View tracker

Kom just hem från stallet hunnit gjort matte, duschat och ska gå upp ur sängen snart och äta något. Dagens pass på Silbert gick super. Travade lite i ridhuset pch säger vara en sak, vilket steg 😻 Jag som är van med Joeys små tripp steg till att trava på Silbert är en ganska stor skillnad. I början av passet då vi började trava så hittade jag en knapp på honom som jag inte riktigt förstod vart den va så när jag travade saktade han av efter kanske 3 steg. Jag förstod ju liksom inte varför jag ba är det något fel på honom eller? Men sen frågade mamma om jag tog han i munnen, eller om jag tog i tyglarna för hårt eller något men jag hållde knappt i dom. Tillslut kom vi på att det var mina skänklar det satt i. Efter traven sattes igång släppte jag skänklarna för jag vet att irländare inte brukar vilja ha så hårt tryck med skänklarna. Men hon vi köpte Silbert av är väldigt svenska i tänket och vet vad svenskar vill ha då hon säljer hästar till Svergie. Så tricket var att hag skulle fortsätta att lägga skänken till och inte släppa den direkt utan han behöver det " stödet " i traven. Men det var dagens lärorika pass 💪🏽

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon allihopa. Vaknade för ett tag sedan typ 07.30. Är så van att kliva upp på skoldagar så nu får jag aldrig sova på helgerna. Men snart blir du ju påsklov och jag är så taggad. Vi får påsklov på torsdag så då blir det hård träning för mig och Cillen 💪🏽 Jag är så taggad på att börja sätta igång honom och tävla igen, saknar det så mycket. Men idag iallafall ska vi last träna honom lite inte för att han har " problem " inom lastningen men bara för att se att allt funkar. Sen ska vi åka ner till klubben med honom i transporten så vi vet att han står stilla och snällt. Sen på klubben ska jag rida i ridhuset trava lite känna lite på hans galopp kanske. Det som är dåligaste med att köpa irländare är ju att dom knappt kan svänga eller ställas. Så det blir hårdträning på det med. Nu ska jag lägga ifrån mig mobilen. Måste äta frukost är svin hungrig. Sen senare, hade!

Likes

Comments

View tracker

Idag åkte vi till stallet ungefär 15.30 för vi skulle mocka innan och sen rida till ridhuset kl 16.00. Vi red lite i ridhuset eftersom det är första gången han var där så skrittade jag bara men han uppförde sig exemplariskt. 2 andra hästar var också i ridhuset och ena tränade för någon så hon galopperade runt osv och han rörde inte en fena. Dock är han lite bakskygg när hästarna kommer galopperandes bakom men det får vi träna på. Ni som sett min instagram för ett tag sedan så är jag anmäld en P&J 70 och 80 cm. Vi har också anmält till Matfors P&J då jag hoppar 80 & 90 cm så vi får träna, träna och träna 💪🏽

Likes

Comments

Hej igen! Det var längesen nu. Jag hade tänkt börja här igen dom ni kanske märker, så jag tänkte berätta lite vad som hänt under tiden jag varit borta från bloggandet.

Joey är såld och åker om ungefär 1 vecka till Haparada där en 11 årig tjej ska ta hand om honom. Han kommer värkligen trivas där tror jag.

Min nya irlänadre har kommit. Spancill Silver 7 år. En hoppglad D - ponny som hoppat p & j 1 meter men kapacitet för högre då han har en otroligt fin hoppteknik! Han kom för kanske 1/2 vecka sedan så vi har ridit ut litemen idag ska jag rida honom lite i ridhuset. Tänkte rida igår men det var Fredrik Spetz träningar i ridhuset så det sket vi i.

Men idag är det iallafall lördag så vi är lediga och får påsklov på torsdag så det kommer komma väldigt mycket inlägg över påsk osv.

Fler inlägg kommer ikväll då jag ridit! //Lova

Likes

Comments

Hej igen :) Idag var jag och Mika och tittade på hopptävlingar på näset. Det var LD till LA + lag. I lagen vann hemma klubben Näset grattis grattis! Alla ekipage var lunga och red fint förutom en typ :( Aja ska inte prata om det mer nu. Jag stog in och ut lagen och LB och det var verkligen jätte kul! Efter tävlingen åkte vi till Joey och jag red ett litet hopp-pass nu innan träningen för Maggan på onsdag :) Han skötte sig super bra och va jätte fin i alla gångarter. Hoppade bara igenom honom så vi hade lite markarbete och hoppade typ 70. Så aa men nu ska jag nog vara lite social med mina vänner som ska sova över inatt fler inlägg kanske kommer imorgon eller ikväll :)

//Lova <3

Likes

Comments

Hej alla!

Blir ett sent inlägg idag då jag varit i stallet och kom hem för typ 30 min sedan. Men jag sa ju i förra inlägget att jag skulle prata om självförtroende osv, och det är vad jag tänkte göra nu!

