Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Et lite postkort fra Alanya der solen alltid skinner og blomstene spirer for fullt. Vel at solen alltid skinner er vel ikke helt sant når jeg kommer på besøk, men i det siste har den jo det.

Ha en strålende vårdag ♥

Likes

Comments

Når jeg er i Tyrkia våkner jeg litt opp fra min lille trygge atmosfære, eller skal jeg si jeg våkner opp fra min dvale. Det jeg spesielt tenker på er alle de grusomme nyhetene som ruller på tvèn, og dette bare i Tyrkia. Dyr som blir mishandlet, drap, terror, stjeling, slåsskamp med mye mer.

Jeg ble til og med vitne til en slåsskamp midt i et lyskryss i Antalya. Det var dytting og slag og flere mennesker kom til. Jeg vet ikke hvordan det begynte, men jeg så et par som var i en het diskusjon etter at de hadde stoppet opp i et kryss med bilen sin.. Det var et ungt par og de ble begge dyttet og slått etter. Heldigvis kom det noen vakter og fikk roet ned situasjonen. Hvordan det endte vet jeg ikke, for askim ville ikke at jeg skulle se på og like greit var det.

Nei, vi har det godt i Norge, mer enn godt nok vil jeg si. De store nyhetene vi har er som regel utenriks, og hvis det skjer vold eller drap så blir vi like overasket hver gang, mens i Tyrkia er det hverdagskost. Jeg sitter hver gang "sjokkskadet" å ser på nyhetene og skjønner liksom ingenting, mens askim bare rister på hodet av meg.

En mann f.eks hadde altså drept kona si fordi hun hadde laget en tomatsaus for dårlig...what the heck ?? en gammel dame gikk rundt og forgiftet gatehundene, hva gir du meg liksom?? Også det med Nederland da, som ruller og går over skjermen hele tiden, til og med askim blir varm i topplokket fordi noen politikere fra Tyrkia var blitt kastet ut. Greit ! jeg kan forstå at det Nederland gjorde var tragisk. kaste ut de fra landet og til og med gi klart signal til å skyte hvis nødvendig. Men man trenger ikke lage det som noe propaganda...det gjør jo bare tyrkerne mer hissige ( ta askim som et eksempel)

(Propaganda, bevisst manipulering av folks følelser og tanker ved hjelp av sterke virkemidler for å fremme bestemte oppfatninger og handlingsmønstre.) Fordi av dere som ikke visste hva det står for.

Nei! det denne verden trenger er en litt større dose med nestekjærlighet. All we need is Love, and that is what we need ♥

Noen solnedgang bilder fra Antalya.

Så til tross for mange dårlige nyheter som ruller og går hver dag, har Tyrkia også veldig mye godt å by på. Jeg syns det er bra at jeg får se flere sider, for det gjør meg til et bedre menneske. Da kan jag i alle fall prøve å gjøre det jeg kan . I går gikk jeg til og med rundt å ryddet opp etter andre mennesker. Med Michael Kors veska på armen gikk jeg altså rundt og plukket søppel til stor forbauselse fra tyrkerne...he he.

Nei, vi blogges folkens!

Likes

Comments

Bloggen er ikke noe å skryte av, jeg vet den er knapt i live og jeg prøver å tenke hva jeg skal skrive om.

Nå blir det en pause på en liten stund da jeg reiser ned i morgen, så får jeg prøve å komme sterkere tilbake . I mens slenger jeg med litt snaps fra askim. Som dere vet sender han meg snap hver eneste dag.

Bildene er fra Izmir, Turgutlu og Manisa.

Likes

Comments

De siste fjørtenhundre åra ( det føles sånn) har jeg så å si reist med THY (Turkish Airline), som for meg minner om et lite stykke flyvende Tyrkia. Et svevende turkish delight som alltid ønsker deg hos geldiniz.

Jeg går ombord med et hoppende glad hjerte da jeg vet jeg er snart hjemme. Men først starter turen med en gjennomgang av sikkerhetsrutinene. Dere vet, denne tyrkiske flyvertinnen her som representerer thy.

Etter et raskt blikk på skjermen er det bare å vente på menyen. Hva serverer de denne gangen mon tro. Mutfakta kim var?

Det jeg absolutt elsker mest med å fly er når vi flyr gjennom lag på lag med tunge skyer, og spesielt hvis det har vært mange dager uten sol. For langt langt der oppe over skyene så skinner solen, og det er lykke skal jeg si dere.

For over skyene er himmelen alltid blå

Etter momse moms med tyrkisk mat og drikke er det bare å lene seg tilbake, se på en film å vente til jeg har ankommet Istanbul.

Det å lande i Istanbul og vite at mine bein er igjen plantet på tyrkisk jord.

Etter landing og passkontroll, går reisen min videre med neste thy.

Til jeg er fremme og kan våkne til sol og palmer atter igjen.

Ha en fin fredag ♥

Likes

Comments

Ikke så mye å skrive om bortsett fra at livet er avslappende og herlig. Savner sommer og late dager rundt bassengkanten i Tyrkia. Men først vil jeg ha en spirende norsk vår som landet vårt har å by på.

