Dagen serie blir outlander.
Denna serien är också en av dem bästa, och antagligen den enda serien som jag aldrig direkt pausar ifrån.
Den har en otrolig story och inte alls är lik andra serier.

Outlander handlar om en kvinna som heter Clair vars intresse är blommor. Efter att nästan varit ifrån varandra under 5år(utspelar sig efter andra världskriget) väljer dem båda att åka till Skottland för semester. Och medan dem är där forskar frank lite om sin släkt samtidigt som dem kollar lite typiska turistområden. Men så var det en dag som clair valde ensamt att gå till en kulle med speciella stenar för att plocka blommor hon innan fastnade för. Och medan hon är där hör hon en surrande ljud som kommer från stenarna och när hon rörde stenarna råkade hon av misstag att ta sig till det förflutna, 200år bakåt i tiden.

Det är verkligen en riktig spännande serie...


Likes

Comments


Denna dagen hade kunnat vara sååå perfekt. Hade det jätte mysigt med min kompis och hennes dotter. Vi åt lunch och snackade och bara hade det allmänt mysigt med våra döttrar, sedan efter lunchen gick vi till öppna förskolan där dem fick leka med andra barnen (inte för att dem ville det haha)
Så denna dagen kunde ju inte bli bättre kände jag på vägen till busstationen

Men istället blev denna dagen förstörd och det slutade upp med att jag blev sårad och arg på samma gång.

Jag och min vän skulle hoppa på bussen till tågstationen som skulle ta mig hem. Men när jag hoppade på bussen och skulle köpa en ungdomsbiljett.... så blev jag istället kränkt av buss chaffisen.

Jag känner mig faktiskt så sårad att jag orkar inte ens skriva ner hela historien.

Mer än att berätta att han i stort sätt skrek ut att han inte tycker att en ung person som jag ska ha barn.

Men det jag inte förstår är varför reagera så starkt bara för att jag är 19år, 19år är ingeting i jämförelse med dem som är 14 och har barn. (inte för att det det är nått fel att vara 14år och är mamma.)
Men att reagera så starkt för att jag var 19år var faktiskt lite överdrivet tycker jag.​

och om ni undrar hur han visste min ålder var för att han frågade om min legitimation och tog hela den konversationen högt medan jag försökte som möjligt ta det på ett lågt sätt som möjligt bara för att jag inte ville det skulle dra uppmärksamhet från dem andra resenärerna. Men han ville det tydligen och gjorde ett jädrans bra jobb. Alla kollade på oss och sedan följde mig och min vän med blicken när vi skulle parkera barnvagnarna på bussen.

Plus att hans kollega tog Hailey på kinden när hon låg i vagnen och sov medan jag pratade lugnt och sansat med chauffören UTAN ATT FRÅGA MIG. Jag hade inte tagit det kanske så hårt men han pratade med mig på ett otrevligt sätt han med.
så VAD I HELVETE FÅR HONOM ATT TRO ATT HAN KAN RÖRA MIN DOTTER DÅ.

Jag ringde rasmus så fort jag hade hoppat av och han blev ju så klart lika upprörd som jag, så han ringde skånetrafiken och gjorde en anmälan på dem.

Hon på skånetrafiken som rasmus pratade med tyckte heller inte att det var okej.
Och tydligen hade den mannen som körde bussen fått ett par klagomål sen tidigare av andra resenärer som känt sig kränkta. Så vi hoppas den händelsen var det sista och jag hoppas han får sparken för ser jag honom igen kommer jag faktiskt bli förbannad. För denna incidenten har spelats fram och tillbaka i tankarna sen jag hoppade av bussen.

//Lovejoy

Likes

Comments

Okej nu tänker ni kanske, WHAT THE F**K...det är den mest female serien ever.

Och ja det är den... BIG TIME.
Men den är också en av dem bästa "tjej serie" som jag iallafall sett, den har ALLT ALLT ALLT!!.

Om man dock räknar bort skräck så har den ju allt.

Det är drama och en gnutta komedi faktiskt. Vet inte hur många gånger jag har gråtit under dem 8 säsongerna (Rasmus med, precis som jag fastnade han på den) . Och jag är verkligen inte den typen av person som brukar gilla något typ av sånt här för serie.
Men seriöst under 2 veckor kollade jag färdig alla säsongerna, så bra är den.
Har man ingeting annat att göra hemma mer än att amma,byta blöja och mata etc så sätt på den här bara för att  ha den i bakgrunden för tillslut slutar det upp med att man fastar framför tv​.
​Denna är också en serie jag rekommenderar STARKT.


