Hej igen!!

Nu är detta inlägg lite sent. För den 27/12 var det clearound på Rappestad. Jag hoppade Seb på 60.

Men iallafall när vi kom till stallet så gick jag direkt till Seb och börja borsta för det hade vart väldigt lerigt. Men sen när jag borstat klart gick jag och gick banan. Den var såå mycket enklare än gången innan. Men sen gick jag tillbaka med Seb hjälpte den som skulle rida han först att sadla och tränsa. När de sen gick med Seb till ridhuset gick jag och mina kompisar som också var med och kolla. Sen skulle min kompis ponny som hon skulle rida ha en paus så vi stog och borsta lite medans vi vänta. Jag skulle rida i sista gruppen för det var så många som hoppade 50 på Seb så det var ju inte bråttom alls. Men iallafall så gick vi sen och kolla på när min syster red. Hon red ju jätte bra. Efter det sadlade vi och tränsade Amarant som min kompis red. Sen skulle hon och min syster hoppa. För min syster gick det ännu bättre men Amarant var inte på så bra humör och höll på att dumma sig. Så ridläraren fick hoppa upp men han dumma sig med henne också. Efter att de ridit var det snart min tur så jag stannade i ridhuset och vänta. Mina kompisar behövde åka så de kunde inte stanna.

Men när det var min tur så värmde vi upp. Seb kändes jätte fin och framåt. Dock kom jag inte riktigt runt för jag hade lite korta stigläder men det är inget man kan göra nått åt nu. Men när vi hoppa fram kändes det supet bra på kombinationen. Sen när vi hoppa banan då så kom vi jätte dåligt på första och sista hindret. Men på tvåan kom jag super på sen hade jag hade fel galopp så jag rev det första hindret i kombinationen då. Men sen kom jag väldigt bra på resten av hindren gick jätte bra och hade bra galopp innan alla hindren. men sen när jag hade hoppat så väntade jag på att de andra skulle bli klara så då passade jag på att ta lite kort. Sen när jag hoppat klart så tog jag han om Sabines sadlade och tränsa av. Efter det stog jag typ och gosa/borsta Seb i en halvtimme eller något sådant.

Min fina Seb!!

Men det var allt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu hade jag tänkt skriva en del 2 av mina favorit hästar på rappestad ridklubb. Del 1 gjorde jag för mer än en månad sen. Men nu ska jag börja.

Som jag skrev i förra delen så gick min favorit häst bort efter påsk. Då gick jag tillbaka att ha Kulla som favorit häst ett tag. Men sen efter höstlovet tror jag kom det en ny ponny till stallet som var väldig ung. Då var det en annan tjej som börja rida honom. Då fick jag börja rida Seb för då var han ganska osäker av sig och alla klarade inte av honom. Så då började jag rida min älskade Seb. Det var en andra tjejen som ridit Seb men jag tror inte att hon gilla Seb så mycket hon passa i alla fall mycket bättre med den nya. Hon rider fortfarande den hästen som förresten heter Amarant och jag rider och älskar fortfarande Seb. Seb som jag kanske har sagt är en C-ponny och född 2000 så han är 16 år. Han är också den bästa New Foresten som finns. I början va inte Seb så värst populär hos mig men sen så gillade jag honom bara mer och mer. Nu älskar jag honom och det finns ingen bättre. Jag red honom typ hela tiden. Det är bara nu på sistone som jag inte ridit honom så mycket för han är mycket lättare nu så min ridlärare låter andra få rida honom vilket jag inte gillar. Men jag har börjat rida Salsa nu ganska ofta och hon är enligt mig väldigt bra omväxling för Salsa och Seb är väldigt olika. Jag har verkligen fallit för Salsa den senaste tiden oh just nu så är det hon jag vill rida om jag inte rider Seb. Men den 27 ska jag vara med på en clearound på RRK och jag har anmält mig på 60 med Seb. Är jätte taggad och jag kanske lägger upp ett inlägg om hur det gick. Men det var allt och en sen God Jul!!!!!

Likes

Comments

Hej!

