Header
View tracker

Resor, Tankar, Tävlingar

.

Bilderna ovan kommer från när jag var i London för några år sedan!

En spännande månad väntar framför oss, eller snarare bloggen och med tanke på hur tråkig februari annars är, kan det behövs. Någonting behövs för att pigga upp den nästan blaskigaste, kallaste och gråaste månaden på året och jag har tänkt att göra min del genom att riktigt boosta, både bloggen och mig själv. Jag måste dock erkänna att en stor anledning bakom det hela är en challenge som min bloggportal ju nu anordnar #nouw30daychallenge som går ut på att utveckla bloggandet, vilket aldrig är fel enligt mig. Hur detta ska gå till har jag skrivit lite om nedan, men jobbig som jag är lägger jag även lite ansvar på er. Vad vill ni se, läsa och inspireras av här? Kommentera, så gör vi en riktig boost månad av februari! Ps. Nämnde jag att den som lyckas bäst, vinner en resa till London? Därför borde även ni passa på att vara med!

Ni kan läsa mer om challengen här!

Likes

Comments

View tracker

Q/A


JAG ÖNSKAR: att jag kunde prata franska. Då hade minsann ingen fått tyst på mig, så kanske är det rätt tur att jag inte kan språket, i alla fall för andras skull.

JAG LÄNGTAR: till på lördag när jag ska till Göteborg för shopping med mamma. Jag fick nämligen i födelsedagspresent idag att få gå där en dag där, äta god mat och välja ut vad jag vill för 1000 kr. SÅ roligt!!

JAG ANVÄNDER: aldrig foundation och har aldrig gjort. För att vara ärlig har jag nog inte ens testat det. På grund av alla fläckiga vita tröjor i klädaffärer, har jag fått för mig att det bara skulle kladda ner allting jag har på mig.

JAG SPARAR: just nu 300 kr i månaden, då jag har insett att jag måste börja spara nu om jag ska ha råd att flytta hemifrån om några år. Det är i alla fall bättre med lite i månaden än inget.

JAG LÄSER: endast modetidningar, nästan i alla fall! Jag har nog närmare 50 tidningar staplade överallt i mitt rum, men nästan inga böcker!

JAG VILL: i sommar antingen resa till Venedig, Florence eller Paris.

JAG ÄR: beroende - ja av te. Jag dricker säkert 6 stora koppar per dag och ibland till och med ännu mer. Kan det vara hälsosamt? Snart kommer jag väl få gula tänder eftersom svart te färgar..

JAG TITTAR: på serien "The Carrie diaries" på netflix som är ett måste för oss alla som älskar Sex and the City, New York och mode!

JAG FÖRBRUKAR: säkert 5 planti yoghurt paket i veckan, haha! Jag måste nog vara deras störa konsument, så mycket som jag köper det!

JAG MÅSTE: bli bättre på spanska, annars kommer jag aldrig klara av de nationella proven i det i vår. Fy, det kryper i mig bara jag tänker på det. I fem år har jag läst det i skolan, men jag kan fortfarande knappt presentera mig själv.

JAG LYSSNAR: just nu på låten "Saved" av Khalid. Ett tips om ni vill ha något skönt att lyssna på.

JAG GÖR: just nu fyra saker samtidigt (tror det eller ej). Dels målar jag naglarna, skriver detta inlägg, mumsar på honungsknäcke och halvt läser det senaste numret av ELLE. Man skulle ju kunna tro att jag var Super Women, eller någon, haha!

JAG KAN: hela alfabetet på teckenspråk.. det ni, det är lite unikt. Faktum är att när jag var yngre kunde jag nästan prata teckenspråk då min lärare som hade ett barn som inte kunde tala, alltid försökte lära oss som gick på fritids.

JAG KÖPER: sällan saker, men när jag väl köper något, köper jag en hel del! Därför går min ekonomi ständigt som en berg och dal bana.. en ganska så dålig vana.

JAG HAR: inga strumpor, jag menar det! Varje gång jag ska använda strumpor går jag till mammas garderob och hämtar ett par.

Likes

Comments

View tracker

Vardag, Mat

.


