Och efter en helgs rivande kom snickarna. Taket var inte rakt alls utan har under de här snart hundra åren hunnit bli ganska... o-rakt? Hur som, vi hade aldrig fixat detta. Kanske om vi hade ett år på oss. Men om man som oss tycker att fem veckor (som det gått nu då som sagt) är lång tid så får man ha fölk som kan helt enkelt.

Jag var extremt nojig över takhöjden som blev lägre men Pär bad mig hålla käften typ (okej inte riktigt men tydligen är det viktigt med rakt tak och att el ska kopplas, jag vet inte?).


Och här är nya öppningen från matsal till vardagsrum! Det har varit en mini-öppning där innan. Vi var egentligen lite osäkra på om vi skulle dra igång med att öppna upp väggen här i mellan också när det redan var så mycket men vi tyckte att "vi kör på när vi ändå håller på" var ett bra motto just där och då. Och saken är att vi har varit osäkra eftersom det kan bli FÖR öppet också men det känns faktiskt för jäkla bra att kunna hänga allihopa på hela undervåningen nu fast vara på olika ställen men ändå tillsammans osv. Ifred får man vara på ovanplan i sina respektive sovrum samt på toaletten helt enkelt.

Här är två mini-brudar som tyckt det hela varit extremt jobbigt, i alla fall de första veckorna. Majken grät typ mest hela tiden och ville vara i sitt vardagsrum som vanligt där vi alltid hänger, antingen i soffan eller på golvet och kollar TV eller leker. Inte lätt att förstå för Astrid heller, hon har varit lite deppig. Själv tycker jag det är jobbigt eftersom man inte hittar någonting och man har ju fortfarande ett jobb att åka till klockan 7, tvätt, disk och skit att göra + riva / bygga upp ett kök. MEN det är ju lyxproblem som alla förstår. Nytt kök blir det ju till slut. En ska ju inte klaga.

Den här bilden tog jag med syftet: VARFÖR MAN HAR SNICKARE. Hade liksom aldrig kunnat (haft tålamod till) stå där och jacka ur en redan tunn planka för att väggen råkar vara bucklig.

Och här kommer ett gäng bilder för er som gillar reglar:

Och här är jag och Majken som fortfarande har hopp men funderar också på: var ska vi ta vägen när det är damm i hela huset (även i toa-skåpet på övervåningen, hur fan det nu kommer dit?).

Jo, vi far till kompisar!

En familjebild vi tog en morgon. Ganska mysig.

Och när vår proffs-elektriker varit här tog vi en isolerings-kväll. Gött jobb jag gillar för kan inte bli fel :-)

Och nån dag senare när jag var tillbaka från jobbet var OSB-skivorna på plats. Gött när det syns skillnad bara från dag till dag.

Lite el för dom som gillar det.

Gipsskivorna flög på lika fort dom, både på väggar och tak. Snickare gjorde detta med såklart, vilken tid vi spar och SÅ mycket snyggare kommer det bli än om vi gjort det själva.

Och här står jag och ska prima väggarna i köket för andra gången. Vi ska köra helkaklat, klassiskt 15x15, halvförband. Kommer bli så fint och rent tänker jag.

Så här blev det. Så hemsk rosa färg.

Ja. Det är ju inte bara ett kök vi gör om som sagt.


Golvet i köket, hallen och lilla toaletten har ett klinkergolv med värmeslingor under. Vi vill inte lägga pengar på att bila bort det samt lägga ny golvvärme plus golv så vi har valt att lägga ett Forbo klickgolv ovanpå det, ett ekologiskt golv som heter "Marmoleum" som bara bygger 0,9 cm. Problemet är att klinkersen som är på är ju redan upphöjt en hel del vilket gör att vi måste lägga nytt golv även i matsal och vardagsrum för att få samma höjd. I dom två rummen är originalgolvet kvar, ett vitmålat grangolv som är slitet och ganska opraktiskt då springorna är breda men framförallt är det väldigt kallt då det drar från källaren.

Men hur som helst, för att få golvet på hela undervåningen i samma höjd valde vi därför att köpa ett nytt massivt trägolv, även det i gran, som vi nu lagt in än så länge i matsalen. Så i kök, hall och lill-toa har vi ett Forbo-golv och i matsal + vardagsrum har vi ett nylagt grangolv som ska lutas och såpas. Drömscenariot hade varit enhetligt grangolv i alla rum men man får helt enkelt anpassa efter de renoveringar som redan gjorts under åren som gått. Det är som fönstrena i huset som de satte in på 80 eller 90-talet - inte alls några fönster man ska sätta in i ett 20-tals hus då de är alldeles för moderna (tänker att man kör almoge med spröjs och hela skiten som det ska vara). Men vi kan ju liksom inte byta ut våra fönster bara för utseendets skull. Så då man får anpassa sig helt enkelt!

