Här har jag gjort en pastagratäng på rester. Det ända som jag gjorde var att koka mer pasta.
Rester på pennepasta och karré

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att laga mat i lergryta gör att maten smakar underbart. Just för att den får först stå i ett kallt vattenbad i 20-30 min. Sedan sätts den in i en kall ugn. Först när lergrytan är i ugnen sätter man på ugnen.
Å det är då som underbar magi sker.
Man kan höra allt i lergryta. Graderna för ugnen är 175g.
Du kan baka bröd i den, koka potatis i den göra grytet steka kött ovs.

Denna sortens gryta har gjort mitt liv hälsosamt för det ända du häller i är lite vatten i botten. Inget margarin. Köttet i dig är fett.
På så sätt blir det nyttigare.
Du tillsätter salt och peppar dock.
Å om du vill ha grönsaker i.
Tiden för stekar tar jag 3-4 timmar.
Köttfärssås 30 min och potatis 25 min men då häller man i mycket vatten och kan öka tiden till 35 min om dom är lite hårda.

Likes

Comments

Idag är det en lat söndag å även lata söndagar behöver man äta.
Idag blir det pasta med köttfärssås.
Jag gör aldrig samma köttfärssås när jag ska laga det.
Köttfärssås kan man ju göra på så olika sätt med så många olika smaker. Å ändå är det en kanske alla som är godast.
Jag har ingen svamp i min vilket jag personligen hade velat ha. Men alla gillar inte svamp så då blir det inte det i. Går lika bra ändå.

I denna har jag blandat i:

1 gul lök
Köttfärs efter behag
2 hackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
1 burk krossade tomater

Tips:

Man kan även blanda i:
1 burk champinjoner
1. 2a grädde men ta bara 1 dl i början
1 burk krossad ananas.

Likes

Comments

Jag älskar gratänger!
Så länge jag funnits har jag älskat god mat.
Å maten är faktiskt godast om man lagar den själv.
Ovs om man gjort receptet själv eller om man lagar mat efter ett recept, så blir den godast.
För man tillsätter något av en själv i det receptet då blir det receptet den dom lagar det.

Jagälskar kött som ni säkert märkt. Jag har lovat min manat kompensera för gårdagens fiasko. Ja det var fiasko.
Man måste göra fiaskon också för att lära sig bli bättre.
Så idag blir det fläskfilé och risgratäng med lök och tomat i.

Likes

Comments

❤️Mums❤️

Vad mer kan jag säga än det? Dessa var verkligen mums.
Rätt namn har dom verkligen fått.
Jag rekommenderar varmt att man gör sina egna.
Å dom är dom godaste.



Ingredienser


2 1/2 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 Vita av ett ägg
1 1/2 dl Kallt vatten
1 1/2 dl Kokhett vatten
1 1/2 msk Gelatinpulver

Garnering:
4 dl Kokosflingor
2-3 msk oboy


Så här gör ni!

1. Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål.

2. Rör ner det kalla vattnet i skålen.

3. Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron
eller på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt.
Värm annars igen under omrörning.

4. Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp.

5. Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.


6. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper lägg i smörgåsrån i botten. Så många som det får plats i botten av formen. Eller om ni hellre vill ta hälften av kokosen och strö oboy över kokosen blanda i en skål och strö över pappret.

7. Häll över smeten och den ska täcka pappret, och ställ in den i kylskåpet ett par timmar. Den ska vara helt stel.

8. Innan servering strö över resten av oboykokos blandningen. Skär ut rutor och skär ner genom smörgåsrånen det kan vara lite trögt men man får trycka lite.

9. Doppa sedan rutornas kanter i oboykokosen så det blir kokos runt om.

10. Om man inte gillar eller inte tål kokos kan man smälta mjölkchoklad eller blockchoklad. Skär dom då ut i rutor först och sedan doppa dem i chokladen.

Likes

Comments

Här vispas det för fullt och det ska bli mums-mums eller gräddbullar, som dom också heter.
I dag väntas besök så jag hoppas dessa kommer göra en alla nöjda och glada.

Likes

Comments

Hej igen!

Jag har det tråkigt när jag inte bakar. Fast har egentligen lite att förbereda inför kalas nästa vecka.
Så jag funderar lite på att baka chockladbollar.
Men jag vill prova utan havregryn.
Har googlat på chockladbollar och hur mycket recept det finns på just chockladbollar.
Det är ett bakverk som aldrig blir tråkigt.
Fast jag vill prova att göra utan havregryn med kakor i.
Någon som har ett gott recept på chockladbollar?
Får ni jätte gärna dela det här.