Det är den 22 januari och det var min tur at väckas med sjungande och paket imorse. För första gången sov jag faktiskt när min familj kom in. Är det konstigt om jag alltid ha undrat hur det ska kännas? Till min besvikelse var det ingen större skillnad än att ligga vaken i sängen och vänta. Det var inte så att jag kände mig mer speciell av att vakna av levande ljus och sång, vilket jag på något sett hade föreställt mig pågrund av alla filmer, haha! Av någon anledning känns det inte ens lika speciellt att fylla år längre, inte som när man var liten och man ville att hela världen skulle sjunga för en för att det var ens dag. Förmodligen fattade jag inte då att det inte bara var just "min dag", utan att jag delade den med miljontals andra!Eftersom det var jag som fyllde år, fick jag bestämma vart vi skulle äta lunch och om ni känner mig väl, vet ni att jag älskar brunch. Jag skulle kunna äta bröd, fil, frukt och juicer som varje måltid. Därför bestämde jag att vi skulle åka ner till Kurorten i Apelviken för att äta. Pannkakor, rotfrukter, frallor och sallader var uppdukat i en lång buffé och som alltid när man får ta hur mycket mat man vill, tar man lite för mycket. Lite av allt är ju det bästa! Men ändå hinner man hämta några omgångar, eftersom man hinner sitta lite emellan!Mamma och jag!


Likes

Comments

Inspiration, Looks/Outfits

.


Ibland har jag svårt att urskilja ifall något är snyggt eller inte och ibland jag till och med nästan tycka att något ser så hemskt ut att det till och med blir coolt. Till exempel är glasögonen och byxorna ovan, plagg som jag skulle skratta åt om jag gick förbi dem i en butik, men faktum är att jag sett många snygga streetstyle bilder som bevisar att de också kan vara extremt snygga. Som jag fick lära mig som liten "man ska inte döma något eller någon vid första anblicken"! Det får bli visdomsorden en sådan här lördagkväll när jag är så trött så att ögonen typ går i kors. Sov gott!


Hatten hittar ni här! // Tröjan med volanger hittar ni här! // Skorna med öppen häl hittar ni här! // David Bowie t-shirt hittar ni här! // Axelväska hittar ni här! // Jeans hittar ni här! // Loafers med fransar hittar ni här! // Mobilskal hittar ni här! // Glasögon hittar ni här!

Likes

Comments

Vardag

.


När ni var små, blandade ni också mjölk och vatten och kallade det spökvatten? Om man gjorde det på det dagiset som jag gick på så var man riktigt cool, och om man någon gång dessutom blandade två eller tre sorters läsk med vandra, var man supermega cool. Hur som helst, anledning till att jag tar upp det är för att jag alltid brukade kalla dimma när jag var liten för just spökvatten och dimma var nästan en underdrift för hur det var ute idag när jag gick. Man såg typ tio meter framför sig innan det var helt vitt. Eftersom det var så mycket dimma i luften, blev jag också så våt. Det var som att det hade ösregnat, trots att det inte ens kom en enda droppe regn från himlen.Mammas dunjacka från Fjällräven var det som fick åka på och jag måste erkänna att jag har underskattat dem tidigare. Det måste nog vara en av de skönaste jackorna som finns, som ett täcke ungefär var den. Dock kände jag mig som en riktigt stor bamsebjörn när jag nästan tog upp hela vägen med den på! Jag frös i alla fall inte!


Likes

Comments

View tracker

Looks/Outfits, Vardag, Tankar

.


Stickad Tröja kommer från NygårdsAnna // Pleated Skirt kommer från H&M // Väska kommer från Stella Mc CartneyImorse vaknade jag nog upp på ett av de sämre sätten man kan vakna upp på. En amerikansk, manlig röst sa "Make America great again" på tv;n. Ni kan nog gissa vem det var, för hans namn syns i princip överallt där man kollar idag. Donald Trump.. Jag lever fortfarande med förhoppningen att han bara en dag ska säga att "nja, det här var nog inget för mig" och lämna över sin position till någon annan, för det skulle han typ kunna göra. I jämförelse med alla saker han har sagt, skulle det inte vara så konstigt. Fast det jag nog egentligen tycker är mest sorgligt är att Obama ska avgå. Innan han kom till makten visste jag inte ens riktigt vad en president var, därför är han som en symbol för allt som både har med det och USA att göra! Är det konstigt om man säger att man kommer att sakna honom?

Nej, nu måste jag sluta prata om politik. Det är ju trots allt det enda som har skrivits om och pratats om i ett år nu typ. Istället ska jag nog faktiskt dra mig ner till stan för att köpa något riktigt gott godis. Choklad i mängder är jag så sugen på. Det bästa sättet att inviga helgen på!


Likes

Comments

Inspiration, Kläder/trender


Ett av mina favorit märken just nu är Ganni, trots att jag ibland kan sitta och stirra uhjälp mig på en del av plaggen de gör och fråga mig själv "hur tänkte de där egentligen?". Ibland kan det nästan vara så fult så att det blir snyggt. Att korsa trender och bryta regler, blir en cool grej som definitivt gör dem unika och det är lite det jag gillar. Du kan kolla på ett plagg och säga "antingen är det ett litet barn som har fått göra det där, eller så är det Ganni".