Lätt att cykla inomhus just nu!

Jag har beställt en del av bänkskivorna från Agelito. Vi ska ha en rostfri del på 2,60 eftersom det är så satans praktiskt. Hett tips annars, extremt bra service och leveransen sen... mycket bra! Jag har faktiskt beställt de andra delarna där med nu i efterhand då vi inte var nöjda med vår andra leverantör som skulle göra betong-skivorna vi tänkte ha.

Pär har skruvat ALLA skåpen. Förutom två stycken, som jag har skruvat. Fattar inte hur snabb han är.

Pär ville att jag skulle ta kort på kranen.

Här behandlar jag tegelväggen så det inte blir så smutsigt av den. Och så har jag i samma veva grundat väggarna och provmålat med fem olika nyanser från Jotun .

Mamma & Pappa kom hit ett par dagar och hjälpte oss. Extremt välbehövt. Pär & pappa lade grangolvet som jag och pappa hämtade i Örslösa efter mitt jobb på fredagen. Och några vändor till tippen hann vi också med. Och lite ölhäng i solen hos grannarna!

Vi förflyttade även vår matplats från garaget till huset vilket var en fröjd! Fy för att sitta och äta mat i ett mörkt garage i fyra veckor. Men nu har vi gjort det!

En kväll la Pär golv samtidigt som jag målade väggarna i matsalen. Här på bilden har färgen inte torkat än. Den är superfin i dagsljus!

Så här ser nya köks, hall och lill-toa golvet ut. Vi ville få lite betongkänsla - helst vill man ju ha betong då och inte ett material som liknar men då vi lagt en hel del av budgeten på vitvarorna fick vi ta ett relativt billigt alternativ. Tror vi blir nöjda med detta då det ska vara lättskött, blir ju en hel del klet i kök.

Så här ser det ut i dagsljus. Säkert fint tillsammans med såpade grangolvet i andra rummet.

Och det var del hela. Den senaste veckorna har det monterats kök och så har Pär grundat snickerierna som våra snickare nu fått upp tillsammans med lite fönsterbrädor bland annat. Men mer om det snart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har tänkt att skriva lite om vår pågående köksrenovering. Det var inte tanken från början, att jag skulle skriva om det. Men nu så här fem veckor senare när man är lite trött på dammet, o-ordningen och NÄR BLIR DET KLART. Så kände jag ändå (som vanligt) att jag måste dokumentera det här. Mest för att ha något att fnissa åt i framtiden tänker jag - för just nu fnissas det ganska lite. I alla fall över hemmet.

Här har vi en bild på köket en sista gång innan vi rev ner det för att vara utan ett riktigt kök på typ 6-8 veckor. För att se fler bilder på vårt gamla kök kan ni klicka HÄR .

Och här var vi igång! Eller Pär, var igång. Mina föräldrar var här helgen innan och hjälpte oss tjuvstarta lite.

Svärfar som är rörmokare kom ganska så snart där på för att säga good bye till vatten i köket på ett par veckor.

Eftersom vi fattade från början att vårt projekt skulle ta tid (men ändå blir man typ chockad när det gått två veckor över att det inte är klart, haha) tog vi det gamla köket och flyttade det till vårt garage. Bara det tog en hel del tid då Pär fick skruva ner alla hyllor och uppsättningar vi hade där inne.

Men vi är väldigt glada nu så här i efterhand att vi la ner tid på att bygga ett provisoriskt kök - även om vi önskade just där och då att vi kunde lägga den energin åt annat (typ riva). Vi åt där inne de två - tre första veckorna med tanke på att det knappt gick vara inomhus då.

Vi lämnade bort Majken så hon fick vara hos sin farmor och farfar när vi skulle börja riva. Klokt val så det såg ut såg här:

Eftersom det är ett gammalt hus från 1926 så är det revetering i väggarna - typ vass med bruk på vilket DAMMAR likt inget annat i hela världen. Byggdamm överlag är ju ingen hit men detta är snäppet värre vill jag påstå. Förutom reveteringen, vass som de bundit fast med ståltråd omsorgsfullt på kanske 10000 spik så var det även ett lager tretex på alla väggarna. Det är ett material från helvetet man använde på 50-talet. Poröst, drar till sig fukt och brandfarligt OCH absolut omöjligt att få bort i större sjok än 5x5 cm-bitar. Kul! Och tro inte att de fäst det med en spik var 50 cm, nej-nej, VAR FEMTE centimeter. Huh!

