Ja eftersom många frågar kommer även här ett how to inlägg :)

Byrån ser på förebilden väldigt fin och orörd ut, men den var faktiskt i riktigt dåligt skick. Maskarna hade gått loss på den, listerna var ruttna osv.

Färgen är alltså från sadolin enligt färgkarta (bild längre ner). Sadolins färg är jätteskön att jobba med, dock luktar den ganska starkt.

1: eftersom byrån var avlutat körde jag bara ett lager färg, eftersom den ändå skulle slitas sen.

2: efter hela byrån målats så blev det att sandpappra alla ytor för att få en sliten och matt look.

3: jag ville behålla dem fina originalbeslagen utan att förstöra det med några moderniserade knoppar, så jag fäste "lädersnören" bakom dem gamla beslagen. Supersmart tyckte jag!

Och voilà! Byrån är klar och supersnygg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja snygga designföremål finaste gott av. Men magen kurrar, och lägger hellre pengarna som blir över på något gott man kan fläska i sig framför tven.

Därför är det så bra när det kommer snygga budgetalternativ!

Här nedan ser du Arne Jacobsens designklassiker! Den är ju så jäkla läcker. Men är du som jag och ser dagens höjdpunkt då du får slicka i dig dem sista chipssmulorna ur påsen istället för att äta nudlar, så har classe (Clas Ohlson) släppt ett jäkla läckert alternativ. För 299kr blir denna läckerbit din! Så nu kan du fortsätta njuta av det goda livet ;)

Likes

Comments

Puh... Vilket meck, men nu har jag äntligen gett nytt liv till en av mina älskade hans Agne Jakobsson lampor. Att putsa sina mässingsdetaljer ska man inte skjuta åt sidan. Det finns nämligen inget läckrare än en riktigt glansig yta på en mässingsdetalj.

Det finns tips och tricks på hur du kan få mässing rent, men enligt mig funkar ingenting lika bra som häxans mässingputs. Därför, spara dig tiden på att inte baka ihop något hemligt recept.. Det kommer förmodligen bara göra dig förbannad och är så tidskrävande.

Jag använde mig av häxans mässingputs som sagt, och tillhyggen som användes var en svamp, pads, topz och en tandborste.

Och tadaaaa! Spana in detta läckra resultat!

Likes

Comments

Sitter och går igenom bilder på gamla projekt för att finna ny inspiration. Snubblade då över denna godingen! Hittade den i soprummet, trasig och övergiven. Men med mina magic fingers så blev den som ny! Detta var ett av mina första riktiga garbage recyclings 😄

Likes

Comments

Halli hallå!

Eftersom jag fått så många frågor angående min turkosa byrå, så tänkte jag NU(!) göra ett inlägg om hur jag gick till väga!

1: Surfade rundor på blocket, och hittade tillslut denna läckerbit som skulle bli mitt nya testprojekt. Till en början var den meningen att denna skulle förvandlas enligt en beställning jag fått in. Men jag kände helt enkelt att den hade mer potential än så.

2: Jag började med att spraymåla gulddetaljerna. Jepp, det stämmer! Jag slipade inte byrån innan. Dock går det att göra också, och resultatet blir då mer "slitet". I detta fall blir det mer "avflagadfärg" stuk.. Inte som du slängt den ner för en trappa, utan mer att du låtit den stå ute i regnet.

3: Jag åkte till beckers, och tog en titt på deras färgkarta som är fylld med 10000 olika färger i olika nyanser. Tillslut hittade jag en som var rätt för mig. Färgen är halvblank. Slängde på 2-3 lager färg på byrån, till det var helt täckande.

4: Tog fram fint sandpapper, och sandpapprade hela byrån. På vissa ställen lite mer, och på andra lite mindre. På så sätt blev hela byrån mer matt i färgen, och ser äldre ut.

5: avslutade med att dutta lite svart chalkpaint på det guldiga, för att få en mer sliten look på guldet. Kände att det var lite för blankt för att passa in på byråns helhet.

Och voila! Byrån är klar, och tyvärr inte i min ego längre. Jag tar dock emot beställningar, och skapar lite nytt titt som tätt.. Så håll utkik! a girl got to do what a girl needs to do u know ;)

Likes

Comments