View tracker

Hej!

Som jag skrev igår så var jag o red i söndags också men då red jag inte lektion utan jag och tre andra "hyrde" varsin häst i 50 min. Vi var på Gunnorp ett annat stall och jag red en häst som hette Qincy. Det var första gången som jag red henne och det kanske inte gick så jätte bra hehe.

Men som jag sa hade jag inte ridit henne och var inte så bestämd i början så hon blev bara envisare och envisare och i början skötte hon sig hyfsat men sen när vi skulle börja arbeta de bara tvärvägrade hon. Hon vägrade göra något. Vi skrittade runt och sen när jag skulle börja trav tvärstannade hon och gjorde så ganska många gånger men skam den som ger sig. Men sen så skulle vi ta en galopp då fick jag igång henne så jag fick en galopp i bägge varven. Men det vart bara en gång i varje varven. Och det blev inte så mycket teknik för mig. Jag ville mäst bara få fram henne och att hon skulle lyssna på skänkeln. Men eftersom det inte gick så bra för mig byte jag och min jätte snälla kompis häst så jag fick galoppera och arbeta lite. Det var en väldigt stor skilnad för e ville knappt gå fram på skänkeln medans den andra fattade galopp så fort man satte sig ner i sadeln. Men jag var väl hyfsat nöjd.

Men efter hade vi jätte roligt och mysigt. Vi satt o prata o myste med ponnysarna. Hade det riktigt gött. Men det var allt! Hejdå

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej igen!
Jag var och red i lördags och söndags men i detta inlägg ska jag prata om lördagens lektion. Som jag sa i ett tidigare inlägg så hoppade jag Salsa. De gick super bra. Vi körde lite övningar som stärker hästens muskler. Man skulle komma mot hiderett i trav. Trava över en bom och sen fatta gallop över hindret. Det gick väl hyfsat.

Vi värmde upp väldigt snabbt och i gallopen var hon väldigt stark och taggad. Men vi började hoppa fram och börade med övningen. Den första gågen gick det bra men sen så tagga hon till till andra gången och fatta gallop innan bommen men jag fick ner henne till trav ett steg innan bommen och det hände tre fyra gånger men hon gallopera aldrig över bommen vilket jag är nöjd med.

Sen hade vi även en kombination och de var samma uppläg. Det var en bom och sen hinder ett gallopsprång sen ett till hinder. Efter som det gick med lite störe ponnys en Salsa som är en liten b-ponny så var mellan rummet ganska långt för mig och Salsa. Men första gången kom vi rätt och hon hade ett jättefin galopsprång emellan hindren men sen andra gången gick det lite snabbt så jag tog tag i henne vilket gjorde så vi kom fel in på hindret vilket resulterade i att det inte gick på ett gallopsrång och det blev två. Och ett konstigt hopp. Men resten av gångerna gick det jätte bra.

Som sista sak hoppade vi en liten bana bestående av de två övningarna och ett rätuppstående när man vände snätt igenom. Det gick jätte bra. Det kändes verkligen som om jag bästemde alltoch vi kom rätt inpå alla hinder förutom räcket på säntigenom då hon gled lite åt häger men räcket var en socherbit och låg på ungefär 40 cm och övningarna var krys på 70-80 vilket jag blev väldigt nöjd att höra eftersom jag aldrig hoppat henne förut men hon var helt underbar men hon slår inte Seb men slår de flesta andra hästar på RRK.

Jag är väldigt nöjd me lektionen och vill rida Salsa nogonmer gång. Men jag har väldigt många stavfel men jag kommer ha skrivit fyra blogg inlägg och orkar inte läsa igenom. Jag har nämligen studiedag idag.

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Jag har ridit på Rappestad RK i mer än två år. Jag har ridit där i 4 snart 5 terminer. Så jag har haft några favoriter. Jag kommer gå från min första favvo till den jag har nu (Seb).

Min första favorit var en ponny som heter Kulla Gulla även kallad Kulla. Jag red henne första gången jag red på Rappestad. Hon var en sån ponny som jag gillar. Hon var extremt envis och hon ställde alltid till med saker t.ex. vägra gå ut på spåret. Men hon älskade att galoppera och hoppa. Hon kändes som olika hästar på dressyren och hoppningen. Men för någon månad sen blev hon privathäst ): Men det var bäst för henne för hon trivdes inte som ridskoleponny. Men hon har typ hela tiden varit mitt andra val förutom i början då hon var första valet.

Sen hade jag en annan häst som favorit i bara två tre månader. Det var en valack som hette Midnight dancer kallad Midde. Midde var lite tjurig ibland men det gick alltid bra i slutet. Han var även lite trixig att fatta galopp på men när man lärde sig tekniken då gick det mycket bättre. Jag var alltid nöjd om jag fick rida han. Men han gillade inte de andra hästarna så han har fått ledigt från ridskolan och byttes mot Salsa. Det gör inte mig något för Salsa är också jätte duktig.

Sen efer det fick jag rida en liten söt skimmel som hette Skrållan. Hon var väldigt liten och jag var en av de längsta i min grupp så jag fick inte rida honom så mycket. Men han var så härlig för han trava och sritta väldigt långsamt men sennär man gallopea gick det mycket snabbare men han var väldigt gammal så när vi kom tillbaka till stallet efter påsklovet så hade han fått somna in. Han var gammal och hade problem med bena men det var sorligt. Jag han iallafall hoppa en clear round på honom.

Det här var mina favoriter första året på Rappestad men det kommer en del till.

