Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Hur härligt är inte vädret?! Njuter verkligen så otroligt mycket av denna värme och sol! Måste också tillägga att tanken av att det dessutom bara är torsdag gör allt tusen gånger bättre!

Hur som helst har dagen spenderats i stan med familjen. Vi traskade runt lite här och var. Tillsist hittade vi ett ställe att äta på och det ska jag säga er var ganska svårt. Inte så konstigt dock med tanken på att alla ställen var helt proppfulla av människor som ville ta tillvara på det underbara vädret precis som vi. Men tillsist hamnade vi i alla fall på en brygga som heter "Strandbryggan", och ligger vid djurgårdsbron. Himla mysigt och trevligt!

Likes

Comments

Solen & värmen är här. Jisses vad jag njuter! Har just nu möblerat om lite här hemma och satt mig i en fåtölj precis vid balkongöppningen. Alldeles underbart! Ska dock strax byta om och packa i ordning lite dansgrejer för att börja röra mig in mot stan och träna. Men till dess ska jag fortsätta njuta av värmen och sukta vidare efter morgondagens ledigheten, samt långhelg!! Ojojoj så skönt det ska bli!

Likes

Comments

Förra måndagen när jag vaknade var jag ganska trött, inte så där farligt trött utan lite lagom trött. Det kändes alltså helt okej att gå upp, så det var vad jag gjorde. Jag gick upp ur sängen och min morgon var precis som vanligt. Jag lagade frukost, bytte om, bortstade tänderna osv.. ni vet, det gamla vanliga. Men sen när jag stog och valde mellan om jag skulle sminka mig eller ej, så fick jag ett litet ryck och kände att, johodåå idag ska det sminkas och till och med dras till med någon litet extra. Så där stog jag i mitt lilla badrum och sminkade mig, och det lilla extra fick bli lite rödare läppar. När jag var klar tog jag mitt pickpack och traskade ner till bussen. Under tiden ringer jag en vän till mig och får då, när jag väl är framme, reda på att vi är lediga från skolan…

Jaa.. lite irriterande måste jag ju säga att det var ändå. Men ni som följer mig på Instagram har troligtvis redan läst om hur detta inte är första gången det här händer. Har på senaste tiden blivit som en liten grej för mig att totalt glömma bort när jag är ledig från skolan. Jättekul faktiskt. Nej men förstår inte riktigt hur det är möjligt. Jag menar även fast jag gillar min skola, så skulle jag ju absolut inte envisas med att åka dit om jag inte behövde. Måste nästan vara så att jag omedvetet finner någon liten spänning till min lille skola (höhö).


Likes

Comments

Jätteroligt med alla olika frågor som ni ställt! Inte lika roligt hur seg jag är på att svara dock, hehe! I vilket fall kommer jag att dela upp frågorna, respektive svaren i olika delar, och just denna innehåller svar på frågor som är dans relaterade! Känner att det blir enklast och mer tydligt för både mig och er!

Vilken dansstil tycker du är roligast?

Svårt! Tror inte jag har en favorit, kan se så olika ut beroende på lärare/koreografi samt beroende på hur jag mår/mitt humör!

När började du dansa?

Dansade konstant när jag var liten, men första gången jag började på en dansskola var när jag var omkring 4år ungefär.

Vad är din dröm med dansen?

Jadu!? Detta är en fråga som jag själv inte har ett vidare bra svar på. Jag vet faktiskt inte exakt vad drömmen med dansen är, men jag vet att det är något jag vill syssla med på ett eller annat vis!

Hur ofta dansar du?

Jag dansar 5 dagar i veckan (ibland mer) och undervisar 1 dag.

Vilka stilar dansar du?

Det varierar då det finns olika stilar inom dem olika dansstilarna, och beroende på vilken lärare jag har. Men oftast dansar jag Jazz, balett, hiphop & klack.

Hur länge har du dansat?

Om jag började när jag var dryga 4år så borde jag vara uppe i omkring 13år nu!

Vad är det bästa med dans?

Att inte behöva prata för att uttrycka sig, och hur det får mig att känna mig.

