Header

Anorexi, Behandling, Vardag

Igår fick jag besök av mina föräldrar och då hade de bla med sig ett paket från adlibris då jag hade förbeställt Therese Lindgrens nya bok och äntligen kom den, som jag väntat och självklart har jag redan börjat läsa. Är redan fast i boken och tycker Therese skriver den så sjukt bra, den handlar mycket om Veganism och tror både veganer/vegetarianer och "köttätare" kan ha stor nytta och intresse av att läsa den.

...Therese Lindgrens nya bok - vem bryr sig

Igår hade jag en tuff dag, det var vikt på morgonen som visade + ett helt kilo. Tårarna började rinna och jag satt i sängen, grät och ville inte gå ut till frukosten. Till slut fick personalen med mig ut till matsalen och det var riktigt tufft att få i sig frukost, men fick det trots tårar och ångest. Maten blev superjobbig igår men kämpade på trots att jag inte lyckades att få i mig alla måltider.

På eftermiddagen fick jag besök av mamma och Mats iallafall. De hade med sig lite paket som Therese bok och lite halsband jag beställt från wish. Trodde inte de skulle komma så fort. Men glad blir man ju alltid av lite paket. Det bästa med nätshopping - är lite som julafton hela tiden.

Idag har jag varit väldigt trött då jag sov uselt inatt. Somnade även i fåtöljen ute i allrummet efter lunchen idag, haha. Jag hade jättesvårt att somna igår och sen vakande jag hela tiden. Vet inte varför, hade ingen tydlig ångest inatt så vet inte vad det berodde på.

Imorgon är det ny vecka igen och jag ska till hjärtmottagningen för att träffa en läkare där angående mitt hjärta från när jag blev akut inlagd på Mava. Lite nervöst, men det kommer nog gå bra.

Kisses-A💋


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Anorexi, Behandling, Vardag

...2 från dagen

Kan inte ta in att det redan är fredag,  för en vecka sen var jag i Kiruna och fick ett litet smakprov på ett relativt normalt liv. Som att bara få ladda min egen mobil eller få gå ut (även om jag inte fick röra mig) var en enorm frihet, och nu har man varit på avdelningen hela veckan som att förra helgen inte var på riktigt. Men det var den för fick med mig så sjukt mycket från den helgen.  Nu väntas en helg på avdelningen igen,  men imorgon blir det lite besök iallafall.

Idag har det varit fortsatt tufft,  endel tårar,  mycket ångest relaterad till mat och min kropp. kroppsångesten finns verkligen där hela tiden och vill bara att den ska försvinna. Men det är ju inte så lätt.  och andra känslor och händelser som också kommit ikapp igen som också skapar tårar och en annan typ av ångest . Pratat lite om det som hände i somras med en personal även om det är något som jag tycker är otroligt svårt att prata om. Men har kämpat mig igenom mina måltider även om jag fortfarande påverkas så mycket av den andra patienten.  Men vill verkligen tacka för alla fina kommentarer jag fått,  jag tror inte ni förstår hur mycket det betyder för mig. Ni hjälper mig så otroligt mycket och jag är så tacksam att ni gör det.  ❤

Ikväll blir det väl idol i vanlig ordning, missade dock förra veckan men hade inte ens en tanke på det då vi var i Kiruna och umgicks istället.

kisses-A💋

Likes

Comments

Anorexi, Behandling

...gårdagen och dagens outfirrar

Godkväll, bloggen är ingen prioritet märker jag nu. Men sanningen är att jag är så psykiskt utmattad att det är inte mycket jag har ork eller lust för i nuläget. Jag vill blogga för att jag tycker det är kul men har liksom ingen ork. Vet inte vad som händer med mig, vill inte må såhär men det är så jävla jobbigt nu. Viktuppgången får mig att må så fruktansvärt dåligt, jag hatar att gå upp i vikt, jag klarar inte av att se mig själv längre och det är så jävla tufft. Så att lägga upp bilder på mig själv tar emot något fruktansvärt men tänker inte låta anorexin vinna. Jag ska ju upp så sjukt mycket mer i vikt så börjar jag gömma min kropp nu, hur ska det då bli sen?

Som om det inte är nog jobbigt med kroppen och maten så kom det en ny patient igår som också har anorexi. Kul liksom. Lägligt. Det gör att kroppsångesten späder på ännu mer. Hon triggar mig så sjukt mycket och jag vet inte hur jag ska hantera det. Hur hanterar man det? Hur fokuserar man på sig själv utan att jämföra sig med andra? Jag blir så sjukt påverkad och det förstör för mig så sjukt mycket.

Kisses-A💋

Likes

Comments

Anorexi, Behandling, Vardag

...russi blev pussade nästan ihjäl mig när jag kom hem i torsdags

...fick chans att göra och pussa på gräddi oxå

...mellis på Arlanda,  vegan Shake för mig

...Fina Laina

...gjorde nya klor

...älskade mommo ❤

...kiruna kyrka,  hann en sväng förbi krematoriet och tända ljus för morfar

...så lämnade vi Kiruna för denna gång

Hallå, anledningen till min frånvaro är att jag varit på permis under helgen och då inte prioriterat bloggen överhuvudtaget. Jag har umgåtts med familj och släkt och haft det relativt bra trots omständigheterna. Tror verkligen att den här permissionen var bra för mig och min motivation.