I helgen var det ju SIHS och jag var där på lördagen. Eftersom jag bor i Linköping så var det en bit att åka så vi fick gå upp tidigt ): Vi åkte buss dit och hem. Men i alla fall. När vi kom dit på morron var det dressyr och i början var det för unga hästar. Vi kolla på hela den men sen var det Gand Prix och då kollade vi bara på de tre första och efter det gick vi till mässan och bara kolla på saker. Sen tog vi lite fika (Vatten o godis) och efer det gick vi och köpte de saker vi tittat på. Sen gick vi tillbaka och kom precis i tid till prisutdelningen och satt där o kolla. Sen var det pause till familjemattinen. Då köpte vi mer saker på mässan och åt lunch. Sen satt vi och kolla på hela mattinen. Sen var det sista chansen på mässan och då sprang jag runt och leta efter K9 stånd för jag ville ha en grej därifrån. Men närr jag väl hade köpt det så kutade jag tillbaka och när jag satt mig ner kom jag på att jag behövde gå och köpa kvällsmat så jag sprang upp köpte en korv och kom precis itid till första start. Sen så satt vi där och kolla. När det var slut skyndade vi osss till bussen och kom hem vid tre på natten.

Men till vad jag köpte:

Två stycken lyckoänglar. Den med blå pärla ska jag ge bort i julklapp men den silvriga ska jag ha för mig själv. De kosta typ 55 kr men det var två för hundra👍

Ett grimskaft i en grå nyans. Köpte det i Börjes monter för 25 kr. Har sett en grimma från ett annat ställe som machar till grimskaftet😍. Som jag SKA ha.

En spray från K9 för 149 kr eller 139 kr men jag är inte säker. Den ska hjälpa till med utreda man och svans och göra så att pälsen glänser🤗. Sprang runt och leta efter K9s monter i 15-20 min😛

Runt 3 kg hästgodis!! De på första bilden är från Horze monter och kosta 80 kr sammanlagt. Godiset på andra bilden är själv plock köpte det förra året också. Kosta 50 kr. Men hästarna blir nog glada😊

Ett spö som kommer machar mitt Equistran Stockholm schabrak. Har bara svarta spön och ett lila dressyrspö men det kosta typ 70 kr. Är grå/silvrigt med bra grepp. Det är ett allround spö föresten.

Sist men inte minst köpte jag ett schabrak med min syster. Det är ett dressyr schabrak i ponny. Den är mörk marinblå med grå/silvrigt och ljusrosa på kanten. Det är från Horse guard och kosta 300 kr. Men det är skit snyggt😀😀


Är nöjd med allt jag köpte och köpte allt för mina egna pengar. Lite sen men har varit sjuk hela veckan och glömt bort den. HeHe

I lördags var jag ju och red. Hade en storhäst som heter Ella. Hon är extremt snäll men väldigt stark i gallopen och såklart skulle vi gärna enkel övergång? Iallafall när man gallopera sakta av till skritta och sen fatta gallop igen. Men hon var extremt stark så ja. Men det gick väl och jag är nöjd för hon gick fint i form ibland.

Hejdå!!!!

Likes

Comments

Hej!

Som jag skrev igår så var jag o red i söndags också men då red jag inte lektion utan jag och tre andra "hyrde" varsin häst i 50 min. Vi var på Gunnorp ett annat stall och jag red en häst som hette Qincy. Det var första gången som jag red henne och det kanske inte gick så jätte bra hehe.

Men som jag sa hade jag inte ridit henne och var inte så bestämd i början så hon blev bara envisare och envisare och i början skötte hon sig hyfsat men sen när vi skulle börja arbeta de bara tvärvägrade hon. Hon vägrade göra något. Vi skrittade runt och sen när jag skulle börja trav tvärstannade hon och gjorde så ganska många gånger men skam den som ger sig. Men sen så skulle vi ta en galopp då fick jag igång henne så jag fick en galopp i bägge varven. Men det vart bara en gång i varje varven. Och det blev inte så mycket teknik för mig. Jag ville mäst bara få fram henne och att hon skulle lyssna på skänkeln. Men eftersom det inte gick så bra för mig byte jag och min jätte snälla kompis häst så jag fick galoppera och arbeta lite. Det var en väldigt stor skilnad för e ville knappt gå fram på skänkeln medans den andra fattade galopp så fort man satte sig ner i sadeln. Men jag var väl hyfsat nöjd.

Men efter hade vi jätte roligt och mysigt. Vi satt o prata o myste med ponnysarna. Hade det riktigt gött. Men det var allt! Hejdå

Likes

Comments

Hej igen!
Jag var och red i lördags och söndags men i detta inlägg ska jag prata om lördagens lektion. Som jag sa i ett tidigare inlägg så hoppade jag Salsa. De gick super bra. Vi körde lite övningar som stärker hästens muskler. Man skulle komma mot hiderett i trav. Trava över en bom och sen fatta gallop över hindret. Det gick väl hyfsat.