Som tur väl hade Pär köpt ett flak öl och färdigpizza. Här dricker jag vatten dock, säkert förvirrad av allt damm bara.

Så här såg högen ut efter första dagen.

Astrid var (och är) extremt förvirrad över förändringen. Vi vågade inte ta bort mer än så här mycket av väggen själva.

Majken kom hem på lördagen och ville också hjälpa till. Inget att rekommendera att ha en snart 2-åring som hjälpreda, men vad ska man göra. Måste säga att jag är imponerad av hennes skills. Använder både hammare och stämjärn som ett proffs!

Pär är totalt ointresserad, men jag tycker det är fantastiskt roligt att se vad som gömmer sig under. Originalpanelen från 20-talet och så sparsamt dom målat mellan de platsbyggda skåpen - vilket är helt fantastiskt eftersom man kan ana hur det såg ut när de stod här och lagade mat för snart 100 år sedan. Det häftigaste är att de har haft högskåp (till vänster i bilden) exakt där vi ska ha våra högskåp. Precis samma bredd och djup dessutom. Och jag som var osäker på högskåpen där ett tag.

Majken hjälper sin mor att ta bort halm.

Så här mycket vågade vi ta bort själva förresten. Till höger ser man att det har varit ett skafferi, fast de har gått in från matsalshållet. Skafferi eller garderob med en mycket liten dörr. Så häftigt!

Här har våra snickare varit och tagit bort lite vägg samt ordnat reglar. Jag börjar redan få dåligt minne men det var säkert nånting med el här också som fixades...

På bilden ovan ser man också att vi fantastiskt nog hittade öppning för att kunna ha fläkten på denna sidan. Jag tog kontakt med en dam som bodde i huset mellan 1980-2010 och hon berättade att innan dom gjorde om köket 2002 så var spisen på denna sidan. Med andra ord var öppna spisen här på 20-talet också - vilket gör att det känns som HELT RÄTT val av oss att byta plats på spis till denna vägg.

Tanken var att vi skulle ta bort hela väggen mellan kök och matsal - då visste vi inte att murstocken var där under. Vi behövde som tur väl inte rita om köket och så här i efterhand trot jag bara det blir till det bättre för det finns ju nästan ingen snyggare detalj i ett hus än en gammal tegelvägg.

Men så här långt berättar jag idag - sen kommer ett nytt kapitel där vi haft snickare hos oss som rivit ner och byggt om / upp en bärande vägg (som också gjorde att vårt redan ganska stora projekt blev ännu lite större eftersom vi inte bara gör om ett rum utan fyra samtidigt), reglat, gipsat, målat, byggt mm. Spännande va!

Likes

Comments

Hittade förrförra året en annons på blocket som innehöll tre rullar Golden Lily av William Morris för 700:-. Det visade sig efter lite mail-kontakt att personen bodde med en som jobbar på pappas jobb nere i Småland. Så smidigt! Smällde upp den här väggen när Majken sov sin förmiddagsnap för snart ett år sedan och jag ÄLSKAR verkligen den här tapeten. Såg inte alls lovande ut ihoprullad men väl uppe sen... vilken skillnad!

En mamma & Majken-dag som så många andra. Kram på er.

Likes

Comments

Har jag sagt att hon är 20 månader nu, mitt lilla barn?
Då är man helt enkelt extremt gullig mest hela tiden. Jag ska göra en lite längre uppdatering en dag när jag inte är febrig och trött - fy vilket påhitt.

Majken är i alla fall frisk och har varit iväg med sin pappa och hennes kompis Charlie som även hade med sin pappa. Så väldigt roligt att göra utflykter tillsammans. Känner spontant att man alltid borde ha en 20-månaders inneboende då allt som sägs, görs och händer är antingen så himla roligt eller så himla gulligt bara.

En liten kallare dag med jacka från Kappahls KAX, mössa från H&M och skor från Timberland.

