Hej på er!

Som ni vet så fick mamma rida Polar idag (@ThelmaFK ´s häst). För att på fredag är det dags för oss att ge oss ut i hästvärlden för hitta våran framtida storhäst. Och mamma som inte har ridit "ordentligt" på över fyra år, kände sig såklart lite ringrostig och vill inte komma helt oförberedd till provridningen. Så därför var Thelma och Jessica (Thelma´s mamma) så snälla och lånade ut Polar idag. :)

Jag själv tyckte att det var väldigt roligt att få se mamma rida lite "ordentligt", då jag bara sett henne rida lite på uteritter förut.

Imorgon åker jag tidigt till gekås Ullared med en kompis. Självklart kommer jag att visa mina hästiga inköp i ett annat blogginlägg. ;)


Lite fina bilder som duktiga Thelma tog med sin kamera!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt så bloggade jag aldrig igår kväll. Orken fanns inte riktigt där då jag har gått och blivit lite förkyld.

Iallafall. Igår klockan 10:00 på morgonen kom en tjej för att titta lite på Yatzy. Hon fick provrida honom i alla gångarter nere på travbanan då det är riktigt trevligt underlag där. Sen fick hon även skritta av en liten liten runda där det finns bilar, brevlådor, djur, stora maskiner osv. för att hon skulle få se hur trygg han är bland lite tittare saker. (Mer än så vill jag tyvärr inte berätta då det inte är säkert att det är just hon som kommer att köpa Yatzy).

Senare idag så ska mamma även få rida Polar (@ThelmaFK ´s häst). Det ska bli roligt att se, då mamma inte har ridit ordentligt på över fyra år, haha!


Bilden är från semestern och har egentligen ingenting med inlägget att göra. Men som jag många gånger sagt, så tycker jag att inlägget blir roligare med en bild.

Likes

Comments

Hej hej!

Nu har @ThelmaFK gått igenom och skickat bilderna som jag tog med hennes kamera. Jag kan inte påstå att det blev några supervackra bilder, men här kommer dem iallafall. (Jag tog väldigt få bilder, därav fanns det inte så mycket att välja på).


Förlåt för ett kort inlägg, men ska uppdatera om dagen senare ikväll.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag kom hem från stallet för ett par timmar sedan, men har inte satt mig vid stolen och börjat blogga förens nu. Anledningen är att jag har fixat lite med min bloggdesign som ni kanske ser? Jag tycker iallafall att det blev en klar förbättring i jämförelse mot förut, och hoppas även att ni gillar den!

Iallafall. Idag kom ju som sagt hovslagaren och satte på Yatzy nya fina skor. Jag valde att behålla Yatzy´s gamla skor då han tyvärr nu är till salu (mer om det i ett annat blogginlägg).

Planen idag var att en tjej skulle komma och provrida Yatzy. Men eftersom att det blev inställt så fick jag spontant frågan av @ThelmaFK att följa med som stöd på en pay & ride hos Berg´s hästklubb som hon hade anmält sig till. Så jag följde med, och fotade även lite med Thelmas kamera under programridningen. Dock så har jag inte fått bilderna än, så dem får ni se i ett annat inlägg.

Min egna ponny ska få ridas lite på travbanan senare ikväll.


Hittade denna fina bilden i mammas kamera för några dagar sedan.

Likes

Comments

Hej på er!

För några timmar sedan var jag och mamma ute i stallet. Yatzy fick hänga med på en kort liten skrittrunda (med inslag av lite trav) på cirka 25 minuter. Jag red barbacka då jag anser att det inte är någon idé att sätta på sadeln om man bara ska skritta och trava lite (sen så tycke jag ju att det är så himla mysigt också)! 

Nu har jag precis ätit kvällsmat, och ska nog ta mig en varm dusch sen innan jag går och lägger mig.

Imorgon får jag gå upp något tidigare än vad jag är van vid nu på sommarlovet, då hovslagaren kommer klockan 9:00. Jag ska nog även passa på att putsa lite träns, stövlar m.m.

Hoppas att ni har haft en bra dag!


Lägg märke till vilken fin grå färg Yatzy har fått nu när vi klippt honom!

Likes

Comments

Igår eftermiddag kom jag äntligen hem igen efter två veckors semester på Öland. Samtidigt som det var skönt med lite semester, så längtade jag ändå en hel del hem till mitt rum, min säng och min lilla ponny.

