Header

Resor

Mamma och pappa under tågresan från Florence till Venedig

Mamma, jag och Nils gjorde precis så som alla andra i Venedig verkade göra - vi ställde oss på en av broarna för att ta en sådan där typsik turistbild. Pappa stod till och med bakom kameran och sa de klassiska orden "1, 2, 3... å leeeeee...." med fördröjning på e.

Bortom de värsta turistgatorna, hitta vi en mysig liten resturang som vi inte kunde låta bli att gå in på av flera anledningar. 1. Vi alla var smått hungriga. 2. Vi behöver komma in i skuggen. 3. Den fina innegården rutiga dukar på borden, såg riktigt mysigt ut!

Vi spenderade säkert en hel timme åt att bara sitta vid vägkanten och kolla på alla båtar som kom och just där vi satt var det en taxistation. Alla som gick av taxibåtarna där såg också ut att vara riktiga sådana där "snobb-människor" om ni förstår vad jag menar. Tjejerna hade massor av botox och deras män gick och bar på all packning (mest märkesväskor) samtidigt som de alla bar pilot-solglasöon, haha!

Hur kommer det sig att husen kan vara så fina, fast de är så slitna? Hemma hade det ju bara sätt skabbigt ut!

Likes

Comments

Looks/Outfits

Kappa kommer från Dixi Coat // Sjalen är från Vogue (är vintage)

Den grå polotröjan kommer från Dagmar // Kjolen är från H&M

Skorna kommer från Footlight

Har ni sett serien "13 reasons why"? Kanske förstår ni då varför jag de senaste kvällarna har suttit uppe allt för sent och spenderat min tid framför datorn allt för länge. Jag blev som besatt av att få reda på vad som skulle hända i serien, så på tre dagar såg jag klart alla 13 avsnitt. Lite besviken blev jag dock på slutet, jag ville få reda på mer! Det är med allt för öppna slut är inte min grej, men ni som har sett den, vad tyckte ni?

#nouwoutift

Likes

Comments

Mat, Recept

B E H Ö V E R

✗ 1 färdig pizza deg

✗ 2 dl yoghurt

✗ 1/4 kruka fint hackad färsk rosmarin

✗ 2 pressade vitlöksklyftor

✗ 500 g tunt skurna skivor färdigkokta rödbetor

✗ 1 tunt skurna skivor bakpotatis

✗ 1 påse pinjenötter

✗ honung

✗ Skal rivet från 1 ekologisk citron

✗ saft från 1 citron

✗ färsk spenat

✗ olivolja

✗ salt & peppar

✗ ev. fetaost


H U R D U G Ö R

1. Sätt på ugnen på 250 °C grill

2. Lägg upp den färdigköpta pizzadegen på ett baklåtspapper

3. Blanda yoghurten tillsammans med vitlöken, rosmarin, salt och peppar

4. Bred ut yoghurtblandningen på pizzadegen

5. Lägg rödbets skivorna och bakpotatis skivorna omlott på pizzan

6. Sätt in i ugnen och låt grädda i ungefär 12 minuter

7. Rosta pinjenötter så att de får en gyllene färg

8. Blanda den färska spenaten med citronsaften, olivolja och salt och peppar

9. Sprid ut det rivna citronskalet på den färdiggräddade pizzan och toppa med pinjenötterna, lite extra rosmarin och eventuellt fetaost.

10. Servera med salladen!

Likes

Comments