Hälsa, Träning

Blev inte så mycket mer träning förra veckan än i måndags. Gick en runda i onsdags men annars var det faktiskt ingenting. Och var kanske inte helt fel med en extra vilovecka då halsen krånglade lite till. Men NU har jag startat igen, och det känns riktigt skönt. Har skrivit en plan och mål angående träning, kost, vikt och mått. Får se om det kommer upp här på bloggen, vore kanske bra men tar ett tag att skriva på mobilen så blir nog inte ikväll. Tänkte i alla fall uppdatera kring dagens träning.

- Uppvärmning på crosstrainer ca 10 min.
Cirkelträning:
- Knäböj + axelpress med hantlar 15 st.
- Armhävning med en hand på upphöjning 5 st/sida.
- Sidoplanka med höftdopp 10 st/sida.
- Step up med vrid med viktplatta 10 st/ben.
- "Fallskärmshopparen" 10 st.
- Knäindrag med pilatesboll 10 st
4 varv av alla övningar.
Avslutade med en 45 minuters lång promenad utomhus.

Superskönt att vara igång igen! Nu ska jag hålla i det här. Imorgon blir det också cirkelträning men med mer fokus på benen. Laddar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Träning

Måndag, och ny vecka. Idag har jag dragit igång med träning igen. Fortfarande lite halvkrasslig tyvärr men jag körde lite lugnt ändå.
Värmde upp 10 minuter på crosstrainern och sedan körde jag cirkelträning.

- Kettlebell swing 16 kg 15 st.
- Benindrag i TRX 10 st.
- Fallskärmshopparen 10 st.
- Knäböj med axelpress med 10 kg medicinboll 15 st.
- Russian twist med 10 kg medicinboll 20 st.
- Diagonallyft arm och ben 20 st.
X 3 varv.

Fick upp pulsen lite lätt och svetten rann. Härlig känsla att få träna igen!

Ska uppdatera lite kring mitt nya tränings- och kostschema men tror det blir imorgon om jag inte får lite extra energi ikväll.

Likes

Comments

Allt & inget, Hälsa, Träning

Det har varit lite dålig uppdatering här och det beror på att jag har varit fortsatt krasslig. Halsen har verkligen varit superdålig, har kraxat som en kråka hela veckan nu och innan dess var det feber och förkylning (som fortfarande hänger i...). Jag hoppas dock på att det ska bli helt bra i helgen så jag kan börja lite smått med träningen igen på måndag. Har ju gått 2 veckor utan träning nu och funderar på att lägga om lite, för känns ändå som jag börjar om från noll. Tycker ju egentligen att cirkelträning är en roligare form av träning än ren styrketräning så kommer nog att köra det istället. Tror dessutom att det gynnar min kropp bättre, jag har lätt att bygga muskler men svårare att förbränna fett så att göra cirkelträning där jag kombinerar styrka och kondition tror jag kommer passa perfekt för mig. Jag vill ju bli något slankare, samtidigt som jag vill bli fast, så krävs ju både styrka och kondition. Jag ska fundera lite mer i helgen så kommer nog en uppdatering här på måndag om hur jag har valt. Så, stay tuned!

Likes

Comments

Allt & inget, Hälsa

Mår inte bra idag... Halsont, huvudvärk och förmodligen feber. Tråkigt! Varit hemma från jobbet idag och typ inte gjort någonting. Knappt ätit nåt heller men försökt dricka mycket vatten i alla fall. Får se hur det blir imorgon, vill ju kunna träna också...

Likes

Comments

Träning

Igår mötte jag upp pojkvännen och vi drog direkt till gymmet. Körde igenom ben och rumpa.

- Knäböj skivstång 12x2.
- Sumoknäböj skivstång 12x2.
- Raka marklyft ett ben med hantel 12x3/ben.
- Upphopp på låda 10x4.
- Benpress i maskin 12x4.
- Bulgarian split squat 12x4/ben.
- Kickbacks på alla fyra 20x2/ben.
- Åsnespark 15x2/ben.

Vi var ganska trötta båda två så blev inte världens bästa pass men vi körde igenom benen i alla fall.

Idag drog jag också till gymmet efter jobbet. Hade inte så lång tid på mig så fick köra ett effektivt pass. Värmde upp i 10 min på crosstrainern och sedan körde jag cirkelträning. Såhär såg dagens pass ut:

- Kettlebellswing 15 st.
- Knäböj med axelpress (hantlar) 15 st.
- Benindrag på bänk, raka och sneda 10+10 st.
- Step up på låda med knäuppdrag (viktplatta) 10 st/ben.
- Raka marklyft med axellyft fram (medicinboll) 15st.

Körde 3 varv utan vila och efter det rann svetten och pulsen hade gått upp en hel del. Det visar bara att man kan får till ett bra och effektivt pass på bara 30 minuter, allt beror på hur du lägger upp det och vilken inställning du har!

Likes

Comments

Träning

Igår blev det ingen träning alls. Somnade i soffan och gick sedan och lade mig tidigt. Men tror jag behövde all sömn jag kunde få för idag har jag mått bättre. Efter jobbet så drog jag direkt till gymmet för att köra ett pass rygg, biceps och mage.

- Sittande rodd i kabelmaskin 12x4.
- Latsdrag i kabelmaskin 12x4.
- Superset: Bicepscurl i kabelmaskin och omvända flyes 12x4.
- Superset: Raka ryggdrag i kabelmaskin och bicepscurl med hantlar 12x4.
- Sidositups i ställning med viktplatta 12x3/sida.
- Triset: Russian twist 24 st, Planka med bendrag sida 20 st, Benlyft med omvänd situp 12 st x3 varv.

