Min satsning

Ni vet när det känns som att man är på väg att ta nästa steg i utveckligen, man nosar liksom på tröskeln. Ibland är man över den och känslan är riktigt bra, men ibland, oftast, kämpar man för att snudda den, utan att vara över. Då har man varken sin gamla comfort-zoone att falla tillbaka på eller kunskap och teknik nog för att ta sig över tröskeln och stanna där - det beskriver dagens träning med Nicko.

Vi har tagit stora steg i utveckligen senaste två månaderna, framförallt har jag som ryttare utvecklats massor. Just nu nosar vi på nästa tröskel och lika mycket som jag älskar det, att utvecklas och bli bättre, är jag redo att slita av mig håret av frustration, av känslan att inte veta hur jag ska göra.

Jag har avanmält tävlingen i morgon. Helt enkelt för att jag behöver träna mer. Jag behöver få gå in på banan nästa gång jag startar Nicko, med självförtroende och fler verktyg och knappar. Det kan jag inte nu. En lång vinter av träning väntar (ev en till start) - jag är mer taggad än någonsin!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

Jag hoppade precis på tåget och är på väg till stallet. Tre hästar ska tränas av mig idag, är löjligt taggad;). Nicko tränar jag för Catta kl 10:30, så vi åker 9:10 från stallet.

Myran joggas ett längre pass idag. Har kommit fram till att jag nog gör för få övergångar för att han ska börja vänta på mig och lätta av i handen. Så det ska vi traggla idag!

Sedan ska även Bebbe ridas, kommer ni ihåg honom? Red honom i början av hösten samt skulle ha startat honom någon gång, men han har varit konvalescent under en period så det blev aldrig av. Nu är han dock igång igen och jag rider honom idag samt i morgon då ägarna är borta. Superfin häst att rida så det ska bli riktigt kul! Lätt jogging för hans del.

Likes

Comments

Mycket kläder på nu, så kallt det har blivit! Älskar min jacka från Stockholm ridsport. Tack till dom och Solna högtrycksspolning AB som sponsrade dessa jackor till mig och mitt lag!

Svårt att få skarpa bilder på honom, vägrade att stå still. Förstod rätt snabbt att han skulle ha krut under hovarna idag;)

Myran var fin, är dock inte nöjd över passet. Myror i brallan hade han, minst sagt. När han blir överladdad blir han väldigt stark, vilket han blev idag. I dom lägena vet jag inte riktigt hur jag ska bryta mönstret och rider mest på känn utan att egentligen veta hur jag ska få honom att släppa efter, lite lost liksom, hatar känslan! Övergångar känns som att det gör honom ännu mer taggad, eller så gör jag för få? Tåls att klura på. Han var riktigt fin när jag joggade av honom i lägre form sista 5 minuterna i alla fall, kul!

Började dock dagen i stallet med att skritta ut Nicko i skogen, med fredagspodden i öronen - inspoboost! Han var glad<3

Nu ska jag gräva ned mig i plugg, buhu, tänker faktiskt tycka lite synd om mig själv, men måste göras så bara att börja så jag blir klar innan midnatt;)

Likes

Comments

Nicko Ticko

Igår var jag verkligen stolt över Nicko, i över två timmar höll vi på och Nicko var lika pigg, positiv och fin varje gång jag hoppade upp i en ny sadel, till och med efter att ha sadlat om för tionde gången små-taktade han iväg med öronen spikrakt framåt när jag kortade tyglarna<3

Jag fick hjälp av Benita från Liqusini, otroligt duktig och trevlig. En equipe Olympia + en speciell padd fick jag med mig som jag får låna och rida i i en vecka. Lovar att berätta mer om känslan när jag ridit lite mer i den!

I skrivande stund sitter jag i kylan och väntar på tåget som tar mig till stallet. Nicko ska få en välförtjänt lugn dag i skogen, massage och stretching efter - spaddag för honom, det är han värd!

Ska även jogga Myran idag, hann aldrig göra det igår då det blev så sent med Nicko. Idag står ett kort joggingpass på schemat för honom. Rider honom även lördag och söndag så idag ska jag bara rida bort lite spring i benen på honom;)

Likes

Comments

Vardag

Idag är det dags för sadelutprovning igen. Som ni som följt bloggen ett tag säkert vet, så har jag haft problem att hitta en bra sadel till Nicko. Vi valde att ta en paus i letandet och rida på lite i den gamla för att se om den skulle kunna fungera, men då med paddar för att den inte ska ligga i framvikt. Men icke, den är varken bra för min sits eller för Nicko. Idag kommer en ny sadelutprovare som jag har hört gott om, har en bra magkänsla faktiskt, håll tummarna!