Likes

Comments

I lördags var jag och red. Hade ju helst velat ha Seb men så blev det inte denna gång😭. Men jag fick prova på ett litet gotlandsruss som heter Salsa istället. Senast jag red henne var jag jätte räd och tyckte hon var väldigt obehaglig. Men då var jag inte så bra på att rida.

Mitt första intryck av Salsa var att hon var jätte liten. Sen när vi börja skritta fram på långa tyglar kändes hon inte så mycket framåt. Men hon kom igång när vi tog tyglarna. Vi gjorde lite halter och volter. När jag gjorde halt höll hon på med huvut men jag brydde mig inte och det blev lite bätre.

Vi trava fram och det kändes jätte bra. Hon började söka sig lite neråt och lysande jätte fint på skänkeln. Sen körde vi ett pass som inte var så ansträngande så vi gjorde skänelviknings slalom. Vilket gick jätte bra förutom det att hon flyttade lite väl mycket men det var mitt fel för jag var väldigt hård i hand. Men hon var så enkel att sitta ner i sadeln på.

Sen skulle vi gallopera då. Jag var lite näsvös för gången innan (för typ ett år sen) tyckte jag hon var jätte obehaglig att gallopera på. Men när vi gallopera då så bara flög hon fram i ena varvet. Men i andra varvet så fattade hon hela tiden tiden fel gallop även om jag ställde henne och fattade i hörnet. Men bättre lycka nästa gång!

Är i allafall jätte taggad på att hoppa henne nästa vecka❤

En gamal bild på en trött Salsa!!

Likes

Comments

Hej!

Jag var på clearound på stallet  idag jag hoppade 50 på Seb och sen hoppade jag en annan häst på 60. Men jag kommer bara skriva om 50 rundan för den andra gick inte bra alls och jag hade inte ridit den hästen på över 1 år👍

Okej så vi kom till stallet vid ett och då hjälpte vi till att ta in ponnyerna och sen vid halv två gick vi banan. Det var en lite svårare sväng för den var väldigt snäv.

Sen så satt vi på läktaren i runt två  timmar för det var jätte många nybörjare som hoppa typ 20 cm så jag höll på att frysa ihjäl. Så vi gick in i kafeterian och värmde oss.

Sen skulle två av mina kompisar hoppa 40 på två skitsöta små B-ponnys. Och efter det  så skulle jag hoppa 50 på Seb❤

Vid framhoppningen så gick det ej bra. Det kändes inte bra alls men det gick helt ok sen när vi hoppade banan.

De två första hindrena gick galant men vi kom in fel på tredje hindret så det blev ett jätte konstigt skutt och sen var den snäva svängen. Resten av hindren gick också bra men det blev trav på femte hindret för jag håll inte om med skänklarna. Men det kanske inte såg så bra ut men jag blev nöjd och felfri o fick en rosett.🎀

Fick inte någon fin bild på han så den första    bilden är från förra veckan men den andra (fula) är från idag.

Likes

Comments

Jag har två favoriter som är underbara. Det är Seb som står på Rappestad Ridklubb och Grim som står på Kolsbro häst och fritid.

Seb:
Seb som egentligen heter Norrhaga Seb är en C-ponny. Seb är född 2000 och är nu runt 16 år. Enligt mig är han jätte fin i dressyr. Han kan även hoppa bra om han vill. Men det gäller att få han framåt från början. Jag började rida Seb för snart ett år sedan. Då var han lite stissig och närvös av sig t.ex så fick man inte skritta han på långa tyglar utan ha halv korta. Jag tror att jag red han tre gånger innan jag blev kär! I min grupp så är det bara jag som gillar Seb så jag rider han väldigt ofta. På han har jag hoppat 60-70 cm bana. Nu i helgen ska jag hoppa clearound på han så jag hoppas det går bra.

Grim:
Grim är ett gotlandsruss som är 128 cm hög i mankhöjd. Han är född 1996 och är alltså runt 20 år ljust nu. Jag träffade Grim i somras när jag var på ridläger på Gunnorp. Jag red han först när de bara kolla på hur man red och vi skritta o trava bara. Mitt första intryck av han var att han var väldigt långsam. Sen dagen efter så skulle vi rida och få våra hästar. Jag började rida på en schettis som jag var för stor för så jag fick snabbt byta till Grim. Han kändes lite bättre då så jag var ganska nöjd. Sen på eftermiddagen hade vi vår första riktiga lektion då vi fick gallopera och sådant då blev jag helt kär. Jag vande mig vid han. Han var inte långsam utan tog bara väldigt korta steg. Jag rider han inte mycket nu eftersom han står nära Vadstena och jag bor nära Linköping. Han är super fin i dressyren och lysnar jätte fint på skänkeln. I hoppningen tar han superfina skutt och jag hoppa upp till 65-70. Men han kommer alltid finnas i mitt ❤.

Det är Grim och Belini på sista bilden.

Likes

Comments

Hej alla!

I detta inlägg ska jag bara bäretta vad jag tänkt göra för saker på min blogg. Jag kommer lägga upp runt en gång i veckan. Jag kommer lägga upp från ridpass inlägg, bildbomber, fakta om hästarna jag rider och andra saker. Men här är lite fakta om mig. Jag rider på lördag på Rappestad Ridklubb och åker till Gunnorp ganska ofta. Jag försöker vara i stallet så mycket jag kan eftersom jag älskar att vara i stallet. Annars så går jag i skolan (årskurs 6).

/Agnes

Detta är mina ❤

Likes

Comments