Idag är den internationella kvinnodagen, en dag som jag hoppas jag inte så länge till behöver komma fira, för alla dagar är våra dagar, vi är inga semlor eller kanelbullar som ska ha en egen dag för att firas. Vi ska kunna firas varje dag, för det är inte en dag för kvinnor som behövs, det är jämställdhet i samhället.
Och jag vet att många tycker att vi kommit långt i Sverige men vi har även en lång väg kvar! Så sluta inte kämpa, bara för att vi har det "bra" relativt sett, vi förtjänar allt!

Who runs the world? GIRLS!

Länken är min förra samhällskunskaps lärare på Maserskolan som skrivit ett fantastiskt bra inlägg och bara måste dela med mig av det:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10154332786073016&id=712878015

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det blev en spontanare till Irmas idag efter skolan och det bjöds på långa samtal och många skratt. Så tacksam att jag fått spendera de tre senaste åren med dessa människor.
Dagen bjuder även på dubbla fotbollspass och en fullspäckad Champions League kväll, en nästintill perfekt dag alltså.

Likes

Comments

Idag drog skolan igång igen efter ett välbehövligt sportlov, nu är det tillbaka till verkligheten och snart är det biologiprov följt att gymnasiearbetet ska lämnas in.

Allting börjar talas om som sista, sista sportlovet, sista biologiprovet, sista friluftsdagen osv. Känns lite tragiskt men samtidigt otroligt skönt, känner mig så redo att ta studenten just nu!

Dagen spenderades i min favorittröja från märket soccergrlprobs. De har otroligt många roliga tröjor, osv,med fotbollsrelaterade tryck och citat, rekommenderar dem starkt.

Likes

Comments

Väldigt bra projekt gjort av Svenska fotbollsförbundet och det svenska damlandslaget! Vi kvinnor måste våga ta mer plats och det är dags för den svenska fotbollen att inte längre ducka för det politiska ställningstagandet.
På bild: Lisa Dahlkvist, Lotta Schelin och Olivia Schough.

Länk nedan till en artikel skriven av Patrik Brenning på Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/woRko/marscherar-rakt-in-med-politiska-fanor

Likes

Comments

Igår var det just som rubriken säger 100 dagar kvar till studenten och det betydde fest, utgång på liljan med klasskompisar och en massa roligt folk.
Dagen bestod också som alla andra lov dagar av morgonträning med fotboll och sedan träning på kvällen.
Nu är jag hemkommen från ytterligare en morgonträning och laddar för damernas stafett på skid-VM och sen blir det en ordentlig tryckträning ikväll.

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sen, nästan ett halvår. Tänkte uppdatera er lite på vad som har hänt. Till en början kantades hösten av skador, som gjorde att jag inte kunde träna fotboll över 2 månader.. Men nu är vi igång med försäsong och träningsmatcher, och jag kan köra på för fullt. Jag har också börjat sista terminen på gymnasiet vilket känns otroligt kul, och idag är det endast 101 dagar kvar. Jag har även hunnit tatuera mig och bytt hårfärg, varit i NYC och Thailand men allt detta kommer ni ju att märka.

Jag låg här i sängen och tänkte på hur mycket kul vi kommer ha under den här våren och varför inte dela med sig av det. Så jag ska uppdatera när jag kan och när jag har någonting att berätta.
Men nu ska jag snart ta mig upp ur sängen och njuta av det sista sportlovet. Vi hörs igen, snart.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det ett tag sen, förlåt för det. Har haft lite annat i tankarna som fått mig att prioritera bort detta lite, ska försöka skärpa till mig.

I fredags var det iallafall överraskningsfest för bästa Kajsa som fyllde 18. Vi var hemma hos henne och sedan drog de flesta till liljan, men lilla jag fick då bege mig hemåt:) Och innan allt detta hade jag köpt nya skor och varit å käkat thaimat med Sara.

I lördags var det dags för f19 match vilket inte fungerade för min del, gjorde illa foten för precis en vecka sedan och kände inte att jag kunde gå in 100% i alla situationer så valde att kliva av efter uppvärmningen. Det betydde också att jag stannade hemma från Örebro idag.. Jag såg matchen på tvn är är så stolt över vårt lag och vad vi presterar just nu!! Och 3 poäng fick dom med sig hem!

Här kommer lite bilder från helgen! Kram

Likes

Comments

Idag var det dop för det yngsta kusinbarnet My vilket utmynnade i en helkväll hemma hos min farbror, tack Ida och Robbin för en rolig eftermiddag/kväll.

Imorgon är det f19 match hemma mot Piteå, klockan 15.00 på IP.

Likes

Comments

Här är några bilder från matchen igår, fler bilder finns på Ruben Lamers Flickr. Där hittar ni även bilder från nästan alla andra matcher också!

Likes

Comments

Otroligt tråkig förlust... Har inte så mycket mer att säga, artiklar finns att läsa på dt.se och "highlightsen" på damallsvenskan.tv

Bilder från matchen kommer i ett senare inlägg.

Likes

Comments