Hur kommer det sig att du fick dansa bakom the fooo conspiracy på t.ex. fotbollsgalan o.s.v. ? är det de som valde dig? var du nervös innan?

Jag vart tillfrågad och tackade ja tilll att vara med! Absolut, blir alltid lite pirrig innan jag ska ut på scen.

Vilken dansnivå går du?

Jag går just nu i en linje som heter Dansarlinjen steg 4.

Vart dansar du någonstans?

På Base23, men händer också ibland att jag tar workshops eller drop-in klasser på andra dansskolor.

Jag har en liten fråga angående Base23. Det är nämligen så att jag ska söka in till Base i höst och jag undrar om audition är svår och hur en audition ser ut på Base?

Åh vad roligt! Jättesvårt att säga om auditionen kommer vara svår eller ej. Men tidigare år har de vad jag vet anpassat audition efter den nivå/linje man söker till. Troligtvis kommer du tillsammans med ett antal andra elever att få lära dig en koreografi, samt göra lite diagonaler.

Får du betalt när du gör dansjobb med Base23?

Ibland, ibland inte. Beror på vad det är för jobb man gör. Än del är för välgörenhet osv.

Om du inte blir dansare, vad vill du jobba med då?

Svår fråga, vet faktiskt inte. Eller jo.. hade nog velat haft något med musik/film att göra, ev startat ett eget företag.

Vad är det coolaste "danstricket" du kan göra enligt dig?

Oj har verkligen ingen som helst aning. Har nog inget specifikt "danstrick" på det sättet om jag ska vara ärlig haha.

Hur kändes det att dansa i Globen?

Det var helt fantastisk! Finns nog inga ord som kan beskriva den känslan. Var verkligen så otroligt tacksam över att få vara med, och stolt över vad alla åstadkom.

Hur gör du för att lära dig koreografier så bra?

Har faktiskt ingen aning. Jag har av någon anledning haft ganska enkelt för att just ta in koreografi ända sen jag var liten. Alla är olika, men det har alltid fallit ganska naturligt för mig.

Vill du fortsätta dansa i framtiden?

Ja det vill jag.

Likes

Comments

Jag vet jag vet.. det var ett tag sen sist. Det är faktiskt lite komiskt hur det nästan blir som en ondcirkel när man inte har uppdaterat på några dagar (snarare veckor, kanske till och med månader?!). För då tänker man hela tiden "jag gör det sen", men det där "sen" händer ju inte på ett bra tag.

Slut om det.. hej på er! Tänkte att nu när jag ändå sitter här hemma i köket, och gör absolut ingenting, så kan jag ju faktiskt ta tag i att skriva något. Så det är vad jag ska försöka ta och göra nu! 


Likes

Comments

Hej hörrni! Har på senaste sett att det rullat in en del frågor i kommentarsfälten, jättekul! Tänkte därför ha som en frågestund så att ni kan få svar på det ni undrar. Vill också säga att ni mer än gärna får önska saker som ni skulle vilja att jag skrev mer/mindre om! Feel free att ställa era frågor! Kraaam

Likes

Comments

Känner mig så lätt just nu. Helt galet hur jag direkt när det inte finns några tider att passa, eller måsten att göra, känner mig så fri. Är nästan som att jag åkt tillbaka i tiden och går på lågstadiet igen. Känner mig liksom helt tyngdlös. Ni vet så som man gör på sommaren när man ligger och flyter med vågorna i vattnet. Känslan är i vilket fall underbar.

Kombinationen av att det är lov och att våren är på sin ingång kan knappast bli mycket bättre. Är just nu ute och går(??) och lyssnar på najs musik för att välkomna våren. Du är så välkommen ska du veta!!

Likes

Comments

I måndags fyllde denna going 18år! Jag tillsammans med mina vänner planerade att överraska henne, och så fick det bli. Vi fixade tårta, ballonger, serpentiner, små interna presenter och ett stort leende på 18åringens läppar! Denna tjej sprider alltid så otroligt mycket glädje, så kunde inte annat än le över att se henne så glad och lycklig. Grattis ännu en gång min fina vän!

Likes

Comments