Det är mycket färg och mönster och lite på den price:ie sidan, därför är det inget märke man fyller hela garderober med, men om man är ute efter ett roligt plagg, det där plagget som får din klädsamling att bli något mer personlig och annorlunda, så kan jag tänka mig att Ganni har något att erbjuda. Ni kanske vet vem stilikonen Chiara Ferragni är.. hur som helst är hon proffs på att rocka plagg från detta sprudlande märke. Nedan ser ni 9 av mina favorit plagg därifrån just nu!Blå stickad tröja hittar ni här! // Leopard bomber hittar ni här! // T-shirt hittar ni här! // Grön kjol hittar ni här! // Trosor hittar ni här! // Svart stickad tröja hittar ni här! // Boots hittar ni här! // Spetsbh hittar ni här! // Rosa mössa hittar ni här!

Likes

Comments

Vardag, Skola

.


Godmorgon! Hela veckan har jag gått runt och trott att det är fredag, förmodligen för att förra veckan var så kort, men idag när jag vaknade upp kändes det istället som en onsdag. Vart är logiken i det och hur veckovill får man egentligen vara? Det är i alla fall skönare att tro att det är en onsdag på en fredag än att bli besviken varje morgon över att man inser att det är mycket längre kvar till helg än vad man först trodde. puh.. då undrar man ifall man ändå ska skriva ett brev till regeringen trots allt och be dem införa en extra ledig dag i veckan. Jag hade jublat av glädje!Hur som helst hade jag en riktigt bra dag igår! Inte för att jag brukar ha några speciellt dåliga dagar, men av någon anledning var jag väl på lite extra bara humör. Det kändes lite som att allting flöt på bättre än vanligt, trots att jag hade förberett mig på att jag skulle gråta mig till döds pågrund av visst samhällskunskaps prov i skolan. Dels började morgonen med att jag till min förvåning märkte att statistiken här gick som en endaste rak kurva uppåt, som en svart skidbacke (en sån som jag aldrig skulle åka i) om ni förstår vad jag menar. Det är alltid roligt när man får nya läsare, men extra roligt när man ser att man har blivit veckans blogg hos Lovisa Barkman! Jag tror egentligen det var det som la grunden till att resten av dagen blev så bra! Provet som jag satt och skrev i två timmar i sträck, utan att släppa ögonen från pappret, resulterande ändå i att kännas mer som en lättnad. Jag kunde allt och jag hade fått gjort det! Precis i tid till att jag slutade skolan, kom solen också, vilket gjorde att jag kunde gå ut och springa. Med alla olika samhällsord snurrande i huvudet, behövdes nog det för annars skulle man nog tro att jag hade gått och blivit någon korrekt politiker.

Kan ni gissa vad jag gjorde på kvällen sedan? Svår med tanke på bilderna... men jag rotade fram min gamla ELLE tidningar och satt nog hela kvällen och spanande in dem, samtidigt som jag åt en helt perfekt mango. Precis på dagen mogen och söt!


Ni får ha en trevlig dag!

XX.

Likes

Comments

Inspiration, Önskelista, al lá Lovisa

På senaste tiden har jag fått en riktig hang up för färgen grön, vilket är lite jobbigt då jag i vintras verkligen fastnade för blått och till och med målade mitt nya rum i den färgen. Jag ska inte säga att jag har tröttnat, redan, för det har jag inte, men när jag kollar på bilderna ovan tagna av ELLE, känner jag att grönt hade varit riktig coolt det också. I all alla fall i stora hus och lägenheter med högt i tak och rätt inredning! Sedan som ni ser på bilden har jag fått ett en ny stad som jag vill besöka, nämligen Florence i Italien. Vad jag har hört ska de ha väldigt bra shopping och mycket fina hus!Två webbfavoriter som går lite i samma tema är dessa ovan. Klänningen till vänster är så fantastisk vacker och dessutom på rea. Jag har kollat på den lite fram och tillbaka hela hösten, så jag vet att jag nu borde passa på att köpa den, men samtidigt känner jag också mig själv och jag är ingen stor användare av just klänningar, vilket är synd då jag tycker det är så snyggt. Stolen till höger är också en sådan riktigt läckerbit som jag definitivt hade köpt om jag hade flyttat hemifrån nu... (dvs om jag hade haft råd, vilket inte är så trolig). Jag får jobba hårt nu i två år så kanske så!

Klänningen hittar ni här!

Stolen hittar ni här!

Likes

Comments