View tracker

Hejsan!

Sitter och kollar runt på Pinterest och får så mycket inspiration och idéer.
Nu längtar jag till att flytta hemifrån och har redan börjat planera hur jag vill ha det och allting.
Fast förmodligen kommer det att dröja ett tag tills jag flyttar.Först vill jag skaffa ett fast jobb och en fast inkomst. Så får hoppas att jag hittar något snart.
Nu ska jag kolla på en serie som heter "Sleepy Hollow" med mamma och dricka te.

XOXO

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!
Nu har jag glömt att skriva ett inlägg på ett tag. Det har hänt massor av saker så att jag inte hunnit med. Bland annat varit med i en bilolycka, och sökt massor av jobb.
​Nu har jag hittat ett jobb också, så på tisdag och onsdag ska jag dit och provjobba. Hoppas det går bra, jobbet är som servitris på en pub. 

Idag har jag varit på gymmet med min syster, det var rätt gött att komma iväg då vi inte har någon bil just nu hemma för den är skrotad.
Nu sitter jag i soffan hos min syster och ska snart duscha och efter det så ska vi kolla på någon serie tror jag 😊

XOXO

Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

130g hasselnötter
300g mörk choklad eller chokladknappar
230g rumsvarmt smör/margarin
170g strösocker
120g farinsocker
330g vetemjöl
7g bikarbonat
3g vaniljsocker
3g salt
55g ägg (1ägg)

Gör så här:

Sätt ugnen på 190*C, varmluftsfunktion. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem u ingen i cirka 8 minuter.
Låt nötterna svalna och lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
Hacka hasselnötterna och hel choklad ganska grovt.
Vispa smör/margarin, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Rör ner ägget i smörblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg, arbeta sedan in nöt och chokladhacket.
Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.

Likes

Comments

View tracker

Hejsan Hoppsan!

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg. Hade ju bestämt mig för att lägga upp saker med jämna mellanrum, men jag har mått skit och inte orkat göra någonting.
Jag har ingen skola för tillfället, utan har praktik nu istället.
Jag har längtat så länge på att ha praktik. För att jag skulle praktisera med en jag kände, men bara för att jag har mått dåligt så har jag missat massor av praktik.
För någon kväll sedan så kunde jag inte sova, för jag mådde skit. Då bestämde jag mig för att skriva ner hur jag kände,mår och varför.
Nedanför bilden kommer texten jag skrev om hur jag mådde/mår just nu och klaga i massor.

XOXO

Försöker sova men tankarna far omkring i huvudet..innan jag fortsätter skriva måste jag bara ursäkta för svordomarna som jag kommer skriva. Jag brukar inte använda mig av svordomar men i detta fallet är dem det ända som i stort sett kan beskriva hur jag verkligen känner inombords.
Jag är inte heller den personen som säger vad jag tycker om något eller berättar om hur jag mår, utan jag håller allt inombords, är tyst och bara fortsätter att le.


JAG har fått nog av allt just nu som har med skolan att göra, egentligen vill jag bara strunta i den jävla skolan och bara vara hemma de dagarna som är kvar i skolan. Men det kan jag för fan inte göra för då blir jag inte godkänd i ämnena och jag tar inte studenten.
Jag orkar inte gå upp på morgnarna, jag orkar inte göra ett jävla piss egentligen men jag måste.
Sömn vad är det? För det kan jag glömma, visst jag ligger halvdöd i sängen eller vid tv:en hela dagarna, men jag kan inte sova på natten. Det är på morgnarna och kvällarna som det är värst och jobbigast, jag bryter ihop, börjar gråta, mår illa och får tryck över bröstet.


Jag har fan fått nog på skolan och lärarna som ändrar allt i sista minuten, säger en sak och en stund senare säga något helt annat. Fattar inte ni jävlar att vi elever har ett annat liv utanför den jävla skolan, och att vi planerar andra saker på fritiden. Men när ni ändrar saker i sista minuten så är det inte så jävla lätt att ha någon fritid, vi kan inte anpassa oss på bara någon sekund.
VI ÄR INGA JÄVLA ROBOTAR! VI HAR ETT LIV UTANFÖR SKOLAN OCKSÅ!!