Vi värmde upp väldigt snabbt och i gallopen var hon väldigt stark och taggad. Men vi började hoppa fram och börade med övningen. Den första gågen gick det bra men sen så tagga hon till till andra gången och fatta gallop innan bommen men jag fick ner henne till trav ett steg innan bommen och det hände tre fyra gånger men hon gallopera aldrig över bommen vilket jag är nöjd med.

Sen hade vi även en kombination och de var samma uppläg. Det var en bom och sen hinder ett gallopsprång sen ett till hinder. Efter som det gick med lite störe ponnys en Salsa som är en liten b-ponny så var mellan rummet ganska långt för mig och Salsa. Men första gången kom vi rätt och hon hade ett jättefin galopsprång emellan hindren men sen andra gången gick det lite snabbt så jag tog tag i henne vilket gjorde så vi kom fel in på hindret vilket resulterade i att det inte gick på ett gallopsrång och det blev två. Och ett konstigt hopp. Men resten av gångerna gick det jätte bra.

Som sista sak hoppade vi en liten bana bestående av de två övningarna och ett rätuppstående när man vände snätt igenom. Det gick jätte bra. Det kändes verkligen som om jag bästemde alltoch vi kom rätt inpå alla hinder förutom räcket på säntigenom då hon gled lite åt häger men räcket var en socherbit och låg på ungefär 40 cm och övningarna var krys på 70-80 vilket jag blev väldigt nöjd att höra eftersom jag aldrig hoppat henne förut men hon var helt underbar men hon slår inte Seb men slår de flesta andra hästar på RRK.

Jag är väldigt nöjd me lektionen och vill rida Salsa nogonmer gång. Men jag har väldigt många stavfel men jag kommer ha skrivit fyra blogg inlägg och orkar inte läsa igenom. Jag har nämligen studiedag idag.

Likes

Comments

Hej!

Jag har ridit på Rappestad RK i mer än två år. Jag har ridit där i 4 snart 5 terminer. Så jag har haft några favoriter. Jag kommer gå från min första favvo till den jag har nu (Seb).

Min första favorit var en ponny som heter Kulla Gulla även kallad Kulla. Jag red henne första gången jag red på Rappestad. Hon var en sån ponny som jag gillar. Hon var extremt envis och hon ställde alltid till med saker t.ex. vägra gå ut på spåret. Men hon älskade att galoppera och hoppa. Hon kändes som olika hästar på dressyren och hoppningen. Men för någon månad sen blev hon privathäst ): Men det var bäst för henne för hon trivdes inte som ridskoleponny. Men hon har typ hela tiden varit mitt andra val förutom i början då hon var första valet.

Sen hade jag en annan häst som favorit i bara två tre månader. Det var en valack som hette Midnight dancer kallad Midde. Midde var lite tjurig ibland men det gick alltid bra i slutet. Han var även lite trixig att fatta galopp på men när man lärde sig tekniken då gick det mycket bättre. Jag var alltid nöjd om jag fick rida han. Men han gillade inte de andra hästarna så han har fått ledigt från ridskolan och byttes mot Salsa. Det gör inte mig något för Salsa är också jätte duktig.

Sen efer det fick jag rida en liten söt skimmel som hette Skrållan. Hon var väldigt liten och jag var en av de längsta i min grupp så jag fick inte rida honom så mycket. Men han var så härlig för han trava och sritta väldigt långsamt men sennär man gallopea gick det mycket snabbare men han var väldigt gammal så när vi kom tillbaka till stallet efter påsklovet så hade han fått somna in. Han var gammal och hade problem med bena men det var sorligt. Jag han iallafall hoppa en clear round på honom.

Det här var mina favoriter första året på Rappestad men det kommer en del till.

Likes

Comments

I lördags var jag och red. Hade ju helst velat ha Seb men så blev det inte denna gång😭. Men jag fick prova på ett litet gotlandsruss som heter Salsa istället. Senast jag red henne var jag jätte räd och tyckte hon var väldigt obehaglig. Men då var jag inte så bra på att rida.

Mitt första intryck av Salsa var att hon var jätte liten. Sen när vi börja skritta fram på långa tyglar kändes hon inte så mycket framåt. Men hon kom igång när vi tog tyglarna. Vi gjorde lite halter och volter. När jag gjorde halt höll hon på med huvut men jag brydde mig inte och det blev lite bätre.

Vi trava fram och det kändes jätte bra. Hon började söka sig lite neråt och lysande jätte fint på skänkeln. Sen körde vi ett pass som inte var så ansträngande så vi gjorde skänelviknings slalom. Vilket gick jätte bra förutom det att hon flyttade lite väl mycket men det var mitt fel för jag var väldigt hård i hand. Men hon var så enkel att sitta ner i sadeln på.

