I dag er det onsdag og jeg har en kort uke på jobb så da får jeg gjort litt mer hjemme. Elsker stuen min ♥ lys sofa med mange sofaputer i duse farger med litt avbrekk av rosa. Stor lysekrone i taket og en kähler vase med friske tulipaner. Friske blomster på bordet er viktig nå som vinteren har ankommet.

Jeg og askim har snakket om flytting og han vil så gjerne at jeg får fingeren ut, noe jeg skjønner veldig godt. Vinteren er den beste tiden for meg å flytte på, men huff jeg er liksom ikke klar. Jeg var som sagt klar for noen år siden, men så skjedde det noe.. Håper virkelig vi kan finne en leilighet som er perfekt for meg.

Jeg fant en leilighet i Spania som var akkurat slik jeg vil ha det, men problemet er jo at den ikke ligger i Tyrkia.

Lyse fine rom med lyse møbler, akkurat slik jeg vil ha det.

Akkurat nå hadde det vært deilig å reist en uke til Tyrkia for litt sol og overnatte på hotellet vi lå på i Alanya. Der var det helt fantastisk. Jeg savner varmen nå men vet jeg har mange uker igjen til jeg får kjenne en varm vårsol.

Ellers så har jeg og askim snakket om at vi skal møtes igjen i Alanya på nyåret å se litt på steder slik som Tosmur, Oba og Mahmutlar. Vi vil ikke bo midt i byen så det blir utenfor Alanya sentrum, billigere er det også. Mitt favoritt sted er Tosmur, men hvor vi ender opp vet vi ikke.

View over Alanya

Ha en fin "lille" lørdag som onsdager kalles.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Da kommer det litt flere bilder fra denne vakre lille havnebyen som heter Cesme. Her var det veldig idyllisk med kun lokale tyrkere igjen da turistsesongen var over.

Vi vandret litt i gatene, spiste, og var litt turister.

Litt fakta om Cesme :

Çesme er en tidligere fiskerlandsby med ca. 22 000 innbyggere, små, sjarmerende hus og ca. 10 000 hotellsenger. Byen har faktisk likevel beholdt både sjarmen og roen – og halvøya er et yndet feriested for mer velstående tyrkere, særlig sosieteten fra Izmir.

Navnet Çesme betyr kilde; i området er det flere helsebringende, varme kilder. Byen omkranser et hovedtorg og strekker seg ned til havnen, strandpromenaden og en liten, ikke helt kurant, sandstrand.

Byen Çesme har ikke allverdens å by på av severdigheter. Jeg og askim tok turen innom middelalderborgen som lå nede ved havnen, samt at det finnes en kirke der. Havna er liten men veldig koselig.

Vi kom midt oppi utdeling av mat, som heter Asure. Det er en fin tradisjon tyrkerne har:

The traditional, centuries old Asure is not simply a dessert. It is foremost a symbol of sharing, solidarity, love, wealth and above all a symbol of our life together.

Dessverre falt ikke smaken for mine smaksløker, men det var moro å prøve da. Vi måtte også få med oss solnedgangen som senket seg over byen. Åååå denne solnedgangen som du finner i Tyrkia er magisk.

Helt til slutt meg i et kjempehopp...vel, jeg kom kanskje 1 cm over bakken. Enten har jeg blitt veldig tung i rumpa, eller så får jeg skylde på at det var veldig tungt og hoppe i sand ;)

Flere bilder kommer senere ♥ Ha en fin lørdag.

Likes

Comments

Hvorfor jeg elsker Norge:

1. Vår fantastiske natur.

2. Veloppdragne mennesker ( vel, de fleste i hvert fall)

3. Fire fantastiske årstider.

4.Velferd

5.Likestilling

6.Trygghet

7.Det bor noen veldig unike mennesker her som jeg aldri vil gi slipp på.

8.Muligheter

9.Frisk luft.

10.Ytringsfrihet.

Snart er det jul med juleglede og julekos. Snøen har smeltet og det har vært noen fantastiske solskinnsdager som har følt som vår.

Likes

Comments

Søndag er en perfekt dag å redigere bilder og blåse liv i bloggen, så nå som jeg har tid og lyst må man bare trå til.

Hadde en liten visjon i våres om å ta bilder av et epletre å se endringene gjennom våre 4-årstider.

Vår
Sommer
Høst
Vinter

Jeg er utrolig glad vi har våre 4 årstider, naturen som endrer seg å viser oss et paradis som skinner og stråler.

Hver årstid har sin sjarm.

Likes

Comments

Jeg og askim tok denne turen som en "ferie", legge alt som heter stress bak oss og kun nyte gode øyeblikk og stunder sammen.