Likes

Comments

Jag och Majken firade nyår med en stor hög vänner & barn. Vi tog lite bilder precis innan vi for.
Egentligen vill jag mest visa vår nya fina hall-tapet jag nyligen satt upp. Pimpernel från William Morris . Beställde från Brittfurn - fantastiskt fin service, tackar så mycket. Återkommer med bättre bilder, sånt roligt projekt, vill tapetsera hela tiden!

Majken har en klänning från How To Kiss A Frog som hon fick i julklapp av våra fina grannar.

Likes

Comments

Majken började förskolan i slutet av november, hon är där cirka 18 timmar i veckan. Hon trivs så bra som man bara kan vilket är fullt förståeligt, så fin personal alltså.

November bjöd även på ny tatuering, bästa Tom som gjorde en fin varg på armen min.

December kom och jag gick väl inte direkt all in på julpyntet men för första gången i mitt liv köpte jag i alla fall lite grönska både till utomhus & inomhus.

Astrid & jag hade tid hos veterinären för den årliga sprutan och som vanligt blev hon väldigt nervös när hon fick veta vart vi skulle åka.

Min syster Linn & hennes Martin kom en helg och hälsade på. Majken och Astrid var så glada och ville gosa i soffan med Linn mest hela tiden.

Vi tog en runda på stan för att kika på det enorma utbudet (...) och Linn tog sin traditionsenliga runda på Ittala outlet-affären. Majken & jag hittade en tjej som höll i pepparkaksbak vilket var uppskattat.

På kvällen gjorde vi mini-julbord vilket blev sjukt bra. Lagom tillbehör och mumsig dryck tyckte Majken trots att hon fick hålla sig till bubbelvatten.

När de skulle säga hejdå och åka hem till kära Småland vinkade Majken hejdå till mig, Pär & Astrid.

Vi har introducerat Majken för det roligaste som finns: rita! Tyvärr ritar hon mer på bord och stol än på papper, vaxduk nästa!

Jag har tapetserat hallen för sista gången. Den har genomgått en hel del förändringar under våra tre år i huset men nu har den äntligen hittat sitt rätta jag.

Sen packade jag och Majken våra väskor för att åka tåg 5 timmar Lovene - Moheda, för lite familjehäng innan julfirandet satte igång. Gick galant såklart

Likes

Comments

Lite uppdatering från september till november här!

Majken är fortfarande hemma med oss på dagarna. Vi fick ju ha sommar länge i år och i skrivande stund känns det knappt som om det bara är 1,5 månad sedan bilderna nedan togs.

Vi har ett gammalt äppleträd i trädgården. En äpplepaj och en hel del äpplemos blev det allt, en bekant till Pär kom och hämtade ett par kilo inför älgjakt och resten har körts bort i skottkärran (typ 100 varv till skogen) tyvärr.

En dag gick vi till vår granne Pernillas salong Simply i stan. Pär hade tröttnat på sitt hår och ville ha kort frisyr. Martin var med och höll sällskap.

Även Majken, som var skeptisk, fick prova att klippa sig. Ganska obehagligt hade hon nog sagt om hon kunde prata. En sån himla tur att hon inte har särskilt mycket hår på huvudet!

Resultatet: En 10 år yngre och 10 kg smalare Pär.

Mitt lilla hjärta på promenad runt kvarteret. Det blir ju en hel del sånna när man har hund.

Och här har jag sällskap av mina två barn till tåget. Fick dock springa ifrån dom direkt efter att denna bilden togs då båda går helt sjukt långsamt - speciellt om man har en tid att passa.

Vi hade en mysig kväll på Camp Active en fredag. Himla härligt med gångavstånd till underhållning och mat - sen att stället är helt fantastiskt att hänga på är bara en bonus. Heja Lovene och heja Camp Active. Hett tips både för vuxna och barn.

Vi var och besökte ljusfestivalen i Grästorp en dag. Himla mysigt och fint för barnen, kommer absolut bli en tradition för vår del!

Hemma har vi fortfarande, sedan en lång tid tillbaka, projekt trappa. Det har blivit lite... miss i kommunikationen, så att säga. Men nu har min duktiga kille satt igång ett enmans-prjojekt som börjar ta sig. Så bra jobbat! Bilden nedan visar hålet vi haft i två månader. Perfekt när man har en 1,5-åring.

Majken provar lite att sitta på stor-tjejs-stol. Dock jobbigt när man har mycket myror i brallan. För sitter ner gör man ju när man äter.