Sen skulle vi gallopera då. Jag var lite näsvös för gången innan (för typ ett år sen) tyckte jag hon var jätte obehaglig att gallopera på. Men när vi gallopera då så bara flög hon fram i ena varvet. Men i andra varvet så fattade hon hela tiden tiden fel gallop även om jag ställde henne och fattade i hörnet. Men bättre lycka nästa gång!

Är i allafall jätte taggad på att hoppa henne nästa vecka❤

En gamal bild på en trött Salsa!!

Likes

Comments

Hej!

Jag var på clearound på stallet  idag jag hoppade 50 på Seb och sen hoppade jag en annan häst på 60. Men jag kommer bara skriva om 50 rundan för den andra gick inte bra alls och jag hade inte ridit den hästen på över 1 år👍

Okej så vi kom till stallet vid ett och då hjälpte vi till att ta in ponnyerna och sen vid halv två gick vi banan. Det var en lite svårare sväng för den var väldigt snäv.

Sen så satt vi på läktaren i runt två  timmar för det var jätte många nybörjare som hoppa typ 20 cm så jag höll på att frysa ihjäl. Så vi gick in i kafeterian och värmde oss.

Sen skulle två av mina kompisar hoppa 40 på två skitsöta små B-ponnys. Och efter det  så skulle jag hoppa 50 på Seb❤

Vid framhoppningen så gick det ej bra. Det kändes inte bra alls men det gick helt ok sen när vi hoppade banan.

De två första hindrena gick galant men vi kom in fel på tredje hindret så det blev ett jätte konstigt skutt och sen var den snäva svängen. Resten av hindren gick också bra men det blev trav på femte hindret för jag håll inte om med skänklarna. Men det kanske inte såg så bra ut men jag blev nöjd och felfri o fick en rosett.🎀

Fick inte någon fin bild på han så den första    bilden är från förra veckan men den andra (fula) är från idag.

Likes

Comments

Jag har två favoriter som är underbara. Det är Seb som står på Rappestad Ridklubb och Grim som står på Kolsbro häst och fritid.

Seb:
Seb som egentligen heter Norrhaga Seb är en C-ponny. Seb är född 2000 och är nu runt 16 år. Enligt mig är han jätte fin i dressyr. Han kan även hoppa bra om han vill. Men det gäller att få han framåt från början. Jag började rida Seb för snart ett år sedan. Då var han lite stissig och närvös av sig t.ex så fick man inte skritta han på långa tyglar utan ha halv korta. Jag tror att jag red han tre gånger innan jag blev kär! I min grupp så är det bara jag som gillar Seb så jag rider han väldigt ofta. På han har jag hoppat 60-70 cm bana. Nu i helgen ska jag hoppa clearound på han så jag hoppas det går bra.

Grim:
Grim är ett gotlandsruss som är 128 cm hög i mankhöjd. Han är född 1996 och är alltså runt 20 år ljust nu. Jag träffade Grim i somras när jag var på ridläger på Gunnorp. Jag red han först när de bara kolla på hur man red och vi skritta o trava bara. Mitt första intryck av han var att han var väldigt långsam. Sen dagen efter så skulle vi rida och få våra hästar. Jag började rida på en schettis som jag var för stor för så jag fick snabbt byta till Grim. Han kändes lite bättre då så jag var ganska nöjd. Sen på eftermiddagen hade vi vår första riktiga lektion då vi fick gallopera och sådant då blev jag helt kär. Jag vande mig vid han. Han var inte långsam utan tog bara väldigt korta steg. Jag rider han inte mycket nu eftersom han står nära Vadstena och jag bor nära Linköping. Han är super fin i dressyren och lysnar jätte fint på skänkeln. I hoppningen tar han superfina skutt och jag hoppa upp till 65-70. Men han kommer alltid finnas i mitt ❤.

Det är Grim och Belini på sista bilden.

Likes

Comments

Hej alla!

I detta inlägg ska jag bara bäretta vad jag tänkt göra för saker på min blogg. Jag kommer lägga upp runt en gång i veckan. Jag kommer lägga upp från ridpass inlägg, bildbomber, fakta om hästarna jag rider och andra saker. Men här är lite fakta om mig. Jag rider på lördag på Rappestad Ridklubb och åker till Gunnorp ganska ofta. Jag försöker vara i stallet så mycket jag kan eftersom jag älskar att vara i stallet. Annars så går jag i skolan (årskurs 6).

/Agnes

Detta är mina ❤

Likes

Comments