middag

Hej!

Gjorde en ny och snabb rätt som jag hittade på
https://www.ica.se/recept/

Jag gillar att ändra grund receptet till det jag har hemma. Det blir en liten smak av min kärlek i det.
Denna rätten var med tärnande frysta potatisar, jag tycker det är godare om man skalar potatisen själv. Ja så det gjorde jag och jag hade lök i med, samt att jag blandade olika korva i. Vilket gjorde att rätten fick ett mmm.
För mig är det viktigt att min mat blir god, att personerna som jag bjuder säger vad dom tycker.
Maten blev lyckad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Måste säga att detta var ljuvligt gott.
Potatisgratängen är bara gjord av potatis och lök och lite grädde och mjölk i samt riven ost. Flintasteken stekte jag först, och satte i två stektermometrar. Sedan satte jag in den i ugnen i 25 min och ugnen stod på 200g.
Det räckte och maten blev ljuvligt gott.

Likes

Comments

Köttfärssås, Lergryta

Då har vi nu precis avnjutit en god och stark köttfärssås gjort på älgfärs från MatHem.se
Den var fantastisk god. Så länge jag kan minnas har jag älskat köttfärssås och spagetti. Det är en rätt som man kan variera varje gång, å den blir alltid fantastisk.

Jag känner att jag måste skriva ner receptet med en gång.

Köttfärssås av älgfärs och wiskipinne!


Detta behöver ni:


500g Älgfärs
1/2 Whiskypinne av viktor olsson bräkne-hoby
1 Gul lök
1 burk Krossade tomater
1-3 dl Vatten
1/2 krm Salt


Det som är viktigt:
Ta fram köttfärsen två dagar innan, och lägg den i kylskåpet.
Lägg lergrytan i blöt i 15 min innan den ska in i ugnen.

Gör så här!

1. Ta bort plasten från köttfärspaketet, lägg sedan färsen i lergrytan och ta en gaffel som smular färsen. Den blir lättare att mosa sönder om den fått ligga några dygn i kylskåp. Salta och rör runt.

2. Skär en halv korv av whiskypinne, hacka löken. Lägg det i lergrytan med färsen. Häll i krossade tomater och rör runt.

3. Häll i vattnet lite i taget och se hur såsen blir. Eftersom den skall stå i 4 timmar i ugnen så får ni tänka på att lite vatten dunstar ändå bort.

4. Sätt på locket och sätt in lergrytan på andra falsen ned ifrån i en kall ugn. Det skall vara en kall ugn annars spricker grytan. Sätt sedan på ugnen när ni kollat så locket sitter på å att lergrytan är i ugnen.

5. Ugnen skall stå på 125g om det är varmluft, ( en vanlig ugn kan ni höja till 150g, om ni tar 150g ska ni först kolla vilken ugnstyp ni har. Då får ni minska tiden med 2 timmar.). Vid 125g sätter ni klockan på 4 timmar. Jag lovar ni får en härlig maträtt då.


LYCKA TILL!!!

Likes

Comments

Hej!

Jag vet att min blogg handlar om mat.
Men jag är lite intresserad av inredning med.
Å vill då här tipsa alla andra som gillar inredning, om detta spelet.
Det är roligt och man får designa rum i spelet, samt att man då tjänar pengar inte riktiga utan spel pengar. Som man då kan använda med att köpa möbler i spelet.
Detta spel har lärt mig hur man kan inreda och jag har fått lite sköna tips på hur jag själv kan inreda i mitt hem irl.

Så prova och ladda ner spel appen.

Finns i AppStore och Googleplay

Likes

Comments

Hejsan glada söndag!

1 månad snart 2 månader sedan vi började våran diet.
Den fungerar verkligen och det känns så skönt att jag nu kan meddela att jag har, gott ner 11 kilo.
Så nu vill jag ändå fira detta med något gott.
Eftersom det är helg och vi äter på helgen.
Så idag blir det köttfärssås i lergryta.
Sedan kanske något mysigt ikväll.

Imorgon börjar en ny vecka och då blir det bara frukost.
Jag dricker mycket vatten och det måste man.