Inte nog med det, vi har i stort sett inte lärt oss något, tills vi klagade för att vi var tvungna att lära oss saker inför provet. Då, bara några veckor innan provet får vi lära oss allt som vi missat, sånt vi borde lärt oss i början av 1:an, det fick vi lära oss i slutet av 3:an. Men det finns fortfarande massor av saker vi inte har lärt oss, enkla basic bakverk. Vi har pratat med lärarna, dem brydde sig inte så mycket, då gick vi till rektorn, brydde hon sig? Nej, det gjorde hon för fan inte.
Vi har typ inte gjort någonting på någon lektion, och nu i slutet av 3:an har vi fått en ny kurs. Där är det hur mycket som helst att göra, mer än man hinner med de korta lektionerna vi har. Inte så konstigt att jag mår som jag mår, när jag går från att inte göra mycket i skolan till att stressa sönder mig på varje lektion.


Jag klarar inte av det här så mycket längre, jag gråter mig till sömns nästan varje kväll för att jag inte vill och orkar att gå till skolan. Det spelar ingen jävla roll att det är lov, bara tanken på att åka tillbaka till skolan får mig att börja gråta.

Ska det verkligen vara så här?! Jag orkar inte göra något annat, inte ens kolla på serier som jag älskar att göra och det kräver inte direkt någon energi, INTE ENS DET ORKAR JAG!
Men jag försöker ändå, jag måste ju fortsätta.
Jag fortsätter att hålla känslorna inne och gömda, men jag har börjat spricka och ilskan smiter ut, snart exploderar jag och det blir inte kul…..

Likes

Comments

​Hejsan!

Sitter och kollar igenom lite bilder på datorn och hitta dessa två tårtor jag gjort, den vänstra är gjord på praktiken och den till höger är gjord i skolan. 

XOXO

Mockatårta

3 marängbottnar med penslad choklad på båda sidorna.
Smörkräm med mockasmak mellan bottnarna.
Täck hela tårtan med smörkrämen och spritsa en kant uppe på tårtan.
På sidorna rostad hyvlad mandel och florsocker.
Dekorera med choklad-dekor, frukt och bär.

Sachertårta

Choklad- tårtbottnar
Aprikossylt
Täck hela tårtan med chokladganache



Likes

Comments

Hej!

För två veckor sedan hade jag mitt gymnasiearbete i skolan. Antingen blev man godkänd eller inte, man fick alltså inget betyg A-F. Jag blev godkänd, fast fick ändå en komplettering, i stort sett alla i klassen fick minst en.
Min komplettering blev kanten på min gräddtårta, som jag inte hann med. Blev riktigt nöjd med i stort sett allting förutom min marsipanfigur… Den behöver vi inte ens tala om..hahaha :P

Lite av sakerna som jag fick göra var olika sorters wienerbröd, olika sorters bakelser och bitar, praliner, bröd, surdegsbröd och tårtor.

XOXO

Likes

Comments

Hejsan!

Trött efter första dagen i skolan efter lovet, fastnade vid datorn igår kväll så det blev lite sent.
Hade tänkt att åka till gymmet idag, men så blev det inte. Jag gick ut och tog en promenad istället med min bror och mamma. Så jag fick lite motion idag i alla fall.

För någon vecka sedan så gjorde vi desserter i skolan, och då gjorde jag denna Succétårta.
Receptet fick jag från en bakbok av Manuela Kjeilen, hon är populär på instagram där hon heter PassionForBaking. Hon har också just nu ett tv program som går på tv8 varje vardag klockan 19:30.

Nu ska jag gå och äta, och sen ska jag kolla ett avsnitt av någon serie.

XOXO

Succétårta

Mandelbotten

6 st äggvitor

300 gram florsocker

375 gram mandel, grovmalen

1 tsk citronsaft

1 msk vaniljextrakt/vaniljsocker


Äggkräm

6 st äggulor

1 1/2 dl grädde

180 gram socker

1 st vaniljstång

200 gram smör


Topping

100 gram choklad, riven


Gör så här

Skilj äggulorna från äggvitan, spara äggulorna till krämen. Vispa äggvitorna, häll i citronjuicen i början. Tillsätt sedan florsocker lite i taget, vispa under tiden. Tillsätt vaniljextrakt/vaniljsocker och vispa tills smeten och fast som en marängsmet. Blanda i den grovmalda mandeln, häll smeten i en rund kakform (26/28 cm i diameter). Grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Låt svalna, pressa ner ytan lite så den blir jämnare.