Vi kan väll börja med självförtroende.. Jag själv hade ganska dåligt självförtroende och vågade inte riktigt ta plats i börjar men efter allt jag "gått igenom" (kommer ni få läsa om snart) nu har jag ett väldigt bra självförtroende enligt mig själv. Självförtroende är en väldigt viktig sak enligt mig att kunna stå upp för sig själv och vad man själv tycker och tänker utan att någon annan ska få dig att tex tycka något annat. Självförtroendet är också nästan extra viktigt inom ridsporten då det kan snackas väldigt mycket, det kan göra det i andra sporter också såklart. För att bygga upp sitt självförtroende kan man göra massvis med saker. Har man tex svårt med en läxa känner att man får prestation ångest så kan man berömma sig själv och ge sig en klapp på axeln när man klarat det. Eller i ridningen så kan man berömma sig efter man tex kanske har gjort en dålig runda så är det bra att ändå berömma sig själv för man gjorde det bästa av situationen.

Nu tycker jag vi går över till skitsnack. Skitsnack är något jag är jäkligt trött på. Och det finns liksom ingen väg att undvika detta, tyvärr. Jag själv har varit med om skitsnack från en vuxen till och med som sa att Joey var för tjock för att hoppa och att han rev med magen. Hörde dock inte detta med mina egna öron, då det var en av mina närmsta vänner som hörde det när jag var inne på tävlings banan. Men då när man får detta skitsnack får man antingen dåligare självförtroende eller bättre och jag är den typen som får bättre. Efter varje ord jag hör får jag mer självförtroende just nu skulle jag nog säga att mitt självförtroende är på topp. Skitsnack är någonting man inte vill ska hända liksom tänk innerst inne hur dumt det egentligen är. Tänk om det är du som står där och säger till ett litet barn att hennes häst är för tjock för att hoppa. Liksom tänk egentligen hur dumt det är. 

Aja, vill ni ha fler såna här inlägg så skriv i kommentarerna och skriv gärna om vad så jag vet :)

//Lova

Likes

Comments

​Hej alla!

Förlåt så jätte mycket för att jag inte bloggat! Har inte mått så bra men förlåt.. Nu ligger jag och lyssnar på musik i sängen och ska snart ta något att äta tror jag :) Joey har vilat nu sedan måndag men mamma har varit ute och gått med honom och så (då jag inte haft lust elr mått så bra). Men idag ska jag rida lite markarbete tror jag så det ska bli kul, lite bommar osv :) Imorgon ska jag och mamma stå funktionär på Näset jag ska stå in och ut och mamma på banan ska bli jätte kul då det är ponny och typ alla mina vänner är där :) Sen på lördag till söndag tror jag att jag, Mika och Alice skulle sova över, kommer bli skit kul! Sen ska jag inte göra så mycket mer men kommer mer inlägg sen och det kommer handla om självförtroende, vilja och skitsnack som jag är väääldigt trött på! 

Hoppas ni gillade inlägget!

// Lova

Likes

Comments

Hej alla!
Nu har det varit gansla måna fråga om varför hag ska tävla redan. Och det ska jag nu berätta för er! Det är så att Joey är ju frisk och vi har ju redan börjar hoppa. Och det är ju inte så att tävlingen är typ imorgon utan den är ju 28 - 30 OKTOBER, så tills dess hinner ju vi att jobba upp oss :) Känner jag mig inte redo för klassen nä då strycker jag mig så svårt är det inte! :) Jag ska ju hoppa Torsdag, Fredag och Lördag.
Klasserna jag ska hoppa :
Torsdag - LC å LB A
Fredag - LB A
Lördag - LB två faser
Haaaaade! : )

Likes

Comments

Idag är jag sjuk vilket suger..
Ont i huvudet nå ******* hehe :)
Men dagens ridpass ska vi nog hoppa lite kommer inlägg då. Så målet på ridpasset är att känna lugnet och träna lite på min hoppsits som jag glömt lite, hehe. Jag är ju anmäld till Härnösand och uppvärmnings klassen på SM :D Det blir superkul! På härnösand är jag anmäld till 80, och uppvärmnings klassen på SM 80 och 90. Så nu ska vi träna lite tills dess :)
Igår red jag lite dressyr och allt gick bra. Skulle vilja att han lyssnade lite mer men annars var han super! Gick super fint i form och jobbade verkligen. Aja nu ska jag vila lite ses snart! ❤️

Likes

Comments

Asså den här helgen är den bästa på länge! :) På fredagen gjorde jag ingen speciellt chillade lite. Lördagen så överraskade vi Maja som fyllt 14 år med en överrasknings-fest för henne. Verkligen jätte kul! :) Och nu idag ska vi fira mig för jag fyller år på onsdag så vi tänkte fira mig nu istället :) Men nu är jag påväg hem från Maja och ska stöda lite innan dom kommer så ses ikväll : )

Likes

Comments