Sen hade vi en riktig kalas-vecka. Herrn i huset fyllde 35 år och det firades! Först ut var middag med hans familj hos oss. Jag hade gjort boeuf bourguignon dagen innan med en unge som vägrade sova. Det såg ut som helvete i hela köket.

Barnen fick sitta i sofforna och äta.

På första bilden har vi Olle, som är Majkens äldsta kusinm som försöker övertala Majken att inte ramla över soffan eller något. På andra bilden Pärs vackra syster Anna!

En del av gästerna i en mycket mörk bild.

Vi fick möblera om lite. Mest på grund av att vi skulle ha fest på lördagen och att många gäster skulle komma. Ganska mysigt tyckte jag, Pär har svårt för förändringar så det var bara att ställa tillbaka på söndagen sen.

På lördagen vankades det ännu ett kalas. 20-nånting härliga vänner som ville komma och fira Pär! Jag gjorde två olika kött, potatisgratäng, dressing och sallad som typ räckte.

Vi hade verkligen FÖR roligt så typ inga bilder togs förutom den nedan. Himla synd men bättre att ha kul än att gå runt och ta bilder jämt. Årets barty blev det i alla fall och tack ännu en gång underbara vänner som kom <3

Majken var hos barnvakt för er som undrar.

Jag gjorde ett provisoriskt dockhus till Majken en dag. Tog lite bitar från William Morris-tapeten hon har i sitt rum på en planka. Snabbt fixat och lycklig unge!

Gullig Majken i gullig manchester-kjol från Zara. Sängen bakom ser mindre söt ut, ber om ursäkt för detta men vi bäddar verkligen inte sängarna här hemma.

En efterlängtad helg, mamma och pappa kom på besök!

Tror ni Majken blev glad när hon hittade sin mormor i soffan på morgonen?

Pappa hjälpte oss med gungställningen som vi inte har kunnat fixa själva. Tack!

Blev sjukt bra! Majken hatar ju dessvärre att gunga men det finns ju andra ungar som kan komma hit och leka.

En jobb-öl var han allt värd, pappa.

Och Astrid mår bra! Hon har dock varit lite nere efter löp. Vet inte om hon saknar valparna hon inte fick? Går runt och bäddar så fint för dom och boar. Så sorligt egentligt, lilla Astrid.

Helgen med mamma och pappa på besök gick alldeles för fort. Majken ville gärna gå med Pär och pappa i hand.

Gulligt med reflexväst tycker jag!

Vi har som vanligt hängt på badhuset i Vara. Verkligen bäst ställe, i alla fall för såna här små, som inte behöver så mycket äventyr.

En tidig morgon, innan jag började jobba, var vi på åkern och plockade blåklint. Tänk att man kan göra det i november.

Och det bästa på hela månaden: MAJKENS FÖRSTA DISCO! Hon var utklädd till katt som ni ser och sååå stolt.

Hon hade jätteroligt och vi med! Så gulligt (och lite gråt-varning) när man såg henne dansa runt där själv på dansgolvet.
När vi kom hem var Astrid lite ledsen över att hon inte fick följa med.

En lördag packade vi Majkens resväska då hon skulle på sin första sleepover hos Faster Anna.

Medan pappa Pär fick jobba och tjäna pengar - och jag fick gå på tjejfest som de här fina fixat.

Veckan efter var jag, Majken, Sandra och Fennris på Öppna förskolan i Stadsträdgården. Väldigt mysigt häng där. Fennris var väldigt mycket mer intresserad av sångstunden än mitt barn - som alltid går iväg eller som sist, sätter sig i ett annat rum.

Här om dagen blev hon 1,5 år min Majken! Hon är så himla stor och duktig men också ganska frustrerad för tillfället - mycket som händer i kropp & knopp. Hon har haft svårt med årstiden och alla ytterkläder som det innebär. Och det får man ju förstå.

Och här är vi nu, minus all snö. Fortsätt kämpa Pär!

I lördags var vi hos våra underbara grannar och blev bortskämda som vanligt.

Så god mat med så fint sällskap i så fint hem, bästa kombon.

Fina Frasse <3

Tack fina grannar!

På söndagen var vi lite trötta efter dels en svintrevlig kväll och dels efter en svinarg Majken. Som tur väl vände det lagom när vi skulle på söndagsmiddag hos svärföräldrarna där hon verkligen visade sin allra bästa sida:

Likes

Comments

I tisdags förra veckan for vi direkt till Småland efter Pär slutat jobbet. Majken skötte sig galant och vi körde tills vi kom fram, 2 timmar och 45 minuter. Skönt att slippa stanna.