I torsdags kväll kom Mats och hämtade mig från avdelningen och vi åkte hem till Stockholm där jag skulle spendera en natt. Det var så mysigt att träffa mina djur igen. Russi verkligen pussade ihjäl mig, fan vad man saknar dessa små liven.

Fredag morgon tog jag, mamma och syrran flyget från Arlanda till Kiruna. Vi hann med en liten fika på Joe and the juice också. Kan verkligen tipsa om deras ve-gain shake, supergod!

Det har varit en väldigt aktiv och omtumlande helg då man ska hinna med så mycket på kort tid samtidigt som det är mycket känslor inblandade. Både med mommo och allt som är kopplat till ätstörningen. Det första mommo sa när jag kom in till henne var att jag blivit så smal. Även om hon har demens så sa hon så mycket om mig och mitt mående som gick rakt in i hjärtat.

Hur har det gått att följa matschemat då? Jag har inte följt det helt men frukost, lunch och middag har fungerat för det mesta även om det varit extra jobbigt. Vågen pekade neråt igår också trots mina ofantliga tjockiskänslor. Har även haft bra pepptalk med Malin när jag fick så mycket ångest att jag bara grät. Jag måste ju välja livet, och välja det liv jag vill leva.

Nu är jag iallafall tillbaka på avdelningen igen och det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Men permisen har iallafall varit bra även om maten inte riktigt gick som planerat.

Kisses-A💋

Likes

Comments

Anorexi, Behandling

...bästa nya goströjan från chiquelle

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Uppdateringen här är sämre just nu pga mitt mående. Jag mår så mycket sämre psykiskt att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Allt är fortfarande så svårt. Anorexin är fortfarande jättestark och att gå emot skapar sån otroligt stark ångest även om oxascanden är till hjälp. Och att jag väger mer än på månader skapar ju ännu mer ångest och tjockkänslor. Men kroppen mår då också hundra gånger bättre fysiskt. Mitt EKG såg ju bättre ut, jag är inte yr på samma sätt längre, fått upp kroppsvärmen lite och jag känner mig allmänt friskare i kroppen. Men det är svårt att se det positiva med viktuppgång när känslorna är så starka. 

Jag har fortfarande så svårt att få maten att fungera helt, men idag och i måndags har jag fått i mig allt och det är främst permisen som motiverar mig för tillfället. För imorgon kväll åker jag härifrån och kommer inte tillbaka förrän på söndag. Även om det är läskigt så ska det bli så skönt, ska pussa och krama ihjäl min vovve imorgon.❤️

Igår hade jag besök av min behandlare och vi hade även ett samtal med läkaren. Jag ska börja slussas över till dagvården snart så på måndag får jag besök därifrån. Känns faktiskt väldigt bra, ser framemot att få börja dagvården, tror det kommer bli bra. Men får ju veta mer om allt på måndag.

Kisses-A💋

Likes

Comments

Anorexi, Behandling, Vardag

...toaselfie på nya avdelningen

Idag har vi ju flyttat upp en våning till nya avd 94 och måste säga att jag gillar den väldigt mycket. Stor och fräsch och jag har fortsatt eget rum vilket är dunder.  Tycker dock det är kallare här vilket inte känns lika bra så här gosat ner mig i sängen under en filt.  Men annars tycker jag att nya avdelningen levererar,  riktigt bra toa att ta selfies i också,hehe..

Jag hade läkarsamtal idag och har fått permis beviljat men måste då också fullfölja matschemat och dricka mina extra nd.  Jag har gjort det idag och det har vart svinjobbigt. Hur ska jag orka?  Jag har spelat otroligt mycket skipbo idag för lite distraktion, vet inte hur många omgångar det blivit idag. Men det är bra,  kräver ju ändå lite tankeverksamhet. Mommo är iallafall den som får mig att orka,  jag kämpar för henne så att jag kan vara hos henne i helgen.  Det är allt jag vill nu. 

kisses-A 💋

Likes

Comments

Anorexi, Behandling

Godmorgon, idag ska avd 94 flytta en våning upp till nya avdelningen, känner på mig att det kommer bli kaos., Men blir nog bra sen när vi är på plats.

Imorse hade jag vikt som pekade neråt, anorexin blev nöjd för ett tag även om jag fortfarande väger mer än på länge. Men maten har varit svår de senaste dagarna och näringsdrycker har varit i princip omöjligt att få i sig under helgen.  Dessutom tog ätstörningens impuls över igår efter middagen när personalen gick iväg en kort stund. Men kämpade igenom alla måltider igår även om det blev som det blev efter middagen.  Anorexin hittar verkligen första bästa utrymme att ta över och jag klarar inte av att stå emot de impulserna.

Hela frukosten ligger i magen iallafall och en extra näringsdryck som jag var tvungen att dricka också. Ny vecka, nya möjligheter som man brukar säga. Dessutom hoppas jag på permission i helgen för att åka upp till Kiruna och hälsa på mommo som är sjuk.  Jag känner verkligen hur mycket jag behöver träffa henne,  vår relation är speciell hon är så mycket mer än min mormor.  och att följa matschemat ökar väl chansen.  Så hon är min motivation just nu. 

kisses-A💋

Likes

Comments