Chao

jag sitter och funderar lite medan jag spelar ps3.

jag ska ju som sagt resa ner till vietnam I januari igen.
undrar hur den resan kommer att bli?
jag är ju säker på att den kommer bli minst lika bra som den senaste i alla fall. Ska ju inte riktigt till samma platser men en del samma blir det ju såklart som tillexempel saigon, nha trang och danang.
men denna gången ska jag även till mekong deltat, så det blir att pilla i sig malaria tabletter också.

Jag är så spänd på att åka även om det är många månader kvar. Men det beror nog på två anledningar. Denna gången åker jag med en polare som jag aldrig rest med tidigare och sen så åker jag utan någon ifrån familjen.
visst jag har ju familj även i vietnam men dom känner jag ju knappt, har bara träffat dom en gång tidigare och det var senast vi var nere nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 13 Readers

Likes

Comments

Chao

nu är det dags för ett nytt inlägg igen. och detta inlägget ska faktiskt handla om två helt fantastiska maträtter som finns nere i vietnam.
bun bo och pho heter dom.
man kan säga att det är som nudelsoppor, väldigt lika varandra bara det att det är olika kryddor i varje soppa.
det finns en plats i vietnam som heter hue. åker ni dit bör ni absolut testa deras bun bo. det sägs att den bästa bun bo görs där. Jag tycker att den är fantastisk i alla fall. dock så har jag inget att jämföra med eftersom jag åt bara bun bo när jag var i hue. vissa säger att den även är bra i saigon men det kan jag tyvärr inte svara för eftersom jag inte har testat den där. så den första bilden jag kommer att lägga upp är en bild på bun bo.

sen har vi ju pho. det är min favorit utav dessa två rätter. Jag åt detta ibland tre gånger om dagen. Det är som en bun bo bara att det är andra kryddor i. Och en mycket godare köttbuljong.
den bästa pho jag åt var faktiskt på flygplatsen i saigon. dock så finns den bara där.
Men man får testa sig fram efter som alla människor har olika smak.


  • 12 Readers

Likes

Comments

halloj

tänkte att jag gör ett inlägg till nu eftersom jag har absolut ingenting att göra.
Jag ligger bara i sängen och tänker på hur underbart land Vietnam är. Jag saknar det verkligen. människorna, omgivningen och såklart maten. Det kommer kännas helt underbart när jag beställt min nya biljett. då kommer månaderna gå fort framåt.

Jag och kompisen har ju sagt att vi ska vara där i 2 månader så vi kommer ju ha stor möjlighet till att bara njuta utav det varma vädret och härliga stränder.
han har ju sin flickvänn där nere så vi ska ju åka och träffa henne också såklart.

Jag har kontakt med en tjej där så jag ska ju ta och träffa henne också hade jag tänkt mig.

Jag kan rekommendera några ställen ni bör besöka ifall ni aldrig har varit i vietnam. men ho chi minh city, danang, nha trang, hanoi, hue och hoi an bör ni besöka. riktigt fina ställen kan jag lova.
och är ni intresserade utav vietnam kriget så ska ni besöka cu chi som ligger utanför ho chi minh och sen bör ni besöka krigs museum som ligger inne i ho chi minh. det är hemska saker men för den som är intresserad utav krigshistoria så är detta 2 mycket bra sevärdheter.

och för er som gillar sol och bad så kan jag rekommendera nha trang och framförallt danang.
I danang e det krit vit sand strand som är mycket mycket barnvänlig.
det är en bra sandstrand i nha trang också men där blir vattnet djupt väldigt fort vilket gör att den blir tyvärr inte lika barnvänlig som i danang.

imorgon tänkte jag skriva om 2 jätte bra maträtter också. Jag tänker inte avslöja vad det är för något. Utan det får ni se imorgon.

Ha det så bra så länge gott folk
  • 18 Readers

Likes

Comments

hejsan!

Tänkte berätta lite om att jag ganska nyligen har kommit hem ifrån en resa på 3 veckor i Vietnam.
Det har varit en helt underbar semester där och dessutom första gången, jag ska boka en ny biljetter tillsammans med en polare. Han och jag har tänkt att vi ska åka i Januari och stanna där i 2 månader.


  • 12 Readers

Likes

Comments