View tracker

Hej!

Idag tänkte jag berätta en sak ni kanske inte visste om mig! Det är nämligen så att jag samlar på Schleichhästar. För er som inte vet vad det är, så är det små leksakshästar som är ca 10 cm långa. Hästarna finns i olika raser och står på olika sätt. Alla hästar och andra djur är handmålade vilket gör varje djur unikt!

Just nu har jag ca 40 st och min syrra har också några. Jag har även ryttare, smådjur och två stall. Det ena stallet har jag och mina syskon byggt och det kan jag visa i ett annat inlägg när jag visar hela gården.

I framtiden kanske jag kommer göra fler inlägg om Schleich om ni vill❤️

Likes

Comments

Hej!

Det var länge sedan jag uppdaterade bloggen men nu är det dags igen!

Mycket har hänt sen sist, jag har börjat i 7:an i en ny skola och jag har börjat på ridskola. Japp, jag var börjat på ridskola och jag tycker att det är såååå roligt! Jag har ridit min shetlandsponny Emil ett bra tag nu, så känslan att gå över till ridskolas större ponnyer är obeskrivlig!

Förra måndagen började jag rida. Vi red dressyr och tränade på bl.a. skänkelvikningar. Det var jätteroligt men jag red en häst som var lite trög att få upp i galopp och snabb trav. Men nu i måndags, alltså igår, red jag en annan häst. Den hästen var det mycket mer fart i, vilket passar min personlighet bättre! När jag red den hästen red vi också markarbete. Vi red bland annat en övning som heter "klockan". Det var också jätteroligt.

Men nu taggar jag inför nästa vecka då vi ska ha hoppträning!

Likes

Comments

Häst

Hej!

Idag tänkte jag dela med mig av några tips till dig som har gamla hästsaker som skulle kunna snyggas till lite eller som skulle kunna göras om till något helt annat!

Det första är att snygga till gamla pannband genom att dekorera de. Det går att göra på många sätt men jag själv brukar limma fast sakerna med limpistol. Här är några exempel:

Det här pannbandet gjorde jag genom att sätta fast små glitterstenar på ett vanligt svart pannband.

Det här pannbandet gjorde jag genom att linda ett rosa band runt ett svart pannband och så limmade lag självklart fast det också!

Det andra tipset är något för dig som kanske har ett schabrak/vojlock som inte används.
Det man gör är helt enkelt att man syr (jag rekommenderar att man syr ihop med symaskin) ihop schabraket/vojlocken och sedan stoppar man den med stoppning! Det är ganska enkelt och ger rummet en hästig touch.

Likes

Comments

Hej!

Hör kommer lite bilder jag tog när jag och min familj red ut i skogen (jag och min syrra red, de andra gick). Det var så himla mysigt, älskar att rida ut i skogen.

❤️

Likes

Comments

Hej!

Som ni kanske vet så älskar jag att läsa. Jag tänkte därför visa dem två böckerna jag köpte igår!

Den första boken är en hästbok (!!!) som heter "Orkans öga" och den är skriven av Lin Hallberg (som för övrigt är en av mina favorit hästboksförfattare). Boken kom ut år 2015 och har 206 sidor.

Boken handlar om Kim som möter en häst som heter Orkan och han har blivit misshandlad. Orkan litar inte längre på människor och flyr till Vildskogen, om och om igen. Har Kim det som krävs för att vinna orkans förtroende?

Jag har inte börjat läsa den här boken än, men ser fram emot att göra det!

Den andra boken heter "sal 305" och är en bok som är skriven av Ingelin Angerborn. Den är en fristående fortsättning på boken "rum 213". Boken kom ut detta året och har 207 sidor. Ingelin Angerborn har skrivit många rysare och jag älskar allihop! De är så läskiga men ändå sååå bra!

Boken handlar om Elvira som är med om spöklika upplevelser, som t ex att någon tar i hennes hand när hon ska somna, men vem är det som gör det?

Jag har läst ca 50 sidor i boken just nu men den är redan spännande! Ser fram emot att fortsätta läsa den.

Vill ni att jag ska recensera böckerna när jag har läst ut de?❤️

Likes

Comments

View tracker

Häst

Hej!

Idag tänkte jag fråga en fråga om ridning... Om en sak som är bra att ha om man rider med sadel... Jag tror ni fattar att det jag pratar om är stigbyglar!

Stigbyglar finns ju i alla möjliga storlekar och modeller. Priserna kan ju också variera, från 159 kr till 2490 kr...

Det är ju olika för person till person vad man vill rida i. Jag rider i dem antagligen "vanligaste" metall stigbyglarna.