Avslutade på löpbandet med 5 min löpning 10 km/h, 30/30-intervaller 5 min 16 km/h, 20/10-intervaller 5 min 16 km/h, gång 5 min 6 km/h. Blev riktigt svettig och slut, precis som det ska kännas efter ett bra träningspass!

Likes

Comments

Allt & inget, Hälsa

Jag är så sjukt seg idag, känns inte som jag mår helt hundra faktiskt. En del av mig vill träna, men den andra vill bara ligga i soffan och trycka i mig godis, såsom jag brukar göra när jag tycker synd om mig själv. Men vet att jag inte kommer att må bättre av det, kommer förmodligen att må dåligt efter 10 bitar och sedan slänga påsen. Hur ofta har inte det hänt liksom?! Är dessutom stolt över mig själv att jag hållit mig ifrån sötsaker (förutom en bit blåbärspaj i helgen, den slank ner som efterrätt efter middagen utan att jag tänkte på det) och jag vill inte sabba det bara för att jag har en dålig dag.

Har precis ätit 2 riskakor och 1 clementin och hoppas att det kan göra mig lite piggare och mindre sötsugen. Får se om jag tar mig till gymmet sen eller om det blir en promenad och cirkelträning. Eller så är det kanske bäst att ta en vilodag idag och köra på imorgon istället, kan flytta dagens träning till någon annan dag i veckan ju. Uppdaterar säkert sedan hur jag gör!

Likes

Comments

Träning

Varit så sjukt seg idag, känts som huvudet har varit 100 kg tungt och allt har gått i slowmotion. Så var riktigt dåligt peppad men åkte direkt till gymmet efter jobbet, bytte om och satte på mig träningskläder och hög musik för att bli lite motiverad. Och det funkade! Körde igenom axlar, bröst och triceps idag.

- Superset: Militärpress skivstång & Tricepspress bakom huvudet viktplatta 12x3.
- Bröstpress lutande bänk hantlar 12x3.
- Superset: Axellyft sida hantlar & Enarmsrodd med triceps push back hantlar 12x3.
- Superset: Flyes i kabelmaskin & Upprätt rodd med skivstång 12x3.
- Triceps dips mellan två bänkar 12x3.
- Löpning på löpband: Uppvärmning 10 km/h 5 min, 30/30-intervaller 17 km/h 5 min, 20/10-intervaller 15 km/h 5 min, Nedvarvning löpning 10 km/h och gång 6 km/h 5 min, så sammanlagt 20 min kondition.

Svettfest deluxe! Och så mycket piggare och på bättre humör efter träningen, underbart!

Nu har jag duschat och ätit god och nyttig kvällsmat. Ska fixa lite här hemma först och sedan ska jag antingen kolla lite tv eller läsa bok nu innan det är dags för sängen. Skön kväll!

Likes

Comments

Hälsa, Träning

Som vanligt blir det lite sämre bloggat på helgen. Just denna helgen har det inte hänt så mycket. I fredags var det en riktig vilodag, blev inte ens en promenad på kvällen då lite annat kom upp. Sen i lördags var jag ute på två stycken promenader men ingen annan träning och likadant igår, fast då bara en promenad. Så har blivit en hel del motion men ingen hård träning. Vi har varit ganska sega i helgen så har ändå känts okej att vila upp kroppen men ändå vara lite aktiva.

Men nu är det ny vecka och nya tag som gäller. Ska precis som jag skrev förra veckan försöka hålla 3 morgonpromenader i veckan. Måndagar är som sagt en dum dag då min sömn blir väldigt störd när pojkvännen går upp mitt i natten, men imorgon kör jag på! Fram med den hårda disciplinen!

Ikväll blir det ett pass för bröst, axlar och triceps. Börjar bli en måndagstradition nu, haha! Såhär har jag tänkt att veckan ska se ut:

- Måndag: Bröst, axlar, triceps + intervaller.
- Tisdag: Morgonpromenad. Rygg, biceps, mage + intervaller.
- Onsdag: Morgonpromenad. Cirkelträning.
- Torsdag: Morgonpromenad. Ben, rumpa.
- Fredag: Vila.
- Lördag: Löpning/promenad + cirkelträning.
- Söndag: Vila.

Likes

Comments

Träning

Igår blev det ett pass med pojkvännen. Alltid roligt att träna tillsammans, bra med någon som kan kolla på hur man utför övningarna samt peppa en. Vi tränade rygg och biceps igår. Skulle blivit mage med men passet drog ut på tiden lite så vi tänker att vi ska göra det efter en promenad/löprunda nu i helgen istället. Anyway, de här övningarna var med under gårdagens pass:

- Latsdrag breda 12x4.
- Marklyft skivstång 12x4.
- Sittande rodd smala 12x4.
- Latsdrag smala 12x4.
- Rygglyft på ställning 12x3.
- Bicepscurl hantlar neutralt grepp 12x4.
- Bicepscurl med Z-stång 12x2 smalt grepp + 12x2 brett grepp.

Sedan gick vi en promenad på ca 40 minuter när vi kom hem. Skönt, skönt!

Inte blivit några morgonpromenader eller morgonträningar för mig den här veckan, får försöka ta tag i det nästa vecka. Eller inte försöka, jag SKA ta tag i det!

I helgen blir det som sagt minst ett pass med löpning (om knät pallar...) och cirkelträning, men kanske något mer också. Idag är det vilodag men blir nog en liten promenad i eftermiddag ändå, skönt att komma ut och röra på sig och få lite luft efter jobbet.

Likes

Comments