Första bilden är på min pappa Sven på Mc Donalds. Pär, min bror Tom och han spenderade en av de tre kvällarna Pär var i Småland med att bära garderober. Så länge man får hamburgare är man alltid nöjd.

Dagen efter garderobsbärandet fyllde jag år. Majken hade slagit in paket som hon kom in och gav till mig på morgonen, så urgulligt att det knappt gick att hantera.

Vi åkte in till stan för att leta födelsedagspresent i form av regnställ. Inte så kul tänker ni kanske men joho, har man en "ganska" pigg 1,5-åring som helst spenderar all sin vakna tid utomhus bör man ha ett bra regnställ. Tack mamma och pappa!

Vi tog en vända i Växjö, ett tips till alla städer som finns, ha lekparker i centrum!!!

Pär körde en "vill du bada i fontän efter att ha varit förkyld i en vecka - bada i fontän". Det gick extra bra för Pär den dagen eftersom han skulle åka hem till Lovene på kvällen ;)

På gatan där jag växte upp finns Roffe. Majken älskar honom. Och inte bara Roffe bor på Sångvägen, kaninen Ludde, kossor och Xenos - Majken var in heaven (och jag med, såklart, älskar djur).

På fredagkvällen fick mamma och pappa hänga med Majken själva så att jag och Elin kunde ÄNTLIGEN få äta på Izakaya. Allra bäst var sällskapet såklart men maten var MUMS. Bästa kvällen på väääldigt länge <3

Mötte upp Denis som ordnade med skjuts hem. Tack!

På lördagen hade vi picknick på Strandbjörket. Vi firade mor som fyllde år några dagar efter. Kusinerna Viggo och Selma var med, min syster Linn, mamma, pappa, jag, Majken, min bror Tom och hans Eve.

Mamma fick present som Linn fixat <3

Gänget.

Majken är "lite" förtjust i lill-kusin Selma. Många kramar delades ut från en annars ganska o-kramig tjej. Fint att se!

Majken tyckte min bror hade väldigt god mat med sig, så hon satt hos honom och myste.

Vi hade köpt med oss engångsgrillar och grillade korv på kvällen. Inte äckligt.

På söndagen drog jag, Linn, mamma och Majken till Svenssons i Lammhult. Favoritaffär men ej för plånbok.

Dreamy.

Deras innergård är en favvo. Majken visar moster vägen.

Min mor och jag drömmer om Y-stolar och provsitter vid varje besök. Majken nöjer sig med sulky.

Barnet fick såklart ut och leka emellanåt. Här på fina dagiset i Moheda.

Jag var och klippte mig på måndagen på LYXVXO. Trevligt ställe!

Samma dag åkte vi till min mormor och morfar i Alvesta. Vi hade det väldigt mysigt ett par timmar med bad, våfflor och bus.

Majken är väldigt förtjust i gammlmorfar-och-mormor.

På tisdagen hängde vi bara hos mamma och pappa, badade i deras galna swimmingpool och hängde runt för dagen efter skulle vi åka hem. Mamma och pappa var snälla och skjutsade mig och Majken till Jönköping där vi mötte upp Pär. Så efter en tur på IKEA vinkade vi hejdå och for hem till Lovene.

Likes

Comments

Jag har fortfarande semester så just nu sitter jag här och äter frukost, dricker kaffe och har storhandlat efter att ha kommit hem efter en vecka i Småland. Mycket härligt!

Innan vi åkte till Småland donade vi med bland annat detta:
Kusinerna Stella & Stig kom en dag med familj och lastade av Majken och Astrid nya hem - en urtjusig lekstuga!

Nya bänkar i hallen har vi ju, och förhoppningsvis snart en trapp så vi kommer in i hallen. Där står Majken och vinkar av pappa eller mamma när de ska åka och jobba. Mysigt värre.

Precis som Majken lovat bjöd hon in kompis Charlie på inflyttningsfest i lekstugan. Hon bjöd på vinbär och vatten. Inga höga krav från 1-åringar direkt.

Majken är gärna med pappa Pär och klipper gräset. Tur, för jag hoppar gärna gräsklippning :)))

Traktorer, gräsklippare, bilar, bussar, framför allt TÅG är det bästa som finns. Flygplan är även en ny upptäckt som uppskattas.