Nå har jeg enda en erfaring til i livet......Dra ikke på "ferie"til Tyrkia i oktober. Greit, det er sol og litt varmere temp enn i Norge, men det er absolutt ikke badevær eller bruke bikini ved poolen. Jeg og askim ble enig om at vi IKKE skal drar på kjærlighetsferie så sent og bruke masse penger på et hotell som er laget for sommeraktiviteter.

Min fine tur jeg hadde for noen år siden til Cesme var nå byttet ut med masse vind, og lite folk på hotellet. Men til tross for det koste vi oss i hverandres selskap. Hotellet er kjempefint og jeg liker atmosfæren Radisson Blu hotellet gir, bare så synd at jeg reiste så sent på året.

Cesme er kjent for mye vind, så derfor kan det være lurt å reise på sommeren da får man en sval vind og ikke den stekende varmen. Sist gang var vi der i april, og da var vi utrolig heldig med alt.

Men her kommer litt bilder fra hotellet.

Love is in the air
By Night!

Ellers så kan jeg nevne helt på slutten at denne omeletten var heeeelt fantastisk god.

Flere bilder kommer i et annet innlegg, da skal jeg vise dere bilder fra byen og skrive litt om min spesielle opplevelse.

Likes

Comments

Hei alle dere herlige personer som er her inne å leser min lille blogg.

Beklager at jeg har vært litt fraværende men sånn er det når man er veldig opptatt. Uken har rast avgårde men i dag er det fredag, og det betyr å sette ned tempoet og nyte kvelden. Har allerede tatt meg et deilig varmt bad, kost meg med en sprudlende drink og en liten sjokolade. Fredag in my ♥

For noen uker siden hadde vi et fantastisk fint høstvær, nå er nesten alle bladene blåst av trærne og snøen har meldt sin ankomst.

Jeg savner høsten allerede med mange fine joggeturer, power walks, fototurer, og solnedganger.

Her kommer litt bilder som en siste hilsen til høsten.

Autumn makes everything colorful

Ha en fantastisk fin fredagskveld.

Likes

Comments

Jeg har blitt Utfordret av flinke bloggeren @gullis som jeg anbefaler dere å lese om hennes reise i livet, med store og små utfordringer.

Her kommer spørsmålene :

1. Hva heter du?

2. Hva liker du med blogging?

3. Hvor lenge har du blogget?

4. Største celeb-crush du har/hatt?

5. Har du barn, isåfall hvor mange?

6. Hva slags husdyr har du og hvor mange?

7. Hvis du fikk valget; flere barn eller husdyr. Hva ville du valgt?

8. Omelett eller hardkokt egg?

9. Favorittlåt akkurat nå?

10. Favorittfilm akkurat nå?

11. Hvorfor leser du bloggen min, og hvor lenge har du lest den?

Mine svar :

1. Jeg velger å si, kall meg "Loveofpalmtrees".

2. Det jeg liker best ved å blogge er å ta bilder og skrive om mine opplevelser.

3.Jeg har blogget i litt over 2 år, med denne bloggen og min gamle.

4. Vel det har vært noen opp gjennom årene, men min største helt var vel kanskje Don Johnson fra Miami Vice.

5. Da kommer det til enda et spørsmål jeg ikke hadde tenkt å svare på, men jeg kan si det sånn at askim vil ha barn.

6. Jeg har en hund.

7. Hmmm flere barn eller husdyr, jeg vet ikke. Barn er selvfølgelig en fantastisk gave og kan ikke måle seg med et husdyr, men samtidig er det mer jobb. Nei, jeg sier pass, vet ærlig talt ikke.

8.Helt klart omelett, og omeletten jeg fikk nå sist i Tyrkia var en smaks orgasme... ( hvis man kan si det)

9.Jeg har veldig allsidig musikksmak, jeg hører på alt mulig vræl...men akkurat nå hører jeg en god del på denne sangen

10.Favoritt film : Har mange, men det er noen filmer som er klassiske som man ikke blir lei, og da må jeg si The Holiday med Cameron Diaz, Fin julefilm og hun er jo så vakker.

11. Jeg har lest bloggen din i ny og ne, begynte vel at du og Anette hadde skrevet litt om Tyrkia turer, og alt som har med Tyrkia å gjøre fikk min oppmerksomhet.

Nominere videre: Huff jeg er så dårlig til å sende stafettpinnen videre fordi jeg har liksom ikke så mange blogger jeg leser, og de jeg leser har blitt nominert.

Men jeg sender den videre til @Christinabilgin, http://suzii.blogg.no/ og @Hayatiim med Tyrkia spørsmål :

1. Hva er det beste med Tyrkia?

2. Hva liker du å gjøre i Tyrkia på en hverdag og begrunn hvorfor.

3. Hva er din hobby?

4. Har du tenkte å søke om permanent oppholdstillatelse hvis planen er å bo i Tyrkia?

5. Favoritt sang?

6. Favoritt farge?

7 .Hva var ditt første tyrkiske ord du lærte, og hvorfor lærte du det ordet ?

