svalkande vinden slog som slag mot kroppen. Det var varmt, men inte nära värmen som är idag. DÅ hade jag långbyxor, men idag går jag runt i sommarklänning. Inte vilken sommarklänning som helst heller, utan en jag hade på en skolavslutning för många, väldigt många, ofattbart många, herrans år sedan. Kan det ha varit 6 år sedan kanske, eller kanske ännu fler? Då var den aningen stor, hängde lite runt brösten och satt definaift inte åt i midjan, men jag var bestämd att det var den jag trots allt skulle ha. Nu däremot sitter den som en smäck! Inte för lång, inte för kort, lagom bred utan alldeles lagom i sin storlek.

Hoppas ni får en bra dag! Kram

Likes

Comments