Mig, Yoga & Meditation


Hej!

Nu är det dags för mig att ha lite uppehåll med sociala medier för att njuta av sommaren med min pojkvän, familj och vänner! Jag ska yoga, meditera, äta god mat, sola & bada och bara leva livet med de jag älskar. ♡

Kikar nog in en eller två gånger under semestern!
Ha en bra sommar. ♡


Likes

Comments

Vegan


Detta är lite av var jag köpte på Maxi i Växjö som är speciellt veganskt. Och min favorit av allt detta är jalapeno och ceddarosten! Såååå sjukt god, rekommenderar starkt!


Likes

Comments

Vegan, Tankar & Stories


Dessa 3 filmer visar verkligheten på hur vi människor behandlar djur för våra egna giriga behov. De visar sanningen om hur empatilösa människor kan vara och om hur djur utnyttjas för vår underhållning, forskning och framför allt hur vi människor föder ohållbart upp miljardstal med olika djurarter som lever under hemska förhållanden bara för att vi ska kunna; slakta och äta.Det djur tvingas utså måste få ett stopp. Vi måste agera tillsammmans.

Innan jag blev vegan var det mycket som jag inte visste... jag hade exempel ingen koll på att kalvar tas ifrån sina mammor strax efter födseln bara för att vi ska kunna få mjölk. Liksom vi är människor inte kavlar! Komjölken är till kalvar. Om den skulle varit våran skulle vi varit kalvar.

När jag blev vegan började jag förstå på riktigt vad empati var. Jag älskar allt levande som har känslor och känner glädje och smärta. Jag vill aldrig se någon levande varelse lida. Därför blev jag vegan.

Några av er kanske ifrågasätter och tycker att: djur kan väl leva ett lyckligt liv och bli slaktade på ett humaniskt sätt?
Om man föder upp ett djur bara för att slakta den för att vi tycker om smaken av kött, var är det humaniska i det? Enligt mig är det bara utnyttjande, girighet och lathet.

Att vara vegan betyder att man tar ställning för djuren, naturen och sig själv. Jag låter inte min girighet för en köttbit vara starkare än hur jag känner moraliskt att det jag äter har varit en levande varelse. Levande. Känner smärta, känner glädje, känner rädsla, vill ha närhet.

Fine att man åt kött förr! Det säger jag inget om. Men liksom det är 2017 nu. Vi bor i Sverige. Det finns sååååå mycket mat man kan äta, riktigt mat, inte köttbitar som för varje sekund bildar bakterier. Vi är inga grottmänniskor idag. Vi är bättre än såhär!

När jag blev vegan kändes det som att jag öppnade ögonen för första gången och fick se hur sjukt lurad man blir av samhället. Alla reklamer som visar så underbart djuren har det ute i naturen... Bullshit! Nästa alla kossor i Sverige spenderar nästan hela sina liv fastbundna, de får bara röra sig fritt när de ska gå till mjölkning och när de är ute på sommarbete. Förlåt alla bönder som har mjölkkossor. Men det är faktiskt inte er mjölk. Ni stjäl den. Om den hade varit eran hade ni föds som kalvar.

Att bli vegan är det bästa jag har gjort. Jag känner gemenskap, kärlek och förståelse så mycket mer än vad jag gjorde förr. Jag känner frihet och glädje. Att vara vegan är det vackraste jag varit med om och önskar att alla skulle kunna uppleva detta. För man mår så bra. Inte bara i huvudet utan i kroppen också. Man äter mer grönsaker, ekologiskt, rawfood, ja allt som är bra för sin kropp och sinne. Det är min passion och livsstil och kommer vara det i resten av mitt liv.

Jag är inte emot folk som äter kött. Min pojkvän äter kött, min familj och vänner äter kött. Det enda jag vill är att upplysa och hjälpa så många så möjligt in på den vegetariska och veganska livsstilen. Jag vill bara säga sanningen och vad du gör med den är helt upp till dig, men om du har svårt att se bilderna eller inse verkligheten kanske du ska ifrågasätta dig var du är med och stöder när du äter kött eller mejeriprodukter;


De är inte robotar. De är levande varelser. Individer.

Likes

Comments

Hemmet


- Hovmantorp
- Nummer 9
- Ljusgul med vita knutar
- Hyresrätt
- 73 kvadratmeter
- Hall, kök, toalett, tvättstuga, walk in closet, vardagsrum, sovrum + garage
- Trädgård framsida & baksida


Här kommer lite bilder på vårt hem:

Likes

Comments

Vardag, Vegan

Hej på er!

Igår så jobbade jag från klockan 12:30 till 9:30 idag på morgonen vilket betydde att jag sov där. Gick jättebra och vaknade faktiskt upp med mycket energi vilket jag inte brukar då man vaknar så tidigt som klockan 6! När jag kom hem så tog jag det lite lugnt innan jag började min favoritsyssla; städa! Och idag har jag verkligen inte hållit tillbaka. Har haft en riktigt grovstädning medan Totte och hans lillebror som är på besök, har tvättat våra bilar och just nu mekar med vår båt i garaget. Nu har jag städat klart och ska göra en portion chiapudding och kolla Vampire Diaries!
Som på bilden kan ni se att jag använder mig av:

- Sojamjölk
- Banan
- Kakao
- Chiafrön


Såna här sötisar kan man se ibland på vår baksida! Ofta när gräset har blivit långt brukar de komma från skogen på tidig morgon och äta maskrosor. Härligt att ha så nära till naturen!