Likes

Comments

Hej på er, nu tänkte jag skriva lite mer om vad som hände inatt och vad som kan ha hänt när man "tror" att ens barn faktiskt inte kan ta sig någonstans. Men iallafall så vaknade jag ju upp flertal gånger av att att antingen rasmus behövde hjälp med rasmus eller att hon var hungrig. Men det var den gång vid 5på morgonen jag seriöst hade panik. För jag vaknade av att Hailey började skrika och när jag tittar på min vänstra sida(för det är där hon brukar ligga) så låg hon inte där. Och då tänkte jag under 1 sekund "nu jävlar har någon tagit min bebis. Men nä hailey hade bara lyckats rulla till sin egen säng haha.

Men ja..

På min förra inlägg skrev jag ju att jag var påväg till körskolan, jag har ju 2timmars körlektioner på tisdagar.

Vilket gick kaos, jag fick sån jädrans ångest när jag skulle åka på motorvägen att åka in och ut från avfart speciellt där man ska accelera som bara den gav mig inget mer än panikattacker. Trodde seriöst att jag skulle svimma och krocka in på någon eller ut ur vägbanan. Men ja första gången av något är alltid läskigt. Och när jag menar ångest då menar jag verkligen ångest började hyperventilera och typ se svarta prickar framför mig...

Vilket är det mest obehagligaste och kanske farligaste man kan få under en körning.
Läraren frågade ju om vi skulle pause med den momenten men jag kände ju att om jag lägger av här kommer jag ju komma ihåg vad för typ jag hade för känsla sist jag gick igenom denna momenten så jag sa,

"nej vi fortsätter, annars lär jag mig aldrig"

Men i övrigt gick det skit bra.


Och när jag kom hem stod ju rasmus med hailey i famnen vid trappan och väntade på mig, så det första han typ gjorde var att räcka mig henne och gick och la sig för en powernap haha.

Ja juste skulle plugga lite körkort teori och hittade boken helt sönder vid enda sidan. Jo av någon konstig sätt hade H fått tag på boken och kanske börjat gnaga, vilket gav mig den där "världens sämsta mamma" känsla. För hade hon kvävt till döds hade jag ju hoppat framför tåget. Så denna gången hade jag ju en ån jädrans tur.

Så nu har jag typ röjt undan allt "riskzon"

Och imorgon ska vi på öppna förskolan med en kompis, vilket ska bli spännande jag har aldrig varit på en sån innan faktiskt.
Har inte aldrig riktigt vågat faktiskt, jag har ju varit rädd att gå på sånna med andra "äldre" mammor, rädd för att bli utdömd. Men ska iallafall dit med en kompis och hennes dotter så ensam är jag ju inte. 😃

//LovejoyLikes

Comments

helvetes natt: om jag ska ärlig vet jag seriöst inte hur jag klarade av att gå upp från sängen denna morgon och sminka mig.
Lilla hailey hade ju såklart världens förkylning inatt, vilket det skulle bestämmas att  just denna natten det skulle bli, speciellt när  jag behövde all min sömn.
Men nej istället vaknade hon var femte minut och tillslut behövde ju rasmus min hjälp för att få henne komma till ro.
vilken bara fick mig att bli frustrerad.
JAG ÄLSKAR ATT AMMA MEN SERIÖST BORDE FINNAS DAGAR MÄNNEN KUNDE GÖRA DET FÖR EN GÅNG SKULL.
så ja blev en liten gräl mitt i natten för att jag var så jädrans trött och orolig vilken tydligen förvandlar mig till en
"arg anka"(rasmus beskvringing av mig)
så nu jag är på tåget till centralen och bara LÄÄÄNGTAR TILL EN KALL REDBULL.
Innan jag behöver gå till körskolan.

//Lovejoy

Likes

Comments

Dagens är serie är Supernatural.

Handling: Sam och Dean är bröder vars barndom inte alltid varit lätt, deras pappa hade en viss paranoia så dem bodde aldrig på samma ställe utan deras barndom gick ut på att döda monster, spöken etc. Men det är inte vad serien utspelar sig på, utan det utspelar sig dem som vuxna.