Likes

Comments

Diet, Banta

Godmorgon!

Jag har hållit på i 1 månad nu med 5-3 dieten, och gått ner 5 kg. Den dieten innebär att jag bara äter frukost på vardagarna och dricker mycket vatten. Energi är viktigt om man ska banta vilket jag också gör. Allt onyttigt har jag slutat med och jag tycker det har gott bra.
Till frukost på vardagarna äter jag 1 knäcke macka. Jag köpte müsli och sådant nyttigt, men min mage tålde inte det. Så det få bli 1 knäckebrödsmacka.
På fredagen, lördagen och söndagen äter jag frukost och middag. Ingen lunch.
Dricka är mycket viktigt.
Maten jag då äter är hemlagad mat som jag själv lagar. Där jag bestämmer själv och har kontroll över vad jag ska ha i.
Mycket grönsaker varierat med kött & pasta potatis eller ris. För man behöver den energi när man inte äter något resterande dagar.
Promenader är viktigt och jag tar trappan istället för hissen.
Dricka mycket kranvatten har jag gjort även om det inte är gott.
För att få energi på vardagarna dricker jag kaffe, ibland har jag köpt en Cola.
Jag tycker inte den energi som Cola ger är så farligt i detta fall då det handlar om en burk varannan vecka kanske mindre.

I torsdags köpte jag en klänning i min vanliga st och den var perfekt men lite stor. Fast det gör inget.

Många har sagt att dom märkt att jag har gott ner då mitt ansikte blivit smalt.

Denna dieten ansvarar man själv för.
Den har inte jag tagit från någon hemsida.
Jag har hittat på den själv.
Å det är just det som är viktigt.
Man måste bestämma skälv vad och hur man vill göra.

Likes

Comments

Här har jag gjort en pastagratäng på rester. Det ända som jag gjorde var att koka mer pasta.
Rester på pennepasta och karré

Likes

Comments

Att laga mat i lergryta gör att maten smakar underbart. Just för att den får först stå i ett kallt vattenbad i 20-30 min. Sedan sätts den in i en kall ugn. Först när lergrytan är i ugnen sätter man på ugnen.
Å det är då som underbar magi sker.
Man kan höra allt i lergryta. Graderna för ugnen är 175g.
Du kan baka bröd i den, koka potatis i den göra grytet steka kött ovs.

Denna sortens gryta har gjort mitt liv hälsosamt för det ända du häller i är lite vatten i botten. Inget margarin. Köttet i dig är fett.
På så sätt blir det nyttigare.
Du tillsätter salt och peppar dock.
Å om du vill ha grönsaker i.
Tiden för stekar tar jag 3-4 timmar.
Köttfärssås 30 min och potatis 25 min men då häller man i mycket vatten och kan öka tiden till 35 min om dom är lite hårda.

Likes

Comments

Idag är det en lat söndag å även lata söndagar behöver man äta.
Idag blir det pasta med köttfärssås.
Jag gör aldrig samma köttfärssås när jag ska laga det.
Köttfärssås kan man ju göra på så olika sätt med så många olika smaker. Å ändå är det en kanske alla som är godast.
Jag har ingen svamp i min vilket jag personligen hade velat ha. Men alla gillar inte svamp så då blir det inte det i. Går lika bra ändå.

I denna har jag blandat i:

1 gul lök
Köttfärs efter behag
2 hackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
1 burk krossade tomater

Tips:

Man kan även blanda i:
1 burk champinjoner
1. 2a grädde men ta bara 1 dl i början
1 burk krossad ananas.

Likes

Comments

Jag älskar gratänger!
Så länge jag funnits har jag älskat god mat.
Å maten är faktiskt godast om man lagar den själv.
Ovs om man gjort receptet själv eller om man lagar mat efter ett recept, så blir den godast.
För man tillsätter något av en själv i det receptet då blir det receptet den dom lagar det.

Jagälskar kött som ni säkert märkt. Jag har lovat min manat kompensera för gårdagens fiasko. Ja det var fiasko.
Man måste göra fiaskon också för att lära sig bli bättre.
Så idag blir det fläskfilé och risgratäng med lök och tomat i.

Likes

Comments