Häll äggulorna, grädde, socker och vaniljfrö i en kastrull. Sätt kastrullen på låg värme och rör om tills krämen har tjocknat. Låt krämen kallna i ett vattenbad. Häll den kalla krämen i en bunke och vispa med elvisp eller köksmaskin. Tillsätt smöret lite i taget. Vispa i 3-4 minuter tills krämen blir luftig.

Bred ut krämen över mandelbotten och strö över riven choklad. Låt tårtan kallna i minst 1 timme före servering.


​Det kanske inte låter så lockande med äggkräm, men det var riktigt gott. 
Annorlunda men gott, och jag kommer förmodligen göra om den.

Likes

Comments

Hej!

Mitt andra inlägg på bloggen, tror jag kommer lägg upp ganska ofta om jag hinner. Börjar snart i skolan igen...är så skoltrött, tur att det inte är så långt kvar tills jag tar studenten den 10 juni.

Har sovit hemma hos min syster sen igår. Sov ganska länge idag till 12, sen åt jag frukost och jag och min syster kollade på ett avsnitt av The Vamper Diaries. Sen kom mamma och vi åkte till gymmet, gymmade inte så länge idag för jag var på gymmet igår också. Så har väldigt mycket träningsvärk i hela kroppen..

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag göra lite te och sätta mig och kolla på lite serier :)

Skickar med ett recept på en dessert som jag gjorde i skolan. Vi skulle komponera en dessert som skulle passa en gluten och laktosintolerant.

XOXO

Banan-Chokladglass med Maräng och Hallonsås

Glass

1 frusen banan

Kakao efter tycke och smak

Grovt riven mörk choklad


Maräng

(ca: 60 små maränger)

3 st äggvitor

2 dl strösocker

1 krm ättika/citron


Hallonsås

1 dl frusna hallon

1/2 dl socker

1 msk vatten


Gör så här

Lägg den frusna bananen i en mixer och mixa tills den blir krämig och vit, mixa sedan i kakao. Vänd i den rivna chokladen. Ställ in i frysen.

Vispa äggvitorna tills ett fast skum uppstår (ca: 2min). Tillsätt ättikan/citronen och vispa lite till (ca: 1min). Tillsätt sockret lite i taget tills allt socker är blandat med äggvitan. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum. Du ska kunna vända på bunken utan att marängsmeten rinner ut.

Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt vatten, låt koka upp. Häll sedan i sockret och koka till sockret smällt. Tag av från plattan och låt svalna.

Garnerna med citronmeliss och färska hallon.



Likes

Comments

Hejsan!

Detta är mitt första inlägg på min nya blogg. Hade en på blogg.se förut men bestämde mig för en ny start på en ny sida, så det blev denna. Var inte så bra på att lägga upp inlägg på den gamla, men nu har jag bestämt mig för att lägga upp oftare, hoppas att det blir så också.

Här kommer jag lägga upp allt mellan himmel och jord, men förmodligen blir det mest recept på olika saker som jag bakat. Det kommer inte heller vara världens bästa kvalité på bilderna då jag tar dem med mobilen. Håller på att spara till en systemkamera, det tar lite tid.

Här kommer det första receptet på den nya bloggen.

Chocolate Macarons

Ingredienser
85 g siktat mandelmjöl
200 gr florsocker
15 gr kakao
110 g äggvita
5 msk socker

Fyllning
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
3 msk kakao

Gör så här

Vispa äggvitan lätt, inte för mycket. Häll i 1 msk socker åt gången.
Blanda och sikta mandelmjöl, florsocker och kakao.
Vänd försiktigt i de torra ingredienserna.
Smeten ska vara trögflytande ungefär som "magma".
Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Låt dem torka i en timme.
Grädda i 150 grader i 15 minuter. Ha en plåt överst i ugnen så att de inte tar färg.

Fyllning

Vispa smör och florsocker fluffigt.
Blanda och sikta kakao och vaniljsocker i en separat skål.
Häll i den siktade kakaon och florsockret i smörblandningen och blanda ihop.
Spritsa hälften av kakorna och sätt ihop två och två.
Det blir cirka 25 stycken.



Jättegoda och är verkligen att rekommendera. Har provat att göra en chokladkolafyllning och det är ännu godare.

Likes

Comments