Vi har hälsat på min nya kärlek RIO. Malin och Marcus gulliga, gulliga bebis. Som ni ser tyckte han om mig med väldigt mycket.

Majken provgosade med Rio. Hon längtar till han blir lite större men tyckte han var väldigt söt.

En dag var Stig hos oss efter att jag kom hem efter jobbet. De hade varit och badat i Vara allihopa vilket jag var ganska avis på men som tur väl var fick jag vara med på pizza-kvällen som nalkades.

Vi ritade lite på kvällen. Majken ritade på soffbordet mest och jag insåg ännu en gång att det nog inte blir något nytt soffbord på ett bra tag.

En kväll hade vi fredagsmys på altanen. Majken och Dockan fick en skål med chips.

Och när Majken och Dockan somnat fick jag och Pär ha altan-dejt.

Astrid fick vara uppe också såklart, eftersom det var fredag.

Vi får köpa två fåtöljer till nästa år.

Grannarna var i Göteborg och kom med en fin present till Majken, underbar tröja från COS. Tack <3

Majken fick den här gungställningen när hon fyllde 1 år. Det är fler delar som ska på men vi började så här. Hon tyckte, som ni ser, att det var svårt att gunga på de gungorna som var med så vi har köpt en bebisgunga till nu.

En dag var vi och fikade med Fennris och hans mamma. Han fyllde 4 månader och var gullig och snäll som vanligt. Majken tröttnade väldigt fort så vi hängde mest i biblioteket.

Och helt plötsligt blev det sommar igen! Jag, Pär och Majken drog till Bulls eye efter att jag slutat jobbat en torsdag och spenderade en mysig timme med god mat och prat.

Majken ÄLSKAR sötpotatispommes och aioli.

Pär tog en fin bild på oss. Min bebis börjar bli stor :'( fick inte bära henne efter detta utan hon gick själv genom stan. Väldigt bra för någon som har väldigt mycket energi (och ätit en vuxenportion typ).

Alltid svårt när man kommer förbi fontänen på torget bara. Inte bada!

Och så var det dags för Lovene-festen. En SÅ lyckad dag men lek och bus för barnen på dagen och fest för alla på kvällen.

Alla som ville komma fick ta med bord, stolar och mat och bara sätta sig.

Dagen efter var Pär och jobbade så jag och Majken åkte till farmor och farfar. Mor var nämligen lite trött efter kvällens festligheter :-)

Sen var jobb och en vanlig vecka som kom, på fredagen hade mitt jobb ställt till med after work. Väldigt rolig kväll!

När lördagen kom gjorde vi inte så mycket, var ute och gick i vanlig ordning med de här två gullisarna.

Och på söndagsutflykt med grannarna till Kinnekulle. Fin dag!

Och jag köpte en ny möbel, jäkla krångel som vanligt men det löste sig till slut. Tänkte måla den någon dag... Eller behålla den vit och tapetsera rummet den står i. Det får bli höstprojekt.

Sen for vi till Småland, hela familjen. Pär och Astrid åkte hem efter några dagar då en av oss var tvungen att jobba. Men det tar vi en annan gång. Kram!

Likes

Comments

Nu är semestern ganska så slut här. Eller för Pärs del i alla fall. Jag har tagit ut semester i omgångar i år för att kunna vara hemma med Majken så mycket som möjligt och ibland lite längre perioder mellan arbetspassen. Utan att slösa på föräldradagarna då. 15 månader är hon nu och alldeles underbar!

Jag ligger lite efter i uppdaterandet. Men here we go...

En vecka kom mamma och pappa och hälsade på. Det var den veckan det var sommar om ni minns. Majkens första strandhäng i år - vattnet ganska ointressant till skillnad från sanden, himla poppis!

Samma vecka hade vi grävmaskin här som grävde ur hela framsidan och fyllde den med singel. Vi satt på första parkett såklart då en av oss är mycket intresserad av grävmaskiner.

Pär hade till skillnad från oss andra INTE semester denna sommarvecka så vi fick sköta oss bäst vi ville. Här åt vi en god lunch på Mellbygatans.

Dom kvällarna Pär var hemma blev det grillat i trädgården, såklart.

Det är som, många säkert vet, inte lätt att vara en liten person alltid. Slappa är extra svårt för den här lilla damen och det bästa man kan göra för hennes skull (så att hon kan slappa lite) är att dra ut på en liten cykeltur. Majkens mormor är ju en erfaren fyrabarns-mor och numera sexbarns-mormor så hon vet hur de ska tas.