Under en varje nytt avsnitt så är det alltid något ny monster dem jagar det kan vara från en spöke till ett mördande clown eller mer(vill inte spoila dem viktigaste karaktärerna)


Denna är en serie som jag tipsar starkt, iallfall att man ger den en chans för efter bara ett par avsnitt lär man dygna för att man inte kan sluta kolla.

Fast att det är en halvt läskig serie så är det fullt med skratt och tårar under dem 12 säsonger som kommit ut hittils.


Ja nu är det dags att försöka få Hailey att sova, så att jag kan ta det lite lugnt innan jag själv ska gå och lägga mig för jag ska upp tidigt för att ta mig till körskolan och övningsköra.

God natt.

//Lovejoy

Likes

Comments

Haft världens oro över att vi ännu inte skaffat en åkpåse till lille tösen, men idag blev jag taggad av rasmus syster på ett inlägg där en kvinna sålde en helt ny åkpåse för 200kr.
Och när jag såg den tänkte jag"men herre min gud" det är ju en sån jag söker efter.
Så jag skrev på direkten och skickade iväg rasmus(även om han hade ont i ryggen och var nyvaken) för att gå och hämta/köpa den. Vilket han gjorde med glädje för att han vet att jag har varit orolig över att vi inte haft en en och inte kunnat köpa en för åk påsar är ju tok dyra.

Men icke som nicke vi fyndade en helt fin och ny en.
Så nu vågar jag gå ut utan att vara rädd att kanske hailey fryser.

Man hade ju kunnat ha filt eller något men med tanke på att hailey inte alls är förtjust i att ha ligg delen längre på vagnen bytte vi ut den till sittdelen för någon dag sen. Och hon älskar ju att sparka som en jädrans ninja så filtar åker bara ner till marken och blir smutsigt istället.

Dock har ju hailey haft fleece overaller men jag har typ känt att det liksom inte har räckt till. 

Men nu försvann oron och så nu är det bara njuta av höstvärlden, för nu vet man  att min lilla tös sitter på vagnen helt gosig. Plus verkar hon vara jätte nöjd med den för så fort jag satte henne på vagnen flinade hon som bara den😍

Sjukt att man kan ha "ont i magen oro" för något sådant 😝

//Lovejoy


Likes

Comments

Veckans inspirationsbild:

Hur ska du någonsin kunnat veta vad DU just är för person eller vad du är skapt för, om det ända du gör är att tävla med andra. Utmana dig SJÄLV se vad du kan göra och inte göra.
Bara då kan du se det rolig i att göra saker.

//Lovejoy


Likes

Comments

Okej som ni vet har ju denna intressen för denna bloggen kommit och gått. Och dem få inläggen jag gjort på sistone har jag inte direkt lagt så mycket energi på, vilket jag tycker är så tråkigt.

För själva anledningen till varför jag skapade denna inläggen var bara för att jag ville utnyttja dem minuterna jag hade ibland som fri för att reflektera mina tankar jag haft under dagarna.

Som gravid var jag rädd att efter jag kanske hade nattat min dotter så skulle jag ligga i sängen halva natten med ångest.

(ångesten har varit mitt största problem dem senaste åren)

och som dem flesta i min närhet inte vet är att jag fortfarande har mina kvällar jag sitter uppe länge sent p.g.a ångest. Jag kanske hanterar dem bättre nu men dem finns fortfarande.
Och bara så NI så är inte ångesten där för att jag är en mamma, jag har bara alltid haft den ångesten hängande över mig om kvällarna.

Och det är så svårt att berätta det för folk för att jag är så rädd att folk kommer tro att bara för att jag har ångest så är jag inte lämpad för att vara en mamma.

Jag låter inte det hindra mig från att uppfostra min dotter, eller för att leka med min dotter. Eller från att trösta min dotter.

Jag kommer nog aldrig låta henne se den sidan.

Och det är anledningen till varför jag har denna bloggen, för på kvällen när hailey sover eller under dagen när hon leker kan jag utnyttja dem få minuterna med att reflektera mina dagar eller tankar.