Här är lite olika stigbyglar:

https://www.hooks.se/produkt/stigbyglar-softup-pro-freejumpr/56712/56721/

Här är en stigbygel som är väldigt trendig just nu, SOFT'UP Pro freejump, jag själv har aldrig testat dessa men det sägs att de är bra, priset är 2490 kr. Det positiva är ju att de är väldigt snygga eftersom att man kan välja färg på den yttre delen av stigbygeln. Priset är ju ganska högt men om de är bra är det kanske värt det...


https://www.hooks.se/produkt/plaststigbyglar/46981/46982/

Stigbyglarna på bilden är gjorda av plast, vilket börjar bli mer vanligt bland ryttare jag har sätt, priset på dessa är 289 kr, enligt mig är det ett rimligt pris. En sak som är bra med dem här är väl att de förmodligen är ganska lätta?!

https://www.hooks.se/produkt/stigbyglar/39549/39550/

Enligt mig är dessa stigbyglar mer traditionella. Priset på de här är 159 kr. De är helt enkelt ett par stigbyglar som är gjorda i metall med en gummiplatta att ha foten på, simpelt. Det negativa med dessa kan ju vara att de inte är säkerhetsstigbyglar, vilket betyder att det kan vara svårare att komma ur den med foten om man skulle ramla av, annars gillar jag de!


Vilka stigbyglar gillar du bäst? Någon av de jag visade eller ett par andra?

Likes

Comments

Frasse och Emil

Hej!

Idag tänkte jag berätta lite om mina ponnyer Frasse och Emil, så om du vill lära känna de lite kan du fortsätta läsa!

Blåeldens Emil

Ras: shetlandsponny
Ålder: 13 år
Färg: fux
Passar bra i färgerna: rosa och blå
Bra egenskap: Emil är lär sig saker väldigt lätt vilket är bra eftersom att man kan lära honom många olika saker.
Mindre bra egenskap: man måste lära känna honom vääääldigt bra innan han litar på en till 100%
Har hoppat: ca 40 cm (med ryttare)
Favoritmat: gräs
Mankhöjd: ca 105 cm
Mamma: Polly-Popp
Pappa: Kompis Mandus


Blåeldens Frasse

Ras:
shetlandsponny
Ålder:
11 år
Färg:
fux, men han har halvt svart svans
Passar bra i färgerna:
rosa, blå, röd och turkos
Bra egenskap:
extremt snäll mot alla, perfekt barnponny
Mindre bra egenskap:
Frasse är ganska lat...
Har hoppat:
omkring 15 cm (med ryttare)
Favoritmat:
gräs och pinnar
Mankhöjd:
ca 90 cm
Mamma:
Polly-Popp
Pappa:
Franz Zappa

Det var lite info om Frasse och Emil. Som du kanske förstod är Frasse och Emil halvbröder😄

Likes

Comments

Hej!

För några dagar sedan bestämde jag mig för att jag ska vara med i en Pay And Ride i augusti, med Emil. Det betyder att man "träningstävlar" i dressyr. Så dem senaste dagarna har ridpassen blivit mer åt dressyr hållet.

Jag tränade mest på traven, som att sitta ner i traven... Svårt, ja, kul, ja, jobbigt?? JA! Hehe... Det är bra träning för både mig och Emil. Det gick bättre än förväntat eftersom att jag trodde att Emil skulle tycka det var jobbigt med mig skumpandes på ryggen, men det gick bra.

Dressyrprogrammet som vi ska rida då är ganska enkelt vilket är bra för mig och Emil, vi är ju inte så rutinerade inom dressyren. Det är mest skritt och trav, sedan ska man rida snett igenom ett par gånger. Jag tror Dressyrprogrammet heter "ryttarmärke 1" om jag inte minns helt fel.

Så småningom ska jag börja träna in ridvägarna men det finns det gott om tid till, först och främst är det ju bra om han kan de olika momenten inom själva programmet. Jag tror i ärlighetens namn att det kommer gå väldigt bra. 😊

Likes

Comments

Frasse och Emil

Hej!

I torsdags var jag på utställning med mina shettisar Frasse och Emil, en spännande upplevelse!

Vi var på plats innan de flesta andra shettisarna vilket var bra, det gjorde att hästarna kände sig liiite lugnare.

Emil betedde sig dock som en hingst då han hade så mycket energi, gnäggade konstant och hoppade omkring som ett litet föl.

Emil fick 33 poäng och en gul rosett. Jag är nöjd med det då jag inte trodde att han skulle få över 30 poäng.

Frasse fick 37 poäng vilket känns bra, det var kul att Frasse (som har fler utställnings shettisar i sin släkt) faktiskt fick ganska höga poäng. Frasse fick en blå rosett.

Hela utställnings "processen" var spännande eftersom att det var min första riktiga tävling och första gången jag och hästarna åker iväg. Väldigt roligt helt enkelt.

Likes

Comments

Om mig

Hej!
Här tänkte jag berätta lite om vem jag är, so let's go.

Jag heter Lova och jag ska fylla 13 år i september. Jag har just nu rött hår men jag har haft både orangefärgat hår och lila hår innan.

Mina största intressen är:
1. Hästar
2. Rita
3. Läsa
Nu vet ni vad jag gör på fritiden...

Jag har två egna shetlandsponnyer men det finns fler djur hemma hos mig, det är (förutom hästarna): 2 katter, 2 ankor och några höns med 1 tupp.

Hoppas ni har lärt känna mig lite nu☺️

Likes

Comments