Header

Jag är i en hemsk Kulturchock vilket EF varnade om men jag har haft den i nästan två månader vilket inte är normalt!
Allt är så annorlunda, skolan, samhället, religionen, reglerna, maten och massa annat!
!!Ursäkta min pessimism i detta inlägg!!

Skolan har så mycket regler hit och dit så det skulle ta ca 10 st A4 papper att skriva allt!

Samhället är litet och inskränkt.

Religionen är väldigt stor här! Jag och Ulrike är de enda som inte är troende. Vi blev hånade när vi sa att vi trodde på vetenskapen.
Här dyrkar de Gud och Jesus.

Regler är det mycket av här! Jag får bara vara ute till klockan 23 på kvällarna. Om man bryter mot den regeln eller något annat så kan man få utegångsförbud eller få mobilen borttagen.
Jag har en lillebror i familjen som är 4 år, och när han är "naughty" som de säger så får han smisk!! Eller tabasco på tungan vilket jag tycker är väldigt jobbigt att se på..

Maten! Ojoj jag äter chips varje dag här. Min familj "har inte tid" att laga mat så de köper hem mat eller så går vi ut och äter något. Och det är antingen subway eller hamburgare.
Så har nog ätit mer hamburgare under dessa två månader än vad jag har gjort i mitt liv! Men gott är det!

Bilbälte är det ingen som bryr sig om heller, 16 åringarna kör runt som galningar utan bilbälte. Även resten av min värdfamilj åker utan bilbälte, det är bara jag som har det.

Väldigt långt inlägg..och typ inga bilder
Jag är ingen bloggare så är det bara..visar nån random bild jag harKatie (från softball) jag och Ulrike


Väldigt glad då jag precis fått paket med denna kofta från Sverige! (Tack Lasse)


Familjefoton är ett måstehär i USA


Jag och min värdsyster Emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag Lovisa Bergkvist spelar alltså softball! Hur sjukt det än låter så är det sant. Även om vårat lag är sämst och har vunnit cirka en match så har vi kul och kämpar på! Tjejerna i softball laget är riktigt schyssta.


Kan säga att reglerna är väldigt krångliga och att det är en svår sport. Varför det heter softball vet jag inte då bollen är stenhård.. 

De dagar vi har en match så måste alla i laget gå runt i en speciell outfit. Vissa matcher måste vi klä upp oss, vilket innebär kjol och klänning! 

Andra dagar så har vi softball tröjan vi spelar i med jeans och sneakers. 


Fulaste bilden på mig och Ulrike (som är från Tyskland). Vi fick även världens största storlek på kläderna..softballkläder ska sitta tajt! Men med den dieten jag har så kommer de sitta galant om några veckor..

Likes

Comments

Jag har varit här i nästan två månader och jag har inte bloggat något..
Jag ska väl försöka knåpa ihop något ibland. Livet i Nebraska är väldigt annorlunda! Det är platt och det är majs överallt. Kan säga att det är en perfekt beskrivning av Nebraska. Aurora som är samhället jag bor i kan jag beskriva med två ord och det är litet och religiöst!

Vill väl säga att jag lever och jag har det väl ganska bra ändå..familjen är bra :)

Här är fyra fula bilderHur det såg ut från planet när jag kom hit


En av fyra Nebraska tröjor jag har


Vanlig frukost här i staterna


Min biologilärare twittrade detta efter en presentation jag hade om enzymer haha

Likes

Comments

Idag är sista dagen på Camp, sista dagen med massa skräpmat förhoppningsvis! Det har varit väldigt kul här på Camp, men nu ska det bli kul att börja året på riktigt!

Kl 3 på morgonen går det en buss härifrån som tar mig till Bostons flygplats. Därifrån ska jag ta ett flyg till Chicago, och från Chicago ta ett flyg till Dallas i Texas!! (vilket är Usa:s största flygplats!!) och från Dallas ska jag flyga till Grand Island i Nebraska som bara ligger 20 min bort från min värdfamilj!

Det är kväll på Camp nu, så snart är det Dinner och sen är det "Dance" tills alla ska åka med sina bussar till Boston! Nästa gång jag bloggar är jag i mitt nya hem. 
klassfoto! Polk North ✋🐧

Likes

Comments

Igår var jag på min första baseball game någonsin, Vermont Lake Monsters mot Batavia Muckdogs. Det var en ganska rolig upplevelse men det var också väldigt långtråkigt då dom spelade i ca 3 timmar.. Men som sagt det var även roligt, de hade en maskot som åkte runt på en fyrhjuling och massa gott att äta haha.  Kommer gå upp ganska många kilon här känner jag..! Så himla gott med Twizzlers, dom kallar det för röd lakrits här?

Sno-kone med blåbärsmak (smakade dock bara is)

Likes

Comments

Jag är alltså Lovisa Bergkvist som ska spendera ett år i USA i en liten stad i Nebraska som heter Aurora.

Nu har jag varit i USA i en vecka! Dock är jag på ett Camp med ca 800 utbytesstudenter från hela världen i staden Northfield i Vermont. Campet är på ett militäruniversitet här som heter Norwich University.

På lägret har man 4 lektioner (där man lär sig mer om den amerikanska kulturen och språket) varje dag och två aktiviteter (olika sporter, lekar och andra saker som matlagning och board games).

Här är några bilder från dessa dagar.


Jag och Melanie från Österrike


Skolbussen såklart!
Mini ice cream sandwich för 1 dollar


Onion rings var väldigt äckligt haha


Japanerna älskar att ta bilder!

Likes

Comments

Det är nu du lever. Oroa dig inte för det förgångna, oroa dig inte för framtiden. Se och uppskatta det du har nu, du har bara en chans i livet att detta uppleva. Försök att se alla fram- och motgångar som en möjlighet att utvecklas, det är inte bara din globala livsresa, utan även din själsliga. Om ett år kommer du tillbaka som en ny, klokare, yngre och äldre människa som har upplevt en helt annan sida av jorden, skapat nya relationer, upptäckt nya sätt att tänka på och fått en hell of a story i bagaget att berätta. Det finns dock andra personer du måste tänka på som också vill vara med om din resa men som tyvärr sitter på andra sidan jorden och saknar. Dokumentera därför väl, så även dina vänner du lämnat efter dig kan läsa om dina äventyr i ett fjärran Amerika. Take care and have the best time of your life! 

- Love always, 

Likes

Comments