Och därför har jag valt att lägga till 1 eller 2 nya kategorier i bloggen som ska få mig själv att börja skriva mer. Dem nya kategorierna kommer inte att handla om min dotter även om jag faktiskt vill skriva en hel bok om henne.

Och med tanke på att jag har förlorat en del vänner under min graviditet så går jag inte ut så mycket med hailey för att träffa folk....Ja det låter ganska helt ut mobbat med det blir tyvärr så hahah.

Mina allra närmaste vänner har ju själv barn så ibland går det inte att matcha ihop dagarna att träffas.

Så ja jag är ju mycket hemma haha...

Men iallafall en av dem nya kategorien är att jag en gång om dagen kommer lägga ut en

"omdöme" inlägg om en tv-serier jag har eller tittar på eller om en bok jag har läst.

Och varje måndag kommer lägga ut en inspirations bild/test, för att få mig att bli mer motiverad.

Så jag hoppas detta kommer få mig själv att börja skriva mer, för det hade hjälpt mig jätte mycket till att bearbeta dem små hinder i mitt liv. 

// Lovejoy

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen IGEN från den senaste inläggen, orken och intressen till bloggen kommer och går verkligen. Plus att efter ett tag har man typ inget att skriva om. Och när det väl finns dagar man tänker "detta borde jag skriva på bloggen" så glömmer man det.

Men nu är jag i all fall tillbaka, 100%.

I förrgår fick hailey sin 5månads vaccin, och som nål rädd jag är, brast hjärtat 1000 bitar.
Kändes som om jag förrådde lilla H för bara någon sekund innan nålen så satt hon i min systers knä och var jätte glad och sprallig men sen kom den "ångest skriken" vilket gav mig tårar.

Men direkt efter fastnade hon för något och började skratta, sen kom sprutan igen och då kom "ångest skriken" och 5 sekunder efter det var över så började hon att skratta..igen hahah.

Och om ni undrar varför hon satt i min syster knä under sprutan var bara för att rasmus kunde ej följa med och jag klarar inte av sånt. Första gången H fick sin spruta höll jag faktiskt seriöst på att svimma.

Och igår var jag och H ensamma hemma för att R jobbade och han jobbade ganska sent, han var inte hemma förens vid halv 12, och stackarn fick ju cykla från tågstationen hem bara för att det inte går någon buss hem.

Och för att vara en 70h/t väg så kör dem seriöst över 100 här ute.
Och så är det bara uppförsbacke hem, plus att det var blåsigt igår. Så kunde inget annat än tycka synd om R när han väl kom hem tillslut.

(Livet ute på landet)

Så idag valde ju både jag och R att vi som vanligt inte göra något. Men det slutade ju upp med att han började städa lägenheten istället. HAHAH.

och jag satt kvar i sängen med H och medan hon lekte så kollade jag på serier.

Hailey har utvecklats jätte mycket under sina 5månader, och precis som hennes mamma (jag asså xD) är hon DEN MEST envisaste av alla på denna jord. Hon kan ju inte krypa men hon rullar från ena stället till andra.

Som t.ex. nu när jag skriver denna inläggen insisterar hon så jädrans mycket med att leka med mus sladden, och lägger jag henne vid ena ändan av sängen kommer hon rullande igen och ska börja bråka med mig haha
(jag menar det hon rullar för att ta sig nånstans)

Hon ska seriöst ta ALLT. Ni ska se när jag är själv hemma med henne jag vågar inte ens gå på toa ,för man vet aldrig vart hon hamnat när man väl kommer upp igen.

Men kan dock inte bli mer än stolt över hur pass mycket hon har utvecklat.

Innan kunde jag och R diskutera om vem hon kommer likna mest antingen mig eller han.

Men nu tänker vi bara HAILEY ÄR HAILEY. Hennes personlighet har inte präglats hur jag och R är som person.

Vi hör ofta att hon är en glad, sprallig bebis.

och kommentarer som "hoppas tonårs åldern kommer bli hemskt så ni kan få något svårt som föräldrar"

Hailey farfar sa en gång till R
-varför fick jag för jävliga ungar( R och hans 5syskon) medan du fick den snällaste.

Så precis som vilken förälder som helst kan vi inget annat än älska och tacka för att vi för den vackra dottern vi har.

// Lovejoy

Första bilden visar hur envis lilla H kan v


Likes

Comments