Likes

Comments

Noen dager for tidlig med månedens oppsummering, men det passer så fint å ta denne i dag da jeg sitter her på morgenkvisten og har tid.

Da var enda en måned over, og dagene, ukene flyr avgårde. Nå går vi inn i mørketiden og nå har vi stilt klokken en time tilbake. Huff, liker ikke vinteren og mørke dager med lite sollys, men viktig å fokusere på det positive. Snart jul og mye innekos samt man må finne lyspunkter, for det finner man hver dag. Som for eksempel i dag, sol fra blå himmel og det er fridag. Koser meg med en red bull og god musikk på øret mens jeg ser igjennom bildene mine fra Tyrkia.

Månedens opptur : Helt klart reisen min til Izmir, det å se igjen denne fantastiske fine byen. Det var alt for lenge siden sist jeg var der.

Månedens nedtur: Det har igjen ikke vært noe spesielt som skiller seg ut, men at det begynner å bli fortere mørkt er noe jeg ikke liker, samt at nå er det 2 timer forskjell mellom Norge og Tyrkia. Skal bli spennende å se hvordan vi skal løse det.

Månedens Sitat:

Det er så mye fint rundt oss, det er bare å se etter det. Askim klarer ikke se det vakre i palmer, fordi han er vokst opp med det og for han er det kun et tre. Men etter at han har vært sammen med meg i mange år har han også begynt å se skjønnheten i disse trærne. Jeg prøver å fortelle han at man må se det vakre i Guds skaperverk og sette pris på naturen. Nyte en solnedgang, eller en cay i en varm høstsol. Vi som bor i Norge er vokst opp med naturen rundt oss, men jeg ser fortsatt det vakre i grantrær, selv om det er i utgangspunktet et "kjedelig tre".

Månedens bilde: Ja det var absolutt ikke lett da jeg har så mange fine bilder denne måneden. Jeg er også kjempe fornøyd med mitt nye kompaktkamera, syns det tar så mye bedre bilder enn mitt forrige.

Valget falt på dette bildet med palmer i solnedgang nede ved havnen. Det var så idyllisk og bildet er tatt i Cesme som jeg skal skrive mer om i et annet innlegg.

Månedens innkjøp: røde bukser, jepp jeg vet det er vinter snart så ganske dristig innkjøp. Samt jeg har kjøpt en del treningsklær, for her skal det trenes til krampa tar meg.

Månedens sang : Det blir tyrkiske toner denne gangen, da jeg hørte denne sangen her og der.

Så velkommen neste måneden i året, November. November er den måneden jeg er i mest julestemning fordi butikkene får inn julebrus og julemarsipan. Mmmmm nam nam, og av en eller annen grunn begynner jeg alltid å synge på julesanger.

Likes

Comments

Ja da er jeg hjemme i "kalde" Norge igjen. Jeg kom hjem for knappe noen dager siden og har klart å bli "syk". Er slapp og frossen av meg, og skulle helst ønske jeg hadde ferie hele året. Ahhh sukk, i mitt neste liv kanskje ;)

I dag skinner solen og det er en slik magisk høststemning som gjør at jeg har lyst og trosse mitt sykefravær å gå ut og fotografere de fantastiske fargene som er utenfor mitt vindu. Vakre varme farger som høsten gir, før en kald og fargeløs vinter kommer og tar sin plass.

Da passer det for meg å skrive litt om mine opplevelser i Izmir, og spesielt en restaurant jeg virkelig vil anbefale dere på det varmeste. Denne restauranten ligger helt oppe ved "Izmir" skiltet og de serverer helt fantastiske retter. Vi har vært der før også, så vi visste hva vi fikk. Det er veldig hyggelige mennesker som jobber der, og de vet ikke hva godt de skal gjøre for deg. Gratis dessert etter et stort måltid, med en fantastisk atmosfære er noe du vil oppleve.

Velkommen til Recep Usta

Inne i dette glassburet var hjemmet til noen Parakitter og Undulater. Først tenkte jeg stakkars fugler, men de har det bedre enn mange her i Norge. Her i Norge sitter de i små stålbur mens dette buret er faktisk mye større. De koste seg, og det var t.o.m noen som hadde "stiftet" familie. Morsom underholdning å se på ,og jeg måtte flire litt da mor var i rugekassen og far foret mor. Hodene stakk ut i ny og ne fra flere kasser, hehe.

Når mørket kom, kom også flere gjester til selv om det var en helt vanlig arbeidsdag og på en tirsdag. Tyrkerne kan det å være sosiale og kose seg selv på en hverdag.

Etter måltidet var jeg så proppa at hvis jeg hadde trekt inn armer og ben kunne jeg ha rullet ut.

Likes

Comments

Sunset is still my favorite color, and rainbow second
Sunsets are proof that endings can often be beautiful too
Enjoy every sunset

Likes

Comments