Tack!

Likes

Comments

Jag vill med detta inlägg ge er goda råd och tips på att lyckas med sin bakning. Hoppas ni inte tar illa upp ni är nog jätte duktiga.
Innan jag fick min hushållsassistent älskade jag att baka, men misslyckades med bullar bröd och syrligt där deg var inblandad. Om jag fått råd och tips på hur man lyckas hade jag själv blivit glad.
Då läste jag aldrig råd och tips i kokböcker. Men nu harjag gjort det och fått tips.
När jag fick min hushållsassistent så fick jag en brödbok.
Den öppnade upp en helt ny värld för mig och jag fick en ny chans i bakning och att lyckas.

Tips på att lyckas med sin bakning!

1. Det första man bör göra är att läsa hela brödboken eller kokboken. Just för att där står faktiskt allt om en perfekt bakning och matlagning. Råd om hur man ska göra när man inte tål gluten. Viktiga tips som inte står någon annanstans. En brödbok som jag har som jag vill tipsa om är 101 Bröd.

2. Om du ska baka ett bröd eller en kaka, häll i mjölet i en annan bunke. Ta en gaffel och hacka runt med för att få bort mjölklumpar. Om du bakar med jäst blanda i 1-2 kryddmått bakpulver med mjölet. Det får jästen att jäsa fortare har jag hört.

3. När du hällt i allt i degbunken och ska blanda i mjölet. Ta lite åtgången och speciellt om du bakar utan maskin. Rör då försiktigt och noga. När du blandat i allt mjöl och fått en deg. Ska du knåda den i degbunken i 25 min, i maskin 10 min. För att glutentrådarna i brödet ska bildas. Ju längre tid du arbetar med degen desto mera fint bröd och det blir inte degit inuti. Jag fick alltid bröd innan som smakade ogräddat inuti och såg degit ut med en hård skorpa. Men efter jag arbetat med min deg lite extra länge och gett den kärlek. Ja då ser mitt bröd ut så här inuti.

Bilden visar en fralla som är bakad av kärlek och hur ett färdiggräddat bröd ser ut.

4. När degen jäser så klappa den lätt emellan åt om den stiger för snabbt. När du ska jäsa degen under bakduk ta istället plastfolie över. Då jäser degen snabbare.

5. När man bakar som ni kanske redan vet kan man inte ha för bråttom. Låt degen ta sin tid och gärna lite extra.

6. Direkt efter degen är jäst skall den knådas snabbt eller köras i maskin 5 min i maskin 15 min förhand. Då knådas den så att trådarna bildas.

7. Ska du baka pizzadeg gör på samma sätt då. Låt degen jäsa i kylskåpet fram tills pizza ska lagas. Du kan också baka degen dagen innan och plasta in den då väl och ställ svalt i kylskåpet fram tills pizzan ska kavlas.

8. Ibland har det hänt för mig att jag inte hunnit baka ut all deg. Då har jag skurit ut så mycket jag skulle hinna baka ut. Å sedan lagt degen i en mjölad plastpåse och knutit om sedan lagt den i frysen. Ja det går att frysa in deg. Den jäser som den ska och smakar lika gott.

9. När baket är gräddat ska ni knacka på det för att höra om det låter. Låter det är det klart annars får ni sätta in plåten igen. Risken då är att skorpan blir jätte hård.

10. Låt brödet och bullarna svalna innan dom avnjutes för dom blir bäst om dom svalnat. Jag har haft oturen att fått degiga bröd när dom varit för varma.

Likes

Comments

Godmorgon!
Är tidigt uppe för att baka bröd. Bröd som går att rosta.


Jag älskar att baka, och att baka på morgonen är ju det man egentligen ska. Receptet kommer upp i ett annat inlägg.

Rostbröd är ju ofta det man köper i affären. Men jag hade ingen lust att åka ner till affären och handla rostbröd för 22.90-27 kr.
Varför skulle jag det?

Hemligheten med en god frukost ovs om man har bara smör på mackan är ett gott bröd bakat av kärlek. Hur vet jag när jag köper mitt bröd om den är bakat av kärlek?


Så njut av frukosten det är det viktigaste målet på dagen!

Likes

Comments

Godkväll!

Här bakas det för fullt. Så gott med munkar.
Lätt att göra!

Likes

Comments

Nya inlägg