Likes

Comments

Update


- På Onsdag så ska jag och mormor åka till stan på en shoppingrunda! Jag hade tänkt kolla lite på nya blusar och kostymbyxor. Mina favoritaffärer just nu är Vero Moda och Bikbok! Dom har säkert något som faller mig i smaken. Sen ska jag passa på att storhandla på Maxi också. De har alltid sånt stort utbud av veganmat med en massa olika ostar och frysvaror.

- Jag är riktigt sugen på att köpa en kamera nu när jag har börjat blogga haha =) Känns som att bloggen hade fått mer liv om den fick lite proffesionellare bilder! Får se vad det blir för något.

- På något sätt längtar jag lite efter hösten när semestern är över och man går tillbaka till vardagen med rutiner osv. Mitt sommarjobb jag har nu är ju inom omsorgen med funktionsnedsatta på ett boende vilket betyder att jag jobbar även helger och har sovande jour ibland. Det har funkat som ett sommarjobb men jag känner att det skulle inte vara hållbart för mig under en längre period. Jag är en sån människa som älskar att kunna känna på fredagseftermiddagen: Äntligen så är det helg, nu ska jag hem och ha fredagsmys med min pojkvän/familj. Jag vill ha att man jobbar Måndag till Fredag på vanliga tider så som 7 till 4 exempel. Passar därför perfekt att jag börjar jobba på förskola i höst!

- Jag kommer verkligen mer och mer in i att ha flyttat hemifrån och behöver sköta matlagning, disk, tvätt, räkningar och annan städning med lägenheten på egen hand utan att mamma och pappa gör det åt mig. Eller egentligen så gör jag ju inte allt själv. Jag och Totte delar alltid upp det exempelvis och han tar dammsugning och toaletten så tar jag disken och dammtorkning. Men innan jag flyttade hemifrån så brukade jag aldrig tvätta eller städa förutom i mitt eget rum.
Jag har verkligen känt att jag blev vuxen när jag tog mitt körkort, köpte bil, flyttade hemifrån, gick på arbetsintervjuer, började sommarjobba osv. För det var då jag fick ta riktigt ansvar. Och speciellt ta ansvar över pengar. Gång på gång planera och försöka tänka så långt så möjligt in i framtiden för att veta hur mycket pengar ska jag lägga på mat denna veckan så det räcker till nästa lön? Hur mycket pengar kommer gå till bensin? Osv. Jag har tänkt göra en lite story om när jag flyttade hemifrån och hur det har gått. Men får nog inte bli förrens om ett tag! =)


Likes

Comments

Mig


- Jag anser mig själv vara väldigt omtänksam. Värnar alltid om andras mående speciellt de som mår dåligt, har det svårt eller inte kan ta hand om sig själva. Barn och djur är oskyldiga själar som jag alltid vill ta hand om och är därför något som ligger väldigt nära hjärtat och har alltid gjort det för mig. Och det är varför jag valde att gå linjen barn och fritid på gymnasiet.

- På senaste året har jag verkligen blivit modigare genom att ha utsatt mig i tuffa situationer. Jag blev vegan och fick ständigt ta kritik och urlöjliga kommentarer i början. Jag fick lära mig då att verkligen stå fast vid det jag tror på och skita i vad andra tycker. Jag har tatuerat mig tre gånger även fast jag är sååå rädd för smärta. Jag har fått utstå folk som har varit avundsjuka och försökt dra ner mig för att jag är lycklig över livet och det går bra för mig. Jag har lyckats ta körkort och köpt bil även fast jag kämpade sönder och mådde så dåligt när jag var mitt i processen. Jag mailade och ringde till varenda hyresvärd i Hovmantorp för att leta efter en ledig lägenhet och tre månader senare flyttade jag hemifrån och började officiellt vuxenlivet. Jag har sommarjobbat där jag har behövt ta enormt stort ansvar. Jag ska nu i höst påbörja mitt andra jobb. Mitt drömjobb som barnskötare här i Hovmantorp! 

Och jag har fått så mycket hjälp och stöd av min fina pojkvän, familj/släkt och vänner! Dom är de bästa jag har ♡


Likes

Comments

Vegan


Ett jättegott veganskt mellanmål!

- Salta kex
- Röra på Havre créme fraiche, sötsur sås, hackad gullök och rödlök
- Tomat
- Babyspenat


Likes

Comments

Vardag


Godmorgon finisar!

Solen skiner här i underbara Hovet och vi vaknade för några timmar sedan. Måste bara berätta hur sjukt bra vi sover i våran nya säng! När vi flyttade hit till våran marklägenhet för cirka två månader sedan så beställde vi en 180 säng från Mio. Och det är nog ett av de bästa köpen vi har gjort! Man spenderar ju ungefär 1/3 av sitt liv med att sova så! Och vi har verkligen sovit så mycket bättre, längre och känner oss helt utvilade när vi vaknar.
Idag ska jag faktiskt fortsätta lite med mitt städande. Lite tvätt och disk blir det. Annars ska jag ta hand om älsklingen som inte alls mår bra och så ska jag göra lunchlådor inför jobbveckan. Work work!
Hörs senare =)


Likes

Comments