Så fort vi kom hem så packade jag upp min väska, och åkte sedan direkt ut till stallet med mamma. Vi bestämde oss för att klippa Yatzy då hans päls är så extremt tjock, och han blir svettig bara av att skritta runt i hagen och käka gräs. Efter det så fick han sig även ett bad för att få bort alla dessa småhår som blir över.

Idag vet jag inte riktigt hur planen är, men jag åker nog ut till stallet efter lunch någon gång, och sen ikväll ska jag och @ThelmaFK ge oss ut på en cykeltur på berget. Mysigt!


Klippningen syntes inte jättebra på bild, men det blev en typ av täckesklippning iallafall. Så skönt att få träffa det lilla miraklet igen, även fast jag bara var borta i två veckor.

Likes

Comments

Hej på er!

För exakt ett år sedan rullade transporten med Yatzy i, in på gårdsplanen till sitt nya hem.
Det var en förväntansfull, och även lite nervös Lova som äntligen skulle få sin allra första ponny.

I början var jag ganska osäker i hanteringen av honom. Då han kunde försöka nafsas när man borstade honom på bogen, sparkas när man borstade honom under magen (dock så gjorde han bara så för att han är väldigt kittlig under magen, och han försökte alltså aldrig att träffa någon med sparken), och var även bara allmänt sur.
Sen har han även gjort sina "utfall". Alltså att han slickar öronen bakåt, och tar några steg framåt mot personen som (oftast) har försökt att hälsa på honom vid fel tillfälle (som när han blir borstad under magen), eller försökt röra vid hans öron (Yatzy är väldigt rädd om sina öron). Men jag förstår honom. Jag hade ju inte velat att vem som helst kom och försökte hälsa på mig när jag är på dåligt humör.


Men nu ett år senare, så litar han på mig. Jag får röra vid hans öron, borsta hela kroppen, gosa med honom hur mycket jag vill, och ge honom dom där tusen pussarna som han får av mig varje dag. xD

Sen har han även gett mig väldigt bra självförtroende och lärt mig maaaassor med saker inom ridningen. :D

En bättre första ponny får man leta efter! ;D


Här kommer några bilder som har blivit tagna under detta året! <3

Likes

Comments

Hej hej!

Vill bara berätta att jag just nu sitter i bilen påväg mot Böda Sand (Öland), och att jag kanske inte kommer kunna blogga särskilt mycket. ;)

Dock så har vi med oss kameran, så jag kanske kan ta några fina bilder nu på semestern, som jag kan ladda upp på bloggen. :)

Systrarna Clara och Julia tar hand om Yatzy tillsammans med Ulrika (Yatzy's hagkompis ägare). ;)


(En liten bild från Ölandsbron). xD

Hoppas att ni har haft en bra dag än så länge! <3

Likes

Comments

Hejsan!

Nu har jag (som vanligt xD) inte bloggat på några dagar, och har egentligen ingen bra anledning till varför. Men jag har la varit lite lat och inte orkat. ;)


Iallafall. Just nu sitter jag i bilen med @ThelmaFK , påväg mot en pay & jump i Moholm, som Thelma ska delta i. Hon ska hoppa två klasser (60 och 70cm). :)


(Förlåt för ett kort och rörigt inlägg, men jag råkade radera allt jag hade skrivit, och har varken tid eller ork till att skriva om allt) xD.


Här kommer lite bilder från när jag skrittade barbacka på Yatzy förut, och även från när jag red Major (Yatzy's hagkompis) igår. ;)

Likes

Comments

Hej!

Som jag har nämnt i något tidigare inlägg, så var jag och Yatzy iväg på en dressyrtävling igår.
Haha, jag kan erkänna att det inte gick bra alls, och vi blev inte godkända. Resultatet hamnade på 52,679% (alltså ungefär 10% sämre än på pay & riden hos Berg´s hästklubb). xD
Men, men... Jag är inte den sortens person som sitter och tjurar i 20 timmar efter ett dåligt resultat, utan mer den personen som tar till sig kritiken och blickar framåt. ;)

Anledningen till att det gick så dåligt beror nog mestadels på att jag inte fick Yatzy att gå i form (dock fokuserade jag inte på att få honom att gå i form, utan mest att rida så bra ridvägar som möjligt), och dels var det väldigt varmt vilket ledde till att Yatzy var lite trött. Men så kan det vara, och jag såg detta mestadels som en liten rolig grej.


Här kommer lite bilder, och även en video när jag red programmet. ;)


Likes

Comments