Vi har hatt noen fine dager igjen som har minnet om vår. En varmende sol som har fått cellene i kroppen min til å sprudle, så ikke lenge til vår nå ♥

Det er fastelaven i dag, og jeg har ikke et eneste fastelavensris med fjær eller noen boller i ovnen, men derimot har jeg friske tulipaner og en kald red bull på bordet...awwww me like.

Ha en fin søndag

Likes

Comments

Jeg tenkte jeg skulle skrive 10 ting om meg selv som dere kanskje ikke visste.

1. omsorgsfull. Jeg elsker å hjelpe andre mennesker, det å hjelpe eller bare lytte og gi de beste rådene jeg kan ut ifra beste evne.

2. Jeg elsker dyr. Dyr gjør denne verden litt mer fargerik og morsom.

3. Jeg har vært forlovet 3 ganger tidligere.

4. Jeg har spilt trommer i et skolekorps, gått på turn, karate, sunget i kor og vært med i speideren.

5. Jeg er tilgivende, det skal veldig mye til for at jeg ikke skal tilgi.

6. Jeg har rømt hjemmefra og ble hentet av politiet som liten jente.

7. Jeg har opplevd å bli forelsket i noen ved første blikk, og jeg har opplevd at noen har blitt det i meg.

8. Jeg har hatt skikkelig kjærlighetssorg, og jeg visste ikke at det kunne gjøre så vondt.

9. Jeg elsker Harry potter filmene og bøkene.

10. Jeg og en venninne kjørte av veien langt ute i huttiheita midt på natta, så kom det en bil 5 min senere med slepetau.. . tilfeldig?......I dont think so.

Og en liten ekstra bonus: Jeg synger alltid i dusjen, klarer ikke å la være. Så fort det sildrer vann fra dusjhodet former tungen min ord og lungene fylles opp med luft som presser ut toner og melodier opp av halsen..

Visste dere forresten at det å synge kan endre en sinnsstemning? Er du trist eller lei, stresset eller sint, ja så syng av full hals, eller kanskje bare sette på litt god musikk og la deg rive med.

Lær av feilene, men ta vare på dine gode kvaliteter ♥

Likes

Comments

Nå lengter jeg etter sol, vår og ferie. I dag fylte jeg ut feriesøknad på jobben, og jeg fikk en lengsel etter sommerferie. Men jeg skal jo ikke klage, det er HELG og fredag så i dag skal dagen nytes. På med joggebuksene, beina på bordet, og frem med litt snack ♥

Friske røde roser står på bordet og jeg har tent stearinlys, så her i min stue er det skikkelig romlemantisk. Bare synd at askim er milevis fra meg, Men men jeg har jo selskap av min lodne trofaste venn.

Happy Friday 

Likes

Comments

Søndager for meg er avslapning og kos. Ta seg et langt bad, rense huden, kure håret, smøre seg inn med velduftende og pleiende kremer. Viktig å ta vare på seg selv i alle fall en gang i uken og for meg passer det best på søndag.

I dag har det vært knallvær, men dessverre veldig kaldt. Virker som vinteren har kommet nå i februar.

Det er ikke snø, men kulden har inntatt landet. Det er kaldt i Tyrkia også, askim klager virkelig på vinteren i år, hehe og det til min fornøyelse. Nå slipper jeg å høre på skrytingen og motta snaps med bare solfylte dager.


Ha en fin fin kommende uke ♥

Og med det avslutter jeg med noen vakre palmer i solnedgangen fra Cesme. Jeg kommer sterkere tilbake med et litt lengre innlegg en annen dag.

Happy mothers day ♥

Likes

Comments

Første gangen jeg kom til Tyrkia var mine øyne vid åpne og jeg tok inn mange rare nye inntrykk. Men over årene har jeg lært og kjenne dette landet på godt og vondt.

Det første jeg husker var at når jeg kom inn på bussen, reiste det seg flere og ville gi meg sitteplassen sin.

Blikk fra mannfolk som stirret uten å flytte blikket når jeg stirret tilbake.

Gutter som holder hender.

Alltid folk ute å spiser eller drikker cay til alle døgnets tider.

Azan ( bønnerop) første gangen kvakk jeg til kl 5 på morgenen ( tror jeg det var).

Ataürk statuer over alt og gjerne bilder av han på veggene i de fleste hjem.

Å ha bilde av seg selv i glass og ramme i flere eksemplarer.

Boblejakke på sommeren

De fleste sitter som sild i tønner på små skyggeflekker.

Maaaange mennesker over alt ( akk og ve )

Bilulykker er et vanlig syn.

Tigging (barn som voksne)

Gatehunder

Søppel

Palmer

Sosiale mennesker

Mange nye smaksopplevelser ( köfte med mye mer)

Do ( hull i gulvet)

Spise på gulvet og gjerne av samme fat alle sammen ( jeg må si at der måtte jeg be om min egen tallerken)

Egne sitteplasser for bare mannfolk eller kvinnfolk.

Ellers så kan jeg si at til tross for mange rare kulturkrasj og forskjeller har jeg blitt glad i dette "rare "landet.

Turkey in my  ♥

Likes

Comments