Grannarna var på semester på annat håll så vi passade på att tjuvbada i deras inte jättetråkiga pool. Till och med mamma badade, vilket jag bara sett henne göra typ två gånger, så det var väldigt gött. Majken har ju varit delfin sen hon föddes men på senare har hon tyckt att hon är ganska "färdig" med just badandet - smultronen som finns vid sidan av grannarnas altan är väldigt mycket mer intressanta.

Vi bytte bad-ställe en dag och hamnade på campingen. Den fick 5 stjärnor av Majken för att pappa Pär satt i sanden med henne hela tiden och 5 stjärnor av oss andra för att det just inte BARA var sand. Gillar inte sand alls faktiskt.

Vi gick och hämtade pizza, som ligger typ 1 minut bort. Också 5 stjärnor. Astrid fick också pizza.

Man kan nog gå 5 kilometer utan att ens doppa huvudet i den här sjön.

Veckan efter mamma och pappa hälsat på oss fick jag en dag off så då åkte jag till IKEA och spenderade hela min lön där. Hallmöbler blev köpta och ihopskruvade samma dag, bästa som finns. Majken tycker katten jag köpte på IKEA är det bästa som finns. Väldigt mycket "maow" ett tag.

En annan dag tog jag med dom här två till lekparken i stadsparken. Väldigt populär. Inte för Astrid kanske, hon blir jätteorolig när vi går upp på rutschkanor av nån anledning och ibland följer hon också med upp. Fler hundar som gör så? Känns som hon är rädd att vi ska göra oss illa.

En del barnvagspromenader blir det. Vi gillar Lovene men ack så skönt det varit med en cykelväg så man slapp vara rädd att en traktor eller typ lastbil ska plöja ner en varje gång på de här smala vägarna.

Pär fick semester och vi drog till Småland! Nedan en bild på mig och Majken när vi tog en kaffe på Deluxe.

En dag var vi på Leos lekland med min syster Linn, Selma och Viggo, Majkens kusiner. Vilken dag det blev! Alla hade SÅÅÅ kul och vi var SÅÅÅ trötta efter.

Vi hängde en hel del hos mamma och pappa. Majken älskar deras hund Xenos och ännu mer hans säng.

En dag besökte vi IKEA museét. Hett tips! Alla gillade även om vi hade velat så liiite fler möbler... men det kanske kommer!?

I restaurangen hade de hottat upp IKEA-klassikerna. Väldigt gott! Jag var den enda som inte tog köttbullarna och var den enda som blev lite ledsen (att jag inte tog köttbullarna alltså).

Innan vi gick var vi tvungna att ta en sån här bild. Inte alls pjåkig eller hur? Förutom att jag och mamma är lite efter och inte fattar att man ska kolla i kameran. Vi kollar på skärmen som räknar ner istället.

Sen var vi och hälsade på min nya systerdotter LISA såklart. Majken var lite trasslig så fick inte följa med men desto mer fick vi gosa. Liten-liten-liten. Och väääldigt god, såklart.

Kvällen innan Lisa-gos var jag, Pär, Linn och Martin på barty. Först tog vi öl på deluxe. Aldrig druckit godare öl. Och där har jag druckit måååånga öl i mina dagar.

Efter öl på Deluxe gick vi hem till Linn och Martin. Som vanligt hade Linn gjort "ganska" god mat.

Lite fler kom och joinade bartyt efter som. Min bror och hans tjej kom förbi och följde med oss ut på stan. Öl och gött häng, kan inte bättre bli!

Alla var lite sliriga vid två-tiden så då fick vi gå förbi stället som nog säljer mest pizza vid två-tiden i hela Växjö. Goda var dom i alla fall.

Sånt som systrar gör i väntan på pizza?

Vi sov över hos Linn och Martin. Dagen efter fick vi allt ta igen oss. Astrid fick smaka av bakis-maten som Linn och Pär var och köpte. Hon smakade med hela ansiktet så gott det var!

Det går alltid väldigt snabbt att åka till Småland men hem... usch. Det går inte fort. Här fick vi stanna i... ja, jag kommer inte ens ihåg vad det heter så tråkigt ställe det är. Men Majken hittade blåbär... eller lingon, kommer inte ihåg.

Och nu har det ju nästan gått VECKOR sen vi var och semestrade i Småland. Jag fattar ingenting men återkommer med uppdatering snart, tiden går ju som hejsan.

HEJ!

Likes

Comments