Myran ska även ridas, har ridit honom lätta och korta pass senare passen, idag ska han få jobba lite tuffare.

Har studiedag både idag och i morgon (halleluja), så utöver stallet väntar plugg till två prov nästa vecka.

Likes

Comments

Är inte helt nöjd över känslan idag måste jag säga. Blev lite av och på och jag blev lite för stressad i min ridning. Såna pass ska man ju såklart också ha, men det är ju aldrig roligt! Fick jobba mycket på enkla byten, trots att jag inte hittade en superbra känsla, så hittade jag ändå nya knappar. Till exempel; i enkla bytet, övergången till skritt, så måste jag vara snabbare med att komma fram med handen när jag gjort övergången. Det ska vi jobba på!

Fruktansvärt söt är han ju!<3

Likes

Comments

Min satsning

God morgon!

Idag är min sista skoldag för den här veckan, studiedag torsdag och fredag = fullt fokus häst! Men mer om det sen.

Idag är det äntligen dax för träning för Catta igen, alltid lika kul att träna för henne, och jobbigt;). Hon är utan tvekan anledningen till att jag och Nicko tog oss ur vår svacka så snabbt - och har kommit tillbaka bättre än någonsin!
Något jag också tror har spelat stor roll i vår utveckling är dessa dagar:

Helt kravlösa dagar, barbacka i skogen och inga krav alls.

För vad vår svacka grundade sig i var att pressen att leverera blev så stor att glädjen kom i andrahand. Vilket ju så klart gjorde att varken jag eller Nicko tyckte att det var särskilt roligt. Men det bästa med att göra misstag är att man lär sig. Jag kommer aldrig sätta prestation före träningsglädje igen. För nu vet jag, att med träningsglädje kommer resultat, aldrig tvärt om.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Två gamla favoriter!

Båda hästarna är i bättre form än någonsin just nu, fina båda två idag när jag joggade dom! Känns som att jag har dom väldigt bra inom ramen redan från start, framförallt Myran.

Nicko var lite väl rak i sidorna till en början, men bjöd framåt väldigt bra. Svårare att få stöd på högertygeln idag än vanligt samt att jag inte riktigt fick honom att svara för vänsterskänkeln. Men ändå en väldigt bra känsla genom hela passet och framförallt mot slutet. Positiv och glad, taggad på träning för Catta med honom i morgon!

Myran nöjde jag mig med redan efter 10 minuter, så fin var han. Helt inom ramen framförallt i galoppen. Bra dag med båda helt enkelt!

Likes

Comments

Ridpass

God morgon!

Dagen kommer bestå av skola i vanlig ordning. Sedan ska båda hästarna joggas. Jag tänker mig ett kort pass bara bestående av lösgörande. För Myrans del; förvänd galopp (så mycket han i orkar, red det för första gång i söndags), massa galoppfattningar, stora volter där jag jobbar igenom honom för innerskänkeln samt flytta för skänkeln.

För Nicko; massvis med förvänd galopp, övergångar, öppna och sluta på volt i trav, samt en övning som jag gjorde på träningen i lördags: först sluta från spåret så långt in mot x/förbi x det går, sedan förvänd sluta i förvänd galopp på båge, skänkelvikning in mot x och sedan sluta igen. Riktigt bra övning som gjorde honom väldigt mjuk + att den var rolig att rida. Kommer rida den mestadels i galopp men även i trav.

Visst älskar man denna mjölkmustasch?! Myran har betydligt lättare att skumma på bettet, och gör det varje ridpass, än vad Nicko har. Har dock blivit bättre på senaste tiden och jag tror att ju mer igenom i kroppen han blir desto mer kommer han skumma. Funderar på att testa latextejp på bettet igen, hade det förut och han gillade det skarpt, blev bara inte av att jag köpte ny, så det får jag ta tag i!

Likes

Comments

Vardag

Mån: Nicko skogen, Myran vila

Tis: Båda jogging

Ons: Nicko träning för Catta, Myran rids av en annan tjej (tror jag).

Tors: Nicko skogen, Myran oklart.

Fre: Nicko skogen + kort jogging, Myran vila (?)

Lör: Nicko träning för Catta, Myran jogging

Sön: Nicko tävling la:P1, Myran dressyr

Några bilder från ett ridpass i somras.

Jag är strax framme i skolan. Slutar tidigt idag vilket ju alltid är uppskattat. Hoppas ni har en bra dag!

Likes

Comments